Smart Raylarda Giden Otomobil Üretti

Hızla gelişen otomotiv sektörü ivmeyi düşürmüyor. Elektrikli araçlar, sürücüsüz araçlar derken raylarda gidebilen araç da üretildi.
Smart Raylarda Giden Otomobil Üretti

Ürettiği küçük model araçlarıyla ön planda olan Smart, otomobil tarihinin en ilginç aracını üretti. ForFour modeli için İngiliz raylı sistem üreticisi Interfleet ile ortak yürüttükleri proje sonucunda tren raylarında gidebilen otomobil üretildi. Dünyada bir ilk olan bu yarı tren, yarı otomobil araç, raylı sistem üzerinde sorunsuz ulaşım yaptı. 10 mil kadar yol kat edebilen ForFour, güvenli bir yolculuk sunuyor.

smart.jpg

6 Ay Süren Bir Çalışma

Dünyanın en küçük treni olabilecek özelliklere sahip olan Smart ForFour modeli, 6 ay süren bir çalışma ile tekerleklerin yerine her biri 80 kg ağırlığında 22 inç boyutundaki tren tekerlekleri takıldı. Raylardan çıkmasını önlemek amacıyla da direksiyon özel bir sistemle devre dışı bırakıldı. Böylece bu çılgın proje ile raylar üzerinde yapılan otomobil yolculuğunun yolcular için hiçbir tehlike oluşturmadığı kanıtlandı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.