Huawei Mate S İncelemesi

Huawei' nin büyük ekranlı ve iddialı renkleriyle gelen telefonu Mate S modelini inceliyoruz.
Huawei Mate S İncelemesi

 

Huawei Mate S Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 1920x1080 çözünürlüklü Gorilla Glass 3 teknolili dirseksiz ekran
  • 8 çekirdekli 2.2 GHz HiSilicon Kirin 935 işlemci
  • 3 GB ram
  • 2.700 mAh çıkarılamayan batarya
  • 32 GB, 64 GB, 128 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • Parmak izi okuyucu
  • Force Touch ekran teknolojisi
  • Tam metalik kasa

 

Kaliteli Malzeme ve Şık Tasarım

mate-s-boyut.jpg

Huawei, tasarım ekibi bu kez iyi çalışmış ve estetik bir telefon ortaya çıkarmış. Mate S ince metal çerçevesiyle oldukça şık görünüyor. Bu şıklığı alüminyum gövdesiyle de ikiye katlıyor.

Arka taraftaki kamera çıkıntısı telefonun 7.2 mm inceliğinden ödün verilmemek için yapılmış. Son dönemde iPhone 6 ve Samsung S6 ile gördüğümüz bu durum Mate S' de de karşımıza çıkıyor.

Arka tasarımın diğer alüminyum kasalı telefonlardaki gibi anten çizgileriyle benzer yapıda olduğunu görüyoruz. Tam ortada duran kameranın altında parmak izi okuyucu bulunuyor. Kameranın yan tarafında ise çift renlik led flaşın kullanıldığını görüyoruz.

 

mate-s-tasarim.jpg

Ön tarafa bakınca 5.5 inç ebatında Full HD 1920x1080 çözünürlüğe sahip amoled ekranı olan telefon Gorilla Glass 3 ile korunuyor. 2.5D yapısıyla bu ekran kenarlarındaki dirsekler neredeyse yok gibi görüyor. Telefonu elinize aldığınız zaman ekran üztündeki ve altındaki boşluklar dışında enine tamamen ekrandan oluşuyormuş hissi yaratıyor.

Ön tarafta başka fiziksel tuş bulunmuyor. Menü tuşları ekran içinde konumlandırılmış. Güç düğmesi ve ses düğmelerinin ikisi de sağ tarafta baş parmağınızın altında kalacak şekilde konumlandırılmış. Sol tarafta simkart ve hafıza kartı girişi bulunuyor.


 

İşlemci ve Kamera Performansı

mate-s-ekran.jpg

Huawei, kendi üretimi olan HiSilicon Kirin 935 işlemci kullanmış. Bu işlemci 8 çekirdekli ve 2.2 GHz hızında çalışıyor. 64 Bit destekli işlemcinin yanında Mali T-628 MP4 grafik işlemci görev alıyor. İşlemcilere eşlik eden 3 GB ram performansı arttırıyor.

İşlemci performansları yeterli gücü sunuyor. HiSilicon işlemciler son dönemde kendini kanıtladı. Grafik işlemcisi ise birçok modelde gördüğümüz ve oyunlardaki performansı başarılı olan bir işlemci. Telefonda uygulama geçişlerinde yada oyun esnasında herhangi bir donma ya da takılma olmuyor.

Tlefonda kullanılan 13 MP arka kamera BSI sensöre sahip. Optik görüntü sabitleyici (OIS) ve HDR+ teknolojisiyle Full HD 1080p video kaydına sahip kamera, çift flaşının yardımıyla karanlık çekimlerde de başarılı işler çıkarıyor. Ayrıca tam manuel mod ile kamera kontrolünü size bırakıyor ve ayarları kendiniz yaparak daha iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

 

mate-s-kamera.JPG

 

Ön tarafta kullanılan kamera 8 MP çözünürlüğe sahip. Ön kameranın da BSI sensöre sahip olduğunu görüyoruz. Geniş açısıyla özçekimlerde yüksek çözünürlük sunana ön kamera Full HD 1080p video kaydı yapabiliyor.

Telefonun 32 GB, 64 GB ve 128 GB dahili hafıza seçenekleriyle satılan telefon, MicroSD kart ile arttırılabilir hafıza desteği sunuyor. 128 GB' ye kadar arttırılabilen hafıza herkes için yeterli alanı sağlıyor.

Ek olarak telefonda çıkarılamayan yapıda 2.700 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil ile ekranın Full HD çözünürlüğü ve işlemcinin düşük güç tüketen yapısıyla 1 günü rahat çıkarabiliyorsunuz.


Parmak İzi Okuyucu ve Force Touch

 

force-touch.jpg

 

Huawei Mate S yukarıdaki özelliklerinin dışında parmak izi okuyucuya sahip. Bu parmak izi okuyucu hızıyla göz dolduruyor. Ayrıca sadece parmak izi okuyu olarak değil parmağınızı sağa,sola, yukarı ve aşağıya doğru sürttüğünüz zaman sayfalar arasında geçiş yapmanıza imkan tanıyor.

Telefonun diğer bir muhteşem özelliği ise basınca duyarlı ekran ya da Force Touch özelliği kullanıyor olması... Apple iPhone 6S ile gördüğümüz teknoloji Mate S ile de kullanılıyor. 

Ekran basıncı algılayabiliyor ve 3 farklı basınç duyarlılığı ile size farklı işlemler sunabiliyor. Galerideki fotoğraflarınıza önizleme yapabiliyor ya da bastırdığınız ölçüde o noktaya yakınlaştırma yapabiliyorsunuz.

 

mate-s-tarti.jpg

 

Bunların yanında en farklı özellliklerden bir tanesi de ekran tartı özelliği ile telefon ekranını tartı olarak kullanılabiliyorsunuz. Basınca duyarlı ekran üzerine koyduğunuz fazla ağır olmayan nesneleri ağırlığını ölçebiliyor.

Ayrıca ekrana kapı tıklatma hareketi gibi parmağınızın orta eklem bölgesiyle yaptığınız tıklatmalara kısayollar atanmış. Bu kısayollar ile ekran görüntüsü alabilir, ekranı kaydedebilir ve uygulamaları hızlıca açabilirsiniz.

 


 

Huawei Mate S Fiyatı ve Editör Yorumu

mate-s-fiyat.jpg

Huawei Mate S sunduğu birçok farklı özellik ve yenilik ile birlikte ülkemizde 32 GB başlangıç fiyatı 2.375 TL. Henüz diğer hafıza seçenekleri satışa sunulmuş değil.

 

Nasıl Ucuza Satın Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei Mate S kaliteli malzeme yapısı ve güzel tasarımıyla ilk bakışta sizi etkilemeyi başarıyor. Ayrıca basınca duyarlı ekran ve onun yetenekleriyle yapabildikleri de bu etkiyi arttırıyor. Gerek donanım gerek diğer özellikleriyle Mate S gerçekten her çeşit kullanıcıya hitap eden ve onu memnun edecek bir telefon...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.