LG V10 Detaylı İnceleme

LG' nin en son tanıttığı ve çift ekrana sahip yeni amiral gemisi olan V10' un özellikleri neler? LG V10 alınır mı? İşte hem telefonun detaylarına bakıp hem de LG V10'u yorumlayacağız.
LG V10 Detaylı İnceleme

LG V10 Teknik Özellikleri

  • Snapdragon 808 İşlemci ve 4 GB DDR3 Ram
  • 64 GB dahili depolama + MicroSD hafıza kartı desteği
  • 5.7" QHD 1440x2560 piksel ana ekran 
  • 2.1" 1040x160 piksel ikinci ekran
  • Paslanmaz çelik kasa ve silikon bazlı çıkarılabilir arka kapak
  • 3.000 mAh çıkarılabilir batarya
  • 16 MP Ois 2 destekli arka kamera
  • 5 MP iki adet ön kamera ( 80 derece ve 120 derece geniş açılı)
  • Yüksek çözünürlüklü ses oynatma Hi-Res
  • Parmak izi okuyucu

 

LG’ den Çift Ekranlı Telefon

v10-ikinci-ekran.jpg

Güney Koreli teknoloji devi LG, G serisi mobil pazarda kendini kanıtladı ve sektöre yön veren tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren bir firma oldu. Çıkardığı her yeni modeli ilgiyle karşılanan ve çıkaracağı modeller için beklentilerin yüksek olduğu firma, sessiz sedasız yeni bir model tanıttı. Normalde G serisine ait yeni telefon bekleyenlere ters köşe niteliğindeki bu hamle ile V10 modelini tanıttı. 5.7” QHD çözünürlüğe sahip ana ekranıyla büyükçe bir telefon diyebiliriz fakat LG’nin kasa tasarımlarındaki başarısıyla telefon bu ekrana rağmen çok da büyük durmuyor.

V10 tanıtıldığı andan itibaren ilgiyi üzerine çekti çünkü V10 diğer LG modellerinde olmayan yeni bir özelliği bünyesinde barındırıyor. Bu özellik çift ekran teknolojisi... 2.1” boyutunda 1040x160 piksellik ikinci ekran ile telefon bazı işlemlerinizi çok daha kolay şekilde yapabilmenizi sağlıyor.

v10-ikinci-ekran-gif.gif

Çift ekran teknolojisi aslında yeni değil. V10 da kullanılan ikinci ekran, bildirim ya da kısayol atamaları ile hızlı erişim özelliği sağlıyor ve tüm ekranı açmanıza gerek kalmıyor. Bu durum Samsung tarafından Edge modellerinde halihazırda zaten kullanıcılara sunuluyor. Buradaki önemli fark ise ekranın konumlandırılması... İkinci ufak ekran normal ekranın üst tarafında ve telefonun sağ üst tarafında olacak şekilde konumlandırılıyor.

 

LG V10 İkinci Ekran Ne İşe Yarıyor?

v10-ikinci-ekran-gif3.gif

LG V10 daki ikinci küçük ekranın en önemli fonksiyonu bizce pil tasarrufu… Her gelen bildirim için ya da saate bakmak için gibi sebeplerle telefonun ekranını açmanız pil tüketimini arttırıyor. Bu yüzden bu küçük ekran her daim açık kaldığında bile pil performansınızı etkilemiyor.

Bunun yanında küçük ekrana atanan kısayollarla istenen uygulamalara çok hızlı şekilde geçiş yapılabiliyor. Bu kısayolların sırası da siz kullandıkça değişiyor. Yani en son kullandığınız uygulama ekranda başa geçiyor. Bu da kullanım sıklığınıza göre erişim kolaylığı sağlıyor. Ayrıca müzik dinlerken müzik çalar kontrolünü sağlıyor ya da kişi atayıp bu kişileri hızlıca aramanıza imkan tanıyor.

v10-ikinci-ekran-gif2.gif

Ana ekran kapalı durumdayken hep aktif olan ikinci ekranda tarih ve hava durumu gibi bilgiler bulunuyor. Telefona gelen bildirimler de bu ekranda gösteriliyor. Bu tarih ve saat yazan ekranı parmağınızla hafifçe kaydırdığınız zaman kısayollar geliyor. El feneri, ses kısma, kamera ya da hızlı not alma gibi hızlıca işinizi kolaylaştıracak kısayollar atamak ya da değiştirmek mümkün…

 

Dayanıklılık Konusunda İddialı

v10-dayanikli-kasa.jpg

V10’ da kullanılan malzeme kalitesi de üst seviyede tutulmuş. Paslanmaz çelik kasaya sahip telefonun arka tafında silikon bazlı bir kapak bulunuyor. Bu kasa ve silikon bazlı arka yüzeyi sayesinde düşmelere ve darbelere karşı dayanıklı bir yapı sunuyor. Kullanılan yüksek kaliteli malzemeler elinize alınca size kendini hissettiriyor.

v10-batarya.jpg

Ayrıca bu arka kapak çıkarılabilir yapıda olmasıyla da avantaj sağlıyor. Farklı kapaklar kullanarak rengi istediğiniz gibi ayarlayabilir ya da deformasyona uğradığı zamanlarda yenisiyle değiştirebilirsiniz. Kapağın çıkmasıyla birlikte sunulan diğer bir avantaj da bataryanın çıkarılabilir olması. LG bu konuda bekleneni yapmış ve 3.000 mAh kapasitede değiştirilebilir bir batarya entegre etmiş.

 

İki Ön Kamera ve 16 MP Arka Kamera

v10-cift-on-kamera.jpg

LG’ nin en gelişmiş kamerası olan ve şuan G4 modelinde kullandığı kamerayı V10’ da kullanmayı tercih etmiş. Bu kamera f/1.8 diyaframa ve 16 MP çözünürlüğe sahip. Bu kamera G4 modelinde sunduğu performans ile çok beğenilmişti. Kamera otomatik modan manuel moda geçtiğiniz zaman tüm kontrolü size bırakıyor. Profesyonel bir kamera gibi RAW formatında fotoğraf kaydı yapabilen kamera video çekim esnasında da ayarları değiştirmenize izin veriyor. Ayrıca OİS 2 titreme engelleme özelliği ile koşsanız bile çektiğiniz videoda sallantıların önüne geçiyor.

v10-ana-kamera-gif.gif

Telefonun ön tarafına bakınca 2 kameranın yer aldığı görülüyor. LG özçekim konusundaki beklentiyi düşünmüş ve çıtayı yukarıya taşıyarak 80 ve 120 derece geniş açılı iki kamera yerleştirmiş. 80 derecelik kamera özçekim kamerası diye adlandırılırken 120 derecelik olan kamera grup özçekimi kamerası olarak adlandırılıyor. Ön kameraların her ikisinin de 5 MP çözünürlüğe ve gayet güzel açılara sahip olduğunu ekleyelim.

 

Tam 4 GB Ram Bellek

v19-islemci-ram.jpg

V10 Snapdragon 808 işlemciyle birlikte geliyor. Bu işlemci 810 modelinin ısınma sorununa karşı geliştirilen ara model işlemci olarak geçiyor. Performans konusunda kullanıcıları gayet tatmin edecek seviyede bulunuyor. Ayrıca bu işlemci 4 GB DDR3 Ram ile destekleniyor. Yani LG bu sefer uygulamalar arası geçişlerde takılma ya da en ağır uygulamalarda kasılma gibi sorunların yaşanmasının ihtimalini ortadan kaldırmış diyebiliriz. Zaten LG' nin kullandığı arayüz çok fazla ram tüketmeyen bir arayüz. Bu ram miktarına bakınca telefonun rahat şekilde tüm işlemlerin altından kalkabileceğini söylemek mümkün…

LG V10 depolama konusunda da bonkör… 64 GB dahili depolama kapasitesi bulunan telefon bunun yanında MicroSD kart desteği de sunuyor. Firma kullanıcıların hafıza sorunlarını da ortadan kaldıracak hamleyi V10 ile yapmış görünüyor.

 

LG V10 Fiyatı Nedir? Alınır Mı?

v10-alinir-mi.jpg

LG V10 için henüz ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı ya da fiyatının ne olacağı konusunda resmi bir bilgi bulunmuyor fakat LG kendi ülkesinde bu telefonu satışa sundu. Cihazın Güney Kore fiyatı 693 dolar olarak belirlenmiş. Bu durumda ülkemize geliş fiyatı minimum 2.000 TL olacaktır diyebiliriz. Hatta vergilerin de etkisiyle LG V10' un fiyatı 2.500 TL civarında olabilir.

Editör Yorumu: Telefon hem tasarım hem de işlevsellik bakımından güzel. Donanım özellikleri çok başarılı, hızıyla ve ram kapasitesiyle sorun yaşamayacağınız bir telefon. Arttırılabilir hafızası ile çıkarılabilir bataryası da cabası… Şu an için tek soru işareti fiyat konusu… Eğer 2.000 TL civarı bir fiyat ile gelirse satış rekorları kırabilir.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.