Lenovo Vibe Shot İncelemesi

Lenovo' nun kamera konusundaki iddialı modeli Vibe Shot' un teknik özellikleri nedir? Kamera konusunda gerçekten başarılı mı? İşte tüm detaylarıyla Lenovo Vibe Shot incelemesi...
Lenovo Vibe Shot İncelemesi

Lenovo Vibe Shot Teknik Özellikleri

Lenovo' nun modelleri arasında üst sırada yer alan Vibe Shot modelini WMC 2015 fuarında tanıtmıştı. Telefondan çok fotoğraf makinesi görünümüne sahip olan ve tasarım anlamında değil kamerası ile de iddialı olan modele yakından bakıyoruz.

  • 5 inç Full HD 1920x1080p çözünürlüklü Gorilla Glass 3 teknolojili ekran
  • 1.7 GHz 8 çekirdekli ve 64 Bit destekli Snapdragon 615 işlemci
  • 3 GB ram bellek
  • 16 MP F2.2 diyaframlı, BSI sensörlü OIS, HDR destekli ve 3 flaşlı arka kamera
  • 8 MP çözünürlüklü Full HD 1080p video kaydı yapabilen ön kamera
  • 32 GB dahili hafıza ve 128 GB MicroSD kart desteği
  • 2.900 mAh çıkartılamayan batarya
  • Metal kasa ve ön arka Gorilla Glass 3 cam tasarım
  • Çift hat desteği

 

Fotoğraf Makinesi Görünümlü Tasarım ve Şık Hatlar

vibe-shot-ekran.jpg

İlk olarak 5 inç Full HD (1920x1080) çözünürlüğe sahip ekranı ve ince çerçeveleri dikkatimizi çekiyor. Lenovo ekran üstü ve ekran altı boşluklarını asgari kullanarak oldukça hoş görünüm elde ediyor. Ayrıca ekranın altındaki boşluktaki kapasitif tuşlar, ekranda yer almadığı için 5 inç ekranı tam anlamıyla kullanabiliyorsunuz.

Telefonun genel tasarımına baktığınız zaman ön tarafından telefon, arka tarafından ise fotoğraf makinesi gibi görünüyor. Ön yüzdeki alışık olduğumuz Lenovo görüntüsü, Vibe Shot ile devam ediyor. Köşeli tasarım anlayışı Vibe serisinde karşımıza çıkan türden fakat bu kez daha kaliteli...

sik-tasarim.jpg

Telefonun kasası diğer Vibe serilerinden farklı olarak metal malzemeden üretilmiş. Bu hem dayanıklıklık anlamında hem de şıklık anlamında telefona avantaj sağlıyor.

Ön ve arka yüzünde Gorilla Glass 3 cam ile korunduğunu görüyoruz. Sony' den sonra bu tasarımı kullanan Lenovo, elinize aldığınızda iyi izlenim bırakan bir telefon meydana getirmiş.

Telefonun asıl dikkat çeken kısmı ise arka tarafı oluyor. Telefonun sağ arka tarafı baştan aşağı metal görünüme sahip. Bu tasarımda kameranın da sağ tarafta konumlandırılmasıyla arka yüzeyde dijital fotoğraf makinesi görünümü elde edilmiş. 

vibe-shot-tasarim2.jpg

Telefonun arkasına baktığınız zaman ekranı dik şekilde tutarak fotoğraf çekme konusunda tereddüt yaşayabilirsiniz çünkü arka görünüm size telefonu yan tutup çekme hissiyatı uyandırıyor. Bunu düşünen Lenovo, sağ tarafa deklanşör tuşu ve fotoğraf modu tuşu koyarak bunu pekiştirmiş.

 

Snapdragon 615 İşlemci ve 2.900 mAh Batarya

islemci.jpg

Telefonun işlemci tarafında 64 Bit destekleyen 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemcinin yer aldığını görüyoruz. 1.7 GHz çekirdek hızında çalışan işlemciye 3 GB ram bellek eşlik ediyor.

Lenovo, işlemci konusunda yapmadığı bonkörlüğü ram konusunda yapmış. VIBE IU arayüzü ile zaten ram tüketimi konusunda sorunu olmayan telefona 3 GB ram fazlasıyla yetiyor. VIBE IU arayüzü İOS benzeri bir yapıda olduğu için performansa olumlu etkisi oluyor.

İşlemcinin de iddialı olmayan fakat ideal gücü sunabilen bir işlemci olduğunu belirtelim. Oyun ve uygulamalarda takılma, uygulamalar arası geçişlerde donma gibi sorunları yok. Stabil ve seri çalışan bir telefon var karşımızda.

vibe-shot-batarya.jpg

Batarya' nın 2.900 mAh kapasiteye sahip, çıkarılamayan yapıda olduğunu görüyoruz. Bataryanın donanım ile olan uyumu gayet başarılı. Tam şarj ile 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz. Hatta çok fazla telefonla uğraşmayan biriyseniz 2 günü çıkarmanız mümkün.

Dahili hafızanın 32 GB ve arttırılabilir yapıda olduğunu görüyoruz.128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunan Vibe Shot, fazlasıyla yeterli hafıza kapasitesine sahip.

 

Fotoğraf Makinesi Görünümünün Hakkını Veriyor

vibe-shot-kamera.jpg

Telefonda 16 MP çözünürlüğünde arka, 8 MP çözünürlüğünde ön kameraya yer verilmiş. Arka kamerada BSI sensör kullanılmış. Optik görüntü sabitleyici (OIS) özelliği de bulunan kamera başarılı fotoğraflar çıkarabiliyor.

F 2.2 diyaframa sahip arka kamera, kızılötesi odaklama sistemi kullanıyor. LG' den hatırladığımız kızılötesi sistemi ile normalden daha hızlı odaklanan kameranın odaklama hızı 0.157 saniye...

Arka kemeranın HDR özelliği olduğunu ve Full HD 1080p video kaydı yapabildiğini görüyoruz. Bunlara ek olarak gülümseme deklanşörü, sesle komut ile birliklte tam manuel mod özelliği sunuyor. Tam manuel mod ile ayarları kendiniz yaparak ve 3 ledli flaşı kullanarak çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

on-kamera.jpg

Ön kameranın 8 MP çözünürlüğü de oldukça iddialı. Özçekimlerinizde kalitesi yüksek fotoğraflar oluşturmanızı sağlayan kamera Full HD 1080p video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın diğer fonksiyonu da panaroma özçekim modu. Bu mod ile daha geniş manzaralı özeçkimler ya da grupçekimler yapabilirsiniz.

 

Fiyat ve Editör Yorumu

fiyat.jpg

Tüm bu özellikleriyle birlikte Lenovo Vibe Shot fiyatı 1.420 TL.

Telefonun genel özellikleriyle çoğu kullanıcıyı memnun edeceğini düşünüyoruz. Donanım ve batarya dengesi oldukça iyi işler çıkarıyor. MicroSD kart ile hafızanın arttırılabilir olması avantaj. Fiyatına göre kamera performansı rakiplerinin bir adım önünde ve çif sim desteğiyle aynı anda iki hat çalıştırabiliyor.

Editör Yorumu: Lenovo Vibe Shot, bol bol güzel fotoğraflar çekebileceğiniz, takılma ve donma yaşatmayacak ve bataryasıyla sizi tam gün rahatça idare edecek uygun fiyatlı bir telefon olmuş... 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.