Meizu Pro 5 İncelemesi

Çinli Meizu toplama diye tabir edebileceğimiz yüksek performasnlı telefonlar ile piyasada ses getiren bir marka oldu. Son modeli Pro 5 ile de aynı et söz konusu... İşte tüm detayları ile Meizu Pro 5 incelemesi...
Meizu Pro 5 İncelemesi

Meizu' nun Yeni  Amiral Gemisi

Çinli Meizu, akıllı telefon sektörüne taklit cihazlar ile girdi ve kısa sürede inanılmaz bir hızla büyümeyi başardı. Firmanın bu hızlı büyüme yolunda izlediği uygun fiyata iyi donanım sunma politikası önemli rol oynadı. 

Meizu' nun telefonları toplama olarak tabir edebileceğimiz şekilde tasarlanıyor. Yani işlemcisini başkasından, kamerasını başkasından, bataryasını başkasından alıyor fakat bunları alırken en iyi firmaları ve genelde en iyi ürünleri tercih ederek hepsini bir bünyede topluyor.

Meizu Pro 5 modeli yukarıda belirttiğimiz gibi sağlam bileşenlerin gövde bulmuş hali diyebiliriz.

Meizu Pro 5 teknik özellikleri

  • 5.7 inç Full HD 1080p Gorilla Glass 3 teknolojili ekran
  • 2.1 GHz 8 çekirdekli Samsung yapımı Exynos 7420 işlemci
  • Mali T760MP8 grafik işlemci
  • 32 GB dahili hafızalı modelde 3 GB Ram
  • 64 GB dahili hafızalı modelde 4 GB Ram
  • MicroSD kart ile 128 GB' ye kadar arttırılabilir hafıza
  • 21 MP Sony IMX230 sensörlü arka, 5 MP ön kamera
  • 3.050 mAH sabit batarya ve hızlı şarj desteği
  • Parmak izi okuyucu ve Hi-Fi ses desteği
  • USB Type-C girişi ve metalik gövde 

Samsung Exynos 7420 İşlemci

pro-5-islemci.jpg

Telefonun en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi işlemcisi. Meizu, işlemci tercihini Samsung' un üst düzey performans sunan Exynos 7420 işlemcisinden yana kullanmış. Bu işlemci Snapdragon 810 rakibi ve üretim teknolojisiyle ısınmaya konusunda Snapdragon' a göre daha başarılı.

Aynı işlemcinin Samsung S6, S6 Edge ve Note 5 modellerinde kullanıldığını ve bu telefonlardaki performansıyla kendini kanıtladığını biliyoruz. Meizu bu işlemciyi tercih ederek birçok kullanıcının takdirini şimdiden kazandı bile...

Exynos 7420' ye grafik tarafında Mali T760MP8 eşlik ediyor. Grafik işlemcinin güçlü yapısı en ağır grafikli oyunları hiç donma ya da kasılmalar olmadan rahatça oynayabilmenize imkan sağlıyor. 

Sony IMX230 Sensörlü 21 MP Kamera

pro-5-kamera.JPG

Meizu Pro 5' in arka kamerasına baktığımız zaman Sony üretimi 21 MP kameranın kullanıldığını görüyoruz. Bu kamerayı Xperia Z2, Z3 ve Z3+ modellerinden tanıyoruz. Sony sensörlerinin başarılı fotoğraf performansını bu telefonda da bulabilirsiniz.

Arka kamera, lazerli otomatik odaklanma teknolojisiyle 0,17 saniyede odaklanma sağlıyor ve 0.7 saniyede fotoğraf çekebiliyor. Aynı zamanda 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Ön kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Bu kameranın Full HD 1080p video kaydı yapabiliyor olduğunu da ekleyelim.

3 GB ve 4 GB Ram Seçeneği

pro-5-tasarim.jpg

Meizu Pro 5, iki hafıza seçeneği ile satışa sunuluyor. İlk seçenek 32 GB dahili depolama sunan ve 3 GB ram belleği bulunan model, ikinci seçenek ise 64 GB dahili depolama ve 4 GB ram bellek bulunan model... 50 Dolar gibi bir fark ödeyerek 64 GB dahili hafıza ve 4 GB ram olanı tercih edebilirsiniz.

pro-5-hafiza-karti.jpg

Telefonun batarya tarafında karşımıza 3.050 mAh kapasiteli çıkarılamayan yapıda bir batarya çıkıyor. Bataryanın hızlı şarj desteği bulunuyor. Exynos işlemcinin 14 nanometre teknolojiyle üretilmesi ve ekran çözünürlüğünün Full HD olduğunu düşünürsek bataryanın iyi işler başaracağını ve yeterli kullanım süresini sunacağını tahmin etmek zor değil.

Tüm bu özelliklere ek olarak cihazın parmak izi okuyucusu, çift simkart desteği, USB Type-C desteği sunduğunu ve parmak izi tutmayan metal kasaya sahip olduğunu belirtelim.

Meizu Pro 5 Fiyat ve Yorum

pro-5-fiyat.jpg

Meizu Pro 5 için henüz ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. Tanıtımında söylenen fiyatlara göre 32 GB lık versiyonu 439 dolar, 64 GB lık versiyonu 486 dolar.

Ülkemizdeki fiyatı ne olur diye tahminde bulunacak olursak, vergilerin etkisiyle birlikte 1.500 - 1. 800 TL dolaylarında olması bekleniyor.

Editör Yorumu: Telefon donanım özellikleriyle göz dolduruyor. Samsung' un en iyi işlemcisini ve Sony' nin başarılı kamerasını kullanan telefonun bataryası da tatmin edici kapasitede. Eğer uygun bir fiyat ile ülkemizde satışa sunulursa yoğun talep alacaktır.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.