Xiaomi Mi 4 İncelemesi

Xiaomi Mi 4 sunduğu özellikler ve fiyatıyla cezbeden modeller arasında yer alıyor. Xiaomi Mi 4 bakalım hangi özellikleri sunuyor? Telefonun fiyatı hakkındaki bilgiler, tüm detayları ve yorumuyla birlikte Xiaomi Mi 4 incelemesi...
Xiaomi Mi 4 İncelemesi

Xiaomi firmasının yükseliş modellerinden olan dünya çapında yüksek satış grafiği yakalayan modeli Mi 4' ü büyüteç altına alıyoruz. Mi 4 piyasaya sürüleli zaman geçmiş olsa da ülkemize geç giriş yaptı. Fiyatında indirime gidilen modelin teknik detayları ve fiyatını değerlendiriyoruz.

 

Xiaomi Mi4 Teknik Özellikleri

  • 5 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip Gorilla Glass 3 teknolojili ekran
  • 2.45 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemci
  • Adreno 330 grafik işlemci
  • 3 GB ram bellek
  • 13 MP Sony Exmor RS sensörlü arka, 8 MP ön kamera
  • 16 GB ve 64 GB dahili hafıza seçenekleri (hafıza kartı ile arttırılamıyor)
  • 3.080 mAh çıkarılamayan batarya
  • 4K video kaydı ve evrensel kumanda özelliği

 

Tasarım ve Ekran Özellikleri

mi-4-ekran.jpg

Xiaomi Mi 4 ilk baktığınız zaman önden iPhone 5 ve 5S modellerini andırmıyor değil. Hatta metalik çerçevesiyle birlikte oldukça benzediğini söyleyebiliriz. 5.0 inç ebatlarındaki ekran ön tasarımın %72 sini kaplıyor. Ekranın 1920x1080p çözünürlüğü 441 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Ekran, Gorilla Glass 3 teknolojisiyle çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı yapı gösteriyor.

Telefonun sağ tarafında altta güç tuşu üste ses tuşları bulunuyor. Sol tarafta simkart giriş yuvası bulunuyor. Metalik çerçevenin alt tarafında micro USB girişi ve hoparlör delikleri bulunuyor. Kulaklık girişi ise telefonun üst tarafına konumlandırılmış.

mi-4-tasarim.jpg

Arka tasarıma baktığımız zaman geniş kamera dikkatimizi çekiyor. Üst orta noktada konumlandırılan kameranın altında led flaş yer alıyor. Arka tasarımda başka herhangi bir detay bulunmuyor. Sade ve basit bir tasarım ile şık görünüm sağlanmış.

 

Donanım ve Batarya Özellikleri

mi-4-islemci.jpg

Mi 4' ün kalbinde 2.45 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemci görev alıyor. Bu işlemciye eşlik eden Adreno 330 grafik işlemci ve 3 GB ram bellek ile telefonun işlem gücü destekleniyor. Bu işlemcilerin Antutu Benchmark skoru 34.400 puan. Yani oyunlarda ve uygulamalarda üretilen performans ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilecek seviyede.

Dahili bellek 16 GB ve 64 GB olmak üzere iki seçenek ile sunuluyor. Malesef Xiaomi Mi 4 hafıza kartı desteği sunmuyor. Fazla hafıza talebi olmayanlar için 16 GB yeterli olacaktır fakat hafızanın arttırılamıyor olması eksi özellik olarak karşımıza çıkıyor.

mi-4-kamera.PNG

Arka kameranın Sony Exmor RS sensöre sahip 13 MP çözünürlük sunduğunu belirtelim. Bu kamera BSI sensörüyle yüz algılama, gülümseme odaklama, odak takibi, pozlama telafisi gibi özelliklere sahip. HDR özelliği ve led flaşıyla karanlık ortamlardaki çekimlerde başarılı performans gösteriyor.

Ön kameraya bakınca yine BSI sensöre sahip 8 MP çözünürlüklü kamera görüyoruz. 80 derece geniş açılı lens ile ve Sony üretimi sensörü ile yüksek çözünürlüklü ve neredeyse arka kamera kalitesinde çekilmiş özçekimler yapabiliyorsunuz.

Kameraların fotoğraf konusundaki iddilı özelliklerine ek olarak arka kemera ile 4K 2160p videolar kaydedebiliyorsunuz. Ön kameranın da Full HD 1080p video kaydı yapabildiği Mi 4, fotoğraf ve video beklentisi olanların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak donanıma sahip.

Batarya tarafında 3.080 mAh çıkarılamayan yapıya sahip pil karşımıza çıkıyor. Pilin kapasitesi, 1 günü tamamlayan kullanım ömrü sunuyor. Eğer telefon ile bolca vakit geçirenlerdenseniz gün içinde şarj etmeniz gerekebilir. Bu konuda işlemcinin nispeten eski yapıda olmasının etkisi görülüyor.

 

Eksta Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

mi-4-fiyat.jpg

Kızılötesi özelliği ile evrensel kumanda uygulamaları kullanabilen telefonun 4G desteği mevcut. Ayrıca MiCloud sistemiyle kişiye özel depolama alanı sunuluyor.

Xiaomi Mi 4 fiyatı 1.100 TL

Editör Yotumu: Xiaomi Mi 4 piyasaya çıkalı 1 senenin üzerinde bir zaman geçmiş olmasına rağmen donanımıyla hala iyi durumda olduğunu gösteriyor. Telefonun kameraları oldukça başarılı. Performans anlamında istediğinizi verebilecek güce ve yeterli batarya kapasitesine sahip telefonun fiyatı 1.000 TL bandına indiği için iyi bir alternatif seçenek oluyor. Hafıza kartı desteği sunmaması ve Android 6 Marsmallow güncellemesi alıp almayacağı hakkındaki belirsizlik telefonun karnesinde eksi not aldığı alanlar oldu.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum