Huawei Honor 6 İncelemesi

Huawei' nin fiyatıyla ve özellikleriyle dikkat çeken modeli Honor 6 kullanıcısına neler sunuyor? Huawei Honor 6 özellikleri nedir?
Huawei Honor 6 İncelemesi

Huawei Honor 6 İncelemesi

Huawei gerek akıllı telefon gerekse altyapı faaliyetleri ile tüm dünyadaki hızlı yükselişini sürdürüyor. Ülkemizde akıllı telefonlarını ilk satan Çinli firmalardan olan Huawei, Honor serisinin başarısı ile dişli markalar arasında yerini şimdiden sağlama aldı.

Honor 6 modeline baktığımızda orta-üst segment arasında yer aldığını ve uygun fiyatıyla da fiyat/performans ürünü iddiası taşıdığını görüyoruz. Modelin özellikleri ve fiyatı hakkında detaylı bilgiler eşliğinde işte Huawei Honor 6 incelememiz...


Tasarım ve Ekran

tasarim-001.jpg

Telefonun tasarımına baktığınızda kenarları yuvarlatılmış köşeli bir tasarım görüyoruz. Bu tasarım ilk bakışta iPhone 4 ve 4s modellerini andırıyor. Ön tarafta fiziksel bir tuş bulunmuyor. Ekranın ön yüzde kapladığı oran %71 civarında. Ekran kenarındaki dirsekler ince, ekran üst ve alt boşlukları da çok geniş değil. 

honor-metal-cerceve.jpg

İlginç bir detay dikkatimizi çekti, telefonun metalik çerçevesi akranın bittiği hizzadan başlıyor diğer tarafta yine ekranın bittiği noktada sona eriyor. Yani cihazın etrafını tamamen sarmıyor, alt tarafı plastik yapı sunuyor. Bu ilginç detay düşmelere karşı nasıl bir dayanıklılık sağlar bilmiyoruz fakat tasarım bakımından farklı ve hoş bir detay olmuş.

Arka tarafa baktığımızda yine cam kaplama dikkatimizi çekiyor. Arkada kullanılan cam ile kalite algısı yükseltilmiş. Sol üst köşede kamera ve led flaş yer alırken tam hizalarında altta dikine doğru tasarlanmış bir hoparlör bulunuyor.

ekran-004.jpg

Honor 6 ' nın ekranı 5 inç ebatında ve 1920x1080p çözünürlük değerine sahip. 443 PPI piksel yoğunluğu sunan bu ekran parmak izi bırakmayan kaplamaya ve darbe-çizikler karşısında dayanıklı Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip.


Donanım ve Batarya

kirin-92.jpg

Honor 6, Huawei üretimi 1.7 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 920 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemciye Mali-T628 MP4 grafik işlemci eşlik ediyor. İşlemcileri 3 GB LPDDR3 ram destekliyor. Bu donanımın performans anlamında kullanıcısını fazlasıyla memnun edeceğini söyleyebiliriz. Merak edenler için cihazın Antutu Skoru 40.700 puan. Oyunlardaki grafik performansı ve çoklu uygulamalar arası geçişleri akıcı...

Dahili depolama tarafında 16 GB hafıza sunan Honor 6' yı tek seçenek ile satın alabiliyorsunuz. 16 GB yeterli olmayacak kullanıcılar için 64 GB' ye kadar hafıza kartı desteği sunuluyor. Bu yönüyle hem fiyat uygun tutulmuş hem de isteyen kullanıcılar için hafızayı arttırma imkanı sunulmuş.

kamera-005.jpg

Huawei Honor 6' nın 13 MP Sony Exmor RS (IMX214) sensöre sahip kamera kullandığını görüyoruz. F 2.0 dyaframa sahip kamera yüz tanıma, gülümseme yakalama ve HDR gibi fonksiyonlara sahip. Ayrıca çift led flaş ile karanlık çekim şartlarına hazırlıklı. Öndeki kamera 5 MP çözünürlük sunuyor. Ön ve arka kamera ile 1080p Full HD videolar kaydedebiliyosunuz.

3.100 mAh kapasiteli batarya kullanılan telefonun bataryası çıkartılamıyor. Bataryanın kapasitesine bakınca 5 inçlik 1920x1080p ekran ve işlemci uyumuyla birlikte 1 günden fazla kullanım süresi sunduğunu belirtelim. Eğer telefon ile çok uğraşan biriyseniz yine de 1 günü tamamlamanıza yetecek kullanım sunacaktır.


Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

fiyat-001.png

Telefonun arka yüzeyinin cam olması premium hava katıyor. 4G LTE desteği sunan telefon, Huawei tarafından bildirildiği üzere Android 6 Marsmallow güncellemesi de alacak.

Huawei Honor 6 fiyatı 1.000 TL

Nasıl Ucuza Satın Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei Honor 6, güçlü donanıma ve iyi batarya kapasitesine sahip. Tüm bu donanımı uygun fiyatıyla sunabilen telefonlardan olduğu için fiyat/performans isteyen kişiler tarafından mantıklı bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Huawei, Android 6 güncellemesini de vereceği için bu fiyata alınabilecek en mantıklı telefonlardan bir tanesi haline geliyor.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.