Huawei Mate 8 İncelemesi

Huawei' nin 6 inç ekranıyla tabletleri aratmayan modeli Mate 8, güçlü donanımıyla dikkat çekiyor.
Huawei Mate 8 İncelemesi

Huawei Mate 8 İncelemesi

Huawei, son dönemdeki atılımlarıyla adından daha sık söz ettirir hale geldi. Gerek üst gerek orta seviyedeki cihazlarıyla oldukça iyi satış rakamlarına ulaşan firma mobil pazarda dünya üçüncülüğüne kadar çıktı. Bu başarının arkasında kullanıcıların beklentilerini iyi okuması ve bu beklentileri uygun fiyatla sunması yatıyor diyebiliriz.

Yeni telefonuyla da yine üst segmentte iddialı olacağa benziyor. Mate 8 dev ekranıyla phablet denilen ya da Türkçesiyle tablet-telefon karışımı diye nitelendirilen kategoride yer alıyor. Sadece ekranıyla değil teknik özellikleriyle de dikkat çeken telefonun özelliklerine yakından bakıyoruz.

renkler.jpg

 

Huawei Mate 8 Teknik Özellikleri

  • 6.0 inç 1920x1080p Full HD çözünürlüklü çizilmeye dayanıklı ve kenarlarında 2.5D eğimli ekran
  • 2.3 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 950 işlemci
  • i5 sensör işlemcisi
  • Mali-T880 MP4 grafik işlemci
  • 3 GB ve 4 GB ram seçenekleri
  • 32 GB, 64 GB ve 128 GB dahili bellek seçenekleri
  • 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 16 MP Sony Exmor RS(IMX298) sensörlü arka kamera
  • 8 MP Sony Exmor RS(IMX179) sensörlü ön kamera
  • 4.000 mAh kapasiteli, hızlı şarj özellikli batarya
  • Parmak izi okuyucu
  • Alüminyum gövde, çift hatdesteği ve Hi-Fi ses desteği

Tasarım ve Ekran

ekran-005.jpg

Huawei Mate 8' e ilk baktığımız zaman dikkatinizi 6 inç ebatındaki dev ekran çekiyor. Bu dev ekran 1080p Full HD çözünürlüğe sahip ve 367 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Ekranların 2K çzöünürlüğe yükseldiği hatta 4K ekranlı telefonların yapıldığı son dönemde Huawei, Full HD çözünürlük ile bizce doğru olanı yapmış.

Ekranın etrafındaki boşlukların ince yapısı gerçekten çok olabildiğince ince tutularak harika bir görüntü oluşturulmuş. Ekranda kıvrımlı cam kullanımıyla birlikte iki yandaki dirsekler neredeyse hiç farkedilmiyor. Ayrıca üstte ve altta bırakılan boşluklar da mümkün olan en düşük seviyeye çekilmiş. Böylece %79 luk ekran gövde oranı elde edilmiş.

tasarim-002.jpg

Yan taraflarına geçtiğimizde elmas kesimli metal çerçeveyi görüyoruz. Ses tuşları ve güç tuşunun sağda, simkart ve microSD kart girişinin sol tarafta olduğunu görüyoruz. Üstte kulaklık girişine yer verilen telefonun alt tarafında hoparlör delikleri bulunuyor.

Arka tarafına bakınca alüminyum malzenin tek parça halinde telefonu sardığını görüyoruz. Üst tarafta tam ortaad konumlandırılan kameranın yanında çift led flaş bulunuyor. Kameranın alt tarafında ise parmak izi okuyucuya yer verilmiş. Telefonun arka tasarımında kameranın Nexus 5 modeline benzer tasarımı göze çok hoş görünmüyor.


Donanım ve Batarya

kirin-95.png

Huawei Mate 8, donanım tarafında firmanın yeni geliştirdiği HiSilicon Kirin 950 işlemci kullanıyor. Bu işlemci 2.3 GHz 8 çekirdekli yapıya sahip. Telefonda ayrıca i5 sensör işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci aynı Apple' nin M adını verdiği hareket işlemcisiyle aynı işi yapıyor. Hareket ve spor uygulamalarında görev yapan i5 işlemci, diğer işlemciye destek oluyor.

Oyun oynamayı sevenleri mutlu edecek haber ise telefonda Mali-T880 MP4 grafik işlemci kullanılmış. Grafik işlemci ile piyasadaki yüksek grafikli oyunları rahatlıkla takılmadan oynayabilirsiniz. Ram tarafında 3 GB ve 4 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. 32 GB modeli alırsanız 3 GB, 64 GB ve 128 GB modelleri alırsanız 4 GB ram belleğe sahip oluyorsunuz.

kamera.png

Arkada 16 MP ve önde 8 MP kameranın yer aldığı telefonun fotoğraflar ve videolar konusunda da iddialı olduğunu görüyoruz. Arka kamera Sony tarafından üretilen Sony Exmor RS(IMX298) sensöre sahip. Arka kameranın optik görüntü sabitleyici(OIS) teknolojisi ile birlikte çift led flaşhızlı odaklama, seri çekim, ağır çekim video ve tam manuel mod özellikleri bulunuyor.  

Ön tarafta kullanılan 8 MP kamera yine Sony tarafından üretilen Sony Exmor RS(IMX179) sensörü kullanıyor. 26 mm geniş açılı lense sahip kamera ile manzaralı özçekimleriniz ya da grup özçekimlerinizde zorlanmayacaksınız. Hem ön hem arka kemranın 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini de ekleyelim.

Telefonun dahili hafıza seçenekleri 32 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere 3 çeşit sunuluyor fakat bazı ülkelerde 128 GB modelinin satışa çıkmama durumu bulunuyor. 32 GB ve 64 GB seçenekleri arasında 64 GB olanı tercih ederseniz ram belleğiniz de 4 GB olarak geliyor. Dahili hafıza 128 GB' ye kadar arttırılabiliyor.

batarya-001.jpg

6 inç dev bir ekran için Huawei 4.000 mAh batarya konumlandırmış. Batarya gövdeyle bitişik, yani çıkarılamıyor. Huawei' nin verilerine göre bu batarya ortalama kullanımda 50 saatten fazla kullanım süresi sunuyor. Yani 2 günden fazla batarya süresi olduğu iddia ediliyor. Bu abartılı bir rakam fakat yoğun kullanımda dahi bataryanın 1 günü çok rahat çıkaracağını tahmin etmek zor değil.


Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

parmak-izi.jpg

Telefonda bulunan parmak izi okuyucu oldukça hızlı okuma özelliğine sahip. 0.5 saniyede parmağınızı okuyan ve ekran kilidini açan bir sensör kullanılmış. Ayrıca telefonun çift hat desteği sunduğunu ve yüksek kalite Hi-Fi ses desteği sunduğunu ekleyelim.

Fiyat konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. İlerleyen günlerde Huawei Mate 8 ne zaman Türkiye' de satışa sunulacak ve fiyatı ne olacak gelen bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Uygun Fiyata Nasıl Alabilirim? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei Mate 8, dev ekranıyla hem tablet hem de telefon olarak kullanabileceğiniz seçenek sunuyor. Güçlü işlemcisi ve yüksek kapasiteli bataryası ile ister iş için, ister film-dizi izlemek için, ister oyun oynamak için kullanabileceğiniz bir telefon olma özelliği taşıyor.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.