Note 5 Detaylı İnceleme

Samsung’ un phablet adını verdiği ve böyle bir kategori oluşturduğu Note serisinin son üyesi Note 5’ in teknik özellikleri neler? Note 5 fiyatı nedir? Note 5 alınır mı? İşte sizler için detaylı incelememiz...
Note 5 Detaylı İnceleme

Samsung Galaxy Note 5 Teknik Özellikleri

  • Metal çerçeve ve ön-arka camdan oluşan dış tasarım
  • 5.7” QHD 1440x2560 piksel Gorilla Glass 4 korumalı ekran
  • Exynox 7420 2.1 GHz 8 çekirdekli işlemci
  • 32 ve 64 GB dahili hafıza seçenekleri (MicroSd desteği yok)ve 4 GB Ram
  • 16 MP f/1.9 diyaframlı OİS destekli 4K ana kamera ve 5 MP geniş açılı ön kamera
  • 3.000 mAh değiştirilemeyen batarya

Metal Kasa ve Yeni Şık Tasarım

note-5-kasa.JPG

Note 2 ve Note 3’ ün tasarım anlamında çok fazla farkı yoktu. Neredeyse aynısı denebilecek bir tasarım olduğunu söylesek çok da haksız sayılmayız. Samsung bu konuya el atmış ve gerçekten şık bir telefon ortaya koymuş. Metal kasasına ek olarak ön ve arka yüzeyi tamamen cam ile kaplı olan Note 5 elinize aldığınızda size kalite hissini fazlasıyla veriyor.

S6 ile birlikte Samsung tasarım konusunda kendi devrimini yaptı denebilir çünkü Samsung plastik kasalı telefonları sebebiyle çok eleştiriliyordu. Eleştirileri dikkate alan firma S6 ile başlattığı başarılı kasayı Note 5 modelinde de kullanmış ve ortaya harika bir sonuç çıkmış.

Bu tasarımıyla ilk başlarda iPhone 6’ ya benzediği herkes tarafından tartışılır durumdaydı fakat şimdi bu konu kapanmış durumda. Ayrıca telefonun arka kaplamasının da cam yapılması ve hatta kenarlara doğru kıvrımlı camdan oluşması hem görünüşe artı katıyor hem de elde tutmayı kolaylaştırıyor.

 

16 MP Kamera ve S Pen

note-5-kamera.jpg

Note 5’ in kamerasına bakınca 16 MP çözünürlüğe sahip, optik görüntü sabitleme teknolojisi barındıran ve 4K UHD videolar çekebilen bir kamera görüyoruz. Bu kameranın Note 4’ te kullanılan kamerayla aynı özelliklerde olduğunu söyleyebiliriz. Elbette lens ya da mercek anlamında bazı ufak değişiklikler yapılmış durumda fakat bu durumu çekilen fotoğraflara bakarak normal bir kullanıcının anlamasına imkan yok.

Ön kameraya baktığımızda 5 MP çözünürlüklü ve geniş açılı bir kamera ile karşılaşıyoruz. Arka kamerada olduğu gibi bu kameranın da f/1.9 diyafram açıklığı değerinde olduğunu belirtelim. Ön kamerayı Note 4’ ün ön kamerası ile kıyaslarsak çözünürlüğün arttığını ve 5 MP olduğunu görüyoruz. Note 5 ile çektiğiniz özçekimlerde gerçekten kameranın kalitesini hissedeceksiniz.

Note serisinin en büyük özelliği olan S Pen Note 5 ile biraz daha farklı bir tasarım halini almış. Telefonun genel tasarımındaki artı yöndeki değişimden S Pen de etkilenmiş diyebiliriz. S Pen eskisinden farklı olarak çıkartırken de ittirmeniz gerekiyor. Basmalı-kilitleme şeklinde tasarlanan S Pen’ in gövdeye uyumu kusursuz. Ayrıca S Pen’ i çıkarttığınız anda ekranı açmadan hızlıca not alabiliyorsunuz.

 

Exynos 7420 8 çekirdekli İşmeci ve 4 GB Ram

note-5-islemci.jpg

Samsung tarafından üretilen Exynos işlemcilerin en üst versiyonu olan 7420 Note 5 modelinde kullanılıyor. İşlemcinin 4 çekirdeği 2.1 GHz hızda çalışırken diğer 4 çekirdek 1.5 GHz hızda çalışıyor. Bu işlemciye Mali-T760 MP8 grafik işlemci eşlik ediyor. Grafik işlemcinin performanının üst düzey olduğunu ve en ağır oyunların dahi üstesinden kolayca geldiğini belirtelim.

İşlemci tarafında geliştirmeler yapılan Note 5, şuan en güçlü Samsung telefonları arasında. Bu güçlü işlemciyi 4 GB ram ile destekleyen firma telefon hakkında kasma, takılma gibi eleştirileri en baştan bitirmiş durumda. Note serisinin hem tablet hem telefon olduğunu da düşünürsek, bunu alan kişilerin 4 GB ram miktarından memnun olacağını söyleyebiliriz.

 

Küçülen Batarya ve Arttırılamayan Hafıza

note-5-batarya.jpg

Note 5 ile birlikte Samsung başka değişiklikler de yaptı fakat bu değişiklikler Note serisini sevenler tarafından hoş karşılanmadı çünkü Samsung Note serisi ile piyasaya yeni soluk getirmişti ve kendi çizgisini bozarak arttırılabilir hafıza özelliğini kaldırdı. Telefonu aldığınız zaman 32 ya da 64 GB olarak alıyorsunuz ve hafızayı arttıramıyorsunuz. Samsung bunu bulut depolama sistemleriyle çözmeye çalışsa da çoğu kişi bundan rahatsız.

Note serisinin bir diğer özelliği de çıkarılabilen bataryası olmuştur. Note 5 ile birlikte gelen sabit batarya çıkarılamıyor ve değiştirilemiyor. Bunun yanında Samsung bataryanın kapasitesini de Note 4 modeline göre düşürmüş. Note 4’ te 3.220 mAh olan batarya Note 5’ te 3.000 mAh olmuş. Bu durumun telefonun tasarımındaki değişiklik olduğunu söylemek güç değil. Tasarım yapayım derken bazı özellikleri kurban etmek durumunda kalmışlar.

 

Note 5 Fiyatı Ne Kadar? Note 5 Alınır Mı?

note-5-alinir-mi.png

Note 5 32 GB versiyonu için fiyatlar 2.400 – 2.500 TL arasında değişiyor. Fiyat konusunda belli kampanyalar dahilinde daha ucuza almak mümkün olsa da bazı teknoloji mağazalarında daha yüksek fiyat etiketleri görmek de mümkün.

Eğer büyük ekranlı bir telefon istiyorsanız ve çoğu işinizi telefondan halleden biriyseniz Note 5 sizin için uygun model olacaktır. Rakip olarak iPhone 6 Plus gösterilse de fiyat konsunda avantajlı olan Note 5 oluyor. Ayrıca S Pen işlevini unutmamak gerekiyor. S Pen ile birlikte Note 5 kullandığınız zaman bilgisayar veya tablete ihtiyacınız olmayacaktır.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.