Xiaomi Mi Max Tanıtıldı

Çin' in hızla büyüyen teknoloji markaları arasında yer alan Xiaomi, akıllı telefon modellerine bir yenisini daha ekledi. Mi Max adını verdiği model, ekran boyutuyla sınırları zorluyor. İşte, Xiaomi Mi Max özellikleri ve fiyatı...
Xiaomi Mi Max Tanıtıldı

XIAOMI' NİN EN BÜYÜK TELEFONU

Xiaomi, akıllı telefon sektöründe yaptığı atılımlar ile adını duyurdu. Çin' de elde ettiği başarısını tüm dünya ile paylaşan ve telefonlarını birçok pazarda satışa sunan firma önemli başarılara imza attı. Son yıllardaki bu hızlı yükselişini Mi serisi adını verdiği modellerine borçlu olan Xiaomi, aileye eklediği yeni üyeler ile başarısını taçlandırmaya devam ediyor.

Mi MAx adını verdiği telefonunu tanıtan firma, adından anlaşılacağı üzere telefon boyutlarının sınırlarını zorlayan bir tasarımla karşımıza çıktı. Telefonun 6.44 inç ekranı firmanın bu zamana kadar yaptığı en büyük ekranlı telefon olmasını sağlıyor. Ayrıca devasa bataryası ile birlikte telefon büyük ekran severlere hitap ediyor. Bakalım Xiaomi Mi Max başka hangi özelliklere sahip. Hep birlikte inceliyoruz.

 

XIAOMI MI MAX TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 6.44 inç 1800p Full HD çözünürlüğe sahip Super IPS LCD ekran

- 2.5D eğimli ekran ve %75 ekran/gövde oranı

- 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 İşlemci

- 4 GB Ram ve Adreno 510 Grafik Birimi

- 32, 64, 128 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 4.850 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift hat ve parmak izi okuyucu

 

XIAOMI MI MAX TASARIM VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

mi-max-ekran.jpg

Xiaomi' nin telefonlarında tasarıma önem verdiği bilinen bir gerçek. Genelde köşeli hatlara sahip tasarım dilini kullanan firma Mi Max modelinde de bunu bozmuyor ve köşeli hatlara sahip bir telefon karşımıza çıkıyor. Telefonun ön tarafında ilk dikkat çeken nokta tabi ki devasa ekranı oluyor.

Xiaomi Mi Max, 6.44 inç ekranıyla 1920x1080p FHD çözünürlük sunuyor. Bu ekran 342ppi keskinlik değeri ile yeterli kalitede ve netlikte görüntüler oluşturabiliyor. IPS LCD ekran panelinde kullanılan teknolojiye bakınca ekranın 1000:1 kontrast oranına ve 450 nit parlaklık seviyesine sahip olduğunu görüyoruz. Böylece ekranın renk seviyesinin ve güneş ışığı altındaki görünürlüğünün iyi olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.

mi-max-tasarim.png

Telefona yandan bakınca böyle büyük bir telefon birden gözden kaybolacak derecede inceliyor. Cüssesine ve dev bataryasına rağmen telefonun kalınlığı sadece 7.5mm seviyesinde ve genişliğine bakınca olduğundan daha inceymiş gibi görünüyor. 

Arka tasarımda ise sadelik dikkat çekiyor. Sol üstte bulunan kamera ve led flaşın altında tam ortada parmak izi okuyucu ve onun da altında şirket logosu bulunuyor. Bunların haricinde arka tasarım yerine alt tarafa konumlandırılan hoparlör delikleri telefonun tasarımını estetik bakımdan güçlendirmiş. Dikkat çeken diğer nokta da telefonun gövdesi yekpare alüminyum malzemeden tasarlanmış. Taşlanmış metal tasarımı kalite algısını artırırken elde tutmayı da kolaylaştıracaktır diyebiliriz.

 

XIAOMI MI MAX KAMERALAR VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

mi-max-kamera.jpg

Telefonun ana kamerası 16 MP çözünürlük değerine sahip. Bu kamera F/2.0 diyaframı, hızlı odaklanma, 5 elementli lens, seri çekim, HDR, yüz tanıma ve elle odaklama gibi özellikleriyle kağıt üzerinde iyi performans sergileyeceğe benziyor. Ayrıca ana kameranın 1080p FHD normal kayıt ve 720p HD ağır çekim video kaydı yapabildiğini ekleyelim.

Ön kamera 5 MP çözünürlük değeri sunuyor. 85 derece geniş açılı lensi sayesinde özçekimlerde geniş açı imkanı tanıyor. Ayrıca yüz tanıma ve zaman ayarlama özelliklerine sahip ön kamera bunlara ek olarak 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

mi-max-islemci.png

Telefonun gücünü veren işlemciye geçtiğimiz zaman firmanın 2 farklı işlemci ile bu telefonu piyasaya sürdüğünü görüyoruz. Bu işlemciler dahili hafıza kapasitelerine göre değişiklik gösteriyor. 32 GB modelde 1.8 GHz 6 çekirdekli Snapdragon 650 işlemci kullanılırken; 64 ve 128 GB seçeneklerinde 1.8 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemci kullanılıyor.

Telefonların ram kapasiteleri de hafızaya göre farklılık gösteriyor. 32 GB modelinde ve 64 GB modelinde 3 GB ram bulunurken 128 GB modeli alırsanız ram miktarı 4 GB oluyor. Grafik işlemci tarafında ise ayrım yapılmamış ve tüm modellerde Adreno 510 kullanılmış. Böylece oyun oynamayı sevenler için 32 GB ile 128 GB versiyon arasında performans anlamında gözle görülür bir fark olmayacağını söyleyebiliriz.

mi-max-batarya.jpg

Böyle büyük ekranlı bir telefonun bataryasının küçük olması elbette düşünülemez. Xiaomi telefonun kalınlığını artırmadan geniş gövdenin içine tam 4.850 mAh kapasiteli batarya yerleştirmiş. Bu batarya ile telefonun uzun kullanım ömrü sunacağını söyleyebiliriz. İşlemcilerin tutumlu yapısı ve ekranın FHD çözünürlük sunması pil tüketimini olumlu etkileyecektir.

Telefonun parmak izi okuyucusunun hızı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Yeni nesil parmak izi okuyucuların 0.3 saniyede okuma hızına sahip olduğunu biliyoruz ve firmanın bu sensörleri kullanmış olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca çift hat desteği olan telefon ile iki telefon taşıma derdinden kurtulacak geniş ekran ve dev batarya gibi nimetlerden bir arada faydalanabileceksiniz.

 

XIAOMI MI MAX FİYAT ve YORUM

mi-max-fiyat.jpg

Xiaomi Mi Max Türkiye fiyatı henüz belli değil. Telefonun ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı da henüz kesinleşmiş değil. Yurtdışı fiyatlarına bakınca; 32 GB versiyonu 230 Dolar, 64 GB versiyonu 260 Dolar ve 128 GB versiyonu ise 300 Dolar olarak belirlendiğini görüyoruz. Ülkemizdeki vergiler de eklenince hangi rakama çıkacağını bekleyip göreceğiz.

 

Editör yorumu: 6.44 inç ekrana sahip cihaza telefon demek garip olacaktır. Çoğu tabletin 7 inç olduğu düşünülünce, Xiaomi'nin phablet olayını tamamıyla tablete çevirdiğini söyleyebiliriz. Telefon ülkemizde uygun fiyat ile satışa sunulursa büyük ekranda film izlemeyi, oyun oynamayı ve maillerini yanıtlamayı sevenleri memnun edecektir. 

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.