En İyi 10 Amiral Gemisi Telefon

Amiral gemisi diye tabir edilen ve markaların en gelişmiş özellikleri sunan telefonlarına göz atıyoruz. İşte en iyi özelliklere sahip piyasadaki 10 amiral gemisi telefon modeli ve özellikleri...
En İyi 10 Amiral Gemisi Telefon

Dünyanın En İyi 10 Amiral Gemisi Telefonu

Firmaların amiral gemisi dedikleri ve sunduğu özellikler ile kullanıcıları cezbeden telefonlardan en iyi 10 tanesini listeledik. Listedeki telefonların bir diğerinden daha iyidir iddiası olmadan rastgele numaralandırıldığını ve en iyi tercihin kullanıcı tarafından kendi ihtiyaçları doğrultusunda yapılacağını belirtelim.

 

1) Sony Xperia Z5 Premium - 2.999 TL

z5-premium.jpg

Sony Xperia ailesinin en son çıkan modelleri olan Z5, Z5 Premium ve Z5 Compact arasında diğerlerinden sıyrılan bir telefon olan Z5 Premium sahip olduğu özellikler ile amiral gemisi sıfatını hakediyor. Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda ilk kez bir telefonda 5.5 inç boyutlarında 4K UHD 2160x3840 çözünürlüğe sahip ekran kullanıldığını görüyoruz. 2.0 GHz Sekiz Çekirdekli Snapdragon 810 işlemciden gücünü alan telefonda 3 GB ram mevcut. 32 GB dahili depolamanın yanında 200 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunan telefonu bataryası 3.430 mAH kapasiteye sahip. Ayrıca 23 MP 4K video kaydıyapabilen arka kameraya ve 5 MP geniş açılı ön kameraya sahip telefon Sony' nin iddiasına göre mobil telefonlardaki en iyi kameraya sahip. Parmak izi okuyucusu diğerlerinden farklı olarak telefonun yan tarafına konumlandırılarak tasarım ve işlevsellik bir arada sunulduğunu ekleyelim. Sony Xperia Z5 Premium ve diğer Z5 ailesi hakkında detaylı incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

 

2) LG V10 - 2.640 TL

lg-v1.jpg

LG' nin sessiz sedasız çıkardığı ve iddialı özellikleriyle gündeme bomba gibi düşen modeli V10 sahip olduğu iki ekran ile diğer telefonlardan ayrılıyor. Telefonun 5.7 inç 2K ana ekranının üst tarafında yer alan minik ekran bildirimleri görüntülemede ve kısayollar atamada kolaylık sunuyor. Telefonun işlemci tarafında 6 çekirdekli 1.8 GHz hızında Snapdragon 808 görev yapıyor. Ram belleğin 4 GB olduğu telefonun 64 GB dahili hafızası var ve bu hafıza 200 GB' ye kadar MicroSD kart desteğiyle hafızayı genişletmenize imkan sağlıyor. 5 MP ön kamerası ve 16 MP arka kamerasıyla iddialı olan telefon tamamen manuel ayarlar yapabileceğiniz ham fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor. Bataryasına bakınca 3.000 mAh kapasitesiyle günü rahat çıkarabilmenize yetecek kullanım ömrünü sunabileceğini görüyoruz. LG tasarımlarında yer alan arkadaki tuşların oraya konumlandırılan parmak izi sensörünün bulunduğunu da ekleyelim. Telefon hakkındaki incelemeye buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

3) iPhone 6S Plus - 3.200 TL

iphone-6s-plus.jpg

iPhone serisinin en son tanıtılan ve en güçlü modeli olan 6S Plus modeli selefine göre daha güçlü ve daha dayanıklı geldi. iPhone 6S Plus yeni A9 işlemcisiyle performans anlamında iyi işler çıkarabiliyor. 6S modelleriyle birlikte Apple firmasının 1 GB ram bellek ısrarı bitti ve artık 2 GB ram bellek kullanmaya başladı. iPhone 6 Plus modeli batarya konusunda zaten yeterli performansı sunuyordu ki 6S Plus modelinin de aynı performansı sunacağı konusunda şüphe yok. Bu kez 3D Force Touch özelliği ile gelen model 3 farklı basıncı ekranından algılayabiliyor. Böylece kullanımda sunduğu kısayollar ile hız kazandırıyor. iPhone 6S Plus modelinin 12 MP arka ve 5 MP ön kameraya sahip olduğunu belirtelim. Parmak izi okuyucu teknolojisini geliştirilen telefon daha hızlı ve daha doğru sonuçlar veriyor. Ayrıca telefonun firma tarafından belirtilmese de su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğu test videolarıyla ortaya konuldu. iPhone 6S ve 6S Plus hakkındaki detaylı bilgiler ve inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.

 

4) Samsung Galaxy Note 5 - 2.299 TL

note-5.jpg

Samsung' un phablet serisindeki yeni gözdesi olan Note 5 değişen tasarım dilinden nasibini almış ve daha karizmatik olmuş. Telefonun 5.7 inç 2K çöznürlüklü ekranı ve 3.000 mAh bataryası bulunuyor. İşlemci tarafında Samsung yapımı olan 8 çekirdekli 2.1 GHz Exynos 7 Octa 7420 işlemci yer alıyor. İşlemciyi 4 GB ram bellek destekliyor. Kamera tarafında arkada 16 MP 4K video kaydı yapabilen kamera ile önde 5 MP geniş açılı özçekim kamerası yer alıyor. Telefonun ve Note serisinin en önemli parçası olan S Pen de yine geliştirilmiş haliyle telefondaki yerini alıyor. Telefonun değişen tasarımıyla birlikte artık bataryasının çıkarılamadığını ve MicroSD kart desteği sunmadığını da ekleyelim. İsterseniz Note 5 hakkındaki diğer detayları bulabileceğiniz incelememize buradan ulaşabilirsiniz. 

 

5) Gigaset Me Pro - (Ülkemizde Henüz Satışa Çıkmadı)

gigaset-me-pro.jpg

Alman Gigaset tarafından üretilen ve ilk üst düzey akıllı telefon demesi olarak piyasaya sürülen model ciddi anlamda başarılı bulundu ve amiral gemilerinin arasında yerini aldı. 5.5 inç Full HD çözünürlük sunan ekranı ve 4.000 mAh devasa bataryasıyla uzun kullanım ömrü sunuyor. İşlemci tarafında 1.8 GHz 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci kullanılıyor ve işlemciye 3 GB ram eşlik ediyor. 20 MP arka kamerası ve 8 MP ön kamerasıyla hem ön hem de arka kamerada yüksek çözünürlük sunuyor. 32 GB dahili hafızası MicroSD kart ile 128 GB daha arttırılabiliyor. Bu telefonun şarj derdini bitiren ve USB Type-C ile gelen ilk amiral gemisi olduğunu da ilave edelim.

 

6) Microsoft Lumia 950 XL - (Ülkemizde Henüz Satışa Çıkmadı)

lumia-950-xl.jpg

Microsoft' un Nokia markasını aldıktan sonra kendi adıyla çıkardığı üst düzey özelliklere sahip telefon olan 950 XL adından da anlaşılabileceği gibi 5.7 inç ebatlarına sahip 2K QHD çözünürlüğünde büyük bir ekran sunuyor. Bu büyük ekran Gorilla Glass 4 teknolojisiyle korunuyor. 2.0 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 810 işlemciden gücünü alan telefon 3 GB ram belleğe sahip. Kamera konusunda Nokia' dan beri iddialı olan firma 950 XL modelinde 20 MP Zeiss mercekli, BSI sensörlü Purewiew özellikli arka ve 5 MP ön kameraya sahip. Ayrıca telefonun USB Type-C desteği sunduğunu ve Windows Mobile 10 işletim sistemine sahip ilk telefon olduğunu belirtelim.

 

7) Huawei Nexus 6P - (Ülkemizde Henüz Satışa Çıkmadı)

nexus-6p.jpg

Google işbirliği ile üretilen Nexus telefonların en güncel ve en yeni modeli olan Nexus 6P bu kez Çinli Huawei tarafından üretildi. 5.7 inç 2K QHD çözünürlüğe sahip büyük ekranı Gorilla Glass 4 teknolojisi ile korunuyor. Telefonun 2.0 GHz hızında 8 çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisi ve 3 GB ram belleği bulunuyor. Kameralarına baktığımızda arkada 12.3 MP 4K video kaydı yapabilen kamera ile önde 8 MP çözünürlüğe sahip özçekim kamerasını görüyoruz. Batarya konusunda bonkör davranan telefon 3.450 mAh kapasite sunuyor. Arka tarafında hızıyla şaşırtan bir parmak izi okuyucusu bulunan telefon, Android 6.0 Marsmallow ile piyasaya sunuldu.

 

8) HTC One M9 Plus - 2.320 TL

one-m9-plus.jpg

HTC son dönemdeki M serisi ile başarı yakalamış olsa da sanki son dönemde kullanıcıların beklentilerini karşılayamıyor. Bu telefon M9 modelinin güncellenmiş versiyonu olarak piyasaya sunuldu. Önceki modellerinde kullandığı Snapdragon işlemci yerine Mediatek yapımı Helio X10 işlemci tercih etti. 2.2 GHz hızında 8 çekirdekli yapıdaki işlemciye 3 GB ram bellek destek veriyor. Telefonun 5.2 inç ekranı 2K QHD çözünürlük sunuyor. HTC' nin ultrapiksel ısrarından vazgeçip 20 MP çözünürlüğünde BSI sensöre sahip arka kamera ile 2.1 MP özçekim kamerasına sahip olduğunu görüyoruz. Bu donanıma ek olarak M9 Plus 2.840 mAh batarya kapasitesi sunuyor. HTC' nin altta yer alan BoomSound hoparlörleri arasına uzun zaman sonra parmak izi okuyucu ile ön yüzde fiziksel tuş kullanımına gittiğini görüyoruz.

 

9) Blackberry Priv - (Ülkemizde Henüz Satışa Çıkmadı)

blackberry-priv.jpg

Blackberry' nin tamam ya da devam hamlesi olarak görülen Priv modeli, sunduğu farklı özellikler ile dikkat çekti. İlk ve en önemli dikkat çeken konu Blackberry' nin kendi işletim sistemini bırakıp Android işletim sistemine geçmiş olması. Yıllardan beri kendine has işletim sistemini kullanan firma uygulama konusundaki sıkıntılar sebebiyle Google ile işbirliğine gitmeye karar verdi. Priv modelinin teknik özelliklerine bakınca 5.4 inç 2K QHD çözünürlüklü Amoled büyük bir ekran ve işlemci tarafında 6 çekirdekli yapıda 1.8 GHz Snapdragon 808 işlemci kullanılıyor. Bu işlemci 3 GB ram bellek ile destekleniyor. Telefonun dahili 32 GB hafızası, 200 GB MicroSD kart üst sınıra kadar genişletilebiliyor. Arka tarafında 18 MP, ön tarafında da 2.1 MP çözünürlükte kameralara sahip telefon fotoğraf kalitesi konusunda bu kez iddialı. Batarya konusunu da baştan çözmek isteyen Blackberry 3.410 mAh kapasiteli büyükçe bir batarya kullanmış. Telefonun fiziksel QWERTY klavyeye sahip olmasına ve sürgülü yapıda ekran altında yer almasına rağmen çok ince olması tasarım konusunda firmanın başarısını gösteriyor. Telefon hakkında detaylı inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.

 

10) Lenovo Vibe Z2 Pro - 1.670 TL

vibe-z2-pro.jpg

Lenovo' nun üst segmentte yer alan phablet modeli tasarım konusunda çok başarılı özellikler gösteriyor. Örneğin telefonun 6 inç boyutunda 2K QHD çöznürlüklü ekranı etrafındaki çerçevesi o kadar ince tutulmuş ki elinize aldığınız bu devasa ekrana rağmen telefonun elde tutulabilir olduğunu görüyorsunuz. Temel donanım tarafında 2.45 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 3 GB ram yer alıyor. Arka kameranın BSI sensörli 16 MP çözünürlük sunan ve 4K video kaydı yapabildiğini, ön kameranın da 5 MP çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz. Vibe Z2 Pro' nun en dikkat çeken diğer özelliği ise 4.000 mAh kapasiteli bataryası. Bu batarya ile telefonun iyi bir pil ömrü sunduğunu belirtelim. Tek kusur sayılabilecek durumun 32 GB arttırılamayan hafızası olduğunu görüyoruz. Tasarımsal başarısına rağmen işlemci tarafında geride kalmış gibi görünse de telefonun ilk tanıtıldığı tarihten bu yana epey zaman geçtiğini ve fiyatına göre performansının iyi derecede olduğunu ekleyelim.

 

İlkay Engin

NeOldu.Com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.