Gelecekte Ne Olacağını Konu Alan 23 En İyi Filmler | 2024

İnsanoğlu olarak her zaman gelecekte neler olacağını merak ederiz. Bu yazımızda sizin için gelecekte geçen filmleri listesi...
Gelecekte Ne Olacağını Konu Alan 23 En İyi Filmler | 2024

Geleceği Tahmin Eden Filmler

Geçmişte bilim kurgu diye adlandırdığımız birçok teknoloji artık hayatımıza girdi. Telefon, akıllı saat gibi örneklendirebildiğimiz bu teknolojiler çıkmadan önce bazı bilim kurgu filmlerinin bir parçasıydı. Bu yazımızda sizin için gelecekte geçen filmleri kalitesine göre sıraladık. İşte geleceği anlatan en iyi filmler.

1. Project ‘Gemini’

Geleceği Anlatan Filmler
İnsanların doğal kaynakları yanlış kullanmaları üzerine sonunda dünya üzerinde var olan tüm kaynaklar tükenmişti. Artık insanlar hayatta kalmak için yeni bir gezegen aramaya başlarlar. Uygun yeni bir gezegen bulmak için gönderilen bir keşif ekibi başlarda mükemmel görünen planlarında kusurlar ve ters giden olaylar yaşamaya başlar.

TürMaceraBilim KurguGerilim
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSerik
Beyseu
OyuncularEgor
Koreshkov
Alyona
Konstantinova
Samoukov
Kostya

2. Bigbug

Geleceği Anlatan Filmler
2050’de yapay zeka tüm dünyaya yayılmıştı. Öyle ki insanlık, en gizli ve en kötü yapay zeka ürününü bile arzularını karşılamak üzere güvenle sarılmaktadır. Sakin bir yerleşkede, dört yerli robot efendilerini rehin aldığında ise işler değişir. Birbirleri ile uyumlu olmayan aile, araya kazara giren bir komşu ve onun seks robotu bu rehine durumunda birbirine katlanmak zorunda kalırken işler çılgınlaşmaya başlar.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJean-Pierre
Jeunet
OyuncularIsabelle
Nanty
Elsa
Zylberstein
Claude
Perron

3. Zihin Gezgini

Geleceği Anlatan Filmler
Distopik bir gelecekte yaşanan iklim değişikliği, Miami’nin sular altında kalmasına neden olur. Sorunlar yalnızca bundan sınırlı kalmaz, gece ve gündüz kavramları tamamen ortadan kaybolarak insanlık yalnızca geceleri yaşamaya başlar. Böyle bir dünyada yaşamakta olan bilim insanı Nick, insanlara unuttukları şeyleri hatırlatmak için çalışmaya başlar. Günün birinde kendisi için önemli bir anahtarı kaybettiğini söyeleyn kadın, Nick’e gelerek anahtarı bulması için için yardım ister. Anahtarı bulmak için genç kadınla vakit geçirmeye başlayan Nick için işler daha da tehlikeli hale gelmeye başlar.

TürGizemRomantikBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLisa
Joy
OyuncularHugh
Jackman
Rebecca
Ferguson
Thandiwe
Newton

4. Voyagers

Geleceği Anlatan Filmler
Özel olarak yetiştirilmiş olan bir grup genç astronot, yeni keşfedilmiş bir gezegene koloni kurmak için gönderilir. Lakin yolculukları sırasında uzay gemisinin yetişkin kaptanı, gizemlerle dolu bir şekilde öldürülür. Bu durumun altında kimin olduğunu bulmak üzere hareket etmeye başlayan genç ekip, büyük bir kaos içerisine girer. İlkel hayata yeniden dönen gençler, en vahşi ve en hayvani isteklerine boyun eğmek zorunda kalırlar.

TürMaceraBilim KurguGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenNeil
Burger
OyuncularTye
Sheridan
Lily-Rose
Depp
Fionn
Whitehead

5. Stowaway

Geleceği Anlatan Filmler
Mars’a giden uzay gemisi Dünya’dan yeterince uzaklaştığında kaçak bir yolcunun var olduğu ortaya çıkar. Ekibin gittikçe azalan kaynaklarını düşünüldüğünde ise bu kişi ile ilgili bir karar verilmesi gerekmektedir. Mürettebattaki herkes ortak bir karar vermiş olsa da uzay gemisindeki tıbbı araştırmacı onların kararına karşı çıkar ve ortaya daha önce beklenmemiş şeyler çıkmaya başlar.

TürMaceraBilim KurguGerilim
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

6. After Yang

Geleceği Anlatan Filmler
Çocukların hayatları artık daha kolaydır. Çünkü çocukların yatılı bebek bakıcıları olarak robotların satın alınabildiği bir dünyada her şey daha kolaydır. Filmimizde Yang isimli robot, satın alındığı ailenin kız kardeşine kültürel mirası öğretmek için yardımcı olmaktadır. Lakin ortaya çıkan bir olay ile Yang’ın hayatı tehlikeye girer ve aile Yang’ın hayatını kurtarmaya çalışır.

TürBilim KurguDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKogonada
OyuncularColin
Farrell
Jodie
Turner-Smith
Malea
Emma T.

7. Free Guy

Geleceği Anlatan Filmler
Guy, rutin bir hayat süren sıradan bir banka memurudur. Bir gün genç adam, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununun arkasındaki bir karakter olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir serüvene sürüklemesine yardımcı olurken, Guy kendi hikayesinin kahramanı olarak hayatta kalmaya ve diğer karakterleri kurtarmaya çalışır.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Lil Rel
Howery

8. Dune

Geleceği Anlatan Filmler
Çöl gezegeninde ortaya çıkan Baharat isimli kaynak tüm gezegenler tarafından yoğun ilgi görmeye başlar. Bu baharat insanlık için en büyük potansiyelleri ortaya çıkartırken ciddi yan etkileri göstermektedir. Kaynağı elde etmek ve kontrolü tamamen eline almak isteyen bir aile, Paul ve ailesine tuzak kurmaktadır. Bu tuzağa düşen Paul ve ailesinin artık kendi hayatlarını ve yönettikleri gezegeni kurtarması için ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularTimothee
Chalamet
Rebecca
Ferguson
Zendaya

9. Chaos Walking

Geleceği Anlatan Filmler
İnsanlık için Yeni Dünya ismindeki gezegen büyük bir yaşam kaynağı umudu sunarken bu gezegende Noise isimli bir virüs ortaya çıkar. Bu virüs insanların diğer insanların seslerini zihinlerinde duymalarına neden olup delirtirken Todd bu evrende hayatta kalmaya çalışmaktadır. Günün birinde Viola isimli bir genç kız ile tanışan Todd, gezegeni ve kendisi için ilginç bir şey keşfeder. Kızın yanında olduğu süre zarfı boyunca virüsün etkilerini yaşamaya kesen Todd, bu durumun nedenini araştırmak için kız ile eşsiz bir maceraya adım atar.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Holland
Daisy
Ridley
Demian
Bichir

10. IO 

Geleceği Anlatan Filmler

Bu film hayatta kalan son insanlardan olan genç bir kızın gezegeni için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Dünyayı büyük bir felaket yok etmiştir ve Sam hayatta kalan son insanlardan birisidir. Gezegeni terk etmek için son bir araç kalkacaktır. Genç kızın önünde iki seçenek vardır. Ya insanlığın geri kalanıyla beraber uzay kolonisine gidecek ya da kalıp gezegeni iyileştirecektir. Konusu sayesinde dikkat çeken bu yapım 2019 yılında çıkan güzel bilimkurgu filmlerinden birisidir.

TürBilim KurguMaceraDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJonathan
Helpert
OyuncularMargaret
Qualley
Anthony
Mackie
Danny
Huston

11. Aeon Flux

Geleceği Anlatan Filmler

2415 yılında Aeon Flux gizemli bir suikastçıdır. Bir virüs yüzünden tüm insanlık dört yüzyıldır kuşatma altındadır. Dünyada sadece ütopik bir şehir olan Bregna’da beş milyon kişi hayatta kalmıştır. Bregna şehrini Trevor Goodchild yönetmektedir. Aeon ise bu rejimi devirmek için tutulmuştur. Fakat Trevor, insanlığı kuşatan bu virüs için bir iyileştirme yöntemi bulmuştur. Aeon suikast emrini Handler’den almıştır. Fakat Aeon’un keşfetmesi gereken derin sırlar ve komplo teorileri bulunmaktadır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenKaryn
Kusama
OyuncularCharlize
Theron
Frances
McDormand
Marton
Csokas

12. Mortal Engines 

Geleceği Anlatan Filmler

Bu film yaşanan büyük bir yıkımın ardından kurulan yeni düzende hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini konu ediyor. Tüm medeniyeti yok eden büyük felaketin ardından uzun bir süre geçmiştir. Artık eski düzenden bir eser yoktur. İnsanlar kendilerine yeni bir yaşam şekli oluşturmuşlardır. Artık şehirler yeryüzünde gezmektedir. Londra gibi büyük şehirler ise küçük kasabaları yağmalayıp onlardan faydalanmaktadır. Tom Natsworthy Londra şehrinin alt sınıfındadır. Tom bir gün tehlikeli bir kaçak olan Hester Shaw ile karşılaşır ve hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalır. Bu ikili bir ittifak kurar ve dünyanın kaderini değiştirmek isterler.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChristian
Rivers
OyuncularHera
Hilmar
Robert
Sheehan
Hugo
Weaving

13. Elysium: Yeni Cennet

Geleceği Anlatan Filmler

Bu film 2154 yılında geçmektedir. Elysium'da dünyada varlığını sürdüren iki sınıf çatışmaktadır. İlk sınıf teknoloji sayesinde üst düzey gelişim gösterip gezegenlerinde lüks içerisinde yaşamaktadır. Diğer sınıf ise çürümüş dünyada geri kalan kalabalık insan topluluğudur. Bu topluluk tedavi ihtiyaçları için bile Elysium’a ihtiyaç duymaktadır. İki gezegen arasındaki anlaşmaya göre çürümüş dünyadaki insanların Elysium’a girmeleri yasaktır. Ta ki başka bir çaresi kalmayan Max adlı bir adam ortaya çıkana kadar.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularMatt
Damon
Jodie
Foster
Sharlto
Copley

14. Oblivion

Geleceği Anlatan Filmler

Askeri yönetim Jack ismindeki deneyimli bir askeri insanoğlunun bir zamanlar yaşadığı Dünya gezegenine gönderir. Jack’in buradaki görevi insanoğlunun büyük yok oluştan önceki yaşamanı aramak ve gezegende şu anda herhangi bir canlı olup olmadığını öğrenmektir. İnsanoğlunun bir zamanları evim dediği Dünya uzaylılar tarafından işgal edilmiştir. Jack tüm bunları araştırırken karşısına beklenmedik sürprizlerde çıkar.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularTom
Cruise
Olga
Kurylenko
Morgan
Freeman

15. I, Robot

Geleceği Anlatan Filmler

2035 yılında robot toplumda önemli bir rol oynamaktadır. Fakat Şikago Polis Merkezi’nden Del Spooner gibi bazı insanlar bu durumdan memnun değillerdir. Bir gün Spooner’ın masasına suçlunun robot olduğu düşünülen bir cinayet davası gelir. Bu davadaki maktul Dr. Miles Hogenmiller’dir. Kısa süre içinde bu bilim adamının gizli bir proje üzerinde çalıştığı anlaşılır. Her ne kadar klasik bir cinayet davası gibi gözükse de ortaya çıkacak olan gerçekler ürkütücüdür.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAlex
Proyas
OyuncularWill
Smith
Alan
Tudyk
Bridget
Moynahan

16. Snowpiercer

Geleceği Anlatan Filmler

Gelecekte yapılan bir deney yüzünden büyük bir felaket olur ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel soğuma olur. İnsanların son sığınağı ise dünyanın çevresinde kesintisiz bir şekilde dönen bir trendir. Fakat bu trenin içinde büyük bir sorun vardır. O da dünyada olduğu gibi bu trenin içinde de bulunan sınıfsal farklılıklardır. Bu farklılıklar yeni dünyadaki en büyük silahtır. Sıra dışı konusu sayesinde çok sevilen bu filmin Netflix tarafından yapılan bir dizisi de vardır. O yapım hakkındaki detaylara ulaşmak isterseniz "Snowpiercer Dizisinin Detaylı İncelemesi" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

TürBilim KurguDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularChris
Evans
Jamie
Bell
Tilda
Swinton

17. Looper 

Geleceği Anlatan Filmler

2072 yılında geçmiş ile gelecek arasındaki yolculuk gerçek olmuştur. Fakat bunu yapan makine karaborsaya düşmüştür. Bu teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birini öldürmek istese 30 yıl önceye gider ve Looper adı verilen bir grup suikastçıya paketler. Bu grupta yer alan suikastçılardan birisi olan Joe’nin hayatı gayet güzeldir. Ta ki karşısına öldürmesi için 2072’den gelen yaşlı Joe çıkana kadar. Konusu itibariyle çok dikkat çeken bu yapım mutlaka izlenmesi gereken bilimkurgu filmlerinden birisidir.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRian
Johnson
OyuncularBruce
Willis
Joseph
Gordon-Levitt
Emily
Blunt

18. Avatar

Geleceği Anlatan Filmler

Jake Sully bir hırsızlık olayında abisini kaybetmiş yarı felçli bir insandır. Jake, Pandroa adındaki uzak bir gezegendeki görevin başına geçmeye karar verir. Bu gezegende Na’vi adında gitgide tükenen bir tür yaşamaktadır. Askeri bir şirket bu dünyadaki kaynakları araştırmak için Avatar adında bir program oluşturur. Bu programda insanlar kısmen Na’vi haline gelerek Pandora’ya gideceklerdir. Jake, Pandora’ya gittiği anda yarı felçli bedeni oraya anında uyum sağlar. Jake bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşılaşır ve tüm fikrini değiştirir. Jake artık bu gezegeni kendi halkından korumaya çalışır.

TürBilim KurguMacera
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJames
Cameron
OyuncularSam
Worthington
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

19. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Geleceği Anlatan Filmler

İlk filmdeki hikayenin 30 yıl sonrasını anlatacak bu yapımda Memur K’nın büyük bir sırrı orta çıkarması anlatılmaktadır. Memur K Los Angeles Polis Departmanı’nda görev yapmaktadır. Memur K bir gün toplumu kaosa götürecek bir sırrı keşfeder. Memur K’nın bu felaketi önlemek için eski ödül avcılarından olan Rick Deckard’ı bulması ve ona birkaç soru sorması gerekmektedir. En iyi bilimkurgu serilerinden birisi olan Blade Runner’ın son filmi olan bu yapım izleyicilerinden tam not almıştır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDenis
Villeneuve
OyuncularRyan
Gosling
Harrison
Ford
Ana de
Armas

20. The Martian

Geleceği Anlatan Filmler

Bu filmde Mars’ta terk edilen bir astronotun yaşam mücadelesini izleyeceğiz. Mart Watney, Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir ekibin içerisindedir. Mark, şiddetli bir fırtına sonrası öldü zannedilerek ekibi tarafından terk edilir. Fakat Mark hayattadır ve Mars’ta bir başına kalmıştır. Mark elindeki sınırlı olanaklarla dünyaya yaşadığını söylemek için sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca kilometre uzaklıktaki NASA ve uluslararası bilim insanları bu sinyali alınca durmaksızın çalışmaya başlar. Tüm dünya ve ekip arkadaşları Marslı’nın eve dönmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır.

TürBilim Kurgu
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

21. Terminatör 

Geleceği Anlatan Filmler

2029 yılında geçen filmde insanların direnişindeki önderi olan John Connor, makineler imparatorluğu Skynet’in ölümcül gücüne karşı savaşmaktadır. Makineler sahip olduğu gücü istediği gibi kullanmakta ve aynı zamanda daha fazla güç istemektedirler. Bunun içinde geçmişi değiştirmeye karar verirler. Bu sayede makineler istedikleri gibi bir geleceğe sahip olacaklardır. İnsanlık direnişinin en eski önderlerinden olan Sarak Connor’u öldürmek için Terminatör adlı bir robot tasarlanır. Bu robotun tek amacı gelecekte insanlık direnişinin önderi olacak olan John Connor’un doğmasını engellemektir. Filmle ilgili bilinmeyenleri öğrenmek istiyorsanız "Terminatör Hakkında Duymadığınız Bilgiler" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenJames
Cameron
OyuncularArnold
Schwarzenegger
Michael
Biehn
Linda
Hamilton

22. VOL-İ

Geleceği Anlatan Filmler

İnsanoğlu dünyayı aşırı bir şekilde kirletmiştir. Bu yüzden de dünyayı terk etmişlerdir. Çöplerle dolu dünyayı temizleme görevi ise sevimli bir robot olan Vol-i’ye verilir. Vol-i insanların bıraktığı çöplerle dolu dünyadan kendi yaşam alanını oluşturur. Vol-i’nin yalnızlığı başka bir robot olan Eve’nin gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında başlayan ilişki tüm zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

TürBilim KurguAnimasyonMacera
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa KnightJeff Garlin

23. Matrix 

Geleceği Anlatan Filmler

Bu film teknolojinin son derece gelişmiş olduğu uzak bir gelecekte geçmektedir. Bu dünyada makineler ve insanlar arasında bir savaş çıkmıştır. İnsanlar makinelerin ana gücü olan Güneş’i engellemek için gökyüzünde kimyasal siyah bulutlar oluşturur. Bunun üzerine makineler yeni bir güç kaynağı arayışına girer ve insan bedeninin buna müsait olduğunu fark ederler. Makineler insanların bedeninin rahat bir şekilde ele geçirebilmek için bir sanal dünya tasarlarlar. Bunun sonucunda köle insanlar bilinçsiz bir şekilde uyurken makineler için enerji üretirler. Neo bir gün bu tarlalardan birisinde uyanır ve gerçek dünyada insanların yaşadığı tek yer altı şehri olan Zion’a götürülür. Neo gerçek dünyaya alıştığı zaman ise Morpheus’un ekibiyle beraber makinelere karşı savaşmaya başlar. Filmle ilgili daha önce duymadığınız bilgiler için "Matrix Hakkında Bilinmeyenler" adlı içeriğimizi kontrol edebilirsiniz. 

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenLana
Wachowski
Lilly
Wachowski
OyuncularKeanu
Reeves
Laurence
Fishburne
Carrie-Anne
Moss

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum