Komedi Filmlerinin Efsanevi Aktörü Robin Williams'ın En İyi 18 Filmi

Ünlü sinema yıldızı Robin Williams'ın en iyi ve en çok izlenen filmlerini sizler için listeledik. IMDb puanlarına göre filmleri sıraladığımız içeriğimizde unutulmaz Robin Williams filmlerini bulacaksınız. İşte en iyi 18 Robin Williams filmi...
Komedi Filmlerinin Efsanevi Aktörü Robin Williams'ın En İyi 18 Filmi

Robin Williams Filmleri Listesi

Ölü Ozanlar Derneği ve Good Will Hunting gibi filmlerle sinema dünyasına adını altın harflerle yazdıran başarılı aktör Robin Williams'ın filmlerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. En iyi Robin Williams filmlerini bulacağınız listemizde filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır. İşte kariyeri boyunca onlarca filmde başarıyla rol almış Robin Williams'ın en iyi 18 filmi...


18. Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014) – IMDb: 6.2

en iyi robin williams filmleri

Müzede bir gece serisinin 3. Filmi olan Lahitteki Sır gece uyanan müze sakinlerinin tuhaf bir şekilde bu olağan üstü güçlerini kaybetmeleriyle başlayan bir hikayeyi konu ediniyor. Gece bekçisi Larry bu sorunun çözümünü ararken sorunun bu fantastik olaya sebep olan Lahitte olduğunu görüyor. Lahidin tekrar güç kazanabilmesinin yolu ise Londra’daki müzeden geçmektedir.

Tür: Komedi, Macera, Fantastik

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson

Fragman

Müzede Bir Gece 3 Tarzı Filmler;

  • Dolittlle (2020) – IMDb: 5.6
  • Love Wedding Repeat (2020) – IMDb: 5.5
  • Wrong Missy (2020) – IMDb: 5.7

17. A Merry Friggin' Christmas (2014) – IMDb: 5.1

en iyi robin williams filmleri

Komedi dolu bu filmde babası ve ailesinden bir kısım insanla arasında sorun olan Boyd’un Noel gecesini ailesiyle kutlamak zorunda kalmasıyla başlayan olayları konu ediniyor. Genç adam çocuğu için aldığı hediyeyi evinde unutunca 4 saatlik bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Bu yolculuk sırasında ona eşlik edecek olan ise aralarında sorunlar olan babasıdır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Tristram Shapeero

Oyuncular: Joel McHale, Robin Williams, Lauren Graham

Fragman

A Merry Friggin Christmas Tarzı Filmler;

  • Once Upon A Time Hollywood (2019) – IMDb: 7.6
  • Booksmart (2019) – IMDb: 7.2
  • I am not an Easy Man (2019) – IMDb: 6.4

16. The Angriest Man in Brooklyn (2014) – IMDb: 5.7

en iyi robin williams filmleri

Asabi Adam filminde uygulanan yanlış bir tedavi sonucu beyninde sorun oluşan ve çok az zamanı kalan pısırık bir adamın hikayesi anlatılıyor. Hayattan bezmiş, korkak ve pısırık bir adam olan Henry Altman hayatının bu son saatlerinde kendisine yakışır muhteşem bir son için harekete geçer.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Phil Alden Robinson

Oyuncular: Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage

Fragman

The Angriest Man in Brooklyn Tarzı Filmler;

  • Grinç (2018) – IMDb: 6.3
  • Tag (2018) – IMDb: 6.5
  • Isle of Dogs (2018) – IMDb: 7.9

15. Yılın Başkanı (2006) – IMDb: 6.2

en iyi robin williams filmleri

Amerikan sinemasının komedi dolu en iyi filmlerinden biri olan Yılın Başkanı filmi talkshow sunucusu Tom Dobbs’un yanlışlıkla Amerikan Başkanı seçilmesini anlatmaktadır. Günlük hayatında da eğlenceli ve komik bir adam olan Dobbs siyasetle hiçbir alakası olmasa da eğlenmek amacıyla Amerikan Başkanlığına adaylığını koyar. Seçim günü geldiğinde ise yanındaki milyonlarca kişi onu Başkan seçmiştir. Sosyo-politik mesajlarıyla ön plana çıkan filmin başrolünde Robin Williams rol almıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Robin Williams, Christopher Walken, Laura Linney

Fragman

Yılın Başkanı Tarzı Filmler;

  • Deadpool 2 (2018) – IMDb: 7.7
  • Bay Evet – 2008 – IMDb: 6,8
  • Ayı Teddy (2012) – IMDb: 7,0

14. Neşeli Ayaklar (2006) – IMDb: 6.4

en iyi robin williams filmleri

Animasyon filmleri türünde harika bir yapım... Karakterleri seslendiren ünlü oyuncular neredeyse normal bir film çekmiş kadar efor sarf ederler. En iyi animasyon filmlerinden biri olan Neşeli Ayaklar filminde de Elijah Wood, Hugh Jackman ve Robin Williams gibi ünlü isimler görev almışlardır. Film Mumble adında kötü bir ses tonuna sahip küçük penguenin hikayesini anlatmaktadır.

Tür: Animasyon, Macera

Yönetmen: George Miller, Judy Morris, Warren Coleman

Oyuncular: Elijah Wood, Brittany Murphy, Robin Williams

Fragman

Neşeli Ayaklar Tarzı Filmler;

  • Amerikan Pastası (1999) IMDb; 7,0
  • Ajan (2015) IMDb: 7.0
  • Adı Çıkmış (2010) 7.1

13. Müzede Bir Gece (2006) – IMDb: 6.4

en iyi robin williams filmleri

Fantastik bir eğlence filmi olan Müzede Bir Gece filminde müzenin gece bekçisi Larry’nin başına gelen garip olaylar anlatılmıştır. Müzedeki heykellerin ve diğer eserlerin bir anda canlandığı ve ortalığı birbirine kattığı bu macera dolu filmde Amerikan Başkanı Teddy Roosevelt’in bal mumundan yapılan heykeli de uyanır. Teddy Roosevelt karakterine hayat veren isimse ünlü aktör Robin Williams’dır.

Tür: Fantastik, Komedi

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular: Ben Stiller, Carla Gugino, Dick Van Dyke

Fragman

Müzede Bir Gece Tarzı Filmler;

  • Vurguncular (2016) 7.1
  • Salak İle Avanak – 1994 – IMDb: 7,3
  • Çılgın, Aptal, Aşk (2011) IMDb: 7,4

12. Baskı (2002) – IMDb: 6.8

en iyi robin williams filmleri

Ünlü yönetmen Mark Romanek imzalı gerilim filmleri türünde oldukça başarılı olan yapımın oyuncu kadrosunda Robin Williams, Connie Nielsen ve Michael Vartan rol almıştır. Psikolojik türde bir senaryoya sahip olan filmde Seymour Parrish isimli fotoğrafçılık yapan adamın hayal dünyasında yaşadıkları ve saplantılarından söz edilmiştir. Çektiği insanlarım fotoğraflarına bakarak hayal dünyasında fotoğrafların altında yatan hikayeyi kurgulayan adam bir zaman sonra sürekli müşterisi olan Yprkin ailesini saplantı haline getirir. Zamanla hayallerine kendini kaptıran Parrish kendisini Yorkin ailesinden biri zannetmeye başlar. Mükemmel bir oyunculuk performansı gösteren Robin William filmde adeta yıldızlaşırken “Baskı” filmi de en iyi Robin Williams filmlerinden biri olmuştur.

Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Robin Williams, Connie Nielsen, Michael Vartan

Fragman

Baskı Tarzı Filmler;

  • Blindspotting (2018) IMDb: 7.4
  • Zombilerin Şafağı (2004) IMDb: 8,0
  • Büyük Budapeşte Oteli  (2014) IMDb: 8.0

11. Jumanji (1995) – IMDb: 7.0

en iyi robin williams filmleri

En iyi Robin Williams filmlerinden biri olan “Jumanji” fantastik dünyasıyla izleyenlerini adeta büyülemiş ve izlenme rekorları kırmış bir filmdir. Eski bir masaüstü oyununu kurcalarken birtakım olaylara sebep olan iki kardeş bir anda yanlarında beliren Alan Parrish isimli bir adamla tanışırlar. 25 yıl önce oyunun kendisini yuttuğunu belirten adama ilk başta inanmasalar da etrafta gezinmeye başlayan türlü hayvanları görünce gerçek olduğunu anlarlar. Bu peşi sıra gelen fantastik olayları durdurmanın tek yolu ise oyunu başarıyla bitirebilmektir.

Tür: Fantastik, Macera

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bradley Pierce

Fragman

Jumanji Benzeri Filmler;

  • Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7,5
  • Aşkın 500 Günü (2009) IMDb: 7,7
  • Felekten Bir Gece (2009) IMDb: 7.8

10. Kuş Kafesi (1996) – IMDb: 7.1

en iyi robin williams filmleri

Ufak bir kabare sahnesinde eserlerini sergileyen Armand Goldman homoseksüel biridir. Beraber oyun oynadığı arkadaşlarıyla ortaya koydukları filmlerde toplumun ahlak düzenine sansasyonel bir yaklaşım getirecek türdendir. Amaçları toplumun ahlak tutuculuğunu sorgulamak isteyen ekip bu filmle izleyicilerine de önemli mesajlar vermiştir. Başrolünde ünlü aktör Robin Williams’ın rol aldığı filmin yönetmenliğini Mike Nichols yapmıştır.

Tür: Komedi

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane

Fragman

Kuş Kafesi Tarzı Filmler;

  • Deadpool (2016) IMDb: 8.0
  • Truman Show (1998) IMDb: 8,1
  • P.K (2014) IMDb: 8,2

9. Aşkın Gücü (1998) – IMDb: 7.1

en iyi robin williams filmleri

Sinema dünyasının en acıklı ve dram dolu filmlerinden biri olan “Aşkın Gücü” başrollerinde yer alan Robin Williams ve Annabella Sciorra muhteşem oyunculukları sayesinde adeta bir başyapıta dönüşmüştür. Mutlu ve huzur içinde bir hayat yaşayan Chris ve Annie çifti ufak çocuklarıyla beraber çıktıkları yolda elim bir trafik kazası geçirirler. Bu hadise sonrasında küçük çocuk hayatını kaybeder. Annie ise çocuğunun acısıyla her gün delirmeye bir adım daha yaklaşmaktadır. Bu sırada Chris ise karısını tekrar mutlu edebilmek için çırpınmaktadır.

Tür: Dram, Duygusal

Yönetmen: Vincent Ward

Oyuncular: Robin Williams, Max von Sydow, Cuba Gooding Jr.

Fragman

Aşkın Gücü Tarzı Filmler;

  • Büyük Lebowski (1998) IMDb: 8,2
  • Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998) IMDb: 8,2
  • Kapışma (2000) IMDb: 8.3

8. Uykusuz - Insomnia (2002) – IMDb: 7.2

en iyi robin williams filmleri

Christopher Nolan yönetmenliğinde çekilen Insomnia filmi ana merkezinde ünlü bir dedektif olan Will Dormer’ın maceralarını anlatmaktadır. Esrarengiz bir cinayet olayı sebebiyle ortağı Eckhart ile Alaska yolunu tutan Dormer, şüpheli Walter Finch’in peşine düşer. Bir süre sonra hem Eckhart hayatını kaybeder hem de Finch kaçmayı başarır. Bunun üzerine Dormer dah da sinirlenecektir. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerse Al Pacino, Robin Williams ve Hilary Swank’tır.

Tür: Polisiye, Gerilim

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank

Fragman

Insomnia Tarzı Filmler;

  • Deadpool 2 (2018) – IMDb: 7.7
  • Vurguncular (2016) 7.1
  • Zombilerin Şafağı (2004) IMDb: 8,0

7. Good Morning, Vietnam (1987) – IMDb: 7.3

en iyi robin williams filmleri

Ünlü aktör Robin Williams’ın sinema sektöründe yıldızının parladığı film olan Good Morning, Vietnam filmi; askeri radyoda Dj’lik yapan ünlü radyo DJ’i Adrian Cronauer’in her sabah programı Günaydın Vietnam diyerek açmasını ve askerlere moral verecek şeyler anlatmasını konu edinmiştir. Yönetmen Barry Levinson imzalı bu filmin oyuncu kadrosunda Robin Williams, Forest Whitaker ve Tung Thanh rol almıştır.

Tür: Savaş, Komedi, Dram

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Robin Williams, Forest Whitaker, Tung Thanh

Fragman

Good Morning, Vietnam Tarzı Filmler;

  • Büyük Budapeşte Oteli (2014) IMDb: 8.0
  • Büyük Diktatör (1940) IMDb: 8,5
  • Hayat Güzeldir (1997) IMDb: 8,6

6. Yaramaz Harry (1997) – IMDb: 7.4

en iyi robin williams filmleri

Ünlü aktör ve yönetmen Woody Allen’in hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde görev aldığı film Harry block adlı bir yazarım yaratıcılık ve erotizm üzerine kurulu yaşamını konu edinmiştir. Filmde Mel karakterine hayat veren Robin Williams yan rollerden birine hayat vermiş olsa da filme renk katan oyunculardan olmuştur. Eğlenceli ve bir o kadar da macera dolu Yaramaz Harry filmini kesinlikle izlemelisiniz.

Tür: Komedi

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Caroline Aaron, Kirstie Alley

Fragman

Yaramaz Harry Benzeri Filmler;

  • I am not an Easy Man (2019) – IMDb: 6.4
  • Truman Show (1998) IMDb: 8,1
  • P.K (2014) IMDb: 8,2

5. Balıkçı Kral (1991) – IMDb: 7.5

en iyi robin williams filmleri

Başrollerinde Jeff Bridges ve Robin Williams’ın rol aldığı filmde konu New York’un prta yerindeki bi barda DJ’lik yapan Jack Lucas’ın barda çıkan katliam sebebiyle hayattan kopmasını ve aynı olayda karısını kaybedip aklını yitiren Perry arasındaki dostluğu anlatmaktadır. Dj’lik yapan Jack barda sorun çıkaran bir adamla takışır ve sonrasında adam barda kimse herkesi katleder. Bu olaydan sonra alkolik bir adama dönüşen Jack kanlı olayda karısını gözleri önünde kaybeden Perry ile tanışır ve iki adamın muhabbeti büyük bir dostluğa dönüşür. Film hem konusu hem de oyunculuk performanslarıyla en iyi Robin Williams filmlerinden biridir.

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Jeff Bridges, Robin Williams, Amanda Plummer

Fragman

Balıkçı Kral Tarzı Filmler;

  • Booksmart (2019) – IMDb: 7.2
  • Ajan (2015) IMDb: 7.0
  • Büyük Lebowski (1998) IMDb: 8,2

4. Uyanışlar (1990) – IMDb: 7.8

en iyi robin williams filmleri

Ünlü yazar oliver Sacks’ın aynı adlı romanından birebir beyazperdeye aktarılan Uyanışlar filmi başrollerinde Robert De Niro ve Robin Williams rol almıştır. Asosyal bir doktor olan Nörolog Malcolm Sayer bir konferans sırasında gördüğü ilacı geliştirerek uzun yıllar yatağa bağlı ve uyur halde olan hastaları üzerinde kullanmaya karar verir. İlk kullanımda başarılı olan bu ilaç hem Sayer’in hem de derin uykusundan uyanan Leonard Lowe’un hayatını değiştirecektir. İki usta aktörü bir araya getren film kusursuz senaryosuyla en iyi Robin Williams filmlerinden biri olmuştur.

Tür: Dram, Biyografi

Yönetmen: Penny Marshall

Oyuncular: Robert De Niro, Robin Williams, Penelope Ann Miller

Fragman

Uyanışlar Tarzı Filmler;

  • Aşkın 500 Günü (2009) IMDb: 7,7
  • Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana (1998) IMDb: 8,2
  • Modern Zamanlar (1936) IMDb: 8,5

3. Aladdin (1992) – IMDb: 8.0

en iyi robin williams filmleri

Efsanevi masal kahramanı Alaaddin’in hikayesini anlatan animasyon filminde Scott Weinger, Robin Williams ve Linda larkin gibi ünlü isimler seslendirme yapmışlardır. Ünlü yönetmen John Musker’in eseri olan filminde konu Agrabah şehrinde yaşayan genç Alaaddin ve maymunu Abu’nun prenses Yasemini kurtarma hikayesi anlatılmıştır.

Tür: Animasyon, Romantik, Macera

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

Oyuncular: Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin

Fragman

Aladdin Tarzı Filmler;

  • Tag (2018) – IMDb: 6.5
  • Isle of Dogs (2018) – IMDb: 7.9
  • Bay Evet – 2008 – IMDb: 6,8

2. Ölü Ozanlar Derneği (1989) – IMDb: 8.1

en iyi robin williams filmleri

Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan Ölü Ozanlar Derneği hem senaryosu hem de verdiği toplumsal mesajlarla etkileyici bir film olmayı başarmıştır. Filmin konusu ise baskıcı ve geri kafalı düşüncelere sahip Welton akademisi öğretmenlerinin, öğrencilerine bunatıcı ve sıkıcı bir eğitim verirlerken okula yeni gelen öğretmen Keaton’un tüm tabuları yıkmasını anlatmaktadır. Keaton öğrencilerine özgürlükçü düşünce fikrini aşılamaya çalışırken bir yandan da edebiyat ve sanata yönlendirmektedir. Kısa zamanda öğrencileriyle adeta arkadaş gibi olan Keaton okul yönetiminin baskılarına rağmen öğrencilerle birlik olup bu çağ dışı eğitim sistemini yıkacaktır. Filmde Öğretmen Keaton rolünü canlandıran Robin Williams kariyerindeki en iyi oyunculuk performansını sergilemiştir.

Tür: Dramatik Komedi

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

Fragman

Ölü Ozanlar Deneği Tarzı Filmler;

  • Şikago Yedilisinin Yargılanması (2020) - IMDb: 7.8
  • Little Women (2019) IMDb: 7.9
  • Unbroken (2014) IMDb: 7.2

1. Can Dostum (1997) – IMDb: 8.3

en iyi robin williams filmleri

Matt Damon ve Ben Affleck’in senaryosunu yazdığı ve başrollerinde Robin Williams’la beraber görev aldıkları filmin konusu matematik dehası Will ile onu keşfeden matemetik profesörü arasındaki dostluğu ele almıştır. Hayatını temizlik görevlisi olarak geçiren genç William tahtada gördüğü matematik problemlerini kolaylıkla çözebilen IQ’su yüksek bir insandır. Will’in soruları çözdüğünü fark eden profesör ona yakınlık gösterir. Böylece ikilinin arasında dostluk başlar. Ancak Will’in karıştığı bir kavga sonucu hapse düşmesi bütün hayallerini yıkıp geçerken onu kurtarabilecek tek kişi profesördür. Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan yapımı kesinlikle izlemenizi öneriyoruz.

Tür: Dram

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Chris Britton, Matt Damon, Robin Williams

Fragman

Can Dostum Tarzı Filmler;

  • Moonlight (2016) IMDb: 7.4
  • A Quiet Place (2018) IMDb: 7.6
  • Argo (2012) IMDb: 7.7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.