Yılların Eğlence Dolu En İyi 20 Netflix Gençlik Dizisi

Birçoğu lise ve üniversite temalı en iyi gençlik dizilerini listeledik. İçeriğimizde farklı kategorilerde gençlik dizileri yer alıyor.
Yılların Eğlence Dolu En İyi 20 Netflix Gençlik Dizisi

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Netflix Gençlik Dizileri

En iyi dizi ve film izleme platformlarından biri olan Netflix bünyesinde yüzlerce gençlik konulu dizi içeriği yer almaktadır. Bu içeriğimizde Netflix dizileri arasında yer alan, en çok izlenen ve en popüler Netflix gençlik dizilerini sizlere sunuyoruz. İşte IMDb puanı yüksek en çok izlenen Netflix gençlik dizileri…

Netflix Gençlik Dizileri;

1. Never Have I Ever

En İyi Netflix Gençlik Dizileri
Gençlik dizilerini kim sevmez ki? Never Have I Ever ile kahkaha komasına girmeye hazır olun. Hint kökenli ama kendisini Amerikalı gören bir genç, tek isteği olan yüksek sosyal statüye erişmek için uğraş verir. Lakin travmatik bir yıl geçirdikten sonra ailesi, arkadaşları ve duyguları bu isteğe ulaşması konusunda büyük engeller çıkartır önüne.

TürGençlikDramKomedi
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLang
Fisher
OyuncularMaitreyi
Ramakrishnan
Poorna
Jagannathan
Richa
Moorjani

2. Outer Banks

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Zenginler ve fakirlerin birbirlerinden ayrılarak bölündüğü bir adada yaşayan John, garsonluk yapıp, tekne kiralayarak vakitlerini geçirmektedir. Üç arkadaşı ile beraber zaman geçirmek için ellerinden gelen her şeyi yapan bu gençler mavi suların arasında batık bir tekne bulurlar. John bu teknenin kayıp babasına ait olduğunu anlayarak efsanevi hazineyi bulmak için arkadaşlarıyla harekete geçerler.

TürDramGençlik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenShannon
Burke
OyuncularChase
Stokes
Madelyn
Cline
Madison
Bailey

3. AlRawabi School for Girls

En İyi Netflix Gençlik Dizileri
AlRawabi Kız Okulu’na giden Mariam ve birkaç kız okul içerisinde zorbalığa maruz kalırlar. Bu duruma son vermek isteyen ana karakterimiz Mariam ve arkadaşları, onları zorbalığa uğratan kişilerden intikam almak isterler. Yeni planlar gün yüzüne çıkarken bu arkadaş grubunun hayatları asla eskisi gibi olmaz.

TürGençlikÜrdünSosyal
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShirin
Kamal
OyuncularAndroa
Tayeh
Rakeen Sa’ad
Noor Taher

4. Get Even

En İyi Netflix Gençlik Dizileri
Lise temalı ve suç alt yapılı diziler sizleri de ekranlara bağlıyor mu? O zaman Get Even ile Netflix’den çıkamayacaksınız. Özel lisede okuyan dört sınıf arkadaşı, ustalıkla yapılması gereken bir intikam eyleminde bir araya gelerek okullarında bulunan adaletsizlik ile savaşmaya başlarlar. Aynı zamanda kişisel sorunları ile uğraşan dört kız, son intikam için birbirleri ile tekrardan iletişime geçerler.

TürGençlikGizemSuç
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSarah
Walker
OyuncularKim
Adis
Mia
McKenna
Bethany
Antonia

5. The End Of the F***ing World

En İyi Netflix Gençlik Dizileri
17 yaşında olan James büyüyen bir psikopattır. Çocukluğundan itibaren tehlikeli işlere kalkan James, okul hayatını da sevmeyerek kendisine kurban olup onu öldürmeyi hevesler. Alyssa, James için mükemmel bir kurban haline gelir ve James bu konuda onun güvenini kazanmak için aşıkmış gibi davranmaya başlar. İşler iki karakter için düşünüldüğü gibi gitmemeye başlar.

TürGençlikBritanyaDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJonathan
Entwistle
OyuncularJessica
Barden
Alex
Lawther
Naomi
Ackie

6. Insatiable

En İyi Netflix Gençlik Dizileri
Asıl mesleği avukatlık yapan bir adam ve kendisine zorbalık yapan insanlardan intikam almak için yanıp tutuşan bir genç kız düşünün. Lise yıllarındayken fazla kilolarından dolayı insanlar sürekli ana karakterimiz Patty ile dalga geçer. Onun içindeki potansiyeli görev avukat ise kilolarını vermesine yardım ederek Patty’i güzellik yarışmalarına hazırlar. Avukat ise bu işte gırtlağına kadar battığını çok geç fark eder.

TürDramGençlikKomedi
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenLauren
Gussis
OyuncularDallas
Roberts
Debby
Ryan

7. Juvenile Justice

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Netflix orijinal yapımı Kore dizileri arasunda yer alan Juvenile Justice gençlikte yapılan hataları gözler önüne süren suç ve dram dolu bir dizidir. Dizi bir çocuk mahkemesi hakiminin gözlerinden anlatılıyor. Gençliğin, çocukluğun ve çevrenin çocuklar üzerindeki etkilerini açıkca gördüğümüz bu diziyi ders niteliğinde izleyebilirsiniz.

TürDramSuç
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Min-suk
OyuncularKim
Hye-soo
Kim
Moo-yeol
Lee
Sung-min

8. Ginny and Georgia

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Genç bir anne ve henüz ergenlik çağında olan bir kızın macera dolu bu hikayesinde ikili arasındaki iletişim ve ilginç yaşamlarını izliyoruz. İçine kapanık biri olarak yetişen Ginny babasız büyüdüğü için erken yaşta olgunlaşmıştır. Annesi Georgia ise tam tersi hareket ederek hareketli bir hayat sürmektedir. Bir gün Georgia hayatına çeki düzen vermek ister ancak geçmişte yaşadığı hızlı hayat peşini bırakmayacaktır.

TürDramKomediRomantik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSarah
Lampert
OyuncularBrianne
Howey
Antonia
Gentry
Diesel La
Torraca

9. Riverdale

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Dışarıdan bakıldığında her şeyin yerli yerinde gözüktüğü Riverdale kasabasında, gizemli ve tuhaf olaylar meydana gelmektedir. Kasabada boğulan lise öğrencisi Jason Blossom'un cesedi bir türlü bulunamaz. Yaşanan bu gizemli olay kasaba sakinlerini derinden etkilemiştir. Jason Blossom'ın ortadan kayboluşuna dair çıkan izleri takip eden bir grup genci değişik olaylar beklemektedir.

TürDramGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRoberto
Aguirre
-Sacasa
OyuncularK.J.
Apa
Lili
Reinhart
Camila
Mendes

10. Locke & Key

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Babalarının ölümü üzerine Maine’deki evlerine dönen 3 kardeş buldukları bir anahtar sayesinde doğa üstü güçlere sahip olurlar. İlk başta ne olduğuna anlam veremeyen kardeşler yeni anahtarları keşfederek bambaşka bir dünya içerisinde büyük bir maceraya atılırlar. Bu sırada anahtarların peşinde bir de şeytan vardır. 2020 yılının en çok izlenen gençlik dizilerinden biri olan Locke and Key başarılı yönetmen Joe Hill ve Carlton Cuse imzalıdır.

TürAksiyonFantastikGençlik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarlton
Cuse
OyuncularDarby
Stanchfield
Connor
Jessup
Emilia
Jones

11. Gossip Girl (Dedikoducu Kız)

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Cecily von Ziegesar’ın çok satan romanından dizi senaryosuna uyarlanan dedikodu dolu yabancı dizi Gossip Girl son yılların fenomen haline gelen yapımlarından biridir. New York’un zengin mahallelerinde yaşayan ve hayata bir adım önde başlayan bir grup lise öğrencisinin aşklarını, yaşamlarını, ayrılıklarını, kavgalarını ve dedikodularını bir blog üzerinden anlatan dizi 6 sezon boyunca yayınlanmıştır. Dizide kullanılan kıyafetler ve aksesuarlar bir dönemin modasını belirleyecek kadar başarılı seçimlerdir.

TürGençlikDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenSara
Goodman
OyuncularLeighton
Meester
Blake
Lively
Penn
Badgley

12. Ragnarok

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Başarılı yönetmen Adam Price imzalı Netflix gençlik dizisi Ragnarok 2020 yılında yayınlanmaya başladı. Dizinin konusu ise Norveç’in küçük bir kasabasında yaşanan fantastik olayları anlatmaktadır. Kıyametin yaklaştığını hisseden kasabaya gelen Edda kendisinde yeni yeni fark ettiği olağan üst güçleri sayesinde kötülüğe karşı meydan okur. Gençlik dizisi tadından fantastik bir senaryoyu anlatan Ragnarok’u mutlaka izlemelisiniz.

TürFantastikDramGençlik
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAdam
Price
OyuncularDavid
Stakston
Jonas
Strand
Gravli
Herman
Tømmeraas

13. Elite

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Carlos Montero ve Dario Madrona’nun yönetmenliğinde çekilen Netflix yapımı gençlik dizisi Elite ülkenin en seçkin okuluna zorunlu bir şekilde giden işçi sınıfından 3 gencin hikayesini anlatmaktadır. İlk başta okul hayatları için bu okula gelmenin bir şans olduğunu düşünen gençler kısa süre sonra yanıldıklarının farkına varırlar. Dizinin ana merkezinde anlatılan konu ise kaybedecekleri hiçbir şey olmayan bu 3 genç ile zenginlik içerisinde lüks bir hayat yaşayan diğer öğrenciler arasındaki rekabettir.

TürDramGençlik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlos
Montero
OyuncularMina el
Hammani
Miguel
Bernardeau
Aron
Piper

14. I am Not Okay With This

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Hayatının baharında olan 15 yaşındaki Sydney telekinetik güçlere sahip olduğunu fark eder ve onun için bir hayli karmaşık geçecek günler başlar. Ergenlik döneminde böyle bir yeteneğe sahip olmak faydalı olabileceği gibi insanın başına dert de açabilir. Henüz yeteneklerini nasıl kullanacağını bilmeyen Sydney lise hayatının, ateşli ilişkilerinin ve kızlarla dolu hayatının zorlu safhalarında birçok maceraya girip çıkar. Gençlik ve lise konulu I am Not Okay With This isimli dizinin yönetmenliğini jonathan Entwistle yapmıştır.

TürFantastikKomediGençlik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristy
Hall
OyuncularSophia
Lillis
Wyatt
Oleff
Sofia
Bryant

15. Chilling Adventures of Sabrina

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Genç bir kız olan Sabrina yarı cadı yarı ölümlü olduğunu farkettiği günden beri başı beladan bir türlü kurtulmaz. Kendisini tehdit eden ve onu öldürmeyi düşünen şeytani güçlere karşı büyük bir savaşın içine giren Sabrina bir yandan da ailesi zara gelmesin diye uğraşır. Başarılı yönetmen Roberto Aguirre-Sacasa imzalı dizinin başrolünde Kiernan Shipka rol almıştır.

TürKorkuFantastikDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRoberto
Aguirre
-Sacasa
OyuncularKiernan
Shipka
Miranda
Otto
Ross
Lynch

16. Teen Wolf

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılan Scott McCall'da artık bir kurt adamdır. Lise öğrencisi olan gencin bu gerçeği kabullenmesi ve hayata devam etmesi oldukça zordur. Scott en iyi arkadaşı ve başka kurt adam olan Derek Hale'nin yardımlarıyla kurt adam olduğunu saklayarak hayatına devam etmeye çalışır.

TürDramFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJeff
Davis
OyuncularTyler
Posey
Dylan
O'Brien
Holland
Roden

17. Aşk 101

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Son yıllarda Netflix Türk Dizileri arasında en beğenilen ve en çok izlenen yapımlarından Aşk 101... 1990 yılında geçen dizide, bazı sebeplerden dolayı okuldan atılmak üzere olan bir grup gencin tek kurtuluş yolu iki öğretmenini birbirine aşık etmektir. Öğretmenlerinin okulda çalışmaya devam etmesi grubun yararına olacaktır. Yeni gelen basket koçunu öğretmenlerine aşık etme planları için işe koyulan gençler asıl kendilerindeki aşkı keşfetmeye başlarlar ve sevginin zorla var edilemeyeceğini öğrenirler.

TürRomantikKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMeriç
Acemi
OyuncularKubilay
Aka
Mert
Yazıcıoğlu
Alina
Boz

18. 13 Reasons Why (Ölmek İçin 13 Sebep)

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Jay Asher'ın 13 Reasons Why? adlı kitabından uyarlanan dizi lise çağındaki bir gencin eve geldiğinde odasında bulduğu kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine yaşanan olayları anlatmaktadır. Lise çağlarında olan Clay okuldan döndüğü bir gün odasında bulduğu gizemli kasedi dinemeye başlar. Kaseeteki ses ise 2 hafta önce intihar eden sevgilisi Hannah’a aittir. Hannah’ın kasette anlattıkları ise intihar etmesinin 13 sebebidir. Clay için hayatının yeni bir dönemi başlayacaktır. Son yılların en iyi Netflix yapımı gençlik dizisi olan 13 Reasons Why başarılı yönetmen Brian Yorkey imzalıdır.

TürGençlikKomediDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBrian
Yorkey
OyuncularDylan
Minnette
Katherine
Langford
Christian
Navarro

19. Sex Education

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

Netflix’in en iyi gençlik dizisi olan ve son yılların en popüler içeriklerinin başında gelen Sex Education dizisi ana karakterler Otis ve Maeve etrafında gelişen bir takım olayları anlatmaktadır. İlk başlarda içine kapanık bir çocuk olan Otis okulun en sorunlu kızı Maeve ile tanışınca hayatının en büyük değişimini yaşar. Her sahnesini keyifle izleyeceğiniz Sex Education dizisi 2 sezon boyunca yayınlanmış olup hala devam eden Netflix Orijinal yapımı bir dizidir.

TürDramKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLaurie
Nunn
OyuncularAsa
Butterfield
Gillian
Anderson
Emma
Mackey

20. Stranger Things

En İyi Netflix Gençlik Dizileri

80'li yıllarda geçen ve Netflix'in en çok sevilen gençlik dizilerinden birisi olan Stranger Things, arkadaşlarıyla oyun oynadıktan sonra evine dönerken kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan kişilerin başından geçen olayları anlatıyor. Arama ekiplerinin tüm umutları tükendiği sırada ortaya çıkan gizemli kız her şeyin seyrini değiştirerek olayları farklı bir boyuta taşır. Bu kız, Will'in bulunabilmesi için umut ışığı olarak görülür.

TürFantastikDramGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
OyuncularMillie
Bobby
Brown
Winona
Ryder
Finn
Wolfhard

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum