Son Yıllarda Çekilmiş En İyi 29 LGBT Filmi | LGBTİ Filmleri

Son birkaç yıldır dizilerde veya sinemalarda LGBT temasının sıklıkla işlendiğini görüyoruz. Bu tarz filmleri sizler için derledik
Son Yıllarda Çekilmiş En İyi 29 LGBT Filmi | LGBTİ Filmleri

Son Yıllarda Çekilmiş IMDB Puanına Göre En İyi 29 LGBT Filmi

Son yıllarda tonlarca zulüm içerisinde kalan LGBTİ üyelerine özel olarak çekilen filmleri sizler için derledik. Toplum karşısında LGBTİ üyelerinin neler çektiğini, hem cinslerine karşı hislerinin nasıl olduğunu ve bu hislerle nasıl başa çıktıklarını anlatan tüm filmleri en güncel şekilde listeledik. 

En İyi LGBT Filmi Önerileri;

1. My Policeman

LGBT Filmleri
Marion isimli öğretmenle çıkmakta olan Tom aynı zamanda Patrick isimli bir müze küratörü ile gizlice aşk yaşamaktadır. Gerçek duygularının hepsini bastırmak için elinden geleni yapan Tom, Marion ile evlenir. Çünkü yaşadığı yerde eşcinsel olmak yasa dışı değildir. Evli olsa bile her geçen gün kuaförü düşünen Tom eşi Marion ile de büyük gerilimler yaşamaktadır.

TürDramRomantik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichael
Grandage
OyuncularHarry
Styles
Linus
Roache
Emma
Corrin

2. Bros

LGBT Filmleri
Bağlanma sorunu ile başa çıkmak ne yazık ki o kadar da kolay değildir. Filmimizde bu sorun ile baş başa kalan iki erkek sizlerle. Onların hayatında var olan her şeyi görebiliyorken, bir yandan da birbirleri ile etkilenen ikili büyük bir ilişki yaşamaya başlarlar. Bu ilişki sırasında garip olaylar ortaya çıkmaya başlar.

TürKomediRomantik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNicholas
Stoller
OyuncularBilly
Eichner
Luke
MacFarlane
Monica
Raymund

3. Fire Island

LGBT Filmleri
LGBTQ+ üyelerinin rahatça hareket edebileceği ve toplumdan ayrı olan Fire Island adası sizlerle. İki yakın arkadaş bu adaya mükemmel bir yaz tatili yapmak için gider. Burada olan her şey pişmanlık duyulmamaya hazır bir şekilde beklemektedir.

TürKomediRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrew
Ahn
OyuncularJoel Kim
Booster
Bowen
Yang
Margaret
Cho

4. Crush

LGBT Filmleri
Hevesli bir genç kız sanatçı, istekleri dışında lise koşu takımında yer almalıdır. Bu durum başlarda kötü görünür lakin sonrasında uzun süredir aşık olduğu bir kızı takip etmek için büyük bir fırsat bulur. Lakin başka bir takım arkadaşına gönlünü kaptırdığını öğrendiğinde işler karışır. Genç kız gerçek aşkın ne olduğunu öğrenmek için elinden geleni yapar.

TürKomediRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSammi
Cohen
OyuncularRowan
Blanchard
Auli’i
Cravalho
Isabella
Ferreira

5. Girl Picture

LGBT Filmleri
Mimmi ve Rönkkö, bir restoranda çalışan yakın arkadaşlardır. İkili birbirlerinin aşk hayatlarındaki hayal kırıklıklarını ve hayattan beklentilerini anlatırlar. Bir süre sonra Mimmi beklenmedik bir şekilde Emma isimli bir kıza gönlünü kaptırır. Bu gönül kaptırması ile kalıcı bir ilişki için yapılması gereken her şeyi yapmaya çalışır. Bu sırada Rönkkö, gençlik partisinde sahneye çıkar ve kendini tatmin etmek için karşı cinsten üyeler ile ilginç şeyler yaşamaya başlar.

TürRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlli
Haapasalo
OyuncularOona
Airola
Elias
Westerberg
Aamu
Milonoff

6. Aramızdaki Görünmez Bağlar

LGBT Filmleri
Leone, sıradan bir gençtir fakat iki tane babası vardır. Babalarıyla beraber mutlu bir şekilde İtalya’da yaşayan Leone bir gün okul için ödev yapmak zorundadır. Ödevinin konusu ailesini tanıttığı kısa bir filmdir. Genç Leone, ailesinin etrafındakiler tarafından hoş karşılanmayacağına inanarak ödevini yapmaya başlar. Ödevini teslim ettiğinde ise daha önce hiç karşı karşıya kalmadığı zorluklarla karşı karşıya kalır.

TürKomediDramAile
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarcı
Simon Puccioni
OyuncularFilippo
Timi
Francesco
Scianna
Francesco
Gheghi

7. Cobalt Blue

LGBT Filmleri
Umut vadeden bir yazar ve özgür ruhlu kız kardeşi evlerinde oda kiralayan esrarengiz müşterilerine aşık olur. Aynı adama aşık oldukları için ilginç olaylar ortaya çıkarken bu üyeyi da bir aile üyesi ilan ederler. Peş peşe gelen olaylar ortaya çıktığında ise geleneksel aile bağları tamamen sarsılmaya başlar.

TürDramRomantikHint
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSachin
Kundalkar
OyuncularNeelay
Mehendale
Prateik
Babbar
Lovish
Bhatia

8. My Fake Boyfriend

LGBT Filmleri
Zor durumda olan genç adam, en yakın arkadaşının tavsiyesine uyması ile korkunç eski sevgilisinin hayatından uzaklaştırmak için kendisine sahte bir erkek arkadaş yaratmak zorunda kalır. Bu sahte erkek arkadaşı bulmak için sosyal medyadan yararlanan genç adam hayatının gerçek aşkı ile tanıştığında her şey ters tepmeye başlar.

TürKomediRomantik
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRose
Troche
OyuncularKeiynan
Lonsdale
Dylan
Sprouse
Samer
Salem

9. Rocketman

LGBT Filmleri

2019'un en iyi filmleri arasında yer alan, müzik sektörünün en önemli isimlerinden birisi olan Elton John’un müziğe ilk başlayışından itibaren süper starlık basamaklarını nasıl tırmandığını anlatan bir yapımdır.. Bu sırada film, Rocketman’ın hayatında ne zorluklar yaşadığını da anlatmaktadır.

TürBiyografiMüzikal
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDexter
Fletcher
OyuncularTaron
Egerton
Jamie
Bell
Richard
Madden

10. Posledice

LGBT Filmleri

18 yaşındaki Andrej, sorunlu davranışlar sergileyen genç bir adamdır. Annesi oğlunun davranışlarına daha fazla katlanamaz ve mahkeme zoruyla oğlunu ıslah evine gönderir. Alej, burada kendisi gibi sorunlu olan insanlardan oluşan Zele’nin çetesine katılır. Başlarda korkan Zele’den Andrej zaman geçtikçe ona hayran olur. Zele ile yakınlaştıkça hayatı zorlaşmaya başlar.

TürDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDarko
Štante
OyuncularMatej
Zemljic
Timon
Sturbej
Gasper
Markun

11. Sevgiler, Simon 

LGBT Filmleri

17 yaşındaki Simon henüz ailesine ve arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıklayamamış bir gençtir. Ailesinin ne tepki vereceğinden korkar. Simon internetten konuştuğu bir sınıf arkadaşına aşık olmuştur. Kimliğini gizli tutan bu arkadaşın kim olduğunu çözmeye çalışır.

TürDramKomediRomantik
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularNick
Robinson
Katherine
Langford
Jennifer
Garner

12. Giant Little Ones

LGBT Filmleri

Giant Little Ones filmi, çocukluklarından beri arkadaş olan iki gencin hikayesini konu almıştır. Çapkınlıkları ve yüksek özgüveni sayesinde popülerleşmiş Balles ile cinsellik konusunda sorun yaşayan Franky iki yakın arkadaştır. Franky’nin doğum gününde yaşananlar iki gencin değişmesine sebep olur. Franky ve Balles, arasında yaşanan ve aralarının gerilmesine neden olan olayı çözmek için, daha önce başka bir adam için evi terk etmiş babasıyla konuşmaya karar verir. İki yakın dostun arasında yaşananlar kendilerini yeniden keşfetmelerini sağlayacaktır.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKeith
Behrman
OyuncularMaria
Bello
Kyle
MacLachlan
Josh
Wiggins

13. Beni Affedebilir misin?

LGBT Filmleri

1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn ve diğer yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarının gerçek hikayesini anlatmaktadır. Zamanla popülerliğini yitirmiş olan Katharine kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack ile birlikte bu durumdan kurtulmaya çalışırlar.

TürDramKomediBiyografi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMarielle
Heller
OyuncularMelissa
McCarthy
Richard
E. Grant
Dolly
Wells

14. And Then We Danced - Ve Sonra Dans Ettik

LGBT Filmleri

Levan Akin’in yönetmen koltuğunda oturduğu 2019 yapımı romantik drama filminin başrollerinde Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili ve Ana Javakishvili gibi isimler yer alıyor. İsveç, Gürcistan ve Fransa ortak yapımı bu film; kendini yeni yeni keşfetmeye başlayan bir gencin hayatına odaklanıyor. Büyük bir tutkuyla bağlı olduğu dans ile problemlerinden uzaklaşmaya çalışan genç Merab, Gürcü bir dans topluluğuyla birlikte çalışmaktadır. Gruba yeni bir üyenin katılmasıyla Merab’ın bütün hayatı değişecektir. Bu film ile, duygularında bir takım farklılıklar olduğunu farkeden dansçı bir gencin kendini tanıma serüvenine hep birlikte şahit oluyoruz. 

TürDramRomantik
IMDb9,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLevan
Akin
OyuncularLevan
Gelbakhiani
Bachi
Valishvili
Ana
Javakhiskvili

15. Call Me By Your Name - Beni Adınla Çağır

LGBT Filmleri

Başrollerinde Armie Hammer, Timothée Chalamet ve Michael Stuhlbarg gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Luca Guadagnino üstleniyor. Film, 2007 yılında yayımlanan André Aciman'ın Call Me By Your Name adlı romanından esinlenerek senaryolaştırılmıştır. 17 yaşındaki Elio Perman profesör bir baba ve çevirmen annenin oldukça entellektüel yetiştirilmeye çalışılmış oğludur. Bir yetişkin kadar iyi olgunlaşmış bu genç aşk meşk konularında oldukça masumdur. İlerleyen sahnelerde babasına yardım etmek için yaz stajyeri olarak villalarına gelen Oliver’dan sonra ikisinin de hayatı sonsuza dek değişecektir. Arzunun keşfine çıkacak iki gencin kendilerini tanıma serüveni kesinlikle izlemeye değer!

TürDramRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLuca
Guadagnino
OyuncularArmie
Hammer
Timothée
Chalamet
Michael
Stuhlbarg

16. Portrait of a Lady on Fire - Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi

LGBT Filmleri

Yönetmen koltuğunda Céline Sciamma’nın oturduğu 2019 yılı tarihi dram filminin başrollerini ise Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami gibi isimler paylaşıyor. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, 18. Yy’ın sonlarında Britanya’da yaşayan genç bir kadının portresini çizmekle görevli sanatçının hikayesine odaklanıyor. Bu ressamın görevi Heloise adlı manastırdan yeni ayrılan bir kızın haberi olmadan düğün portresini çizmektir. Genç ressam Marianne gündüzleri Heloise’yi izleyip geceleri çizmeye karar verir bu da düğünden önce Heloise’nin son özgür günlerini Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın arasındaki beklenmedik aşk ve arzuyu izlemek gerçek anlamda ilham verici bir hikayeye konu oluyor. 

TürDramTarih
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCéline
Sciamma
OyuncularNoémie
Merlant
Adèle
Haenel
Luàna
Bajrami

17. God’s Own Country

LGBT Filmleri

Başrollerinde Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones gibi oyuncuların yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Francis Lee oturuyor. 2016 Sundance Film Festivali'nin yarışma filmleri arasında yer alan God’s Own Country, Yorkshire yerlisi çift ve göçmen bir işçi arasında gelişen hikayeyi konu almaktadır. Çiftlik sahibi Johnny Saxby ve göçmen işçi arasında alevlenen aşkı izlediğimiz bu filmde adeta büyüleniyoruz. 

TürDramRomantik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenFrancis
Lee
OyuncularJosh
O'Connor
Alec
Secareanu
Gemma
Jones

18. Pain and Glory

LGBT Filmleri

Yönetmenliğini Pedro Almodóvar’ın üstlendiği 2019 yapımı filmin başrollerini Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia gibi başarılı oyuncular paylaşıyor. Film, yönetmen yönetmen Salvador Mallo’nın hayatı boyunca yaptığı seçimleri ve kilit noktaları konu alıyor. Başından geçen aşkları, yaşadığı bölgenin problemleri ve hayatında iz bırakan tüm olayları büyük bir incelikle ele alıyor.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenPedro
Almodóvar
OyuncularAntonio
Banderas
Asier
Etxeandia
Leonardo
Sbaraglia

19. The Favourite 

LGBT Filmleri

Sarayın Gözdesi filminin yönetmen koltuğunda Yórgos Lánthimos otururken başrollerde ise Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Film, 18.yy’ın başlarında İngiltere ve Fransa’nın savaş halinde olduğu bir dönemde Kraliçe Anne’in en güvendiği sağ kolu olan Lady Sarah ile saraya yeni gelen hizmetçi arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Ortaya çıkan arzular ve aşklar bu filmi tahmin edilemez bir heyecana sürüklüyor.

TürDramTarih
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenYórgos
Lánthimos
OyuncularOlivia
Colman
Rachel
Weisz
Emma
Stone

20. Beats Per Minute 

LGBT Filmleri

Başrollerinde Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel gibi oyuncuların yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Robin Campillo oturuyor. Act Up-Paris 1990’ların başında AIDS’in öldürdüğü zamanlarda kurulmuş AIDS ile mücadele örgütüdür. Bu örgütte beraber çalışmalar yürüten Nathan ve grubun asıl gücü Sean arasındaki tutkulu aşkı izlediğimiz film izleyiciye dramı tam anlamıyla yaşatmayı başarıyor.

TürDram
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRobin
Campillo
OyuncularNahuel
Perez Biscayart
Arnaud
Valois
Adèle
Haenel

21. A Fantastic Woman

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

Marina, trans bir kadındır ve gece kulübünde kimi zaman garsonluk kimi zaman şarkıcılık yapmaktadır. Marina’nın yaşlı bir erkek arkadaşı vardır. Mutlu çiftten yaşlı adamın ölmesiyle Marina şaşkına döner.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSebastián
Lelio
OyuncularDaniela
Vega
Francisco
Reyes
Luis
Gnecco

22. Handsome Devil 

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

Ned, lisede arkadaşları tarafından zorbalığa uğramaktadır ve bu nedenle ailesinin ısrarları sonucu yatılı okula gitmektedir. Ona en çok destek veren ise oda arkadaşı Conor olur. İkili sürekli olarak birlikte vakit geçirir ve kendini keşfetmeye başlar.

TürDramKomediSpor
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJohn
Butler
OyuncularFionn
O'Shea
Ardal
O'Hanlon
Amy
Huberman

23. Tangerine 

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

Filmin tümü iPhone ile çekilmiştir ve tek bir günde geçmektedir. Filmde hayat kadını olan iki trans bireyin Noel günü yaşadıkları anlatılmaktadır.

TürDramKomediSuç
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenSean
Baker
OyuncularKitana
Kiki Rodriguez
Mya
Taylor
Karren
Karagulian

24. Pride

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

1984 yılının yaz ayında madenciler grev yapmaktadır.  Ulusal Maden İşçileri Sendikası’nın en büyük destekçisi ise İngiliz eşcinsel aktivistlerdir.

TürDramKomediBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMatthew
Warchus
OyuncularBill
Nighy
Imelda
Staunton
Dominic
West

25. Blue Is the Warmest Colour

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

Adele 15 yaşındaki genç bir kadındır. Bir gün meydanda Emma’nın mavi saçlarını fark eder ve hayatının değişeceğini anlar.

TürDramRomantik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2013
Yönetmen Abdellatif
Kechiche
OyuncularLéa
Seydoux
Adèle
Exarchopoulos
Salim
Kechiouche

26. Pariah 

LGBT Filmleri, LGBT Film Önerileri

Adepero Oduye Alike 17 yaşında ailesiyle yaşayan genç bir kadındır. Kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışan Alike aynı zamanda yaşadığı yere kendini ait hissetmez. Alike tüm sorunlarını çözmeye kararlıdır.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDee
Rees
Oyuncular Adepero
Oduye
Kim
Wayans
Aasha
Davis

27. Moonlight

LGBT Filmleri

Yönetmenliğini Berry Jenkins’ın üstlendiği Ay Işığı filminin başrollerini Alex R. Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes gibi başarılı oyuncular paylaşıyor. Oscar ödüllü filmler listesinde de yer alan yapım, esasında insan ilişkilerine ve insanın kendisini keşfetmesi olgularına odaklanmaktadır. Filmde siyahi genç bir adamın hayatta dik durmaya çalışması ve yetişkinliğe evrilme hikayesi anlatılıyor. Chiron ve Juan’ın tutku dolu ilişkisini soluksuz izleyeceksiniz. 

TürDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBarry
Jenkins
OyuncularAlex
R. Hibbert
Ashton
Sanders
Trevante
Rhodes

28. Thelma

LGBT Filmleri

Başrollerinde Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Joachim Trier oturuyor. Thelma, kafası oldukça karışık dinine bağlı bir kızdır. Uzun süre boyunca kendisine aşık olan kız arkadaşı yüzünden duygularını inkar etmeye çalışır. Bastırılmış duyguları ve hayatındaki zorluklar birleştiğinde bu film izleyiciye gerilim dolu bir dram yaşatmaktadır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoachim
Trier
OyuncularEili
Harboe
Kaya
Wilkins
Henrik
Rafaelsen

29. Boy Erased 

LGBT Filmleri

Joel Edgerton’ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2018 yapımı filmin başrollerinde Lucas Hedges, Nicole Kidman, Joel Edgerton gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Film, Amerikan kasabasında yaşayan ve bir vaftizcinin oğlu olan Jared’in hayatına odaklanmaktadır. Henüz 19 yaşında olan Jared, ebeveynlerine eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra iki seçenekten birini seçmeye zorlanır. Jared, ya bir eşcinsel dönüşüm programına katılacak ya da inançları tarafından yalnız bırakılarak sürgüne gidecektir… 

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoel
Edgerton
OyuncularLucas
Hedges
Nicole
Kidman
Joel
Edgerton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum