Japon Filmleri | En İyi 30 Japon Filmi | 2024

Japon sinemasının en iyi ve unutulmaz filmlerini sizler için araştırdık. İşte oyuncu kadrosu ve sağlam senaryosuyla dikkat çeken en iyi Japon filmleri...
Japon Filmleri | En İyi 30 Japon Filmi | 2024

En İyi ve En Yeni Japon Filmleri (Güncel Liste)

Kendine has tarzı ve oyunculuk performansları gördüğümüz Japon sinema kültürünü yansıtan en iyi filmleri listeledik. Sert mizaçları ve konuşma tarzlarıyla izlerken bazen duygusal bazen de eğlendiren en iyi Japon filmleri burada. Dünyaca ünlü Japon aktör ve yönetmenlerinin en başarılı 30 filmini bu içeriğimizde IMDb puanlarına göre sıraladık. İşte gelmiş geçmiş en iyi japon anime ve savaş filmleri...

Japon Filmleri;

1. Noise

En iyi japon filmleri
Shishikari, zamanın gerisinde kalan uzak bir adadır. Ada, azalan nüfus ve endüstrilerinden kaynaklı sıkıntı çeken ada Keita isimli birisi tarafından siyah incir üretmeye başlar. Ada sakinleri bu durum altında adanın tekrardan yükselişe geçeğini fark ettikleri için heyecanlıdırlar ancak huzurlu günler Mutsuo’nun ortaya çıkması ile son bulur. Bir gece, Keita’nın kızı kaybolur ve bundan kaynaklı arkadaşları ile Mutsuo’yu öldürürler. Bu cinayetin ardından adanın ve ailenin geleceği artık tamamen sarsıntı haline girmeye başlar.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyuichi
Hiroki
OyuncularTatsuya
Fujiwara
Ken’ichi
Matsuyama
Ryunosuke
Kamiki

2. Blue Thermal

En iyi japon filmleri
Aonagi Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencisi olan Tamaki, lisedeyken voleybol konusunda aşırı hevesliydi. Atletik bir kız olduğu için romantik bir reddedilmenin ardından daha az atletik olabilmek için üniversitede tenis kulübüne katılır. Bir gün yanlışlıkla planör taşıyan bir gence tenis topunu vurduğunda işler tamamen değişmeye başlar.

TürAnimasyonDramRomantik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMasaki
Tachibana
OyuncularJunya
Enoki
Mayu
Hotta
Nobunaga
Shimazaki

3. Yuzo the Biggest Battle in Tokyo

En iyi japon filmleri
2020 yılında dünya yeni bir Corona Virüsü tehdidi ile karşı karşıyaydı. Virüsün etkisi sadece sağlığa değil ekonomiye de yansıdığında uzak hayatının tadını çıkartan Yuzo işten atılır. Her nasıl olduğu bilinmeyen bir şekilde yeni bir iş bulduğunda Yuzo’yu bekleyen tek şey bir grup insandan başkası değildir. Bencil insanlar itilip durdukça Yuzo’nun kız kardeşi onu erk eder ve tamamen çaresiz kalır. Yuzo artık tamamen çılgın iş arkadaşlarıyla temasa geçerek şehrin kaos ortamını temizlemesi gerekmektedir.

TürKomediBilim Kurgu
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYoshikazu
Ishii
OyuncularHironobu
Nomura
Daniel
Aguilar
Masanori
Machida

4. Kamen Rider OOO 10th: The Core Medals of Ressurection

En iyi japon filmleri
2021 yılında dünya tam bir kaos ve korku yuvası haline gelmişti. Antik kral OOO 800 yıllık uykudan sonra hayata yeniden dönmüştü. Eiji Hino, sonunda Greeed Ankh’ı canlandırmanın yolunu bulduğuna inanarak beklenmeyen bir yolculuğa adıma atar.

TürAksiyon
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyuta
Tasaki
OyuncularShu
Watanabe
Mayukp
Arisue
Taito
Hashimoto

5. Mankai Movie A3!: Autumn & Winter

En iyi japon filmleri
Tokyo’nun bir banliyösü olan Veludo, aktörler için bir Mekke ve ünlü Veludo Yolu boyunca da tiyatro topluluğuna ev sahipliği yapmaktadır. Gizemli bir mektup aldıktan sonra bu kasabaya ayak basan eski bir aktrisin bakış açısı ise filmdeki izleyici bakış açısıyla sürekli örtüşmektedir. Tek bir oyuncu ile ayakları üzerindeki borçlarla boğulan bir tiyatro şirketi tamamen sizlerle.

TürKomediDramMüzikal
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenji
Qurata
OyuncularRyuhi
Yokota

6. The Blue Skies at Your Feet

En iyi japon filmleri
Miyu ve Shuya lise öğrencisidir. İki yıldır sevgilidirler ve ne olursa olsun her ayin ilk gününde birlikte film izleyeceklerine söz verirler. Bir gün sinemaya giderken Shuya aniden randevuyu iptal eder. Shuya bir şey saklıyor olarak görünüyordur ve gergin davranışları ile şüphe çeker. Miyu, sonrasında Shuya ile buluşmaya giderken, Shuya’nın araba kazandığını öğrenir. Panik içine giren Miyu, o günden sonra gözlerini Shuya’nın kaza geçirdiği güne açmaya devam eder.

TürRomantik
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYuki
Saito
OyuncularRiko
Fukumoto
Mizuki
Itagaki
Genta
Matsuda

7. The Cherry Bushido

En iyi japon filmleri
Shizuka, güçlü bir adalet duygusuna ev sahipliği yapan üniversite öğrencisidir. Bir iş arıyor olsa da gizlice babasının sahip olduğu dojoyu devralmak ister. Bir gün, Shizuka bir eplence ajansı tarafından keşfedilir. Fakat bu ajans aslında herhangi bir kar amacı gütmeyen organizasyondur. Organizasyon başkanı Japonya’nın 21’inci yüzyılda yok olma olasılığı ile karşı karşıya kalabileceği ilahi bir güç hakkında bilgi verir. Bu sayede Shizuka’nın artık görevi bu ilahi kötü gücü yakalamak olur.

TürDramFantastik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHiroshi
Akabane
OyuncularFumika
Shimizu
Hiroaki
Tanaka
Rin
Kijima

8. Shin Ultraman

En iyi japon filmleri
Sınıf türleri olarak bilinen, tanımlanamayan dev yaşam formları Japonya’da olağan hale gelir. Konvansiyonel silahların bunlar üzerinde hiçbir etkisi bulunmaz. Bu türü bastırmak için bir ekip kurulduğunda, ekibin başına Lider Fumio seçilir ve altındaki üyeler ile dünya atmosferinin ötesindeki bu yaratıkları öldürmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShinji
Higuchi
OyuncularTakumi
Saitoh
Masami
Nagasawa
Hidetoshi
Nishijima

9. One Day, You Will Reach the Sea

En iyi japon filmleri
Mana ve Sumire yıllardır arkadaşlardır. Sumire’nin serbest hareketlerine ve gizemli çekiciliğine herkes hayran olduğu gibi Mana’da hayrandır. Lakin Sumire bir gün onunla var olan tüm bağlarını koparır. Bunun acısını yaşayan Mana, daha sonralarında Sumire’nin üstesinden gelemediği ölümü ile yüzleşmek zorunda kalır.

TürDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyutaro
Nakagawa
OyuncularMinami
Hamabe
Yukino
Kishii
Ken
Mitsuishi

10. Lesson in Murder

En iyi japon filmleri
Masaya bir üniversite öğrencisidir lakin ideal okul olmayan bir okula gider. Günlerini genelde kasvetli geçiren Masaya bir gün sekiz cinayetten suçlu bulunan ve ölüm cezasına çarptırılan seri katil Yamato’dan bir mektup alır. Yamato bu cinayetler işlenirken bir fırın işletiyordur ve ilk yedi cinayetini işlediğini itiraf etse de son cinayeti işlemediği konusunda ısrar sunmaktadır. Masaya ise bu durumun tüm gerçeklerini araştırmaya başlar.

TürGizem
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKazuya
Shiraishi
OyuncularSadao
Abe
Shimako
Iwai
Takanori
Iwata

11. Wife of a Spy 

En iyi japon filmleri

Japonya da sıradan bir tüccar olarak hayatına devam eden Yusaku Fukuhara, Mançura’ya gitmek ister. Gittiği yerde hayatının tamamen değişmesine neden olacak bazı olaylar yaşar. Karısıyla sorunlar yaşar ve Mançura’ya gitmek için onu boşar. Karısı ise kocasının onu aldattığı düşünür fakat durum tamamen farklıdır.

TürDram
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKiyoshi
Kurosawa
Oyuncular
Aoi
Masahiro
Higashide
Issey
Takahashi

12. Sayonara Made No 30 - Bun

En iyi japon filmleri

İnsanlarla sosyalleşmekte pek iyi olmayan Sota Kubota, Aki Miyata adlı bir müzisyenin kasetini bulur. Müzisyen hayatta değildir fakat Sota Kubota o kaseti çalarsa müzisyenin 30 dakikalığına bedenini ele geçirir. Başka bir vücut içerisinde Sota Kubota’nın başına birbirinden ilginç olaylar gelmektedir.

TürBilim KurguMüzikal
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKentarô
Hagiwara
OyuncularTakumi
Kitamura
MackenyuSayu
Kubota

13. Eine Kleine Nachtmusik 

En iyi japon filmleri

27 yaşında bekar bir adam olan Sato, hayatının aşkını aramaktadır. Bir pazarlama şirketin de çalışan Sato, sokaklarda insanlara anket yaparak geçimini sağlamaktadır. Bir gün Sendai İstasyonu'nun önünde takım elbiseli güzel bir kadına anket yapar ve elinde ki dövme onu çok şaşırtır.

TürRomantik
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRikiya
Imaizumi
OyuncularHaruma
Miura
Mikako
Tabe
Yûma
Yamoto

14. Red 

En iyi japon filmleri

Evli ve çocuğu olan Toko Suguri mutlu bir yaşam sürmektedir. Bir gün arkadaşının düğününde eski sevgilisiyle karşılaşmaktadır. Tam olarak 10 yıl sonra tekrardan görüşen eski sevgililer beraber geçirdikleri günleri hatırlar ve aralarında bir bağ kurulmaya başlar.

TürDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenYukiko
Mishima
OyuncularKazuyuki
Asano
Tasuku
Emoto
Kaho

15. Last Letter

En iyi japon filmleri

Yıllar sonra kız kardeşinin cenazesinde yeğeniyle tanışan kadının hayatı tamamen değişir. Ayumi, annesinin ölümünü hâlâ kabul edemez ve bu nedenle annesinin geride bıraktığı mektubu açamaz. Yuri Kishibeno, kız kardeşinin ölümü hakkında onları bilgilendirmek için kız kardeşinin buluşmasına katılır. Buluşma sırasında bir yanlış anlaşılma olur ve Yuri Kishibeno, rahmetli kız kardeşi Misaki Tono ile karıştırılır.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenShunji
Iwai
OyuncularHideaki
Anno
Masaharu
Fukuyama
Suzu
Hirose

16. Ichido Shinde Mita 

En iyi japon filmleri

Bir ilaç şirketinin CEO’su çalıştığı yerin aslında kötü ve usulsüz olduğunu fark eder. Bunun için çalışmalara başlar ve kanıt arar. Bir gün biyolojik olarak son derece tehlikeli ilaç içemeye karar verir. Durum hiçte beklediği gibi gitmez. Çalıştığı şirketin tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmek için elinden geleni yapar.

TürKomedi
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenShinji
Hamasaki
OyuncularDendenTokio
Emoto
Lily
Franky

17. Asa ga Kuru 

En iyi japon filmleri

Satoko ve Kiyokazu evli bir çift uzun yıllar çocuk sahibi olamazlar. En sonunda evlat edinme kararı alan çift Asato adında bir çocuğu hayatlarına alırlar. Mutlu ve sakin bir yaşam süren aile de Asato gerçek annesine ulaşmaya çalışınca tüm dengeler bir an da değişir.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNaomi
Kawase
OyuncularHiromi
Nagasaku
Arata
Iura
Aju
Makita

18. The Confidence Man JP: The Movie 

En iyi japon filmleri

Dako (Masami Nagasawa), Boku-chan (Masahiro Higashide) ve Richard (Fumiyo Kohinata) adlı dolandırıcı grubu, Hong Kong da bulunan zengin ve varlıklı Buz Prensesi adlı üçlünün bir üyesinden elmas çalma girişiminde bulunurlar. Elmas çalmak hiçte tahmin ettikleri kadar kolay olmaz ve grubun başı büyük belaya girer.

TürKomediSuç
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRyô
Tanaka
OyuncularMasami
Nagasawa
Masahiro
Higashide
Shinya
Kote

19. The Silent Forest

En iyi japon filmleri

İşitme engelli genç Chang Cheng, özel bir okula nakil aldırır. Arkadaş ortamlarına girmek isteyen Cheng’in işi hiçte kolay değildir. Aşık olduğu kızın başına kötü olaylar gelmektedir. Bu olayları görür fakat hiçbir şey yapmaz. Cheng her şeyi görmüştür fakat okulda ki diğer öğrenciler gerçeği bilmemektedir bu nedenle de panik ve korku herkesi sarmıştır.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChen-Nien
Ko
OyuncularTzu-Chuan
Liu
Buffy
Chen
Kuan-Ting
Liu

20. My Missing Valentine 

En iyi japon filmleri

Film, okul hayatında son derece başarılı olan bir kızın başından geçen sıra dışı olayları konu olarak ele alıyor. Daima arkadaşlarının bir adım önünde olan genç çocuk bir sabah uyandığında sevgililer günü tamamen geçmiş durumdadır. Hiçbir şey hatırlamayan genç bu gizemli gün hakkında bilgi toplamaya çalışır.

TürKomediDramGizem
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenYu-Hsun
Chen
OyuncularKuan-Ting
Liu
Patty
Pei-Yu Lee
Bamboo
Chu-Sheng Chen

21. Death Note

En iyi japon filmleri

Doğa üstü güçleri olan bir defterin genç lise öğrencisi Light’in eline geçmesiyle başlayan hikaye korku ve gerilimi film süresince hissettiriyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Shusuke Kaneko oturmaktadır.

TürSuçDramFantastik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenShûsuke
Kaneko
OyuncularTatsuya
Fujiwara
Ken'ichi
Matsuyama
Asaka
Seto

22. Ruroni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan

En iyi japon filmleri

Japonyanın efsanevi suikastçısı olan Kenshin’in artık bu işi bırakarak hayatına gezgin bir samuray olarak devam etmesini konu edinmiştir. Geçmişte işlediği suçlardan af olunmak için yardıma muhtaçlara yardım eden KEnshin’in en büyük destekçisi de Kauro Kamiya’dır.

TürAksiyon
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenKeishi
Ohtomo
OyuncularTakeru
Satoh
Emi
Takei

Aoi

23. Jusan-nin no shikaku 

En iyi japon filmleri

Ünlü Japon yönetmen Takashi Miike’nin eseri olan bu film Shogun’un kendisine düşman olan ve kötülüğüyle nam salan üvey kardeşini öldürmek için 13 samurayın aksiyon dolu hikayesini konu edinmiştir.

TürAksiyon
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTakashi
Miike
OyuncularKôji
Yakusho
Takayuki
Yamada
Yûsuke
Iseya

24. Ölüm Oyunu

En iyi japon filmleri

Ünlü Bilgisayar ve Mobil oyun PUB-G’nin esinlendiği film olduğu söylenen Ölüm Oyunu baştan aşağı kan ve vahşet dolu bir filmdir. Filmin konusu; bir takım sosyal ve kültürel bozulmalar sonucu genç öğrencilerin umarsızca ve saygısızca tavırlarını bitirebilmek amacıyla düzenlenen Ölüm Oyunu ismiyle bir yarışma düzenlenir. Ancak bu yarışma 42 öğrencinin zorla bi adaya koyulduğu ve sadece 1’inin sağ çıkabileceği bir yarışmadır. Filmin yönetmenlik koltuğunda  Kinji Fukasaku oturmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenKinji
Fukasaku
OyuncularTatsuya
Fujiwara
Aki
Maeda
Tarô
Yamamoto

25. Benim Babam, Benim Oğlum

En iyi japon filmleri

Yıllar önce yapılmış büyük bir hatanın bir insanın hayatına nasıl etki edeceğini izleyeceğiniz bu filmde, Para ve başarıdan başka gözü hiçbir şey görmeyen bir adamın 6 yıl sonra evladının öz evladı olmadığını öğrenmesiyle yıkılmasını anlatmaktadır. Öz evladı doğumdan hemen sonra değiştirilmiş olan adam bu olay ile hayatın gerçeklerine gözünü açacaktır. Masaharu Fukuyama ve Machiko Ono’nun başrollerinde oynadığı bu filmin yönetmenliğini de Hirokazu Koreeda yapmıştır.

TürDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenHirokazu
Koreeda
OyuncularMasaharu
Fukuyama
Machiko
Ono
Yôko
Maki

26. Kohuhaku 

En iyi japon filmleri

Tetsuya Nakshima’nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde ise Yoshino Kimura rol almıştır. Filmin konusu ise kızını kaybeden acılı bir annenin kızının ölümden sorumlu olan öğrencilere dünya da cehennemi yaşatmasını konu edinmiştir. Ayrıca bu kadının da öğretmen olması dikkat çekici bir detaydır.

TürDramGerilimKorku
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTetsuya
Nakashima
OyuncularTakako
Matsu
Yoshino
Kimura
Masaki
Okada

27. Son Veda

japon filmleri

Filmin konusu bir zamanlar müzisyenlik yapan Daigo’nun orkestrasının dağılmasıyla karısıyla birlikte uzakdoğuya gelişini ve hayat mücadelesini anlatmaktadır. Müzisyenliktenm başka mesleği olmayan Daigo’nun tecrübe istemeyen bir işe başvurması ve bu işin ölüleri son yolcuğuna uğurlama işi olması Daigo’nun hayatında bazı şeyleri de değiştirecektir. Ölümü ve yaşamı sorgulatan bu film Japon sinemasının en başarılı eserlerinden biridir. Filmin yönetmenlik koltuğunda Yojiro Takita oturmaktadır.

TürDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenYôjirô
Takita
OyuncularMasahiro
Motoki
Ryôko
Hirosue
Tsutomu
Yamazaki

28. Kimse Farketmiyor

japon filmleri

Mükemmel bir senaryoya sahip Kimse Farketmiyor filmi adı gibi dünya sinemasının kült filmlerinden biri olmuştur. Filmin konusu oğlu Akira ile birlikte yeni bir eve taşınan Keiko’nun büyük sırrını açıklamasıyla başlıyor. Bu büyük sır ise Keiko’nun Akira’dan başka 3 çocuğu daha olmasıdır. Bir gün uyandıkların da annelerinden kalan bir mektup ve bir miktar para bulan çocuklar hayatlarını kendileri devam ettirmeleri gerekecektir.

TürDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenHirokazu
Koreeda
OyuncularYûya
Yagira
Ayu
Kitaura
Hiei
Kimura

29. Alacakaranlık Samurayı 

japon filmleri

19. yüzyılın sonlarına doğru samuraylık kavramının artık yok olmasına yakın bir dönemden bahseden filmde  Annesi ve kızına bakmak için akşamları ev işleri yapan ve çevresi tarafından onursuz  kabul edilen Sebei’nin hikayesi filmin konusudur. Sebei onurunu ve gururunu tekrar kazanabilmek için Aşirete karşı gelen güçlü bir samurayın öldürülmesi vazifesini üstlenecektir. Filmin yönetmen koltuğunda Yoji Yamada oturmaktadır.

TürDramAksiyonMacera
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenYôji
Yamada
OyuncularHiroyuki
Sanada
Rie
Miyazawa
Nenji
Kobayashi

30. Senin Adın 

japon filmleri

İki farklı insanın birbirlerinin hayalindeki hayatı yaşıyor olması beklide onları yaklaştıran sebep olacaktır. Güzel bir arkadaşlık ve aşk hikayesi olan Senin Adın filminde Kırsal Kesimden iyice sıkılan ve Tokyo da yaşamak isteyen Mitsuha ve Tokyo’da yaşamasına rağmen kırları dağları hayal eden Taki’nin birbirlerine bağlanması anlatılmıştır. Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan animasyon türündeki bu yapımı kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

TürAnimasyonDramFantastik
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMakoto
Shinkai
OyuncularRyûnosuke
Kamiki
Mone
Kamishiraishi
Ryô
Narita

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.