Alibaba Alışveriş: Çin'den Hesaplı Fiyata Toptan Sipariş

Çin'den hesaplı fiyata toptan ürün siparişi verebileceğiniz Alibaba ile aradığınız ürünü ucuza nasıl alırsınız? İşte güvenilir alışverişin ipuçları.. 
Alibaba Alışveriş: Çin'den Hesaplı Fiyata Toptan Sipariş

Alibaba alışveriş işlemlerinde; "Alibaba güvenli ve yasal mı?", "Altın Tedarikçisi ve Ticaret Güvencesine sahip mağazalar alıcılar için %100 güvenli mi?" gibi sorular günümüzde bir çok ithalatçının (dışalım) merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Bu yazımızda Alibaba'daki aldatmacalardan nasıl kaçınılacağını, hangi ürünlerin satın alınmaması gerektiğini, kaçınılması gereken tedarikçi türlerini anlatacağız. Güvenli alışveriş kılavuzu adını verdiğim bu yazımı e-ticaret platformlarında olan deneyimime dayanarak anlatacağım. Güvenli alışveriş kılavuzunu okumanızın ardından Alibaba hakkında kapsamlı bir bilgi sahibi olacağınızdan eminim. İşte Alibaba üzerinden toptan alışveriş yapmak isteyen işletmelerin bilmesi gereken durumlar...

Alibaba Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır? Güvenli Alışverişin İpuçları

Alibaba.com'da satışa sunulan çoğu ürün, Çin'den toptan sipariş vermek isteyen kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği e-ticaret platformudur. Çoğunlukla ucuz ve kaliteli ürünlerin satışa sunulduğu site 3.5 milyon tedarikçisi ve 55 milyonu aşkın müşterisiyle dünyada 200'den fazla ülkede hizmet vermektedir. Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Son zamanlarda Türk işletmeler tarafından sa sıklıkla ziyaret edilen Alibaba.com'dan güvenli alışverişin ipuçlarını anlattık. İşletmeniz için satın alacağınız birbirinden farklı ürün yelpazesine sahip Alibaba'da güvenli alışveriş nasıl yapılır?

İşte Alibaba'da güvenli alışverişin ipuçları:

1. Şirket profilini inceleyin

Alibaba Güvenli Alışveriş

Şirket profili, Alibaba tarafından hem doğrulanmış hem de doğrulanmamış bilgileri göstermektedir. Aşağıdaki bölümlere bakarak tedarikçinin yasal olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer 

Alibaba, kullanıcılarına birbirinden farklı tedarikçi türleri sunmaktadır. Bu tedarikçiler genellikle sertifikalı mağaza sahibi olmak için bazı aşamalardan geçmektedir. Alibaba'da iyi derecelendirilmiş güvenilir mağaza satıcılarına ulaşmak için bazı durumlara dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Her daim kaliteli bir satıcıyla iletişim kurmanıza olanak sağlayacak Alibaba tedarikçi türlerinden;

  • Altın Tedarikçisi: Bu tedarikçi türüne sahip olan mağazalar, "Altın Tedarik" profiline sahip olmak için belli bir ücret ödemektedir. Genellikle Alibaba'da Altın Tedairkçi profiline sahip satıcılar, ürünlerini dünyanın farklı noktalarına satmayı hedefleyen dürüst ve güvenilir tedarikçilerden oluşmaktadır.
  • Ticaret Güvencesi Tedarikçisi: Alibaba'da bu rozete sahip tedarikçiler, ürünlerini sevkiyat öncesi kontrol ederek siparişlerinizi tam zamanında göndermektedir. Ticaret Güvencesine sahip satıcıların yaptığınız anlaşma şartlarını yerine getirmemesi durumunda Alibaba'dan geri ödeme alabilirsiniz.
  • Değerlendirilen Tedarikçi: Üçüncü ve son tefarikçi türü olan değerlendirilen tedarikçi profili, üçüncü bir denetim şirketi tarafından kontrol edilmiş mağaza hesaplarıdır. Değerlendirilen Tedairkçilerin ürünleri fabrikalarda ve mağazalarda denetlenerek doğrulanmış video ve fotoğraflarla raporlanmaktadır. 

Not: Alibaba sipariş işlemlerinizde ödemenin tamamını Alibaba'dan bağımsız olarak göndermenizi isteyen tedarikçilerden uzak durunuz. Bu, gerçekleştireceğiniz ödemelerin hüsranla sonuçlanmasına sebep olabilir.

2. Tedarikçilerle güvenli iletişim kurun

Alibaba Güvenli Alışveriş

Tedarikçilerle iletişim kurmak, Alibaba'da güvenli alışverişin ikinci şartıdır. Eğer Çin'den toptan ürün sipariş etmeyi düşünüyorsanız, tedarikçi hakkında daha fazla araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Alibaba tedarikçinizle güvenli bir iletişim için;

  • Mağaza sahibine mesaj atın ve şirket hakkında bilgi isteyin. Aynı zamanda tedarikçinize işletme lisansı, alışveriş prosedürleri ve şirket faaliyetleri hakkında bilgi vermesini söyleyin.
  • Örnek alın. Alibaba'da toptan alışveriş yapmadan önce tedarikçinizden numune istemeyi unutmayın. Ürünü satın almadan önce alacağınız numune örneği, güvenli yatırım yapmanızın ve ürün kalitesini doğrulamanızın en kolay yolu olacaktır. Eğer ki satıcı numune gönderimine sıcak bakmıyorsa kendinize yeni bir Alibaba satıcısı bulun.
  • Diğer tedarikçilere göz atın. Alibaba'da milyonlarca mağaza olduğunu unutmayın. Satın almak istediğiniz ürün hakkında anahtar kelimeleri "Arama" bölümüne yazarak diğer tedarikçilerden fiyat teklifi alabilirsiniz.

Not: Alibaba satıcısının güvenilir ve ürünlerin yüksek kalitede sahip olduğundan emin olmak alıcının sorumluluğu altındadır. Onlarla iletişim kurmak, güvenli ve sahtekar satıcıları birbirinden ayırmanın en pratik yolu olacaktır.

3. İncelemeleri ve derecelendirmeleri kontrol edin

Alibaba Güvenli Alışveriş

Alibaba'da bir tedarikçiye karar vermeden önce, onlar hakkında yapılan incelemeleri ve derecelendirmeleri kontrol ettiğinizden emin olun. İncelemeleriniz tedarikçinin mağaza türü, ürün sayısı, şirket bilgileri, kaç yıllık satıcı olduğu ve puanlamasına göz atabilirsiniz. Öte yandan Alibaba tedarikçisinin adını Google aram çubuğuna yazarak aratabilirsiniz. Bu işlem, dolandırıcı tedarikçiler hakkında paylaşım yapan şikayet platformlarını göstereceği gibi bazı uluslararası web sitelerinde yer alan "Tedarikçi Kara Listesi" sayfalarının açılmasına ve tedarikçi hakkında detaylı bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Not: Alibaba'nın izin verdiğinden daha küçük siparişler vermek istiyorsanız AliExpress Alışveriş Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

4. Marka ürünlerden kaçının

alibaba-guvenli-alisveris-003.jpgAlibaba Güvenli Alışveriş

Alibaba tedarikçisinin güvenilirliği hakkında yapacağınız araştırmalardan bir diğeri ürün grubudur. Eğer tedarikçinin ürün listesinde marka ürünler yer alıyorsa, bu satıcı dolandırıcı veya sahte ürün üreticisi olacaktır. Size orjinal adı altında Nike, Coach, Adidas, Louis Vuitton gibi markaları çok düşük fiyata ürettiğini iddia eden bir tedarikçinin güvenilir olmadığından emin olabilirsiniz. Aynı zamanda bu ürünleri size satmaya çalışıyor ve ürünlerin orjinal olduğu hakkında ısrarcı davranıyorsa, yasal işlem yapabileceğinizi unutmayın.

Not: Alibaba'da orjinal adı altında satılan dünya markalarının sahte ve dolandırıcı olduğunu unutmayın. Çinli e-ticaret sitesinde dünyanın önde gelen lisanslı firmalarına ait mağazalar bulunmamaktadır.

5. Belirli bir ürün grubuna yönelen tedarikçiler bulun

Alibaba Güvenli Alışveriş

Alibaba'da güvenli alışveriş yapmanın bir diğer yolu ise tedarikçinin ürün grubunu incelemek oalcaktır. Eğer bir tedarikçi belirli bir ürün grubuna yönelmişse muhtemelen bu alanda uzmanlaşmış mağazalar olacaktır. Örneğin kozmetik alanında hizmet veren bir mağazanın yalnızca bu ürün grubuna hitap eden öğrelere sahip olması, tedarikçinin daha kaliteli ve güvenilir olduğu anlamına gelmektedir.

Not: Belirli bir ürün grubunda hizmet vermekte uzmanlaşmış yasal tedarikçiler, kaliteli hizmet verme konusunda daha profesyoneldir. 

6. Gerçek olmayacak kadar ucuz ürünlerden kaçının

Alibaba Güvenli Alışveriş

Alibaba her ne kadar ucuz ve hesaplı bir alışveriş sitesi olsa da bazı ürün grupları gerçek olmayacak kadar ucuz olabilir. Satın almak istediğiniz ürünün ortalama fiyatını araştırarak diğer tedarikçilerin uyguladığı fiyat politikasına göz atmanız gerekmektedir. Eğer ki satın almak istediğiniz ürünün anormal fiyatlarda tarafınıza sunulduğunu görüyorsanız, bu işte bir terslik olduğunu unutmayın.

Not: Gerçek olmayacak kadar ucuza ürün satın almanız, paranızın çöpe gitmesine ve işletmenizin zarara girmesine sebep olabilir.


Alibaba Alışveriş Güvenli mi?

İnternet üzerinden toptan alışveriş yapabileceğiniz internet sitelerini göz önüne aldığımızda, Alibaba çevrimiçi alışveriş konusunda en büyük toptan pazar olmasından dolayı son derece güvenilir ve yasal bir sitedir. Bazı ithalatçıların Alibaba'da yaptığı alışveriş işlemi sonrasında mallarının gelmediğini duymuş olabilirsiniz ancak bu neredeyse imkansızdır. Böyle bir durumun başınıza gelmesi durumunda yapacağınız tek şey Alibaba'ya şikayette bulunmak olacaktır. Alibaba alışveriş sürecini yakından takip ederek depozito ücreti de dahil olmak üzere paranızın iadesini gerçekleştirecektir.

Alibaba genel anlamda son derece güvenli bir alışveriş platformu olarak görünmektedir. Bu konuda hiç bir işletmenin Çinli site üzerinden gerçekleştireceği ürün satın alma işleminde endişelenmesine gerek yoktur ancak hala şikayet siteleri ve form sayfalarında sıklıkla karşımıza çıkan Alibaba tartışmaları devam etmektedir. Alibaba alıcılar ve satıcılar arasında adil işlem için garantili hizmet vermektedir. Aliexpress'te alıcı koruması adı altında güvenceye alınan müşteriler, Alibaba'da Ticaret Güvencesi adı altında koruma altına alınmaktadır.  Peki ya Alibaba Gold Supplier yani Altın Tedarikçisi güvenilir mi? 

Alibaba Altın Tedarikçisi Nedir?

"Alibaba Altın Tedarikçisi" Çinli e-ticaret sitesi Alibaba sitesi üzerinden satış işlemi gerçekleştiren her ürün tedarikçisini kapsamaktadır. Dolayısıyla Altın Tedarikçisinin;

  • Zamanında sevkiyat koruması: Tedarikçi, sözleşmenizde belirtilen tarihe kadar siparişinizi göndermezse korunursunuz. Alibaba.com tarafınıza bir geri ödeme sağlayacaktır.
  • Ürün kalitesi koruması: Ürün laitesi veya miktarı sözleşmede belirtilen şartları kapsamıyor veya karşılamıyorsa Alibaba.com tarafınıza geri ödeme yapacaktır.
  • Kapsanan miktarınız için ödeme koruması: Tedarikçi sözleşimenizde belirtilen şartları yerine getirmezse veya ürün kalitesi koşullarını ihlal ederse, Alibaba.com ödeme miktarını tarafınıza iade edecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum