İhracatta Dünyaya Açılan Kapı: Alibaba'da Satıcı Olmak

Alibaba'da mağaza açmak, uluslararası piyasaya girmenize ve küresel varlığınızı genişletmenize yardımcı olacaktır..
İhracatta Dünyaya Açılan Kapı: Alibaba'da Satıcı Olmak

Alibaba, ilk e-ticaret faaliyetlerine 1999 yılında B2B (Business to Business) platformu olarak başlamıştı. İlk bakışta mütevazi bir alışveriş sitesi olarak faaliyet gösteren site, günümüzde uluslararası ticaretin öncü şirketleri arasında yer alıyor.

Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yaparak üyelik işlemlerinizi tek tıkla başlatabilirsiniz. Alibaba üyelik işlemlerinizle beraber şirket profilinizi oluşturabilir, Türkiye'den dünyanın birçok farklı noktasına ihracat gerçekleştirebilirsiniz. Bir kaç adımda Alibaba'ya üye olmak için buraya tıklayınız.

Alibaba, uluslararası pazara girmek ve kürsel varlığınızı genişletmek için harika bir e-ticaret sitesidir. Türkiye üzerinden dünyaya kolayca açılmanıza yardımcı olacak Alibaba.com sitesine üyelik işlemlerinizi gerçekleştirerek hem şirketinize hemde ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. İhracat; dış satım olarak da bilinen ihracat, bir ülkenin ürettiği malları başka ülkeye veya ülkelere satması durumudur. Alibaba'da mağaza açmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Mağaza Nasıl Açılır?" adlı içeriğimize göz atmasını öneririz.

Alibaba Türkiye sayfası üzerinden gerçekleştireceğiniz mağaza açma işlemlerinin ardından ihracat veriminizi arttıracak bazı hamleler yapmanız gerekmektedir. Alibaba'dan en iyi şekilde yararlanmak ve 200'den fazla ülkede yer alan 55 milyon müşteriye ulaşmak için dikkat etmeniz gerekenleri açıkladık. Ürünlerinizi Alibaba'da satmak ve veriminizi arttırmak için yapmanız gerekenler;


1. Hesabınızı Oluşturun

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba'da mağaza açmak için ilk yapmanız gereken, kendinize bir hesap oluşturmak olacaktır. Son derece kolay ve pratik olan Alibaba üyelik işlemleri için ihtiyacınız olan tek şey geçerli bir e-posta adresi, adınız ve şirketinizin adı, adresiniz ve telefon numaranız. Aynı zamanda Alibaba üyelik işlemlerinizde ister alıcı, ister satıcı isterseniz hem alıcı hem satıcı profili oluşturabilirsiniz. 


2. Şirket Profilinizi Oluşturun

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba hesabınızı e-posta adresiyle doğrulamanızın ardından şirket sayfanız olarak da bilinen şirket profilinizi ayarlamanız gerekmektedir. Alibaba şirket profilinizi oluştururken potansiyel alıcıların görebileceği ve anlayabileceği şekilde doldurmanız gerektiğini unutmayın. Alibaba şirket profilinizi daha detaylı kılmak için;

  • İş türü
  • Merkez
  • Satmayı planladığınız ürün grubu
  • Şirketiniz hakkında
  • Hedeflediğiniz pazar yeri

Kapsamlı bir Alibaba şirket profiline sahip olmanız, potansiyel alıcılara güven vereceği gibi iş ortaklıklarınızın kalıcı ve uzun ömürlü olmasına olanak sağlayacaktır. Şirketinizin güvenilirliğini arttırmak ister misiniz? Bunun için elde edebileceğiniz tüm test sonuçlarını veya sertifikaları ekleyebilirsiniz. Şirketiniz hakkında sertifikalar eklemek, alıcıların profilinizi ziyaret ettiğinde ürün satın almasına ve diğer satıcıların önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

Not: Alibaba şirket profilinizi detaylı bir şekilde doldurmanız, şirketinizin gelecekteki satışlarını güvence altına almak için en etkili başlangıç olacaktır.


3. Ürünlerinizi listeleyin

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba'da satışlarınızı arttırmanın en temel yolu, ürünlerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde listelemek olacaktır. Ürünlerinizi listelerken ayrıntılı açıklamalar eklemeye ve ürün hakkında detaylı görüntüler yüklemeye özen gösterin. Ürünleriniz için doğru ve kapsamlı açıklamalar eklemeniz, potansiyel alıcıları mağazanıza çekeceği gibi müşterilerin ürünlerinize erişimini arttıracaktır. 

Alibaba mağazanızda ürün listelemek kadar ürün sayısının da önemli olduğunu unutmayın. Mağazanızda listelediğiniz ürün miktarı, Alibaba satıcısı olarak başarınızda hayati bir rol oynayabilir. Eğer ürün sayfanız yalnızca 5-10 ürün içeriyorsa, sayfanız boş ve eksik görünecektir. Bu durum potansiyel alıcıları endişelendireceği gibi güven konusunda eksikliklere de sebep olabilir. Aynı zamanda Alibaba mağazanızda ne kadar çok ürün varsa, müşterilerin ürün arama sonuçlarında sizi görme olasılığı o kadar yüksek olacaktır. Öte yandan bu durum Alibaba satışlarınızı arttırmanın en kolay ve pratik yolu anlamına gelmektedir.


4. Kaliteli bir iletişimci olun

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba'da müşterilerle kaliteli bir iletişime girmek, başarının anahtar kuralı olacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Alibaba satışlarınızı arttırmak için şirket profilinizi ve ürün listenizi doğru, eksiksiz ve anlaşılır bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Peki Alibaba satışlarınızı arttırmak için bu yeterli mi? Elbetteki hayır... Şirket profilinizi ve ürün listenizi eksiksiz bir şekiled doldurmanızın hemen ardından müşterilerinizle doğru bir iletişim kurmanız gerekmektedir.

Alibaba'da mağaza açmanızın ardından uluslararası alanda bir satıcı olduğunuzu unutmayın. Dünyanın birçok farklı noktasına ihracat gerçekleştireceğiniz Alibaba e-ticaret sitesinde potansiyel ve mevcut alıcılara vaktinde dönüş yapmak, işinizi büyüteceği gibi müşterilerle sağlıklı ilişkiler kurmanıza ön ayak olacaktır. Alibaba, müşterilerinizle iletişime geçmenizi kolaylaştıracak bir mesaj merkezi hizmeti vermektedir. Öte yandan Alibaba kullanıcılarıyla gerçek zamanlı olarak etkileşime girmenizi sağlayan Alibaba sohbet platformu TradeManager'ı kullanabilirsiniz.

Not: Alibaba Türkiye, ülkemizde mağaza açan her kullanıcısına düzenli olarak destek imkanı sağlamaktadır. Alibaba Türkiye destek ekibi, mağaza açma işlemlerinizi tamamlamanızın ardından sizlerle iletişime geçecektir. 


5. Altın Üyeliğe Sahip Olun

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba üyelik işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz ancak Alibaba'nın sunduğu mağazacılık hizmetlerinden yararlanmak için Alitın Üyeliği kullanmanız gerekmektedir. Alibaba mağazacılık işlemlerinizde 3 farklı Altın Üyelik hizmeti sunmaktadır. Bunlardan Temel, Standart ve Premium paketlerden oluşuyor. 

Alibaba Altın Üyelik paketleri kullanıcılara özel web sayfaları sunmaktadır. Altın Üyelik paketlerinin avantajları arasında; arama sonuçlarında öncelik, sınırsız ürün kaydı ve satın alma taleplerine teklif verme özelliği bulunmaktadır.


6. Alibaba Kaynaklarından Yararlanın

Alibaba Satıcı Olmak

Alibaba, işletme sahiplerine sağladığı araç ve işlevlerden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olabilecek çok sayıda eğitim ve öğretim kaynağına sahiptir. Alibaba öğrenim merkezine katılan işletmeler, dış ticaret ve endüstri analizinden e-ticaret temellerine, hatta Alibaba satışlarınızı arttırmaya yardımcı olabilecek seminerlere kadar birçok eğitim hizmeti vermektedir. 

Pazarınızı genişletmek ve uluslararası satış fırsatlarından yararlanmak için Alibaba eğitim hizmetlerinden yararlanmayı unutmayın. Alibaba mağaza hesabınızı doğru şekilde ayarlamak ve Alibaba satıcısı olarak rolünüzden en iyi şekilde değerlendirmek için mevcut araçları ve kaynakları kullandığınızdan emin olun.

Önerilen İçerik; Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum