4 Adımda Alibaba Satıcısıyla Pazarlık Nasıl Yapılır? 2024

Çin'den toptan mal satın almak isteyen işletmelerin en çok tercih ettiği e-ticaret platformu Alibaba tedarikçisiyle pazarlık nasıl yapılır?
4 Adımda Alibaba Satıcısıyla Pazarlık Nasıl Yapılır? 2024

Dünyanın e-ticaret devleri arasında yer alan Alibaba ve AliExpress siteleri hakkında yayımladığımız birbirinden yararlı bilgiler doğrultusunda Alibaba'dan ürün sipariş etmek isteyen ziyaretçilerimizi ilgilendiren faydalı bir içerikle yeniden karşınızdayız. Bu içeriğimiz de tedarikçilerle pazarlık nasıl yapılır? Alibaba'dan sipariş nasıl verilir? gibi soruları yanıtlayacağız. Çin'den toptan ürün sipariş etmek isteyen kullanıcılar için yepyeni bilgiler sizlerle! Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Alibaba Tedarikçiyle Pazarlık Nasıl Yapılır?

Çin üzerinden toptan ürün satın almak isteyenlerin adresi Alibaba, milyonlarca tedarikçi arasından en uygun fiyat seçeneğini sunan dünyanın en popüler e-ticaret platformudur. Türkiye üzerinden faaliyet gösteren işletmelerin sıklıkla ziyaret ettiği Alibaba.com, aradığınız her şeyi en hesaplı fiyata toptan satın almanıza olanak sağlamaktadır. Özellikle işletmeler için avantajlı seçeneklere sahip Çinli site üzerinden yapacağınız alışverişler için tedarikçinizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Alibaba üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimizi incelemesini öneririz.

Alibaba İndirim Kuponu

Alibaba'dan toptan ürün satın almak isteyen kullanıcıların, satın almak istediği ürün gruplarının üreticisi ya da tedarikçisini bulması ve bir teklif vermesi gerekmektedir. Alibaba üzerinden gerçekleştirilen bu işleme "Teklif Talebi" adı verilmektedir. Teklif talebi işlemi ilk bakışta kafa karıştırıcı görünebilir ancak Alibaba'da tedairkçinizle nasıl pazarlık yapmanız gerektiğini adım adım anlattık. İşte Alibaba üzerinden en ucuz fiyata toptan ürün satın almak için;

1. İhtiyacınız olan ürünleri belirleyin

alibaba-tedarikcisiyle-pazarlik-nasil-yapilir-004.jpg

Alibaba üzerinde 8.5 milyondan fazla tedarikçi ve üretici hizmet vermektedir. Bu sebeple bir ürün ararken nasıl bulabileceğiniz konusunda deneyimli olmanız gerekmektedir. Alibaba'da ihtiyacınız olan ürünleri bulmak için "Arama" çubuğu üzerinden aradığınız ürün hakkında kısa bir kelime giriniz. Örneğin, "spor ayakkabı" yazarak doğrudan ürün grubunu görüntüleyebilirsiniz.

2. Birden fazla tedarikçi bulun

Alibaba Tedarikçisiyle Pazarlık Nasıl Yapılır

Alibaba'da ürün satın alacağınız tedarikçileri ararken, her daim iyi satıcıları bulmanız sizin karınıza oalcaktır. Muhtemelen ilk bakışta dikkate alacağınız şey ürünün fiyastlandırması oalcaktır. Bununla birlikte dikakte almanız gereken başka şeylerde bulunmaktadır;

  • Ticaret Güvencesi: Alıcıların sevkiyat sırasında yaşayabileceği olumsuzluklara karşı koruma sağlayan bir çeşit Alibaba güvencesidir. Ticaret güvencesine sahip satıcılar, ürünlerinin sevkiyatında oluaşabilecek tüm sorumlulukları kabul etmektedir. Öte yandan Alibaba şikayet talebinizi inceleyerek geri ödeme işlemi sağlamaktadır. 
  • Altın Tedarikçileri: Tedarikçiler, Alibaba'da Altın Tedairkçi olarak görünmek için bir miktar ödeme gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alibaba üzerinden gerçekleştireceğiniz alışveriş işlemlerinde, Altın Tedarikçiler seçmeniz daha güvenli olacaktır ancak bu güvenceye sahip olmayan satıcılarda son derece saygın olabilir. 
  • Doğrulanmış Tedarikçiler: Bir diğer adıyla Değerlendirilen tedarikçiler olarak da bilinen Doğrulanmış Tedarikçiler, Alibaba tarafından denetlenmiş satıcılardır. Her zaman saygın olarak bilinen bu tedarikçileri Alibaba'da sıklıkla bulabilirsiniz.

3. Talep Gönderin

Alibaba Tedarikçisiyle Pazarlık Nasıl Yapılır

Alibaba tedarikçisiyle görüşmen birkaç fasrklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki, bireysel tedarikçilerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Tedarikçiye göndereceğiniz mesajda kendinizi tanıtın, hangi ürünlerle ilgilendiğinizi belirtin, nakliye hakkında soru sorun ve numune hakkında bilgi alın. Görüşmenizi kısa, basit ve profesyonel tutmaya özen gösterin.

Aynı anda birçok tedarikçiden teklif almak için Alibaba'nın Teklif Talebi (RFQ) hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tedarikçiyle olan görüşmenizi daha uzun tutacak bu işlem, her ne kadar zahmetli görünsede aldığınız diğer tekliflerle karşılaştırma yapmanıza yardımcı olacaktır. Tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bu hizmetten yararlanmak için RFQ formunu doldurmanız gerekmektedir. RFQ yöntemiyle görüşme yapacağınız tedarikçilerin Değerlendirilen ve Ticari Güvenceye sahip kişiler olduğundan emin olunuz.

4. Numune isteyin 

Alibaba Tedarikçisiyle Pazarlık Nasıl Yapılır

Ürün grubunu incelediğiniz ve satın almayı düşündüğünüz tedarikçilerden numune talebinde bulunabilirsiniz. Alibaba üzerinden toptan sipariş verecek kullanıcıların kesinlikle yapması gereken bu işlem, ürünün kalitesinden tedarikçinin saygınlığına kadar tüm detayları görmenize yardımcı olacaktır. Eğer ki satıcı numune gönderme konusuna sıcak bakmıyorsa kendinize yeni bir tedarikçi bulmanızı öneririz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum