Alibaba'dan Alışveriş Yapmanın Avantajları

Alibaba, Çin'den toptan sipariş vermek isteyen kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği e-ticaret platformudur.
Alibaba'dan Alışveriş Yapmanın Avantajları

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olarak bilinen Alibaba, Çin'den kaliteli ve hesaplı fiyata toptan ürün satın almanızı sağlayacak harika bir alışveriş platformudur. Alibaba'dan nasıl alışveriş yapacağınız konusunda bilgi sahibi olmak, e-ticaret işlemlerinize önemli ölçüde avantaj sağlayacağı gibi işletmenizin büyümeye gitmesine ön ayak olmaktadır. 

Alibaba'dan toptan ürün satın almadan önce e-ticaret platformunun nasıl çalıştığı ve güvenli alışverişin nasıl gerçekleştirileceği konusunda fikir sahibi olmanız son derece önemlidir. Bu yazımızda Alibaba'dan nasıl alışveriş yapmanız gerektiğini, Alibaba nedir?, Alibaba Toptan Alışeriş Nasıl Yapılır? gibi soruları yanıtlayacağız. İşte dünyanın en büyük e-ticaret platformu Alibaba.com'u daha yakından tanımanıza sağlayacak Alibaba Alışveriş Avantajları ve Dezavantajları.


Alibaba Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba.com'u kullanmanın en büyük avantajı, ihtiyacınız olan herhangi bir ürünü satan sayısız küresel tedarikçiye anında erişebilme ve daha düşük fiyata satın alabilme imkanıdır. Bu durum alıcılara satın aldığı ürünleri karlı bir payla satma fırsatı sunmaktadır. 

Alibaba İndirim Kuponu

Alibaba.com hakkında bir diğer güzel şey ise aradığınız ürünü kolaylıkla bulmanızı sağlayacak kategorilere sahip olmasıdır. Örneğin toptan kahve satın almak istiyorsanız gıda kategorisine girerek "Kahve" seçeneğine tıklamanız ve aradığınız kahve çeşidini filtrelemeniz yeterli olacaktır. Sitenin kullanıcılarına sunduğu web arayüzü, tıpkı ülkemizde hizmet vermekte olan Trendyol, Morhipo, Hepsiburada, Gittigidiyor, Markafoni, N11 vb. e-ticaret platformlarına olan benzerliğinden dolayı son derece kullanışlı ve anlaşılırdır. Bu durum Türk işletmelerin Alibaba.com'a girdiğinde kendilerini evlerinde gibi hissetmelerine yetmektedir. Alibaba sitesini tercih etmeniz için diğer avantajlar arasında; 

  • Uygun fiyat
  • Kaliteli ürün
  • Daha düşük üretim maliyeti
  • Seçim yapabileceğiniz çok sayıda üretici ve tedarikçi
  • Toptancılar yerine doğrudan üreticiden satın alma
  • Aradığınız her şeyi satan tedarikçilerin olması
  • Düşük fiyata satın alacağınız ürünleri işletmenizde karlı fiyata satma fırsatı

Not: Çin'den hesaplı fiyata toptan mal almak isteyen kullanıcıların "Alibaba Toptan Ürün Nasıl Alınır?" adlı içeriğimize göz atmasını öneririz.


Alibaba'nın Olası Dezavantajları Nelerdir?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba'da hizmet vermekte olan milyonlarca farklı satıcı yer almaktadır. Bu satıcılar arasında bazıları Alibaba kurallarını ihlal ederek müşterilerin toptan ürün siparişlerinde yaşayabileceği olumsuzluklara sebep olabilmektedir. Alibaba'da sahtekar satıcılardan yapacağınız alışveriş işlemleri sonrasında ürünleriniz beklediğiniz gibi gelmeyebilir ancak bu durumun önüne geçmenize yarımcı olacak bir yazımız mevcut. Alibaba'da güvenli tedarikçi nasıl bulunur? Alibaba'dan sorunsuz ve karlı bir alışveriş nasıl yapılır gibi soruların cevabını bulacağınız "Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


Alibaba Nedir?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba alışveriş sitesi; Taobao, Tmall ve AliExpress gibi e-ticaret sitelerine sahip Alibaba Group'un bir parçası olarak hizmet vermektedir. Perakendecilere son derece uygun fiyata ürün satın alma imkanı sunan site, B2B platformunda hizmet vermektedir. Öte yandan Alibaba internet sitesi, Çin'den veya başka ülkelerden ithalat yapmak isteyen alıcıların doğrudan üreticilere veya tedarikçilere ulaşmasına olanak sağlamaktadır.

Çin'den hesaplı fiyata toptan ürün satın almak isteyen kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettiği Alibaba.com, 3.5 milyondan fazla mağazasıyla ihtiyacınız olan her şeyi kolaylıkla bulmanıza olanak sağlamaktadır. Çoğunlukla toptan alımlar için kullanılan site, tedarikçilerin belirttiği minimum sipariş miktarıyla satışa sunulmaktadır. Minimum sipariş sayısı, tedarikçiden tedarikçiye değişiklik göstermektedir. Alibaba'da son derece ucuz fiyatlara satın alacağınız ürünlerin keyfini çıkarmanızın yanı sıra, özel isteklerinize göre tasarlanmış ısmarlama ürünler satın almanıza da izin vermektedir. Bunun için Alibaba tedarikçinizle görüşmeniz ve bir miktar ön ödeme gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

Not: Dünyanın en büyük e-ticaret platformu Alibaba hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Alibaba Nedir? adlı içeriğimize göz atabilirsiniz. 


Alibaba Nasıl Çalışır? 

Alibaba Alışveriş Avantajları

Çinli toptan alışveriş sitesi Alibaba, hem işletmeler hem de bireysel müşteriler satın almak istediği ürün gruplarını ister tedarikçi ister üreticiden doğrudan satın alabilmektedir. Öte yandan dünyanın en büyük e-ticaret platformunun müşterilerine sunduğu avantajlar arasında;

  • Satın almak istediğiniz ürün veya ürünleri kolaylıkla bulmanıza yardımcı olur.
  • İşletmelerin en hesaplı fiyata toplu ürün sipariş etmesine olanak sağlar.
  • Potansiyel tedarikçilere ulaşmak ve onlarla fiyat pazarlığı yapmanıza izin verir.
  • İhtiyacınız olan ürünleri dünyanın başka bir ucundan sipariş etmenize olanak sağlar.
  • Elektronik, giyim, kozmetik, oto yedek parça ve daha fazlasını bulabileceğiniz geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Not: Çin'den toptan alışveriş yapabileceğiniz Alibaba.com'a Türkçe üyelik açmak için "Alibaba Nasıl Üye Olunur?" adlı içeriğimize göz atmanızı öneririz.


Alibaba'dan Alışveriş Yapmak Güvenli mi?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba üzerinden alışveriş yapmak elbetteki son derece güvenlidir ancak siparişlerinizin öncesinde tedarikçinin profilini incelemeyi unutmayın. Alibaba alışveriş işlemlerinizde her daim "Altın Tedarikçi, Değerlendirilmiş Tedarikçi ve Ticaret Güvencesi Tedarikçisi" profiline sahip satıcılardan ürün aldığınızdan emin olun. 

Not: Alibaba güvenilirlik politikası hakkında detaylı bilgi almak için için " Alibaba Güvenli mi?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


Alibaba Sadece Toptan Hizmet mi Veriyor?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba ağırlıklı olarak toptan alıcılar için hizmet vermektedir ancak müşterilerin tedarikçilerle anlaşması durumunda daha az miktarda ya da tek ürün alma fırsatına sahiptir. Pazar ağının toptan alışveriş üzerine kurulu olduğu site, bireysel müşterilerin tek ürün satın almasına izin verse de bu alışveriş toplu alımlara göre daha pahalıya gelmektedir. 


Alibaba'dan Alışveriş Yapmanın Şartları Nelerdir?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba, B2B platformunda hizmet vermesinden dolayı ağırlıklı olarak toplu alımlara yöneliktir. Bu durum Alibaba'dan alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların ister şirket profili isterse bireysel hesapları üzerinden sipairş vermesine olanak sağlamaktadır. Türkiye'de hizmet vermekte olan işletmeniz için Çin'den ithalat yapmak istiyorsanız Alibaba.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Not: Alibaba alışverişlerinizi daha hesaplı fiyata getirmek için "Alibaba Satıcıyla Pazarlık Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmanızı öneririz.


Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?

Alibaba Alışveriş Avantajları

Alibaba web sitesinden toptan alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımları bir önceki yazımızda detaylı olarak anlatmıştık. Çinli üreticilerden aradığınız her şeyi en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Alibaba.com'dan karlı bir alışveriş gerçekleştirebileceğinizi unutmayınız. Alibaba Türkiye kullanıcılarının merakla beklediği Alibaba toptan sipariş nasıl verilir? Alibaba alışveriş nasıl yapılır? gibi soruları cevapladık. Alibaba üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıları;

1. Alibaba'ya ücretsiz kaydolun

2. Aradığınız ürün grubunu bulun.

3. Satın almak istediğiniz ürün veya ürünlerin satıcısıyla iletişime geçin.

4. Minimum sipariş miktarını görüşün ve satın almak istediğiniz ürün sayısını belirleyin.

5. Alışverişinizden doğabilecek masraflardan kaçınmak için tedarikçinizden bilgi alın.

6. Toplu alımlardan önce örnek ürün isteyin.

7. Tedarikçi tarafından gönderilen örnek üzerinden ürünün kalitesini kontrol edin.

8. Sipariş fiyatını ve ödeme yöntemini kararlaştırın.

9. Satın alma işleminizi belirtilen kural ve şartlar çerçevesinde gerçekleştirin.

Not: Alibaba Türkiye üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların "Alibaba Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmasını öneririz.


Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları

Alibaba Alışveriş Avantajları

Çin'den toptan sipariş vermek isteyen kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği Alibaba.com'dan alışveriş yapmadan önce dikkat etmeniz gereken durumlar olduğunu hatırlatırız. Her daim güvenli bir Alibaba alışverişi için bilmeniz gereken ipuçları;

  • Şirket profilini inceleyin.
  • Tedarikçinizle güvenli iletişim kurun
  • İncelemeleri ve derecelendirmeleri kontrol edin
  • Marka ürünlerden uzak durun
  • Belirli bir ürün grubuna yönelen tedarikçiler bulun
  • Gerçek olmayacak kadar ucuz ürünlerden kaçının
  • Satın aldığınız ürünlerin ülkenize ulaşma süresi

Not: Alibaba'da her daim güvenli alışveriş işlemleri için "Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


Alibaba Kullanıcı Yorumları

Alibaba Alışveriş Avantajları

Erdaplastik

Muazzam indirimler, alternatif ödeme seçenekleri ve benzersiz ürün kalitesiyle harika bir site. Toptan alımlar için son derece verimli ve akıllıca! Alibaba ihtiyacınız olan tüm ürünlere sahip tek site!


OnderGarage

Satın almak istediğiniz ürünleri karşılaştırmanıza ve en uygun fiyat teklifini almanıza yardımcı oluyor. Türkiye'de çok çok pahalıya satılan oto yedek parça ve aksesuarlarını Alibaba'dan son derece ucuz fiyata satın aldım. Ve ürün kalitesi kesinlikle aynı. Her Türk esnafının denemesi ve değerlendirmesi gereken bir platform.


Gucluinsaat

Son zamanlarda dolarında artış göstermesiyle adeta bütün mütehayyitlerin cebini yakan inşaat malzemelerinin bir kısmını Alibaba'dan satın almaya karar verdim. İlk deneyimimizi metal yapı malzemeleri ve çatı kiremitleri olarak değerlendirdik. Alışverişimizden o kadar memnun kaldık ki fayans, kapılar, yapı iskelet,, plastik döşeme, kontrplaklar ve çelik malzemeleri dahi Alibaba'dan söyledik. İnanın çok hesaplı fiyata kaliteli ürün alabiliyorsunuz. 


MarjJane

Adeta çevrimiçi alışveriş cenneti! Her şey çok ama çok hesaplı fiyata satılıyor. Aynı zamanda siparişlerinizde tedarikçiyle müzakere ederek hem indirim fırsatlarından yararlanıyorsunuz hemde satıcının ufak hediyeleriyle kalıvı bir dostluk elde ediyorsunuz. Bana sorarsanız işletmeler için oldukça avantajlı seçenekler sunuyor.
 

Önerilen İçerik; Türkçe Alibaba Toptan Alışveriş Rehberi

Neoldu.com
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum