Çin'den Toplu Siparişin Adresi: Alibaba Güvenilir mi?

Milyonlarca ürünü en hesaplı fiyata satın alabileceğiniz Alibaba güvenli mi? Alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli? sorularını yanıtlıyoruz..
Çin'den Toplu Siparişin Adresi: Alibaba Güvenilir mi?

Alibaba, şirketler arası pazarlama veya şatış uygulamalarına izin veren B2B platformuna sahip dünyanın en popüler alışveriş sitesidir.

Dünyanın önde gelen çevrimi alışveriş sitelerinden Amazon ve eBay gibi ABD menşeili şirketlerin dahi ürün tedarik ettiği Alibaba.com, işletmelerin aradığı ürünü en hesaplı fiyata toptan satın almasına olanak sağlamaktadır. Peki ya Alibaba güvenli mi?

Çinli e-ticaret sitesinin güvenliği hakkında merak edilenleri araştırdık. Dünyanın en popüler toptan alışveriş platformu Alibaba Türkiye sayfasına giriş yapmak için buraya tıklayınız.

Alibaba Güvenli mi?

Alibaba Güvenli mi

İnternet üzerinden alışveriş yapan müşterilerin emin olmak istediği ilk şey, e-ticaret platformunun güvenilir olmasıdır. Son zamanlarda adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran ve dünya üzerinde B2B platformuna sahip en popüler alışveriş sitesi Alibaba, uygun fiyat seçenekleri ve geniş ürün yelpazesiyle şirketlerin bir hayli dikkatini çekmektedir.

Amazon, eBay ve diğer çevrimiçi alışveriş sitelerinden farklı olarak son derece ucuz fiyata toptan ürün satışı gerçekleştiren Alibaba.com, ABD ve Avrupa ülkelerinde ki mağazalara nazaran son derece karlı bir alışverişin kapılarını aralamaktadır. İşletmeden işletmeye satışların gerçekleştiği Alibaba sitesi, Alibaba Group güvencesi altında hizmet vermekte olup son derece güvenilir bir e-ticaret platformudur. Alibaba Türkiye sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Alibaba Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dünyanın en popüler toptan alışveriş sitesi Alibaba'nın ürün yelpazesinden yararlanmak mı istiyorsunuz? Peki ya nasıl güvenli alışveriş yapacağınız konusunda bilgi sahibi misiniz? Bu bölümde Alibaba üzerinden güvenli alışveriş yapmanıza yardımcı olacak durumları ele aldık. Çinli e-ticaret platformu üzerinden gerçekleştireceğiniz toptan alışveriş işlemlerinden nelere dikkat etmeniz gerektiğini asla unutmayınız.

1. Herhangi bir işletmenin ödeme yapmış olmasına rağmen tedarikçiden ürünü alamaması en büyük sorunlar arasında yer almaktadır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin dışında da sıklıkla karşılaşılan bu durum, güvensiz ve dolandırıcı satıcılardan kaynaklanmaktadır. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra Alibaba sitesi Çinli tedarikçilerin kendi arasında yoğun bir alışveriş gerçekleştirdiği platform haline gelmiş olmasından dolayı satın alacağınız toptan malın tarafınıza gönderilmemesi adeta imkansızdır.

2. Alibaba sitesinden toptan yapacağınız alışveriş işlemlerinde dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise satın almak istediğiniz ürünün piyasa bedelinin çok altında satışa sunulmasıdır. Alibaba'nın diğer alışveriş platformlarına göre daha hesaplı fiyata ürün sattığından bahsetmiştik ancak ürün bedeli normalin çok altında olması normal bir durum değildir. Bu sebeple ürününü çok ucuz fiyata satmak isteyen tedarikçilerden kaçınmanızı öneriririz.

3. Çinli satıcılar düşük fiyat seçenekleriyle sizi çekmeye çalışabilir. Burada dikkat etmeniz gereken durum, bir önceki madde de belittiğimiz gibi ürünün normal piyasa değerinin çok altında olması sizi endilşelendirmelidir. Bazende ürün gerçekten aynı kaliteye sahip olup çok ucuz fiyata satılabilir ancak bu gibi durumlarda tedarikçi yüksek kargo fiyatları talep ederek karını arttırabileceğini unutmayınız.

4. Alibaba, ülke sınırlarına girmesi yasak ya da vergi hükmüne tabi tutulan birçok ürünü çok ucuz diyata satın alabileceğiniz tedairkçilerle doludurç Bu tür ürünlerin toplu şekilde alınması durumunda gümrükte ayırt edilmesi zor olacaktır. Eğer ki satın alacağınız ürünün gümrükte sorun çıkartacağını ya da ürünlerin yüksek gümrük ücretlerine tabi tutulacağını düşünüyorsanız tedarikçinin ucuz fiyat seçeneklerine kapılmamanızı öneririz.

5. Bazı Alibaba tedarikçileri ilk olarak Ticaret Güvencesi ile ödeme almayı kabul etmektedir ancak sipariş verdiğinizde sizden çevrimdışı ödeme yapmanızı ve mazeret olarak taşıma bedelinde indirim vs. gibi bahaneler üretebilir. Bu gibi durumlarda çevrimdışı ödeme asla yapmayınız çünkü bu tür bir işlem Alibaba güvenlik politikasında yer alan Ticaret Güvencesinin korunmasına engel olacaktır. 


Alibaba İndirim Kuponu

Alibaba Ticaret Güvencesi nedir?

Alibaba, alıcılar ve satıcılar arasında adil işlem için garantili hizmet vermektedir. Aliexpress'te alıcı koruması adı altında güvenceye alınan müşteriler, Alibaba'da Ticaret Güvencesi adı altında koruma altına alınmaktadır. Peki ya Alibaba Ticaret Güvencesi nedir? ya da Ticaret Güvencesi ne işe yarar? diye soruyor gibisiniz. Hemen yanıtlayalım. Alibaba Ticaret Güvencesi: Alibaba.com tarafından ticarete güven yaratmak için tasarlanmış tamamen ücretsiz bir hizmettir. Bu güvenlik politikası, tedarikçilerin sözleşme temel şartlarını yerine getireceğine dair güvence vermek için bir dizi koruma sağlamaktadır. 

  • Zamanında sevkiyat koruması: Tedarikçi, sözleşmenizde belirtilen tarihe kadar siparişinizi göndermezse korunursunuz. Alibaba.com tarafınıza bir geri ödeme sağlayacaktır.
  • Ürün kalitesi koruması: Ürün kalitesi veya miktarı sözleşmede belirtilen şartları kapsamıyor veya karşılamıyorsa Alibaba.com tarafınıza geri ödeme yapacaktır.
  • Kapsanan miktarınız için ödeme koruması: Tedarikçi sözleşimenizde belirtilen şartları yerine getirmezse veya ürün kalitesi koşullarını ihlal ederse, Alibaba.com ödeme miktarını tarafınıza iade edecektir.

Alibaba Güvenli Alışveriş İpuçları

Çinli e-ticaret platformu Alibaba'nın şirketler için güvenilir ve yasal olduğu konusunda bilgi vermiştik. Güvenilirliğinden emin olduğumuz Alibaba internet sitesinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem almanıza yardımcı olacağız. İşte alibaba'da güvenli alışverişin 3 ipucu;

  • İletişime geçin: Alibaba tedarikçisinden alışveriş işlemi gerçekleştirmeden önce işletme lisanslarının fotoğrafını isteyebilirsiniz. Alibaba'Daki şirket listesinde yer alan telefon numarası ve ürün örneği hakkında prosedürlerinin ne olduğunu sorabilirsiniz.
  • Numune isteyin: Alibaba'da toplu mal almadan önce tedarikçinizden ürün numunesi ya da denemelik sipariş talebinde bulunabilirsiniz. Satın almak istediğiniz ürüne güvenli bir yatırım yapmanın en mantıklı yolu ürün hakkında numune talebinde bulunmak olacaktır. Bu talebinizi reddeden ya da ürünü doğrudan toplu olarak almanızı isteyen tedarikçilerden uzak durmanızı öneririz.
  • Doğru kararı verin: Alibaba'da yüzbinlerce tedarikçi olduğunu unutmayın. Bu sebeple satın almak istediğiniz ürünlerin bir benzerinin başka bir tedarikçide de olabileceğini biliyor olmalısınız. Anlaşamadığınız ya da iletişim kuramadığınız tedarikçileri es geçerek yeni satıcılarla tanışmanızda fayda olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum