Nazar Duası: Türkçe ve Arapça Okunuşu, Peygamberimizin Duası

Nazar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu, en etkili ve kuvvetli kendine, bebeklere, aileye Peygamber Efendimizin Nazar Duası. Sıkıntılara karşı okunacak dualar
Nazar Duası: Türkçe ve Arapça Okunuşu, Peygamberimizin Duası

Nazar, insanların kötü bakışlarına ve kıskançlık duygularına maruz kalınması sonucu ortaya çıkan bir inanışa dayanır. Nazarın etkilerinden korunmak için okunacak dualar ve nazar ayeti İslam dininde önemlidir. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tarafından okunan nazar duası, insanların nazarından korunmak için sıkça kullanılır. Ayrıca, bebekler için özel olarak hazırlanmış nazar duası da vardır. Kendine nazar duası okumak isteyenler için ise bazı dualar önerilebilir. Nazar ayeti de bu konuda sıklıkla kullanılan bir ayettir.

Bu yazımızda, Peygamber Efendimiz nazar duasının Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, nazar için okunacak diğer dualar ve merak edilen tüm bilgileri bulabilirsiniz.

İşte evde en kendine en etkili nazar duası..

Nazar Duası

1-20230215160250.webp

Nazar duaları, Peygamber Efendimiz tarafından göze gelmekten kurtulmak ve göz değmesine karşı ondan korunmak amacıyla okuduğu dualarladır. Ebû Said el-Hudrî (r.a.), Peygamber Efendimiz’in Nazar duası konusundaki yaklaşımı hakkında ““Resulullah (a.s.m.) ‘Cinlerin ve insanların nazarından Allah’a sığınırım.’ gibi dualarla cinlerin nazarından, sonra da insanların nazarından Allah’a iltica ederdi. Sonra Muavvizetân (Felâk ve Nâs Sûreleri) inince bu sûrelere devam etti” ifadelerini kullanmıştır.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ

Nazar Duası Okunuşu

"Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."

Nazar Duası Anlamı

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım."

Sıkıntı ve Nazara Karşı Okunacak Dualar?

Nazar Duası

İslam dininde, herhangi bir şeyi veya birini nazardan korumak için en yaygın surelerden biri "Felak" ve "Nas" sureleridir. Bu surelerin okunması, bir kişinin ve ailesinin, evinin, eşyasının ve işlerinin nazarın etkisinden korunmasına yardımcı olabilir.

Ayrıca, "Fatiha" suresi de birçok Müslüman tarafından nazara karşı okunan bir suredir. Bununla birlikte, İslam'da herhangi bir surenin sadece nazara karşı okunması gibi bir özel bir durum yoktur. Kur'an-ı Kerim'i okumak, genel olarak Allah'ın yardımı ve koruması için dua etmek olarak düşünülmelidir.

Bununla birlikte, Ayetel Kürsi gibi diğer ayetler de nazardan korunmak için okunabilir. Bu yazımızda, nazarın etkisinden korunmak ve kurtulmak için Kur'an-ı Kerim'den okunabilecek surelerin yanı sıra Nazar Duası ve diğer nazara karşı okunabilecek ayetler hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

İşte nazara iyi gelen sureler:

Felak Suresi Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazar Duası

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ ﴿١﴾ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ ﴿٢﴾ وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ ﴿٣﴾ وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ ﴿٤﴾ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ ﴿٥

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. Gul e’ûzu bi-Rabbi’l-felak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikın izâ vekab. Ve min şerri’n-neffâsâti fi’l-ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

De ki: ben, karanlığı yarıp sabahı ortaya çıkaran Rabbe sığınırım, Yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, Düğümlere üfleyenlerin şerrinden, Ve hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden. (Allah’a sığınırım).

Nas Suresi Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazar Duası

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ ﴿١﴾ مَلِكِ النَّاسِۙ ﴿٢﴾ اِلٰهِ النَّاسِۙ ﴿٣﴾ مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ ﴿٤﴾ اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ ﴿٥﴾ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ ﴿٦

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.1- Gul e’ûzu bi-Rabbi’n-nâs. 2- Meliki’n-nâs.3- İlâhi’n-nâs. Min şerri’l-vesvâsi’l-hânnâs. Ellezî yuvesvisu fî sudûri’n-nâs. Mine’l-cinneti ve’n-nâs.

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. De ki: İnsanların Rabbine sığınırım. İnsanların malikine, İnsanların (gerçek) ilahına; İnsanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden. O ki, insanların göğüslerine (kötü düşünce, şüphe) vesvese verir. Gerek cin, gerekse insanlardan (olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınırım.)

Kelam Suresi 51 ve 52. Ayet Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazar Duası

وَاِنْ يَكَادُ الَّذٖينَ كَـفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّ كْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌۘ

وَمَا هُوَ اِلَّا ذِ كْرٌ لِلْعَالَمٖينَ

Kelam Suresi 51. Ayet

"Bismillahirrahmanirrahim Ve in yekadullezine keferu le yuzlikuneke bi ebsarihim lemma semiuz zikra ve yekulune innehu le mecnun mecnunun".

“Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla. Ve inkar edenler, zikri Kur'an-ı Kerim-i işittikleri zaman gerçekten seni neredeyse gözleri ile devirirler. Ve; Muhakkak ki o, gerçekten mecnundur derler.”

Kelam Suresi 52. Ayet

"Bismillahirrahmanirrahim Ve ma hüve illa zikrun lil alemin alemine.”

"Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla Ve O Kur'an-ı Kerim, alemlere zikirden ve öğütten başka bir şey değildir.”

Ayetel Kursi Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazar Duası

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

“Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm."

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim."

"Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla."

"Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür."

İhlas Suresi Arapça ve Türkçe Okunuşu

Nazar Duası

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ ﴿١﴾ اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ ﴿٤

"Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm. “Gul huvallâhu ehad. Allâhu’s-samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekun lehû kufuven ahad."

"Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. “De ki: O Allah birdir. Allah samed (her şey O’na muhtaç, O kimseye muhtaç değil)’dir. O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir."

Fatiha Suresi Arapça ve Türkçe Okunuşu

2-20230215161554.webpNazar Duası

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

١﴾ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَۙ ﴿٢﴾ اَلرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ ﴿٣﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدّ۪ينِۜ ﴿٤﴾ اِيَّاكَ نَعْبُدُ وَاِيَّاكَ نَسْتَع۪ينُۜ ﴿٥﴾ اِهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَق۪يمَۙ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذ۪ينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْۙ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّٓالّ۪ينَ ﴿٧

"Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdulillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în İhdinessirâtal mustakîm Sirâtallezine en'amte aleyhim Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn"

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, Alemlerin Rabbi, Rahman, Rahim. Hesap ve ceza gününün maliki Allah'a mahsustur. Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlarınkine ve sapkınlarınkine değil."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatiha SuresiAmentü Duası
Rabbi Yessir DuasıKenzül Arş Duası
İsmi Azam DuasıCelcelutiye Duası
Rabbena DuasıKunut Duası
Allahümme Barik DuasıAllahümme Salli Duası
Ayetel Kursi DuasıTesbih Duası

En kuvvetli nazar duası hangisi?

Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh." "Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım.

Nazar için okunacak dualar nelerdir?

Nazara karşı okunacak dualar arasında: Felak, Nas, Fatiha, İhlas, Ayetel Kursi ve Kalem Suresi yer alırken bunları evde kendine, bebeklere, aileye okuyarak sıkıntı, keder ve beldan korunmak için Allaha sığınabilirsiniz. 

Nazar duası kaç kere okunur?

Nazar Duası ise, Rasulullah Aleyhisselam'ın tavsiyesiyle sabah ve akşam Felak-Nas surelerinin üçer defa okunmasını içerir. Ayrıca, uyku öncesi İhlas, Felak, Nas ve Ayet-el Kürsi üçer defa avuca okunup vücuda sıvazlanarak nazar ve büyü gibi etkilerden korunulması önerilir. 

Peygamber Efendimiz SAV nazara karşı ne yapardı?

Resûlullah efendimiz nazara karşı Muavvizeteyn (Nas ve Felak) surelerini okuduğu, ashabınada bunları okumasını önerdiği rivayet edilmektedir. (Tirmizî, Tıb, 16; İbn Mâce, Tıb, 32).

Nazar nedir?

Nazar, diğer bir anlam olarak daha öncede söylediğimiz gibi “göz değmesi” olarak adlandırılmaktadır. Bazı kişiler “Nazar yoktur. Nazar değmez” gibi düşüncelere girse de Nazar ile ilgili birçok hadis mevcuttur. Nazar değmesi kişiden kişiye değişebilmektedir ancak ne olursa olsun bir şeyi beğendiğimizde ya da özendiğimiz de o şeye ya da kişiye karşı “Maşallah” ve “Allah Nazardan Korusun” gibi ithamlarda bulunmalıyız.

Nazar gerçekten var mıdır?

Nazara inanmayanlar olsa da gerçekte nazar diye bir şey bulunmaktadır. Nazar, ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz’in olayları anlatılmaktadır. Aynı zamanda Nazar yani göz değmesi ile ilgili birçok hadis bulunmaktadır. Bu durum da nazarın gerçekten olduğuna dair kanıtlardır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum