Deprem Duası: Türkçe ve Arapça Anlamı, Peygamberimizin Duası

Kaza, bela ve felaketlerden korunmak için deprem duası nasıl okunur? Deprem duası Türkçe ve Arapça okunuşu nasıl? Peygamber efendimiz hangi duayı okuyordu
Deprem Duası: Türkçe ve Arapça Anlamı, Peygamberimizin Duası

Deprem Duası Okunuşu: Türkçe ve Arapça Anlamı, Faziletleri

Depremde okunacak dualar, yer kabuğunun çatlaması sonucu oluşan enerjik sismik dalgaların yer kabuğunun tabakaları arasında gerilmesine neden olduğu kırılmalar sonucu oluşan doğal afetlere karşı korunmak için okunan, 6 Şubat 2023 tarihinde 10 ilde meydana gelen yıkımla beraberinde en çok merak edilen sure ve dualar arasında yer alıyor.

Ülkemizde sıklıkla yaşanan ve tarih boyunca birçok can kaybına neden olan depremler en yakın tarihte yaşanan Kahramanmaraş depremi ile beraberinde Büyük Marmara Depremi beklentisini yeniden gündeme getirdi. Bu nedenle birçok vatandaş "Deprem duası nedir?", "Deprem duası nasıl okunur?", "Deprem anında hangi dua okunur?" vb. soruları merak ediyor. 

Deprem Duası

Depremden Korunmak İçin Okunacak Dua

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in kaza ve beladan korunmak için okuduğu dua:

Bir kimse her gün sabah akşam şu duayı üç defa okursa, ona keza bela gelmez." (Ebu Davud, Edeb, 5/324;İbni Mâce, Dua, 3869)

Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillez lâ yedurru ma'a'smihi şey'ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem'ul Alm

O Allah'ın ismiyle (akşamladım) ki, O'nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç birşey zarar veremez. O ki hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyuruyor:

Tedbir kadar akıllıca bir davranış yoktur. Gece olduğunda yemek ve su kaplarınızın üstünü kapatın. Uyumadan ateşi söndürün, ateşi yanık bırakmayın...

Deprem Duası

Deprem Duası Arapça Okunuşu

"Bismillahi hayril Esmâi. Bismillahillezî lâ yedurru ma'a'smihi şey'ün fil ardı velâ fissemâi ve hüves Sem'îul Alîm.

Rabbî küllü şey'in hâdimüke, Rabbî fe'hfaznâ ve'nsurnâ ve'rhamnâ

Allahümmâğfezni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimâlî ve min fevkî ve eûzü biazametike en uğtâle tahtî."

Deprem Duası Türkçe Okunuşu

"O Allah'ın ismiyle (akşamladım) ki, O'nun ismiyle birlikte ne yerde, ne de gökte hiç birşey zarar veremez. O ki hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."

Ey Rabbim her şey senin hizmetindedir. Sen bizi koru, bize yardım et ve bize rahmet et.

'Allah'ım, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelecek bütün felaketlerden beni koru"

Deprem Duası

Deprem Duası Kısa Okunuşu

"Bismillahi lâ yedurru mea ismihî şey'in fil ardi ve lâ fi's-semai." 

Deprem Duası Kısa Anlamı

Allahın adıyla başlarım. Onun ismi ve yardımı olduktan sonra ne yeryüzü ve ne de gökyüzünün hiçbir bela ve sıkıntısı zarar vermez. Anlamı: "Allah'ın ismiyle, kendimi, ailemi ve malımı Allah'a havale ediyor.

Deprem Duası

Deprem Duası Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

Allâhümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente aleyke tevekkeltü ve ente Rabbül-arşil-azîmi lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîmi mâşâallâhü kâne ve mâ lem yeşâü lem yekûn a'lemu ennellâhe alâ külli şey'in kadîrün ve ennellâhe kad ehâte bikülli şey'in ilmen ve ahsa külle şey'in adeden. 

Allâhümme innî eûzübike min şerri külli nefsin ve min şerri külli dâbbetin ente âhizün binâsiyetihâ inne Rabbi alâ sırâtın müstakim.

Deprem Duası Anlamı 

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ilah yoktur ancak Sen varsın. Allah'ım sana tevekkül ettim. Sen Arş-ı Azimin sahibisin ve senin dilediğin olur. Dilemediğin ise asla olmaz. 

Kötülüklerden, afetlerden tüm musubetlerden korunmak için sana sığınırım. Yüce Allah’ın kuvvet ve kudreti çok büyüktür. O her şeye kadirdir. Allah, ilmi ile her şeyi kuşatmıştır. 

Allah'ım! Nefsimin şerrinden ve kudret eliyle tuttuğun her canlının şerrinden Sana sığınırım. Sen her şeyin yed-i kudretisin. Allah'ım! beni Senin doğru yolundan ayırma.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ayetel Kursi DuasıTesbih Duası
Ettehiyyatu DuasıAmentü Duası
Rabbi Yessir DuasıKenzül Arş Duası
İsmi Azam DuasıCelcelutiye Duası
Rabbena DuasıKunut Duası
Allahümme Barik DuasıAllahümme Salli Duası

Türkiye'de son 100 yılın en büyük ikinci depremi olarak kayıtlara geçen yüzyılın afeti Kahramanmaraş Depremi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ile beraberinde Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana illerimizde büyük bir acıya neden oldu. 

Ülkemizde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen, hasarlara neden olan ve bu büyük depremlerde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tekrarının yaşanmaması adına...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum