Kunut Duaları 1 ve 2, Arapça Yazılışı, Ezberleme Yöntemleri

Vitr namazının 3. rekâtında okunan Kunut Dualarının Arapça ve Türkçe yazılışları, ezberleme yöntemleri ve kunut dualarının mealleri...
Kunut Duaları 1 ve 2, Arapça Yazılışı, Ezberleme Yöntemleri

Yatsı namazından hemen sonra kılınan ve 3 rekatlık bir namaz olan Vitr Vacip'in son rekatında okunan kunut duaları hakkında bilgileri bu içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz. Kunut duası 1 ve kunut duası 2'nin Türkçe - Arapça yazılışları, meali, neden okunması gerektiği ve kolay ezberleme yöntemlerini aşağıda bulabilirsiniz.

İşte Kunut duaları hakkında bilinmesi gerekenler...

Kunut Duası Nedir?

Kunut duaları yatsı namazı sırasında kılınan vitir namazının 3. rekatında okunan dualardır. Vitr vacip namazının üçüncü rekatında fatiha ve zammı sureden sonra tekrar tekbir alınır ve sırasıyla kunut duası 1 ve kunut duası 2 okunur.

Kunut Duaları Nasıl İndirilmiştir?

Peygamberimiz Efendimiz Miraç’ta, Sidre-i Mühteha’ya çıkmış ve burada bir rekât namaz kılmıştır. Namaza bir rekatta kendisi ilave etmiştir. Bu sayede namaz iki rekat olmuştur. Bu sırada Yüce ALLAH Peygamber efendimize bir rekât daha namaz kılmasını emretmiştir. Böylece namaz, akşam namazı gibi vitr [tek] olmuştur. Peygamber efendimiz üçüncü rekâtı kılacağı sırada kendisine ilâhî rahmet ve nur tecelli etmiştir. Peygamber Efendimiz o anda nur içinde kalmıştır. Kendinden geçmiş bir hal almış ve elleri çözülmüştür. Efendimiz akabinde ellerini kaldırarak tekbir almıştır. Elleri kaldırmakta bu sayede sünnet olmuştur.

Başka bir rivayete göreyse Peygamber Efendimiz üçüncü rekâtı kılacağı sırada Fatiha ve zamm-ı sûre okumuştur. Rükûa gideceği sırada bir anda cehennemi görmüştür. Cehennem ehli kömür gibi sim siyah olmuştur. Peygamber Efendimiz bu halde de kendisinden geçmiştir. Hemen Cebrail (a.s.) gelmiş, Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Selem) ‘in üzerine Kevser suyundan dökmüştür. Böylece Peygamber Efendimiz kendine gelip tekbir almış ve kunut dualarını okumuştur. Efendimiz Kunut duasında cehennemden ve cehennem ehlinden Allah’a sığınmıştır.

Kunut Duaları Hangi Namazda Okunur?

Vitir namazının üçüncü rek'atinde Fatiha ve sure okunduktan sonra eller yukarıya kaldırılıp tekbir alınır ve eller tekrar bağlanınca okunur.

Kunut Duaları

2 adet Kunut duası bulunmaktadır. Bunlardan biri Allahümme innâ nesteînüke ile başlayan duadır. İkincisi ise Allahümme iyyâke na’büdü ile başlayan duadır. Bu iki dua Vitir namazının 3. rekatında okunmaktadırlar.

Kunut Duası 1

Allahümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîk ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra külleh neşkürukeve lâ nekfüruk ve nahleu ve netrukü men yefcüruk.

Kunut Duası 1 Türkçe Anlamı (Meali)

Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Kunut Duası 1 Arapça Yazılışı

kunut-duasi-1

Kunut Duası 2

Allahümme iyyâke na’büdü ve leke nüsallî ve nescüd ve ileyke nes’â ve nehfid nercû rahmeteke ve nahşâ azâbek inne azâbeke bilküffâri mülhık.

Kunut Duası 2 Türkçe Anlamı (Meali)

Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

Kunut Duası Arapça Yazılışı

kunut-duasi-2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
54 Yorum