Nar Çekirdeği Yağının 10 Saça Faydası

Faydaları pek bilinmese de nar çekirdeği yağının saça büyük etkileri vardır. İçeriğimizde nar çekirdeği yağının saça faydalarını bir araya getirdik.
Nar Çekirdeği Yağının 10 Saça Faydası

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları Nelerdir?

Doğanın insana sunduğu harika bitkiler vardır. Her bitkinin kendine has özellikleri ve insan vücuduna kattığı değerler bulunur. Asya ve Ortadoğu’ya özgü bir meyve olan nar da faydaları sayılmayacak kadar çok olan bir meyvedir. Kalp sağlığının korunmasından diyabet hastalığına, kansere karşı etkisinden kalp damar tıkanıklıklarına iyi gelmesine kadar insan sağlığı üzerinde son derece önemli etkileri bulunmaktadır. Bir de saç sağlığı açısından da oldukça faydalı olan nar çekirdeği, doğru ve düzenli kullanılması durumunda saçlarda yaşanan birçok problemin giderilmesine yardımcı olur. Peki, nar çekirdeğinin saça faydaları nelerdir?

1. Saç Dökülmesini Yavaşlatır

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Nar çekirdeği yağının saça faydalarından birisi saç dökülmelerini yavaşlatmasıdır. Saç dökülmesi, saç problemleri arasında en sık görülen problemlerin başında gelir. Erken dönemde tedbir alınması durumunda yaşanan sorunları en aza indirmek kolay olsa da bazen saç bakımı için zamanında hareket etmeme, saç dökülmesine davetiye çıkartır. Anti-bakteriyel özelliğe sahip olan nar çekirdeği yağı, bu özelliği ile saç derisini ve saç kıllarını koruyarak dökülmeleri önler.

İlginizi Çekebilir
Saç Neden Dökülür?

2. Kepek Oluşumunu Önler

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Saç problemleri arasında en sık görülen durumlardan biri de kepek oluşumudur. Kepeklenme aslında bir hastalık değildir. Saç derisinin doğal olarak dökülmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Ama ne var ki bazen çok fazla olabildiği için can sıkıntısına neden olabilmektedir. Nar çekirdeğinin saça faydaları arasında yer alan kepek oluşumunu önlemesi de bu yağın bilinen saça etkilerinden biridir. Daha sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için bu bitkisel yağdan faydalanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kepekten Kolayca Kurtulma Yöntemleri

3. Saç Derisindeki Egzama Oluşumunu Engeller

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Egzema, sık karşılaşılmasa da saç derisinde görülebilen problemlerden biridir. Bu sorunun önüne geçmede de son derece etkili olan nar çekirdeği yağı, düzenli kullanılması durumunda kısa sürede etkisini göstererek saç sağlığının korunmasını sağlar. Bu da saç derisi problemlerinin ortadan kaybolmasına yardımcı olur.

4. Saç Derisindeki Kan Dolaşımını Hızlandırır

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Saç dökülmelerine neden olan durumlardan biri de saç derisindeki kan akışının belli nedenlerden dolayı engellenmesidir. Düzensiz beslenme, yeteri kadar saç bakımı yapmama ya da saç bakımında doğru ürünlerin seçilmemesi, saç derisinde kan dolaşım probleminin ortaya çıkmasına neden olur. Bu tip sorun karşısında alınabilecek en iyi önlemlerden biri bitkisel saç bakım yağı kullanmaktır. Tabi hangi yağın kullanılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir. Antioksidan özelliğine sahip olan ve anti-bakteriyel özelliği ile öne çıkan nar çekirdeği yağı ile saç derisindeki kan akışını hızlandırabilirsiniz. Böylelikle dökülme ve saç derisi kaynaklı sorunların önüne geçebilirsiniz.

5. Saçların Sağlıklı Uzamasına Yardımcı Olur

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Her insan saçlarının daha hızlı ve sağlıklı uzamasını ister. Bunun için gerektiği şekilde saç bakımı yapmak ve doğru bitkisel saç bakım yağlarını kullanmak önemlidir. Doğanın bizlere sunduğu en güzel meyvelerinden biri olan nar, lezzeti ile olduğu kadar saç bakımındaki etkisi ile de kendini kanıtlamış bir meyvedir. Nar çekirdeğinin saça faydaları arasında yer alan saçların sağlıklı şekilde uzaması, saç bakımında önemli bir yere sahip olup doğru ürünlerin kullanımıyla gerçekleşmektedir.

İlginizi Çekebilir
En Kolay ve Hızlı Saç Uzatma Tüyoları

6. Saçları Daha Parlak Gösterir

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

İçerdiği bileşenler sayesinde matlaşmış ve kurumuş saçı anında eski haline getirir. Saçlar daha parlak, canlı gözükür. Bunun için nar çekirdeği yağının saç diplerine derinlemesine işlemesi gerekmektedir. Elinize aldığınız yağı saç diplerine masaj yaparak yedirin, daha sonra 30 dakika bekletin ve şampuan ile durulayın.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Daha Parlak ve Canlı Yapacak Yöntemler

7. Saç ve Saç Derisini Besler

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Saç derisinde oluşabilecek tüm hastalıkları önleyen nar çekirdeği yağı saçı besleyerek daha güçlü olmasını sağlar. Saç derisini besler, ihtiyacı olduğu vitaminleri, mineralleri karşılar. Deriyi ferahlatarak kepek, kaşıntı, mantar, egzama, tahriş gibi sorunları tamamen ortadan kaldırır. Sağlıklı bir uzama sağlar.

İlginizi Çekebilir
Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

8. Saçlara Hacim Kazandırır

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Bazı durumlardan dolayı saçlarımız formunu kaybeder. Yüksek ısı, saçın nemini kaybetmesi, yetersiz beslenme bunlardan bazılarıdır. Bunun önüne geçmek için saçları nar çekirdeği yağıyla besleyebilirsiniz. Nar çekirdeği yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman saç hacim ve dolgunluk kazanır.

İlginizi Çekebilir
Hacimli Saçlara Sahip Olmak İçin En Etkili Yöntemler

9. Saç Tellerini Güçlendirir ve Kalınlaştırır

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

İncelmiş ve güçsüzleşmiş saç telleri anında kırılır, dökülür, yıpranır. Saç tellerini kalınlaştırmak için nar çekirdeği yağı kullanılabilir. İçerdiği bileşenler sayesinde saç tellerini kalınlaştırır, güçlendirir. Saçlarınızda eğer seyreklik varsa veya elinizi attığınızda 5ten fazla saç teli geliyorsa nar çekirdeği yağını kullanmanızı öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli ve Seyrek Saçları Gürleştirme Yöntemleri

10. Saçın Daha Kolay Şekil Almasını Sağlar

Nar Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Şekil almayan saçlar için nar çekirdeği yağı kullanılabilir. Nar çekirdeği yağı, saçları yumuşatır ve daha kolay şekil almasını sağlar. Fön makinesi, saç maşası gibi aletlere gerek kalmadan saç tarakla kolayca şekil alır. Nar çekirdeği yağından verim almak için düzenli olarak kullanılması gerekir.

İlginizi Çekebilir
Saç Şekillendirme Yöntemleri

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Nar Çekirdeği Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuHacim Katar10/9.9
2Arifoğlu Nar Çekirdeği YağıParlaklık Verir10/9.8
3Lokman Aktar Nar Çekirdeği YağıDökülme Karşıtı10/9.7
4Mecitefendi Nar Çekirdeği YağıKırılma Karşıtı10/9.8
5Botalife Nar Çekirdeği YağıSaçları Uzatır10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Nar Çekirdeği
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Nar Çekirdeği Yağı İçeren Ürünler

Yukarıdaki kısımda nar çekirdeği yağının saça faydalarını bir araya getirdik. Bu kısımda ise içerisinde nar çekirdeği yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte nar çekirdeği yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Serumu

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde 12 farklı bitki özünü bulundurması sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayabilen saç serumu, bu sayede kırılma ve yıpranmaları önlüyor. İlk kullanımdan itibaren saça bakım yaparak hasar görmüş bölgeleri onaran ürün, daha dolgun ve canlı görünüme kavuşmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca kepek gibi deri sorunlarının oluşmasını engelleyen saç serumu, saçın uzama hızını da arttırıyor.

2. Arifoğlu Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu Nar
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği bitkisel yağlarla kalitesini kanıtlamış olan Arifoğlu markasıyla devam ediyoruz. Formülündeki vitamin ve minerallerle saç dökülmesini azaltan ürün aynı zamanda yeni saç oluşumuna da destek oluyor. Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saçın canlanmasını sağlayan nar çekirdeği yağı, bu sayede saçın uzama hızını arttırıyor. Son olarak kepek, mantar gibi oluşumları engelleyen ürünün saçın daha sağlıklı olmasını destekleyeceğini ekleyelim.

3. Lokman Aktar Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Lokman Aktar Nar
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yoğun besin değerine sahip içeriği sayesinde kırılmış ve yıpranmış saçların onarımını sağlayan ürün, ilk kullanımdan itibaren kepek sorununu çözmesiyle biliniyor. Kepek, mantar ve egzema gibi saç serisi sorunlarına karşı oldukça etkili olan nar çekirdeği yağı, bu sayede saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Ayrıca saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saçın canlanmasını sağlayan ürünün saç dökülmelerini azalttığını söyleyelim.

4. Mecitefendi Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi Nar
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize bir diğer kaliteli bitkisel yağ üreticisi olan Mecitefendi markasının ürünüyle devam ediyoruz. Anti-bakteriyel özelliği sayesinde saç tellerini güçlendirerek saçların dökülmesini engelleyen nar çekirdeği yağı, bu özelliği sayesinde çok tercih ediliyor. Kepeğe karşı oldukça etkili olan ürün aynı zamanda egzema gibi saç derisi hastalıklarını engellemesiyle biliniyor. Son olarak hasar görmüş saçların bakımını yapan ürünün saçın daha sağlıklı uzamasını desteklediğini belirtelim.

5. Botalife Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife Nar
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen organik bileşenlerden üretilen ve soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Botalife nar çekirdeği yağı, ilk kullanımdan itibaren kepek oluşumunu engellemesiyle biliniyor. Saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak saç tellerinin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayan ürün, bu sayede daha canlı saçlara sahip olmanızı destekliyor. Ek olarak formülündeki vitaminler sayesinde saç köklerini güçlendiren nar çekirdeği yağının dökülmeleri de engellediğini söyleyelim.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılmalıdır?

Doğanın sunduğu harika armağanlardan biri olan nar, vücudun birçok yerine sağladığı faydaları ile bilinen bir meyve türüdür. Saç bakımında kullanılan nar çekirdeği yağı ise yukarıda belirttiğimiz gibi birçok saç probleminin önüne geçmek için kullanılabilmektedir. “Nar çekirdeği yağı nasıl kullanılmalıdır?” sorusuna gelince; bu yağı tek başına banyo öncesinde saçlarınıza masaj yaparak kullanabilirsiniz. Dilerseniz saç bakımı uzmanınızdan fikir edinerek diğer bitkisel saç bakım yağları ile karıştırarak maske şeklinde de kullanabilirsiniz.

Nar çekirdeği yağı saça etkileri nelerdir?

Nar çekirdeği yağının saça birçok faydası vardır. Eğer nar çekirdeği yağının saça etkisini merak ediyorsanız;

Saç dökülmesini yavaşlatır, kepek oluşumunu önler, saç derisindeki egzama oluşumunu engeller, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır, saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Nar çekirdeği yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Nar çekirdeği yağı içeren birbirinden kaliteli ürünler arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Arifoğlu Nar Çekirdeği Yağı, Lokman Aktar Nar Çekirdeği Yağı, Mecitefendi Nar Çekirdeği Yağı, Botalife Nar Çekirdeği Yağı saçı besleyen ve parlaklık katan nar çekirdeği yağı özlü saç bakım ürünleri olarak biliniyor.

Nar çekirdeği yağı saçı uzatır mı?

Nar çekirdeği yağı saçların dökülmesini durdurur, saç derisindeki tahrişi önler, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır, saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur ve saçların hızlı uzamasını sağlar.

Nar çekirdeği yağı ne işe yarar?

Nar çekirdeği yağının saça birçok faydası vardır. Saçlardaki dökülmeyi önler, deride oluşabilecek hastalıkları durdurur. Saçlara parlaklık veren nar çekirdeği yağı ayrıca saç tellerini güçlendirir ve kalınlaştırır. Hızlı uzamasına da yardımcı olur.

Nar çekirdeği yağı saça nasıl uygulanır?

Nar çekirdeği yağını saça uygulamak için ilk olarak elinize damlatın ve saçlarınıza yedirin. Saç diplerinize masaj yapın, yağın iyice saça işlemesini sağlayın. 10 dakika kadar masaj yaptıktan sonra 1 saat bekleyin. Duşta saçlarınızı güzelce durulayın, kayganlık hissinin kalmaması için şampuanla durulamayı tercih edebilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.