Hacimli Saçlara Sahip Olmak İçin En Etkili 10 Yöntem

Günümüzde herkes hacimli saçlara sahip olmak istiyor. Bu yüzden içeriğimizde saçlarınıza hacim katacak yöntemleri ve bakım ürünlerini bir araya getirdik.
Hacimli Saçlara Sahip Olmak İçin En Etkili 10 Yöntem

Saçlar Nasıl Hacimli Olur?

Saçın hacimli olması için ne yapılmalı? Saçlar, dış görünüşün en önemli parçasıdır. Saçların parlak, dolgun ve hacimli görünmesi, daha ilgi çekici olmanızı sağlar. Saç bakımı yapılırken kullanılan malzemeler, saç bakım ürünleri, saç şekillendiriciler vs. saçların daha güzel görünmesini sağlayabilir. Ancak bunlar tek başına yeterli değil ve bunların kullanımı ile saçlarınızı istediğiniz hale getirebilseniz de geçici bir çözüm olduğu için saçlarınızın yıpranmasından kurtulamazsınız.

Kadınların saçlarının dolgun ve hacimli görünmesi için uyguladıkları birçok yöntem vardır. Saç maskeleri, saç yağları, saç bakım ve kozmetik ürünleri bunlardan bazılarıdır. Tabi ki tüm bunları bir kenara bırakın demiyoruz. Sadece kullandığınız bu yöntemlerin zararlı olanlarını kullanmayı bırakıp doğal yollarla saçlarınıza hacim kazandırmanız gerekiyor. Şimdi sizlere vereceğimiz yöntemlerle daha sağlıklı ve hacimli saçlara sahip olacaksınız. Öyleyse vakit kaybetmeden içeriğimize geçelim.

İşte saçın hacimli olmasına yardım edecek ipuçları...

1. Saçlarınızı Her Gün Yıkamaktan Vazgeçin

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saçların hasar görmesinin en büyük nedenlerinden birinin de sık saç yıkamak olduğunu biliyor musunuz? “Öyle şey mi olur?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, sık saç yıkamak saçların doğal yağ seviyesini düşürdüğü için kırılma ve dökülmelere neden oluyor. Saç bakım ve güzellik uzmanlarına göre saçların 2 gün aralıklarla yıkanması daha sağlıklıdır. Çünkü saçların doğal yağ dengesi, sık yıkanması ile etkisini yitirir ve kepeklenme, kırılma ve kuruluk başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirir. Bir de hacimli saçlara sahip olmayı da önemli oranda engeller.

2. Doğal Yağlar Kullanın

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saç bakım merkezlerinde veya kozmetik ürün satılan mağazalardan temin ettiğiniz saç bakım ürünlerinin çoğunun içerisinde kimyasal ürün bulunmaktadır. Bu da saçları ilk zamanlarda güzelleştirse bile zaman içinde doğal güzelliğini kaybetmesine neden olmaktadır. Hacimli saçlara sahip olma yöntemleri arasında değerlendirilen ve en çok önerilen yöntemlerden biri doğal yağ kullanmaktır. Doğal yağlar (badem yağı, ısırgan otu yağı, Hint yağı ve kekik yağı) içerisinde barındırdıkları mineral ve besin değerleriyle saçların daha sağlıklı hale gelmesini desteklemekte birlikte daha hacimli görünmelerine de yardımcı olmaktadır.

3. Yumurta Maskesi Kullanmaya Özen Gösterin

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saçlarınızın hacimli görünmemesinden yakınıyorsanız muhtemelen saçlarınız için gerekli olan mineral ve vitaminleri tam anlamıyla sağlamıyorsunuz demektir. Birçok bitki özlü yağın içerisinde saçları besleyen ve güçlendiren besin değerleri bulunmaktadır. Ancak daha pratik bir yöntem ile hacimli saçlara sahip olmak istiyorsanız yumurta maskesi kullanabilirsiniz.

Malzemeler

2 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı gliserin
1 çorba kaşığı elma sirkesi

Yukarıda verdiğimiz malzemeleri uygun bir kapta karıştırarak hazırlayın. Hazırladığınız maskeyi saç uçlarından saç köküne kadar iyice yedirin. 20 dakika kadar maskeyi saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan yardımı ile yıkayın. Düzenli kullanmanız durumunda saçlarınız daha hacimli, parlak ve güçlü bir yapıya sahip olacaktır.

4. Beslenme Diyeti Uygulayın

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Düzensiz beslenme, birçok hastalık ve sıkıntıya neden olduğu gibi saçlarda ciddi anlamda tahribatlara neden olmaktadır. Saç bakım uzmanları, hacimli ve dolgun görünen saçlara sahip olmak isteyenlerin kesinlikle beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıyorlar. Genler, hormonlar ve yoğun stres, saçların yıpranmasına ve dolgunluğunu kaybetmesine neden olmaktadır. Yaşın genç olması durumunda saçlarda hacimsizlik çok fazla görülmese de veya ufak çaplı olduğu için dikkate alınmasa da ilerleyen yaşlarda daha ciddi problemler yaşanmaktadır.

Tabi ki düzensiz beslenmenin yanında saçların sağlıktan uzaklaşmasının birçok faktörü vardır. Mesela saç şekillendiriciler, jöle, wax, saç spreyi gibi araçlar saçların doğal güzelliğini zaman içerisinde kaybetmesine neden olmaktadır. Ancak yaşın ilerlemesi ile birlikte değeri düşen hormon seviyesini yükseltmek için düzenli beslenmek şart.

5. Jelatin Tedavisini Deneyin

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saç sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan jelatin, saçların hem daha güzel görünmesine yardımcı olur hem de daha güçlü hale gelmesini sağlar. Saçlara uygulayacağınız maske, kolojen pudrası üretir ve bu da saç sağlığınıza artı bir değer katar. Daha dolgun saçlara sahip olmak için jelatin tedavisini şiddetle öneriyoruz.

Malzemeler

1 çay kaşığı toz haline getirilmiş aromasız jelatin (ortalama 20 gram)
1 fincan sıcak su
1 yemek kaşığı aloe vera jeli
4 damla biberiye yağı

Malzemeleri hazırlamak için öncelikle 1 fincan suyu kaynatın. Daha sonra malzemeleri uygun bir kapta karıştırın. Aloe vera jelini suya ekledikten sonra kıvam vermek için toz haline getirdiğiniz aromasız jelatini ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra oda sıcaklığındaki su ile saçlarınızı ıslatarak maskeyi uygulayın. Maskeyi saçlarınıza uyguladıktan sonra havlu yardımı ile saçlarınızı kapatın. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayın. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz maske ile saçlarınızın daha hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz.

6. Soğan ve Bal Tedavisi Uygulayın

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saç kaybını önlemeye yardımcı olan soğan ve saç derisini beslemeye yardımcı olan bal, saç maskesi olarak kullanabileceğiniz en harika karışımlardan biridir. Kısa sürede saçlarınızın daha hacimli olmasını sağlamak için bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

Yarım soğan
50 gram hakiki bal

Yarım soğanı rendeleyin ya da küçük küçük kıyın. Daha sonra bir kaseye koyduğunuz soğanın üzerine elinizdeki 50 gram balı ekleyin. İyice karıştırarak kıvam almasını sağladıktan sonra hafif ıslatılmış saçlarınıza uygulayın. Saç ve saç derinizin iyice yediğinden emin olduktan sonra yarım saat kadar saçlarınızda bekletin ve ılık su ile saçlarınızı durulayın. Düzenli kullanım durumunda saçlarınızın daha hacimli ve dolgun bir hale geldiğini göreceksiniz.

7. Saç Kremlerini Deneyin

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saçlara hacim vermek için duş sırasında ilk olarak saç bakım kremini kullanın, daha sonra durulayın. Kremden sonra şampuanı kullanmaya başlayın. Saç tipinize uygun bir krem kullanmak son derece önemlidir. Şampuandan önce sürülen krem sayesinde saçlarınız daha hacimli bir görüntüye kavuşacaktır. İnce telli saçlara sahip olan kişiler saç kremi seçerken dikkatli olmalıdır. Yanlış krem seçerse saçları daha da sönebilir.

8. Saç Köpüklerini Kullanın

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Hacim veren saç köpükleri sayesinde kısa süre içerisinde dolgun ve parlak saçlara kavuşmanız mümkündür. Duş sonrasında kullanacağınız saç köpüğü saçı daha hacimli gösterir. Bunun için ilk olarak saçlarınızı kurutun. Daha sonra saç köpüğünü saçlarınıza yedirin. Ellerinizle saçlarınızı kuruttuktan sonra aradaki farkı göreceksiniz.

9. Saçlarınızı Farklı Yöne Yatırın

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Saçlarınızı alışık olduğu yönden farklı yöne yatırmak hacim kazanmasını sağlayabilir. Saçlar alışık olduğu yere otomatik olarak gider, bunu önlemek için toka yardımı ile ters yönüne sabitleyebilir, biraz bekledikten sonra tokayı çıkarabilirsiniz. Saçlarınızın daha dolgun ve hacimli olduğunu göreceksiniz.

10. Başınızı Öne Eğerek Saçlarınızı Kurutun

saçları hacimlendirmek için yöntemler

Başınızı öne eğerek saçlarınızı kurutmak daha hacimli görüntüye sahip olmasını sağlar. Bunun için başınızı aşağıya eğin, daha sonra saç kurutma makinesini yukarıdan aşağıya doğru tutun. Bunu yaparken aynı zamanda ellerinizi saçlarınızın arasında gezdirin. Bu yöntem ile saç dipleriniz havada kalır, saçlarınız kabarık gözükür. Saçlarınızın saç kurutma makinesi ile hacim kazanmasını istiyorsanız makineyi boyun bölgenizden saçlarınıza doğru tutmanız gerekmektedir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Güçlü ve Gür Saçlar İçin İpucuBitkisel Saç Bakımı

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1Diamond HairSerum/ŞampuanOnarıcı10/10
2Boom ButterMaskeBesleyici10/9.8
3Dax SupergroMaskeBesleyici10/9.9
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı10/9.7
5Kerastase Chronologiste CremeMaskeKoruyucu10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri Tavsiyesi

Saçlarınızın daha hacimli olmasını sağlayacak yöntemlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saçlarınıza hacim katacak bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte hacimli saçlar için en iyi saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize ürettiği saç bakım ürünleriyle farklı sorunlarımıza çözüm olan Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğinde bulunan 12 farklı bitkinin özü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan ürün, bu sayede kısa süre içerisinde saçların daha yumuşak ve dolgun olmasını sağlıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın bakımını yapan şampuan aynı zamanda kırılmış ve yıpranmış bölgelerin onarımını sağlıyor. Son olarak bu ürünün içeriğindeki Ozon minerali sayesinde saçı ferahlattığını belirtelim.

2. Herbal Science Boom Butter

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde saça büyük faydaları olan 7 farklı bitkinin özü bulunan Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saça nem katarak daha canlı ve yumuşak olmasını sağlıyor. Formülündeki vitamin ve minerallerle saçı besleyerek hasar görmüş bölgelerin onarımını yapan ürün, bu sayede saçların daha dolgun bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Ayrıca bu ürünün saç derisine nüfuz ederek yeni kök oluşumu için gerekli ortamı hazırladığını söyleyelim.

3. Dax Supergro

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içeriğinde farklı botanik yağlar bulunduran Dax Supergro ile devam ediyoruz. İçeriğinde bulunan bu yağlar sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede yıpranma ve kırılma oluşumunu önlüyor. Hafif yapısı sayesinde saçlarda ağırlık yapmayan Dax Supergro, kısa süre kullanımda bile saça nem katarak daha yumuşak ve canlı hale gelmesini sağlıyor. Ek olarak yavaş uzayan saçlar için geliştirilen bakım yağının saça zarar verecek herhangi bir madde içermediğini belirtelim.

4. Okay Keratin Smooth

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen Okay Keratin Smooth, saçı kökten uca kadar besleyerek kırılmaları, yıpranmaları ve dökülmeleri önlüyor. Formülünde bulunan yoğun miktardaki keratin proteini sayesinde saçlardaki hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlayan ürün, bu sayede saçlarınızın daha dolgun bir görünüm almasına yardımcı oluyor. Son olarak yenileyici bakım yapan bakım yağının saçlara koruyucu tabaka yerleştirdiğini söyleyelim.

5. Kerastase Chronologiste Creme De Regeneration

Hacimli Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Kerastase markasının hacimli saçlar için özel olarak geliştirdiği ürünüyle bitiriyoruz. İçeriğindeki özler sayesinde saç derisini ferahlatarak rahatlamasını sağlayan ürün, bu sayede kepek, mantar gibi deri hastalıklarının oluşmasını engelliyor. Özel formülüyle saçı kökten uca kadar besleyen ürün aynı zamanda saça nem de katıyor. Bu sayede kısa bir süre içerisinde daha canlı, yumuşak ve dolgun saçlara sahip olursunuz.

Hacimli saçlar için en iyi bakım ürünleri neler?

Hacimli saçların daha sağlıklı görünmesini sağlayan en iyi saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Herbal Science Boom Butter, Dax Supergro, Okay Keratin Smooth, Kerastase Chronologiste Creme De Regeneration çokça tercih ediliyor.

Saçın Hacimli olması için ne yapmalı?

Saçınızın hacimli ve sağlıklı olmasını istiyorsanız;

Saçlarınızı her gün yıkamaktan vazgeçin, doğal yağlar kullanın, yumurta maskesi kullanmaya özen gösterin, beslenme diyeti uygulayın,  jelatin tedavisini deneyin, soğan ve bal tedavisi uygulayın.

Saçı çoğaltmak ve hacim kazandırmak için hangi doğal yağ kullanılmalı?

Saça doğru ve doğal bakım ürünleri kullanıldığında hacimleneceği gibi aynı zamanda çoğalacaktır. Bu sebeple argan yağı, Hint yağı, çam terebentin yağı, jojoba yağı, zeytinyağı, badem yağı, Hindistan cevizi yağı gibi ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Saçın sönmemesi için ne yapmalı?

Yapılan hatalar sonucu saç hacmini kaybedebilir bundan dolayı; aşırı sıcak suyla yıkanmaktan vazgeçin, saçı her gün yıkamayın, ısıl işlemleri çok sık uygulamayın, saçın özelliğine uygun bakım ürünleri kullanın.

Sönük saçlar için ne yapılmalı?

Sönük saçlarınızın görüntüsünü gidermek için çeşitli  yağlar kullanılabilir. Saç maskeleri de sönüğü giderebilir. Saç kremini sadece saç uçlarına uygulayarak saçlara hacim kazandırabilirsiniz. Saçlarınızı her gün yıkamak sönmesine neden olur, haftada 3 veya 4 kere saçlarınızı yıkamak daha iyidir.

İnce telli saçlar nasıl dolgun gösterilir?

İnce telli saçları dolgun göstermek için saç köpüğü denenebilir. Ayrıca saça iyi gelen yağlar da ince telli saçları hem güçlendirir hem de hacim kazanmasını sağlar. Saçları kısa tutmak hacim kazanmasını sağlar. Kırıklarınızı devamlı olarak aldırmayı da unutmayın. Saç hacimlendirici şampuanlar da kullanabilirsiniz.

Hacimsiz saçlar için ne yapılmalı?

Hacimsiz saçlar için saç kesiminizi değiştirebilirsiniz. Saç ayrımlarını değiştirmek de saçların hacim kazanması için önemlidir. Saç kremini şampuandan önce kullanın, hacim veren şampuanlara göz atın, saç köpüklerini deneyin, saça bakım yapan ve hacim kazandıran yağların maskelerini deneyin.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.