Namaz Ne Zaman Farz Kılındı? Namaz Neden Kılınmalı?

İslam dininin beş şartından bir olan namazın Müslümanlar için önemi nedir, namaz kılmaya ne zaman başlanılmalı, namaz Müslümanlara ne zaman farz kılınmıştır? Namaz ile ilgili bilmeniz gerekenler;
Namaz Ne Zaman Farz Kılındı? Namaz Neden Kılınmalı?

Namaz, İslam’ın en temel direğidir. Müslümanlar için çok önemli bir hediyedir. Düşünsenize, namaz kılarak huzur buluyorsunuz, kendinizi Allaha yakın hissediyor ve içinizdeki bütün kötü düşüncelerinizden uzaklaşıyorsunuz. Namazı bilinçle, içten kılan insanlar bu güzelliklerin hepsine bir anda sahip olacaklar.

Bazı insanlar, “neden namaz kılmalıyız, haşa Allah’ın bizim namazımıza mı ihtiyacı var” diye düşünürler. "Haşa" demek gerekir. Allah’ın bizim namazlarımıza ihtiyacı yok, bizim o namazları kılmaya ihtiyacımız vardır çünkü bizler günahkarız, sürekli günah içindeyiz. Bunlardan sakınmak için namaz kılmaya ihtiyacımız vardır.

“Namaz kılmama gerek yok, benim içim temizdir” Bu söylem de oldukça yanlıştır. Peygamber efendimiz gecesini gündüzünü katarak namaz kılmıştır. Haşa, onun içi çok mu kirliydi. Kimsenin kendisini avutmasına gerek yoktur. Yapılan bir yanlışı, iyiliklere kapılarak meşru gösterilmemesi gerekir. Her hayır mükafatını görür, her şer cezasını. Namaz kılmama nedenini böyle bir gerekçeye bağlayarak meşrulaştırmanın da ayrı bir günahı vardır. Namaz , Allah'ın davetidir, bizlerin de bu davete icabet etmesi gerekecektir.

 

Namaz Kılmaya Ne Zaman Başlanılmalı?

namaz kılmak

Namaz kılmak farzdır. Kadın ve erkeklerin buluğ çağına girmeleriyle birlikte onlara farz kılınmıştır. Ancak buluğ çağına girmeden 1-2 yıl önce kılınan namazlar insanın buluğ çağında kolaylıkla namaza adapte olmasını sağlayacaktır. Bu şekilde olunması daha iyidir. Namaz gençler için çok önemlidir. Gençlik zamanında insanlar günah işlemeye daha meyilli olurlar. Özellikle arkadaş ortamlarında nefissine kanıp ibadetlerden uzaklaşmaları daha kolaydır. Deli dolu olduğumuz gençlik çağlarında kıldığımız namazın sevabı daha başkadır.

 

Namaz Ne Zaman Farz Kılındı?

miraç kandili

Namaz Peygamber Efendimize ve onun ümmetine Miraç gecesinde farz kılınmıştır. Miraç gecesinde 50 vakit namaz farz kılındı, efendimiz Allah’ın huzuruna giderek bu sayıyı azalttı. En son olarak 5 vakit namaz bu gece farz kılındı. Peygamberimiz bizleri düşündüğü için Allah'ın huzuruna birkaç defa çıkmıştır. Namaz vakitlerini 50’den 5 vakte düşünmüştür. 5 vakit olan namazlarımızın önemini bilerek kılalım.

NeOldu.com / Özel Haber

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar

Şahmeran Duası

İstihare Namazı

Ayet-el Kürsi Duası

Sehiv Secdesi

Kunut Duaları

Tilavet Secdesi

Teheccüd Namazı

Kuşluk Namazı

Kerahat Vakitleri

İslam'ın 32 Farzı

İslam'ın 5 Şartı

Kandiller ve Anlamları

Cuma Günü Neden Mübarektir?

Mezhep Nedir? Kaça Ayrılır?

Sünnet Nedir?

Vacip Nedir?

Abdest Nasıl Alınır?

Şükür Namazı

Kaza Namazı

Seferi Namazı

Bayram Namazı

Hangi Namaz Kaç Rekattır?

Sabah Namazı

Öğle Namazı

İkindi Namazı

Akşam Namazı

Yatsı Namazı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum