Şahmeran Duası Nedir? Kaç Defa Okunur? Faziletleri Nelerdir?

Bütün dualardan üstün olarak bilinen şahmeran duasının okunuşunu, anlamını, faziletlerini, türkçe ve arapça yazılışını bu içeriğimizde sizlere sunuyoruz...
Şahmeran Duası Nedir? Kaç Defa Okunur? Faziletleri Nelerdir?

Şahmeran Duası

Duaların şahı olarak bilinen, kuranda geçen ve dileklerin kabulu için okunan şahmeran duası hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde derledik. Gerçek Şahmeran duasının ne için okunması gerektiği, kaç kere okunması gerektiği ve ne anlama geldiğini sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı okuyarak öğrenebilirisiniz. İşte birçok insanın umut bağladığı ve isteklerinin yerine gelmesi için allaha yalvarırken dualarında yer verdiği Şahmeran duası fazileti, anlamı, türkçe okunuşu ve nasıl yapılacağına dair detaylı bilgiler...

Şahmeran Duası Nedir?

Şahmeran duası tüm duaların şahı olarak bilinir ve kısmet, dilek, muhabbet, sevgi, nazar, satılamayan mal veya geceleri rahat uyumak için okunur.

Şahmeran duası abdestsiz veya adetliyken okunur mu? diye soranlara cevap verelim. Adetliyken okunmaması, abdestli bir şekilde okunması gereken şahmeran duası tüm şartları yerine getirildiği takdirde kısa sürede isteklerin kabul edileceği bir dua olarak bilinmektedir. İç dünyasında sıkıntılar yaşayanlar, maddi ve menevi huzursuzluk içerisinde olan insanların bir çoğu şahmeran duasını okuyarak huzura ereceklerine inanırlar.

Şahmeran Duası Ne İçin Okunur & Hangi Durumlarda Okunur?

Dualar her isteğe kapı aralar. İnsanın içine huzur verir. Dualarla isteklerinizi dile getirin, batıl inançlarla değil. Peki, herkesin bilmesi gereken Şahmeran Duası nasıl ve ne zaman okunmalı?Şahmeran Duası okumak için gerekli durumlar nelerdir? İşte, Şahmeran Duası ve okunması geren durumlar...

Bazı durumlar vardır ki, Şahmeran Duasının okunması bu vaziyetler için oldukça etkilidir. Kısmetini arayanlar, fakirlikten kurtulmak isteyenler, işe girmek isteyenler, dertleri olan kişiler bu duayı günde en az 7 kez okuması gerekmektedir. Her derdinize çare olacak bu dua, Esma-i İlahiler ve Kelime-i Tehvid olduğunda, okuma şekline dikkat eden hastalar kısa sürede şifa bulacaklardır.

Şahmeran Duası Türkçe Okunuşu

Şahmeran Duası

Arapça okuyamayanlar veya Türkçe daha rahat okuyabileceklerini düşünenler için isteklerin kabulu adına okunan şahmeran duasının Türkçe okunuşuna aşağıda yer verdik.

Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hayyu'l Kayyum, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aliyyu'l hakim, Allah'u la ilahe illa Hüve's Semiu'l Alim, Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rahmanü'r Rahim, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Vahidü'l Ehad, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ferdü'l Varid, Allah'u la ilahe illa Hüve Raufu'r Rahim, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aziz'ur Rahim, Allah'u la ilahe illa Hüve'z Zahiru'l Batın, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ahadu's Samed, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Fettahu'l Alim, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Azizu'l Alim, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hannanu'l Mennanu Deyyan, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Kadiru'l Kadir, Allah'u la ilahe illa Hüve' Rafiu'l Alim, Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rabbü'l Arş'il Azim, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Meliku'l Kudüs, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hakku'l Mübin, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Baisü'l Varis, Allah'u la ilahe illa Hüve'l Esmau'l Hüsna, Hüve'l Hayy'u la ilahe illa Hu Fed'uhü Muhlisine Lehü'd-diyn, Sübhane Birahmetike ya Erhame'r -rahimin, Ve'l Hamdu -lillahi Rabbi'l Alemin

Şahmeran Duası Türkçe Anlamı

Her şeye hayat vererek ayakta tutan, gerçek hayat sahibi Rabbim senden başka ilah yoktur. Her şeyden yüce olan Hikmet Sahibi Rabbim sen gizli ve saklı her şey bilir ve işitirsin. Sen her şeye çok merhametlisin. Her şeyin tek, ortaksız ve yalnız yaratıcısı Rabbim senden başka ilah yoktur. Eşi benzeri bulunmayan Rabbim Sen yaradılanlara karşı merhametli ve şefkatli olansın. Azameti Büyük, merhametli ve her şeye galip olan Rabbim senden başka ilah yoktur. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeyi hikmet ile açan Allah’ım, her şeye gücü yeten Kadir Allah'ım, Büyük Arşın ve her şeyin sahibi, tüm gaflet, acizlik ve hatalardan uzak Allah’ım senden başka ilah yoktur. Ölenleri diriltecek olan ve bütün varlıkların gerçek varisi Allah’ım senden başka ilah yoktur ve bütün güzel isimler yalnızca Sana aittir.

Şahmeran Duası Arapça Okunuşu

Şahmeran Duası

Şahmeran duası nasıl okunmalı? Arapça olarak okunması daha makbuldur. Sıkıntıların giderilmesi ve dileklere kavuşabilmek amacıyla okunan şahmeran duasının arapça yazılışı aşağıda yer aldığı gibidir.

أَعُوذُ بِاللّٰهِ الْعَظيمِ وَبِوَجْهِهِ الْكَريمِ وَسُلْطَانِهِ الْقَديمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجيمِ. بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِ. أَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمينَ . وَ الصَّلَا ةُ وَالسَّلَامُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَاٰلِه وَصَحْبِه أَجْمَعينَ. أَعُوذُ بِاللّٰهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجيمِ، بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحيمِ.

دعآء شاه مران

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَلِيُّ الْحَكيمِ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ السَّميعُ الْعَليمِ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمٰنُ الرَّحيمِ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْوَاحِدُ الْأَحَدُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْفَرْدُ الصَّمَدُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الرَّؤُفُ الرَّحيمُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزيزُ الْحَكيمُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الظَّاهِرُ الْبَاطِنُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْأَحَدُ الصَّمَدُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْفَتَّاحُ الْعَليمِ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزيزُ الْعَليمِ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَنَّانُ الْمَنَّانُ الدَّيَّانُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْقَادِرُ الْقَاهِرُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الرَّافِعُ الْعَليمُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الرَّبُّ الْعَرْشِ الْعَظيمُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَمْدُ الْمُبينُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَمْدُ الْبَآعِثُ الْوَارِسُ،

اَللّٰهُ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ الْأَسْمَآءُ الْحُسْنَي، هَوَ الْحَيُّ لٰا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ فَادْعُوهُ مُخْلِصينَ لَهُ الدّينُ. وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمينَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمينَ. وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظمِ.

Şahmeran Duası Nasıl Yapılır?

Şahmeran duasının nasıl ve ne zaman okunması gerektiği en az anlamı kadar sorulan sorulardan biridir. Eğer ki isteklerinizin kabul olmasını canı gönülden istiyorsanız aşağıdaki bilgileri tekrar ederek şahmeran duasını faziletli bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Şahmeran Duası okuyanlar öncelikle 2 rekat hacet namazı kılmaları gerekecektir. İlk olarak niyetinizi ediniz ve sonrasında Şahmaran Duasını okuyunuz. Diğer günlerde niyetinizi söylemeye gerek yoktur. Ara vermeden okumanız gerekir. Şahmeran Duasına ara verdiğiniz andan itibaren tekrardan baştan başlamanız gerekecektir. Duayı ikindi namazından sonra okumaya başlanılmalı, akşam namazına kadar okunmalıdır.

Şahmeran Duası Kaç Kez Okunmalı?

Şahmeran duası her türlü sıkıntı ve zorluk için okunan ve kabul olacağı düşünülen bir duadır. Alimlere göre farklı istekler için şahmeran duasının okunacağı sayı değişmektedir. Bu değişiklikler şahmeran duasının faziletini ve uhreviyatını arttıracağı için en küçük bir dileğinizde bile çokça şahmeran duası okumanız tavsiye edilmektedir. İşte şahmeran duasının hangi durumlarda kaç defa okunacağının cevapları;

1. Her türlü dilekleriniz için 41 defa okumalısınız,
2. Muhabbet ve Sevgi için 3 gün süreyle 61 defa okumalısınız.
3. Kısmet ve nasip için 21 gün boyunca, hergün 7 defa ikindi namazında sonra okumalısınız.
4. Gece rahat uyumak için 3 defa okunmalıdır.
5. Nazara karşı korunmak isteyenler 7 defa okumalıdır.
6. Satamadığınız bir malınız varsa, 11 gün boyunca, her gün 7 defa ikindi namazından sonra okumalısınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum