Teheccüd (Gece) Namazı Nedir, Nasıl Kılınır?

Teheccüd namazı Efendimizin gece kalkıp kıldığı bir namazdır. Peki, Sünnet olarak kabul edilen bu namaz, ne zaman ve nasıl kılınır? İşte, teheccüd namazı ile ilgili bilinmesi gerekenler...
Teheccüd (Gece) Namazı Nedir, Nasıl Kılınır?

Gece namazı, yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra kılınan nafile namazına denir. Eğer bir miktar uyuyup sonra kalkıp kılarsanız "Teheccüd" adını alır. Uyuyup kalkmadan olunursa teheccüd namazı hükmüne girmez.

Teheccüd namazı 2 rekattan 10 rekata kadardır. İki rekattan bir selam vermek iyidir.

Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

namaz

Teheccüd namazına başlarken “Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya” şeklinde niyet edilerek başlanır.

Namaz 2 rekattan 10 rekata kadar çıkabilir. İki rekatta bir selam verilir. Namaz çift rakamlarla kılınması tavsiye edilmiştir.

Rekat aralarında hiç konuşmadan, bir şeyler yememe durumunda tekrar niyet etmek gerekmez.

Teheccüd namazı Peygamber Efendimizin gece kalkıp kıldığı bir namazdır. Efendimize vacip olan bu namaz bizler için ise sünnettir.

Tehhecüd Namazı Ne zaman Kılınır?

Teheccüd namazı yatsı namazını kılıp uyuduktan sonra, kalktığınız zaman imsak vakti girmemişse kılabilirsiniz. Yani bir miktar uyumanız halinde yatsı namazından sonra, sabah namazı vakti girene kadar kılınabilir. İmsak vaktinin girmesiyle birlikte teheccüd namazı artık kılınmaz.

NeOldu.com / DİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum