Namaz Kılanın Önünden Geçmek Namazı Bozar Mı?

Namaz kılan kişinin önünden geçmek namazı bozar mı? Bu hemen hemen bütün Müslümanların üzerinde düşündüğü konulardan biridir.
Namaz Kılanın Önünden Geçmek Namazı Bozar Mı?

Namaz kılmak İslam dininin 5 şartından biridir. İnsanlar bu kutsi görevi günde 5 vakit eda etmekte ve manevi bir huzuru yakalamaktadır.

Yalnız bu kutsal vazifeyi yerine getirirken insanlar bazı aksaklıklarla karşılaşabiliyor. Örneğin namaz kılan kişinin önünden geçildiğinde bu onun namazının kabul olup olmadığı konusunda ikileme düşürebiliyor. Peki, namaz kılan birinin önünden geçildiğinde namaz kabul oluyor mu?

namaz-kilan-adam.jpg

'Namaz Bozulmuyor'

İlahiyatçılar namaz kılan kişinin önünde canlı varlığın ya da dikkat dağıtacak bir nesnenin olmamasının daha iyi olacağını belirtiyor. Yani namaz kılanlar bulundukları ortamda dikkat dağıtacak heykel, portre gibi eşyaların bulunmamasına özen göstermelidirler. Bu durum dinen günah değil, sadece namaz kılan şahsın dikkatinin dağılmaması için bir öneri olarak kabul edilebilir. Ayrıca insanların geçiş noktaları veya kapı ağızları namaz kılmak için pek uygun yerler değildir. Namaz esnasında birileri önünüzden geçerek dikkatinizi dağıtabilir. Yalnız namaz kılarken önünüzden biri geçse 'namaz bozulması' diye bir durum söz konusu değildir. 

esya-.jpg

Eşyadan İstifade Edin

İlahiyatçılar namaz kılanların bu konuda gönüllerini ferah tutmaları gerektiğini belirterek, dikkatlerinin dağılmasını önlemek için seccadenin secde ettiği kısmına bir eşya (tesbih, kalem ves.) koyarak namaz esnasında dış dünyayla aralarındaki bağı koparmayı denemelerini öneriyor. Kişi bu nesneyle namaz kıldığı alanı sınırlamış olur ve dış uyarıcılardan pek etkilenmez. 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar

Şahmeran Duası

İstihare Namazı

Ayet-el Kürsi Duası

Sehiv Secdesi

Kunut Duaları

Tilavet Secdesi

Teheccüd Namazı

Kuşluk Namazı

Kerahat Vakitleri

İslam'ın 32 Farzı

İslam'ın 5 Şartı

Kandiller ve Anlamları

Cuma Günü Neden Mübarektir?

Mezhep Nedir? Kaça Ayrılır?

Sünnet Nedir?

Vacip Nedir?

Abdest Nasıl Alınır?

Şükür Namazı

Kaza Namazı

Seferi Namazı

Bayram Namazı

Hangi Namaz Kaç Rekattır?

Sabah Namazı

Öğle Namazı

İkindi Namazı

Akşam Namazı

Yatsı Namazı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.