Huawei G9 Lite Ön İnceleme

Huawei, yeni akıllı telefonlarını tanıtmaya devam ediyor. Son tanıtılan modeli G9 Lite, sahip olduğu özellikler ile göz dolduruyor.
Huawei G9 Lite Ön İnceleme

HUAWEI G9 LITE TANITILDI

Huawei yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. Son çıkardığı modelleriyle hem tasarım hem de donanım anlamında kullanıcılarına üstün deneyim sunan marka, yeni telefonu G9 Lite modelini görücüye sundu. Telefon her zamanki gibi şık metal tasarımı ve kaliteli malzemesiyle birlikte göz doldurdu.

Huawei, yeni telefonunun fiyat anlamında da kullanıcısını memnun edeceğini ve G9 Lite modelinin tam bir fiyat/performans telefonu olacağını belirtti. Telefonu merak edenler için teknik özelliklerine ve diğer tüm detaylarına büyüteç tutuyoruz.


HUAWEI G9 LITE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 424ppi yoğunluk ve %70 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 MSM8932 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve çift hat


HUAWEI G9 LITE EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

huawei-g9-lite-ekran.jpg

Huawei' nin son dönemde çıkardığı telefonların tasarımına baktığımız zaman çıtayı yükselttiğini görüyoruz. Üst segment telefonlarda görülen metal kasa özelliğini orta segmenete hatta giriş segmente taşıyan firmalar arasında başı çeken Huawei, G9 Lite modeliyle de bu geleneğini bozmuyor ve yekpare alüminyum gövdeye sahip bir telefonla karşımıza çıkıyor.

Telefonun ön tarafına bakınca 5.2 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekran dikkat çekiyor. Ekranın IPS LCD yapısı görüntülemede iyi işler ortaya koyabiliyor. 1.500:1 kontrast oranı ve 400 nit parlaklık sayesinde güneş ışığı altında dahi ekranın okunabilirlik seviyesinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca 424ppi piksel yoğunluğu ile yüksek keskinlikte ve netlikte görüntüleme yeteneğine sahip.

huawei-g9-lite-tasarim.png

Metal çerçevesine bakınca sağ tarafında ses ve güç tuşlarını görüyoruz. Bu tuşlar haricinde telefonda fiziksel tuş bulunmuyor. Üstte 3.5mm kulaklık çıkışı, solda hat ve hafıza kartı girişi yer alırken, güç girişi ve hoparlör telefonun alt tarafına konumlandırılmış. Arkasını çevirdiğiniz zaman köşeli parmak izi okuyucu ve aynı tasarıma sahip kamera telefonun tasarımıyla uyumlu şekilde kendini gösteriyor. Taşlanmış metal gövde elinize aldığınız zaman kalite algısını epey yükseltiyor.


HUAWEI G9 LITE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

snapdragon-617.jpg

Huawei, yaptığı yatırım ile kendi işlemcisini üretebilen firmalar arasında yer alıyor. Ürettiği işlemcilerini telefonlarında kullanan firma, bu modelde Qualcomm üretimi Snapdragon işlemci seçeneği ile geliyor. Huawei G9 Lite, 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 MSM8952 işlemciden gücünü alıyor. Adreno 405 grafik birimi ve 3 GB ram bellek ile birlikte performans anlamında iyi işler yapabilme potansiyeli olduğu görülüyor.

Samsung' un satış stratejisine benzer şekilde Huawei de kimi ülkelerde Snapdragon işlemcili telefonları satışa sunarken kimi ülkelerde kendi üretimi HiSilicone işlemciye sahip telefonları satışa sunacağını açıkladı. Kimi modellerin sahip olacağı 2.0 GHz hızında 8 çekirdekli yapıda ve ayrıca sensör uygulamaları için harici dahili hareket işlemcisi olan HiSilicon 650 işlemci performans bakımından Snapdragon 617' yi aratmayacaktır. Telefonlar kullanıcılara ulaştığı zaman iki işlemcinin hız farkını test videolarıyla görmek mümkün olacaktır.

huawei-g9-lite-batarya.jpg

3.000 mAh bataryası çıkarılamayan yapıdaki telefon normal kullanımda 1 günden fazla kullanım süresine sahip. Yoğun kullanımda dahi büyük batarya 1 günü çıkarmanızı yetecek kullanım süresi sunabiliyor. Bataryanın performansı tasarruflu işlemci ile birlikte kullanıcısını memnun edecektir diye düşünüyoruz. 16 GB dahili depolama hafızası olan telefon arttırılabilir hafıza desteğine sahip. 128 GB microSD kart desteği olan Huawei G9 Lite, hafıza konusunda sorun yaşatmayacak.


HUAWEI G9 LITE KAMERA ve DİĞER ÖZELLİKLERİ

huawei-g9-lite-kamera.jpg

Telefonun arka tarafında 13 MP çözünürlüğe sahip kamera kullanılıyor. Bu kamera f/2.0 diyafram ve 5 elementli lense sahip. Mavi filtre cam teknolojisi ile donatılan kamerada ayrıca HDR, otomatik odak, odak takibi, panorama, sesli komut ve zamanlayıcı gibi özellikler mevcut. Çift led flaşı sayesinde ışığın yeterli olmadığı ortamlarda dahi net kareler yakalamanıza imkan sağlıyor.

Ana kameranın 1080p Full HD video kaydı yaptığını ve buna ek olarak Time-Lapse video ve ağır çekim videolar çekebildiğini belirtelim. Ön kameranın 8 MP çözünürlüğü ve geniş açılı lensi özçekimleri kolaylaştırıyor. Ön kameranın el hareketleriyle ve sesle kontrol edilebildiğini, BSI sensöre sahip olduğunu, panorama özçekim özelliği olduğunu ve 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini ekleyelim.

huawei-g9-lite-siyah.jpg

Telefonun dikkat çeken özelliklerinden biri de parmak izi sensörüne sahip olması. Huawei' nin son dönem çıkardığı telefonların çoğunda olduğu gibi bu telefonda da 0.5 saniyede okuma hızına sahip parmak izi okuyucu mevcut. Bu sayede telefonun güvenliği artırılmış ve destekleyen uygulamalarda şifre girme derdi ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca aynı anda aktif olan çift sim kart desteği sayesinde hem şirket hem de kişisel hattı olanları, iki telefon taşıma derdinden kurtarıyor.


HUAWEI G9 LITE FİYAT VE YORUM

huawei-g9-lite-renkler.jpg

Huawei G9 Lite Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Telefonun ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağına dair resmi bir açıklama şu an için bulunmuyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde satışa sunulacak telefonun yaz sonuna doğru ülkemizde de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Tanıtımda Huawei tarafından belirlenen fiyat ise 260 Dolar olacağı yönünde... Kur ve vergiler dahil edildiği zaman Huawei G9 Lite satış fiyatı, 1.250 TL ile 1.500 TL arasında olacak diye tahmin ediliyor.

Ucuza Nasıl Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Telefonun özellikleri dengeli diyebiliriz. Snapdragon işlemci olsun HiSilicon 650 işlemci olsun performans konusunda bekleneni verebilecek işlemcilerdir. Metal kasası ile sağlam ve zarif görüntü sergileyen telefon, uygun fiyatla gelirse ülkemizde iyi satış rakamları yakalayabilir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.