Huawei Honor V8 Tanıtıldı

Huawei, Çin'de yapılan teknoloji fuarında yeni modellerini sırayla tanıtıyor. Son tanıttığı modeli olan Honor V8, çift kamerasıyla dikkatleri üzerine çekti
Huawei Honor V8 Tanıtıldı

ÇİFT KAMERALI YENİ HUAWEI

Huawei, ülkesinde devam eden teknoloji fuarında arka arkaya yeni modellerinin lansmanını gerçekleştiriyor. En son tanıttığı modellerden olan Honor V8, çift kameralı yapısıyla dikkat çekiyor. Firmanın ilk çift kameralı telefonu olan P9 modelinden ilham alınarak tasarlanan telefon, daha uygun fiyatlı versiyon olarak piyasa sürülecek.

Hauwei P9 ile birlikte fotoğraf dünyasının en eski ve ünlü isimlerinden Leica ile işbirliğine giden firma, bu Honor V8 modelinde aynı şekilde davranmamış. Kendi ürettiği lens ve merceklere sahip çift arka kamerası ve büyük ekranıyla pazarda kendine pay arayacak Honor V8' in teknik özelliklerine ve fiyatına göz atıyoruz.


HUAWEI HONOR V8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.7 inç 2560x1440p QHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 2.5D eğimli ekran, 1500:1 kontrast ve %73 ekran/gövde oranı

- 2.3 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 950 İşlemci

- 4 GB Ram ve Mali-T880 MP4 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 12 MP çift ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.500 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift sim kart girişi ve USB Type-C


HUAWEI HONOR V8 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

Tasarım konusunda başlarda büyük markaların ürünlerinden izler taşısa da gün geçtikçe kendine has tasarımlar ortaya koyan markalardan biri şüphesiz Huawei' dir. Telefonlarının tasarımları çoğu kesim tarafından beğenilir ve hatta kendinden sonra gelen küçük markalar tarafından örnek alınır.

honor-v8-ekran.jpg

Honor V8 modeline baktığımız zaman yine tasarım mühendislerinin başarılı olduğunu görüyoruz. Önden bakıldığı zaman köşeli hatlara sahip telefonun, 5.7 inç ekranı dikkat çekiyor. Bu ekran 2560x1440p QHD çözünürlüğü ile orta ve alt segment Hauweiler' den ayrılmayı başarıyor. Ekranın 1500:1 kontrast oranı ve köşelere doğru eğimli 2.5D tasarımı albenisini artırıyor. Ayrıca bu ekran, %95 seviyesinde NTSC paneli sayesinden yüksek doğrulukta ve derinlikte renkler üretebiliyor.

Telefonun arka tasarımında ilk göze çarpan tabi ki çift kamerası oluyor. Bunun haricinde tek parça metal kasa, kalite algısını yükseltiyor. Kameraların yanında lazer algılayıcı ve led flaş bulunuyor. Kamera öğelerinin bulunduğu üst kısım farklı renk tonuna sahip yapısıyla tasarıma hareket katıyor. Kameraların altında yuvarlak şekilli parmak izi okuyucu ve alt tarafta model ailesi Honor logosu yer alıyor.


HUAWEI HONOR V8 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

honor-v8-kamera.jpg

Huawei Honor V8' in çift kamerası bahsettiğimiz gibi telefonun en dikkat çeken özelliği olarak karşımıza çıkıyor. 12 MP çözünürlüğe sahip çift kamera kullanılıyor olması şüphesiz bunun başlıca nedenidir diyebiliriz. Çift kamera olgusunu gündeme taşıyan LG G5 modelinin kameralarından biri 16 MP iken diğer 8 MP olduğunu hatırlatalım. Huawei her iki kameranın çözünürlüğünü 12 MP yaparak fotoğraflardaki kaliteyi yukarılara taşımış.

Sony Exmor RS sensöre sahip ana kameralar RAW formatında ham fotoğraf kaydı yapabiliyor. Tam manuel kontrol imkanı ile profesyonel makineleri aratmayacak kaliteli fotoğraflar çekilmesini mümkün kılıyor. Arka kameraların ayrıca; lazer destekli hızlı odaklanma, perde hızı kontrolü, HDR, BSI sensör ve RGB 3 renk sensör gibi özellikleri bulunuyor. Ana kamera ile 1080p Full HD video kaydı yapılıyor ve çift led flaşı ile karanlık ortamlarda aydınlık fotoğraflar çekmeye imkan sağlanıyor. 

Ön kameraya bakınca 8 MP çözünürlüğe ve F/2.4 diyaframa sahip bir kamera dikkat çekiyor. Kameranın çözünürlük değeri yüksek olsa da diyafram değerinin biraz geride olduğunu belirtelim. Ön kamera otomatik odaklama ve sesli komut gibi özelliklerin yanında 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

hisilicone-kirin-95.jpg

Honor V8' in, Huawei' nin kendi üretimi olan 2.3 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 950 işlemci kullandığını görüyoruz. Bu işlemciye yardımcı olan ve sensörlerin çalışmasını kontrol ederek işlemci üzerindeki yükü alan i5 hareket işlemcisi dikkat çekiyor. Grafik biriminde Mali-T880 MP4 görev alırken 4 GB ram bellek bu donanıma eşlik ediyor. Telefonun donanım özelliklerine bakınca oldukça performanslı olacağını söylemek güç değil. Oyun oynamayı sevenleri, büyük ekranı ile memnun edecek diyebiliriz.

32 GB ve 64 GB depolama seçenekleriyle satışa sunulacak modelin 128 GB MicroSD kart desteği sağlıyor oluşu hafıza sorunu yaşatmayacağına işaret ediyor. 3.500 mAh bataryası kullanıcıların en büyük dertlerinden olan şarj sorununu çözecek gibi duruyor. Performanslı işlemci ve QHD çözünürlüklü ekran kullanımı her ne kadar güç tüketimini artıracaksa da bu kapasitedeki bir bataryanın yoğun kullanımda dahi 1 günü rahatlıkla aşan kullanım süresi sunacağını ekleyelim.

honor-v8-batarya.jpg

Telefonun diğer dikkat çeken özellikleri ise güvenlik için parmak izi okuyucusuna sahip olması ve USB Type-C girişini kullanıyor olması denebilir. Geleceğin standart bağlantısı olacak USB Type-C yeni çıkan modellerde Micro USB' lerin yerini almaya devam ediyor. Parmak izi okuyucusu da aynı şekilde yeni model telefonlarda güvenlik adına olmazsa olmazlar arasındaki yerini almış durumda... 


HUAWEI HONOR V8 FİYAT VE YORUM

honor-v8-fiyat.png

Huawei Honor V8 Türkiye fiyatı hakkında henüz açıklama yapılmış değil. FHD ekran ve QHD ekran çözünürlüğüne sahip olmak üzere iki farklı versiyon ile satılacak telefonun Amerika fiyatları FHD için 350 Dolar, QHD için ise 440 Dolar olarak belirlendi. Telefonun ülkemiz pazarına ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağını bekleyip göreceğiz. 

Ucuza Nasıl Alabilirim? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei V8, Honor ailesinin performanslı ve iddialı özelliklere sahip olma geleneğini devam ettiriyor. Telefonun işlemcisi güçlü, ekranı yüksek kaliteli ve kullanılan çift kamerası da fark yaratıcı özellikler diyebiliriz. 1.500 TL bandı civarında fiyatlar ile satışa sunulursa ülkemizde yüksek başarı elde edecektir diyebiliriz.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.