Samsung Galaxy C5 Ön İnceleme

Samsung yeni telefon duyurusunu gerçekleştirdi. C serisi adını verdiği yeni bir aile ile birlikte duyurduğu telefonlardan C5 modelini inceliyoruz. İşte Samsung Galaxy C5 özellikleri ve tüm detayları...
Samsung Galaxy C5 Ön İnceleme

SAMSUNG'TAN YENİ C SERİSİ

Samsung, bir süredir sızdırılan haberlerde yer alan C serisi adını verdiği yeni model ailesini doğruladı. Orta ve orta-üst segment modellerin yer alacağı, kaliteli malzemelerin kullanılacağı bu aileye mensup ilk üye olan Galaxy C5, Çinli müşteriler için düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. 

Samsung Galaxy C5' in metal gövdesi ve tasarımı, ilk bakışta Galaxy S6 modelini andırıyor olsa da bazı tasarımsal oyunlarla ondan ayrılıyor. Gelişmiş donanım öğeleri ile dikkat çeken telefonun teknik özelliklerine ve fiyat bilgisine hep birlikte göz atıyoruz.

SAMSUNG GALAXY C5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 424 ppi yoğunluk ve %71 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 MSM8952 İşlemci

- 4 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.600 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve görüntülü görüşme

SAMSUNG GALAXY C5 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

galaxy-c5-beyaz.png

Samsung' un plastik ya da polikarbon madde kullanarak ürettiği telefonları uzunca bir süre kullanıcıların eleştirilerine sebep oldu. Bu ısrarını uzun süre devam ettiren şirket yakın zaman önce bu tavrından vazgeçti ve daha kaliteli malzemelerden telefon üretmeye başladı. 

Galaxy C serisinin ilk üyesi olan C5, yekpare metal gövdesiyle daha ilk bakışta sağlam olduğunu hissettiriyor. Telefonun ön tasarımına bakınca, Galaxy A serisinin köşeli hatlarına sahip olduğu açıkça görülüyor. Ekranın altında ve üstünde bırakılan boşluklar çok büyük değil. Telefon %71 ekran/gövde oranıyla sınıf standartlarına uyum gösteriyor.

galaxy-c5-ekran.png

5.2 inç ekranı 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip telefonda inç başına 424 piksel (424ppi) düşüyor. Bu keskinlik değeri ile oldukça net görüntüler oluşturabilen ekran, Super AMOLED teknolojili paneli sayesinde yüksek kontrastlı ve canlı renkler üretebiliyor. Telefonun ekran kalitesi konusunda iyi işler ortaya koyabileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Arka tasarıma geçtiğimiz zaman, Samsung telefonlardan alışık olmadığımız bir tasarım bizi karşılıyor. Üstteki ve alttaki anten çizgileri göze çok tanıdık geliyor. İlk bakışta HTC One modelleri ile iPhone 6/6S modelleri arasında gidip gelmeye sebep olan tasarım, yekpare metal malzemesiyle dikkat çekiyor. Tam ortadaki büyük lensli kamera, dışarı çıkıntılı yapısıyla Galaxy S6 ve S7 kamerasını andırıyor. Kameranın yanında ikili led flaş ve hemen altındaki krom renkli Samsung logosu, arka tasarımın dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.

SAMSUNG GALAXY C5 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

galaxy-c5-kamera.png

Samsung, yeni modelinin ana kamerası olarak 16 MP çözünürlüğe sahip kamera tercih etmiş. Bu kamera, Galaxy S6 modelinde kullanılan kamera ile aynı olma özelliği taşıyor. F/1.9 diyafram açıklığına sahip kamera, 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Yeterli ışık olmayan ortamlarda ana kamera, çift tonlu led flaşı sayesinde hem daha fazla aydınlatma hem de renk doğruluğu sağlayabiliyor.

Öndeki kameranın, önceki çoğu modelden farklı olarak 8 MP çözünürlüğe sahip olduğu görülüyor. Bu kadar yüksek çözünürlüklü ön kameraları pek fazla tercih etmeyen Samsung, özçekim akımının ısrarına dayanamayarak çareyi Çinli rakipleri gibi ön kamera çözünürlüğünü yükseltmekte bulmuş. Ön kameranın da arka kamera gibi F/1.9 diyafram değerine sahip olduğunu ve 1080p FHD video kaydı yapabildiğini belirtelim.

snapdragon-617.jpg

Amiral gemisi modellerinde kendi üretimi olan Exynos işlemcileri kullanan Samsung, Galaxy C5' in işlemci tarafında 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemci tercih etmiş. Oyunlar ve grafik performansı için Adreno 405 grafik birimine sahip telefon, 4 GB ram belleği ile performans anlamında kullanıcısını memnun edeceğe benziyor. 

2.600 mAh bataryası, yekpare gövde tasarımı sebebiyle çıkartılamayan cihazda parmak izi okuyucu da bulunuyor. Öndeki fiziksel tuşa konumlandırılan parmak izi okuyucu, Samsung Pay ödeme istemiyle entegre çalışabiliyor ve telefonla ödemelerinizde hem kullanım kolaylığını hem de güvenliği artırıyor. Dahili radyosu ile karasal radyo yayınlarını dinlemenizi sağlayan telefon, rakiplerinde olmayan şebeke üzerinden görüntülü konuşma desteğiyle öne çıkıyor.

SAMSUNG GALAXY C5 FİYAT ve YORUM

samsung-galaxy-c5-renkler.jpg

32 GB ve 64 GB dahili depolama seçenekleriyle satışa çıkacak olan Galaxy C5 Türkiye fiyatı hakkında henüz resmi bilgi bulunmuyor. Merak edenler için telefonun ilk belirlenen fiyatı; 32 GB versiyonu 335 Dolar, 64 GB versiyonu ise 370 Dolar olacak ve altın, pembe, gümüş ve beyaz renk seçenekleri ile satılacak.

Editör Yorumu: Telefonun tasarımı HTC ve Apple' dan fazlasıyla izler taşıyor. En beğenilen tasarımları ortak bir telefonda toplamaya çalışan Samsung, donanım özellikleriyle de orta segmente iddialı bir model kazandırdı denebilir. Ancak ilk açıklanan fiyatlara göre rakiplerinin epey üstünde kalan firma, ülkemizdeki vergiler de eklenince Türk müşterilerini memnun etmeyecek etiketlerle raflardaki yerini alacak gibi duruyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.