Huawei P9 İncelemesi

Huawei' nin sürpriz şekilde Leica ile ortaklığa giderek yarattığı ve kamera konusunda iddialı modeli P9' u mercek altına alıyoruz.
Huawei P9 İncelemesi

HUAWEI ve LEICA İŞBİRLİĞİ

Huawei amiral gemi serisi olarak kabul edilen P serisine yeni üyesini ekledi. Bir süredir sızıntılarla haber olan telefonun gerek tasarımı gerekse teknik özellikleri beklendiği gibi çıktı. Ancak Huawei' nin tahmin edilemeyen bir sürprizi vardı. Leica...

Kamera ve lens konusunda dünyanın önde gelen köklü ve prestijli markası Leica' nın fotoğrafçılık dünyasındaki yeri ayrıdır. Bunu avantaja çevirmek isteyen Huawei P9 modelinde Leica ile işbirliği yaptı ve kameralarında Leica imzası bulunan çift arka kameralı telefonunu tanıttı.


HUAWEI P9 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 2.5D eğimli ekran, Gorilla Glass 4 ve %72 ekran/gövde oranı

- 2.5 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 955 İşlemci

- 4 GB Ram ve Mali-T880 MP4 Grafik İşlemci

- 32 ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 12 MP Leica çift ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve USB Type-C


HUAWEI P9 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

huawei-p9-ekran.png

Huawei P9' un 5.2 inç ekranı 1920x1080p FHD çözünürlüğe sahip. 424ppi yoğunluk değeriyle ürettiği görüntülerin netliği başarılı ve keskinliği yüksek diyebiliriz. Bu ekran %96 NTSC oranı sayesinde yüksek canlı renkler ve derin kontrast sunabiliyor. Ayrıca 2.5D tasarım köşelerine doğru camın eğimli olmasını sağlıyor ve Gorilla Glass 4 kaplama ile birleşince çizilmelere ve kırılmalara karşı hem dayanıklı hem de zarif görüntü meydana getiriyor. 

Telefona önden baktığınız zaman ekranın geniş alan kapladığını görüyoruz. Ekran altında ve üstünde bırakılan boşluklar olabildiğince küçük tutularak telefonun boyutları da küçültülmüş. Huawei P9 %72 ekran gövde oranına sahip.

huawei-p9.png

Çerçeve ile başlayan metal gövde arka tasarımı tamamıyla kaplıyor. Telefonun yekpare alüminyum malzemeden olması hem dayanıklılık, hem hafiflik hem de kalite algısı yaratıyor. Taşlanmış mat yüzey elde tutmayı kolaylaştırıyor. Arkasını çevirdiğiniz zaman ilk dikkat çeken çift kamera oluyor. 

Daha önce HTC ve LG çift arka kameralı telefonlar üretmiş olsa da Huawei P9, Leica farkıyla onlardan ayrılıyor. Çift kamera sol tarafa konumlandırılmış. Hemen yanında çift led flaş ve sağ tarafta ise Leica yazısı dikkat çekiyor. Kameraların bulunduğu kısım farklı renk ile tasarlanarak Leica işbirliğine vurgu yapılmış. Onların altında orta kısımda ise telefonun tasarımına uygun şekilde parmak izi okuma sensörüne yer verilmiş.


HUAWEI P9 LEICA KAMERA ÖZELLİKLERİ

huawei-p9-kamera.jpg

Sahip olduğu çift kamerasıyla dikkat çeken telefonun her iki arka kamerası da 12 MP çözünürlüğe sahip. Kameraların çalışma prensibine gelince Leica tarafından verilen bilgiye göre akıllı telefonlarda kullanılan kameraların renkli sensörleri derinlik algısında ve fotoğraf içinde aydınlık ile karanlık kalan bölgelerde yeterince kaliteli görüntüler sunamıyor. 

Leica' nın telefonda uyguladığı yöntem ise kameralardan bir tanesinin sadece siyah beyaz çekiyor olmasından ibaret. Yani bir kamera renk sensörüne değil sadece derinlik ve aydınlık sensörüne sahip iken diğer kamera 3 renk RGB sensörüne sahip. Yani aynı anda hem siyah beyaz hem de renkli fotoğraflar çekiliyor ve bunlar yazılım ile birleştiriliyor. Bu işlem sonucunda fotoğraftaki detayların daha iyi görünmesi ve koyu alanların dahi net olması sağlanıyor.

huawei-p9-leica.png

Sony Exmor RS sensör ile desteklenen kameralar fotoğraf konusunda kalite isteyenleri tatmin edecek işler ortaya koyabiliyor. Özellikle sonradan odak değişimi ve yakın nesneye odaklanıp arkadaki nesneleri bulanık(flu) bırakarak güzel fotoğraflar çekmeniz sağlanıyor. Bunlara ek olarak çekilen fotoğrafların diyafram değerini de sonradan değiştirebiliyorsunuz. Tüm bu işlemler kamera konusunda telefonu ayrı bir yere koyuyor olsa da optik görüntü sabitleyici bulunmaması çoğu kullanıcı için hayal kırıklığı sebebi olacaktır.

Arka kameranın ayrıca; hızlı odaklama, lazer odaklama, HDR, perde hızı ayarlama, tam manuel kontrol ve RAW fotoğraf kaydetme gibi özellikleri bulunuyor. Öndeki kameranın 8 MP çözünürlüğü ve optik odaklanma özelliği bulunuyor. Geniş açılı lense sahip bu kamera arka kamerada olduğu gibi 1080p FHD video kaydı yapabiliyor.


HUAWEI P9 İŞLEMCİ VE DONANIM ÖZELLİKLERİ

hisilicon-kirin.jpg

Telefonun kalbinde yer alan 2.5 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 955 işlemci performans anlamında şirketin ürettiği en yeni ve en güçlü işlemci olma özelliğini taşıyor. Mali-T880 MP4 grafik işlemci ve 4 GB ram belleğin desteği ile telefonun günlük kullanımda sunduğu performans etkileyici diyebiliriz. Oyun oynamayı sevenler için ise grafik biriminin piyasadaki en son çıkan ağır grafikli oyunlar dahil başarıyla oynatabildiğini ve herhangi bir takılma ya da kasılma yaşatmadığını ekleyelim.

Huawei P9' a hayat veren 3.000 mAh kapasite li batarya yekpare metal gövde sebebiyle çıkarılamıyor. Bataryanın kapasitesi FHD ekran ile birlikte 1 günü aşan kullanım sunar gibi düşünülse de yoğun kullanımda akşam eve gittiğinizde telefonu şarj etmeniz gerekebilir. İşlemcinin güçlü yapısına ek olarak telefondaki çift kamera görüntüleri işlemeye çalışırken iyi güç tüketiyor diyebiliriz. Bol bol fotoğraf çekenler ve oyun oynayanlar için şarjın en fazla akşama kadar dayanacağını hatırlatalım.

huawei-p9-girisler.jpg

32 GB ve 64 GB dahili hafıza seçenekleri ile alınabilen telefonun hafızası istenirse 128 GB MicroSD kart ile artırılabiliyor. Telefon hafıza konusunda kullanıcısına geniş alan imkanı tanıyor. Telefonun parmak izi okuyucusu Huawei tarafından dördüncü nesil olarak adlandırılıyor. Okuma hızı oldukça yüksek olan bu sensör hem güvenlik hem de kullanım kolaylığı sağlıyor. USB Type-C girişi bulunan telefon hızlı veri aktarımı yapmanıza imkan tanıyor.

HUAWEI P9 FİYAT VE YORUM

huawei-p9-beyaz.jpg

Huawei P9 Türkiye fiyatı ise 2499 TL olarak belirlendi.

Nasıl Ucuza Satın Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Telefon tasarım anlamında çok başarılı görünüyor. Leica ile birlikte kameraya odaklanması, firma için yenilikçi ve güzel sonuçlar alacağı bir deneyim olacaktır. Ancak kameraya bu kadar odaklanmışken optik görüntü sabitleyici olmaması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ayrıca kamera teknolojisinin getirdiği dezavantajlardan biri işlemcinin görüntüler işlerken fazla pil tüketmesi diyebiliriz. Kamerayla çok uğraşanların şarj sıkıntısı ve ısınma sorunu yaşayabileceklerini hatırlatmakta fayda var. Huawei P9'un akıbetini satış fiyatı belirleyecektir diyebiliriz.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.