Ayak Kokusuna Son Verecek 10 Yöntem

Ayak kokusu nasıl giderilir, ayak kokusunu ortadan kaldırmak için neler yapılabilir? İşte, ayak kokusunu ortadan kaldırmanızı sağlayacak yöntemler;
Ayak Kokusuna Son Verecek 10 Yöntem

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayaklar gün boyu vücudun ağırlığını taşıyan en önemli organdır. Bu sebepten dolayı en çok bakımı ve ilgiyi hak ederler. Gün içerisinde gerek iş hayatı gerek özel hayat içinde ayaklar en çok yorulan taraf olduğundan dolayı ayakkabı içinde çok fazla kalmaları kötü kokularında oluşmasına neden olabilir.

Bu kokulara son vermek için bazı önemli yöntemleri uygulamak gerekir. Ayak sağlığına gereken özen, kokuları gidermekle başlar. Ayak kokuları çevreyi çok rahatsız eden bir durumdur. Kokuların oluşması için belli başlı sebepler bulunmaktadır.

1. Ayakkabınızı Doğru Seçin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayak kokusunu önlemek için havalandırması olan ve kaliteli malzemelerden üretilen ayakkabıları tercih etmelisiniz. Ayrıca günlük olarak çorap değişimini özenle yapmanız gerekir.

2. Ayakları Sirkeyle Dinlendirin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayaklar gün içerisinde sürekli ayakkabı içinde olduğundan dolayı terler ve kokar. Akşamları ayakları sirkeli suya batırarak dinlenmesini sağlayın. Bu şekilde oluşan kötü kokular ayakları terk edecektir. Bu yöntem ayrıca oluşan bakterileri de kısa sürede öldürür.

3. Ayakları Çay Deminde Bekletin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Günün yorgunluğunu almak ve kötü kokuları engellemenin en bilinen yolu çay içinde ayakları bekletmektir. Çayın içindeki etken maddeleri ayak kokusunu önlemeye yarar. Yayvan kaba boşaltılan çay deminin içinde ayaklar yaklaşık 30 dakika bekletilir.

4. Ayakkabılara Pudra Serpin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Kötü kokuları engellemek için giyilen ayakkabıların içine toz pudra serpmek nem dengesini sağladığından dolayı ayaklarda koku yapmaz.

5. Tuzlu Su Karışımı Yapın

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Halk arasında en çok bilinen bir yöntem olmasıyla bilinir. Ilık suyun içine bir tutam kaya tuzu ilave edip karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içinde 30-40 dakika bekletin. Zararlı organizmaların oluşmasını önemli derece önler.

6. Zencefil Yaprağını Deneyin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayak kokusu oldukça tahammülü zor bir koku çeşididir. Bu nedenle evde alacağınız basit yöntemler bu kokuların giderilmesini sağlar. Akşam yatmadan önce ayakkabının içine konuşacak zencefil yaprağı ayakkabının içine hoş bir koku bırakacaktır.

7. Alkollü Bez İle Hijyen Sağlayın

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Sürekli terleyen ve etrafa kötü koku salan ayakları her gün düzenli olarak saf alkol ile temizleyin. En iyi verimi alabilmek için her gün yapılması gerekir.

8. Çoraplarınızı Dikkatli Seçin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayakkabı çorapsız giyilmediğinden dolayı çorap seçerken dikkat edilecek bir sürü sebep vardır. Naylon ve polyester kumaşlı çoraplar kötü kokuların oluşmasına destek sağlar. Bundan dolayı pamuklu çoraplar giyilmelidir.

9. Nişasta İle Ayaklara Masaj Yapın

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Ayak kokusu çekilecek gibi değilse denen yöntemlere rağmen istenilen sonuç alınamadıysa, nişasta ile her gece yatmadan önce ayaklar ovulur. Kısa sürede fark hemen ortaya çıkacaktır.

10. Karbonat ile Ayaklarınızı Dinlendirin

Ayak Kokusuna İyi Gelen Yöntemler

Bir kaba su ilave edin ve ardından karbonat ekleyin. 15 dakika ayaklarınızı bekletin. Hem yorgunluk gidecek, hem de kötü kokuların kökü kazınacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ayak Ödemi Nedir? Yol Açtığı HastalıklarAyak Mantarından Kurtulmanın Yolları
Çukur Ayak (Pes Kavus) Nedir?Yalın Ayak Yürümenin Faydaları ve Zararları
Doğuştan Çarpık Ayak Nedir? TedavisiAyak Üşümesinin Nedenleri ve Tedavisi
Ayak Bileği Kireçlenmesi Nedir?Ayak Terlemesine Ne İyi Gelir?
Ayak Uyuşması NedenleriEl ve Ayak Üşümesine Ne İyi Gelir?

Ayakkabı ve ayak kokusu nasıl giderilir?

Ayakkabının ve ayağın kokusunu gidermek için doktora başvurmanızı öneririz. Eğer ayağınız çok fazla terliyorsa, bu yüzden de koku meydana geliyorsa terleme önleyici ilaçlar kullanabilirsiniz. Ayak kokusunu ortadan kaldıran kremleri de deneyebilirsiniz.

Ayak kokusu için eczaneden ne alınır?

Ayak kokusu için Lapitak gibi markaların ürünlerini kullanmanızı öneriyoruz. Son derece etkili olan bu ürünler sayesinde ayak kokusunu tamamen gidermeniz mümkündür. Kremler sabah ve akşam olmak üzere 2 defa sürülür.

Ayak kokusuna evde ne yapılır?

Ayak kokusunu ortadan kaldırmak için karbonat kullanabilirsiniz. Karbonat, ayak kokusunu ve kötü kokuları ortadan kaldırabilen bir gıdadır. Leğenin içerisine ılık su koyulur, karbonat ilave edildikten sonra ayak leğenin içerisinde bekletilir. 45 dakika bekledikten sonra ayağınızdaki kokuları tamamen giderebilirsiniz.

Pudra ayak kokusunu giderir mı?

Pudra ayak kokusunu ortadan kaldırabilen etkili bir yöntemdir. Ayağın terlemesini önleyen pudra, kızarıklık yaşanmasını da önler. Ayağınız kaşınıyor ve aynı zamanda kötü kokuyorsa pudra yöntemini deneyebilirsiniz.

Erkek ayağı neden kokar?

Pek çok erkeğin kabusu olan ayak kokusu terleme sonucu ortaya çıkan bakterilerden neden olur. Bu durumu ortadan kaldırmak herkes için mümkün olmasa da alınacak bazı önlemler ile ter ve bakteri oranı azaltılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.