Asus TUF Gaming F15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Oyun bilgisayarı denildiği zaman akla gelen ilk bilgisayar markalarından birisi Asus'tur. Biz de Asus'un en çok satan modeli Gaming F15'i inceledik.
Asus TUF Gaming F15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Asus'un en çok satan modellerinden birisi olmayı başaran TUF Gaming F15 oyuncu canavarı muazzam özelliklere sahiptir. Biz sizler için yazımızda Asus TUF Gaming F15'in ekranını, performansını, bataryasını, soğutmasını, işlemcisini ve daha birçok özelliğini detaylı bir şekilde araştırdık, yazımıza ekledik. Makalemizi okuyarak Asus TUF Gaming F15 modeli hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Asus TUF Gaming F15 Teknik Özellikler

İşlemci:Intel® Core™ i5 10300H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.6" FHD (1920*1080), 144Hz
Chipset:Intel HM570
Ekran Kartı:GTX1650 4 GB
Hafıza: 8 GB DDR 4 2933 MHz
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:512GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Ön Kamera:HD type (30fps@720p)
Pil:48WHrs, 3S1P, 3-cell Li-ion
Güç Adaptörü: 150W AC Adaptör
Boyutlar:W-35.90 x D-25.60 x H-2.49 cm
Ağırlık:2.3 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
Asus TUF
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Asus TUF Gaming F15

ARTILAREKSİLER
Yeni Nesil İşlemciKlavye Işığı Az
Şık Tasarım
Kaliteli Ekran
144 Hz
Yüksek Depolama

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

GTX 1650 ile güçlendirilen oyun canavarı Asus TUF Gaming F15, 144 Hz yenileme hızına sahip ekranı sayesinde tüm oyunlarda akıcı bir deneyim sağlar. Asus TUF Gaming F15, şık görünümüyle de dikkatleri üzerine çekmektedir. Tabanın etrafındaki bal peteği tasarımıyla rahat tutuş sağlar. Performans olarak da piyasadaki çoğu bilgisayardan daha iyidir.

İşte oyun canavarı MSI Katana GF66 ile ilgili tüm detaylar;

Asus TUF Gaming F15 Performans

Asus TUF Gaming F15

Piyasada bulunan tüm oyunlarda üst düzey performans sunabilen oyuncu bilgisayarı Asus TUF Gaming F15, 10. Nesil Intel Core i5 işlemciye sahiptir. Bu işlemciyle birlikte GeForce GTX 1650 ekran kartı birleştiğinde oyunlarda ultra performans sunar. Çeşitli oyunlarda yüksek FPS değerleri görebilmek mümkündür. 512 GB'lık SSD ile de oyunların yükleme süreleri hızlandırılır.

Asus TUF Gaming F15 Depolama

Asus TUF Gaming F15

512 GB'lık SSD ile öne çıkan Asus TUF Gaming F15, oyunlardaki yükleme sürelerini ciddi derecede düşürür. Oyunlar depolama alanlarına kurulduğu için HDD veya SSD'nin okuma, yazma hızı ne kadar yüksekse bilgisayarınız ve oyunlar o kadar hızlı açılır. Asus TUF Gaming F15 512 GB çok hızlı bir SSD'ye sahip olduğundan dolayı oyunlarda bekleme süreleri ciddi oranda düşmüştür. Günümüz oyunlarına yeterli olmayan bir depolama kapasitesine sahip fakat isteğe bağlı olarak artırılabilir.

Asus TUF Gaming F15 Ekran

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

1920x1080 Full HD çözünürlüğe sahip olan Asus TUF Gaming F15, hızlı tempoya sahip olan oyunlar için mükemmel bir seçim olacaktır. 144 Hz yenileme hızını ekranında barındırdığı için rekabetçi oyunlarda avantaj sağlar. Aynı zamanda DisplayPort teknolojisini destekleyen bilgisayar, ikincil bir ekran bağlamanıza da izin verir oyunları 4K çözünürlüğe kadar oynatabilir. G-Sync teknolojisi oyunlardaki takılmayı azaltır, yırtılma ile meydana gelen kötü görüntüyü ortadan kaldırır.

Asus TUF Gaming F15 Ağırlık ve Boyut

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

Asus TUF Gaming F15, 2.30 kilogramlık bir ağırlığa sahiptir. Boyutları ise 35.9x25.6x2.47 şeklindedir. Son derece kompakt bir tasarıma sahip olan cihazı bir yerden bir yere taşımak kolaydır. Rakip laptoplara göre oldukça hafif olan modelde kaliteli bileşenler olmasına rağmen ağırlıktan ödün verilmemiştir.

Asus TUF Gaming F15 Soğutma ve Ses Seviyesi

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

Asus TUF Gaming F15'te soğutmaya oldukça fazla önem verilmiştir. Kapsamlı soğutma sayesinde laptopların yaşadığı kronik sorun ortadan kalkmıştır. Yüksek performansını her zaman sürdürebilmesini sağlayacak üst düzey ısı borusu ve 3 soğutucu ısıyı uzaklaştırmaya yeterli olur. Oyunu en yüksek ayarlara alıp saatlerce oynasanız dahi ısı asla bileşenlere yaklaşamaz. Kendi kendini temizleyen soğutma tasarımıyla toz birikmesi gibi sorunlar yaşanmaz. Bu sayede de yıllar geçse dahi performansta düşüş görülmez.

Ses konusunda ise dört kesikli iki yükseltilmiş hoparlöre sahiptir. Daha zengin bir ses deneyimi için önceki Asus modellerine göre 2,7 kat derin bas, 1.8 kat ses verir. 7.1 ses kanalıyla da oyuncuların ayak seslerini duymasını kolaylaştırır. Adeta oyunun içerisindeymiş gibi hissettiren bu cihaz müzik ve filmler için de uygundur. Ses konusunda kullanıcısını tatmin eder.

Asus TUF Gaming F15 Batarya

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

Asus TUF Gaming F15, 48WHrs 3-cell Li-ion bir bataryaya sahiptir. Bu batarya ile birlikte oyunlarda sizi uzun süre idare edebilir. Yüksek performanslı oyunlar oynasanız dahi şarj en az 1 saat kadar gider. Oyun oynamadığınız durumlarda ise ortalama 4 ile 5 saat kadar kullanabilirsiniz. Güç adaptörü ise 150 Watt'tır. Bu sayede oyun oynarken şarj yüzdesinin düşmesi gibi durumlar yaşanmaz.

Asus TUF Gaming F15 Bellek (RAM)

Asus TUF Gaming F15 İnceleme

Asus TUF Gaming F15 oyuncu bilgisayarında 8 GB Ram kapasitesi bulunmaktadır. Günümüzde bu Ram bazı oyunlar için yeterli gelmeyebilir. İsteğe bağlı olarak Ram kapasitesini artırabilirsiniz. Ancak oyunun ayarlarını en yüksekten biraz aşağıya çektiğinizde Ram'e binen yük azalacağı için oyunda takılma gibi sorunlar yaşanmayacaktır. Takılma yaşadığınız oyunlarda ayarları düşürerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Günlük yaptığınız işlerde ise bu Ram size her daim yetecektir. Çok ağır performans isteyen oyunlar harici hiçbir sorun yaşamazsınız.

Asus TUF Gaming F15 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Euro Truck Simulator 2125 FPS
L4D2 Online133 FPS
WARFRAME119 FPS
GTA 562 FPS
CS:GO124 FPS
VALORANT101 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Asus TUF Gaming F15 Alınır mı?

Uygun fiyatıyla kullanıcılarını cezbetmeyi başarmış Asus TUF Gaming F15, yeni nesil bileşenlere sahip bir oyuncu bilgisayarıdır. Bir oyuncunun istediği her şeyi içerisinde barındırır. Hafif olmasından dolayı istenilen yere kolayca taşınabilir. Ekran kartı piyasadaki tüm oyunlara yetecek güçtedir. Yapılan işlemlerde donma, takılma gibi durumlar yaşanmaz. İşlemcisi de kaliteli ve güçlü olduğundan sizi uzun yıllar idare edebilecek bir bilgisayardır. Türkiye'de bulunan popüler alışveriş sitelerinde Asus'un en çok sattığı modeldir.

Asus TUF Gaming F15 Kullananlar

Asus TUF Gaming F15 oyuncu laptobunu satın alan insanların yorumlarını yazımızda derledik. Sizler için derlediğimiz yorumlara bakarak ürünü satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Aynı zamanda ürün hakkında yaşanan bazı sorunlara da göz atabilirsiniz.

Amazon
Fiyatını Gör
Asus TUF
Gamer Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

İşte Asus TUF Gaming F15 ile ilgili kullanıcı yorumları:

? *** ***: Öncelikle laptopun tasarımı göze hitap ediyor, gayet hafif, taşınması kolay bir alet. Performans olarak gayet memnun kaldım. Ekran kartı güncel oyunlar için yeterli, yalnız RAM'i 8'den 16GB'a yükseltmek çok daha iyi olabilir. En memnun olduğum kısım ise aletin çok ısınmaması oldu. Ben soğutucu ile kullanıyorum ama soğutucusuz da denediğimde performansta bir düşüş yaşamadım. Turbo modunu hiç kullanmamama rağmen sıcaklıklar normalin üstüne çıkmadı.

? *** ***: Bu fiyata alınabilecek mükemmel bir cihaz. Monster gaming laptop almıştım 1 yıl önce kardeşime hediye etmiştim. Monster ile kıyaslandığımda driver sorunları olmayan ekran donması olmayan hızlı çalışan canavar bir Asus laptop almış oluyorsunuz!!!

? *** ***: Çok iyi çok marka araştırdım ama kesinlikle asus en iyisi tek tuşla fan hızı klavye renkleri ekran görüntü kasa kalitesi çok iyi sert plastikten yapılmış ama sorun olmuyor kargo güzel geldi paketleme iyiydi oyunlarda hiçbir sıkıntı yok online oynuyorum özellikle fps bomba gibi netflixde 4k izleyebilirsiniz ekran kalitesi çok güzel.

? *** ***: Bu kadarını beklemiyordum açıkçası performans olarak iyi ki almışım dedim. Hızlı şarj özelliği süper. İstediğim tüm oyunları üst düzey kalitede oynayabiliyorum. Ayrıca RGB klavyesi gece çok güzel gözüküyor.

? *** ***:  Ürünü 1 hafta önce aldım ve gayet memnunum kargo hızlı günümüz oyunlari çok rahat oynatıyo yüksek grafiklerde beğenmedim yanı kontrol uygulaması armoury crate yi kurarken hata alıyorum ama çokta önemli değil zaten çoğu işlemleri fan hızı vs. onları kısayol tuşu fn ile yapıyorum alacaklara şiddetle tavsiye ederim puanım 10/10

? *** ***: Ürünün şarjı normal kullanımda 1 saat gidiyor. İşlemcisi daha iyi olabilirdi. Isı problemi az da olsa var.

? *** ***: Ürünün ekranı oldukça iyi, işlemci performansı yeterli ama fanları düşük oyunlarda bile aşırı sesli çalışıyor. 8 gb ram de yeterli gelmiyor, takviye gerekecek.

? *** ***: Ürün güzel gerçekten kaliteli bu fiyata tam bi f/p ürünü diyebilirim, tek kötü yanı freedos olarak geliyor windows kurulumu ve diğer programları kendiniz kurmanız gerekecek, fan sesi evet var ama rahatsız edici boyutta değil ürünü elinize aldığınızda gerçekten kaliteyi hissediyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzellikleriMSI Katana GF66 Kullananlar
Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kullanıcı YorumlarıHP Victus 16 Özellikleri
Asus Rog Strix G15 Kullananların YorumlarıCasper Excalibur G900 İncelemesi
Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

Asus TUF Gaming F15 iyi mi?

Asus TUF Gaming F15 piyasada bulunan en uygun fiyatlı modellerden birisidir. Sahip olduğu bileşenlere bakacak olursak rakiplerinden fiyat olarak çok daha ucuzdur. Kesinlikle tercih etmeniz gereken bir modeldir. GTX 1650 4 GB ekran kartıyla i5 11. nesil işlemcisiyle ve yüksek depolama kapasitesiyle tam bir fiyat performans ürünüdür. Oyunlarda donma, takılma gibi problemler yaşamadan, ısınmayı sorun etmeden kullanabileceğiniz bir bilgisayardır.

Asus TUF Gaming F15 kaç tl?

Asus Tuf Gaming F15'in fiyatı 18.000 TL'den başlayarak ilerlemektedir. Bazı sitelerde indirim yapıldığından bu fiyatın altında bulabilmek mümkündür. Ancak günümüz dolar kuruna göre ortalama fiyatı bu şekildedir.

Asus mu daha iyi Monster mı?

Asus daha dayanıklıdır. Malzeme kalitesi daha iyi olan bir dizüstü bilgisayardır. Sizin kullanımınıza bağlı olarak Asus'un veya Monster'ın daha iyi olduğu değişiklik gösterir. Bilgisayarınıza gözünüz gibi bakacaksanız Monster almanızı öneriyoruz. Çünkü Monster bilgisayarların bileşenleri daha iyidir.

Asus dayanıklı mı?

Piyasadaki en dayanıklı laptop markalarından birisi şüphesiz Asus'tur. Eğer bilgisayarınıza çok iyi bakamıyorsanız, dikkatsiz bir bireyim diyorsanız Asus tercih etmenizi öneriyoruz. Diğer markalarda dayanıklılık çok fazla yoktur.

Asus oyun bilgisayarı mı?

Asus'un hem normal iş ve eğitim için hem de oyun için kullanılan çeşitli modelleri vardır. Oyun bilgisayarı kategorisinde de adından söz ettirmeyi başaran Asus son derece kalitelidir. İçerisinde yeni nesil bileşenler barındırır.

En iyi ekran kartı hangisi?

Şu an piyasada bulunan en iyi ekran kartı RTX 4090'dır. RTX 40 serisi henüz yeni çıkmıştır. Nvidia tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak adlandırılan RTX 4090 muazzam bir güce sahiptir. Bu ekran kartına sahip olan bir bilgisayarı satın aldığınız taktirde tüm oyunları üst düzeyde oynayabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli programları da hiçbir şekilde donma yaşamadan çalıştırabilir, üst üste birçok sekme açabilirsiniz. Bir oyuncu bilgisayarında en önemli bileşenlerden birisi ekran kartıdır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum