Casper Excalibur G900 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Yazımızda Casper'ın en çok tercih edilen modellerinden birisi olan Excalibur G900 hakkında bilgileri derledik ve tüm bileşenlerini tek tek inceledik.
Casper Excalibur G900 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Akıllı Turbo Termal soğut sistemiyle, ultra ince ve özel metal tasarımıyla, 3 bölgeye ayrılmış RGB klavyesiyle, RTX ekran kartıyla, Intel i7'nin yüksek kalite işlemcisiyle ve 144 Hz Full IPS ekranıyla dikkatleri üzerine çeken Casper Excalibur G900.1160-BV60X-B modeliyle ilgili tüm detayları araştırdık, yazımızda derledik. Sizler de satın almak istediğiniz model ile ilgili bilgileri makalemizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Casper Excalibur G900 Teknik Özellikler

İşlemci:Intel Core i7 11600H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.9 inç FHD (1920x1080) 144 Hz
Ekran Kartı:Nvidia Geforce RTX 3060 6 GB
Hafıza:16 GB DDR 4 3200 MHz
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:500 GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Pil Ömrü:6 Saat
Güç Adaptörü:4 hücreli, 70 Wh Lityum iyon polimer
Boyutlar:35.4 x 25.9 x 2.06 ~ 2.59 cm
Ağırlık:2 - 4 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
Casper
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Casper Excalibur G900

ARTILAREKSİLER
Yüksek PerformansNarin Olması
RGB Klavye
144 Hz Ekran
Canlı Renkler
RTX Ekran Kartı

Casper Excalibur G900 İnceleme

i7'nin son nesil işlemcilerinden birisini içerisinde barındıran Casper Excalibur G900, RTX ekran kartıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. RTX 3060 ile birlikte oyunlarda üst düzey performans sunan gaming laptop 15.6 inçlik ekrana sahiptir. 500 GB'lık SSD boyutu günümüzde pek fazla yeterli olmasa da rekabetçi oyunların depolanmasında sorun yaşatmamaktadır. RGB ışıklara sahip klavyesi şık bir görünüm katmaktadır.

İşte etkileyici tasarıma sahip Casper Excalibur G900 ile ilgili tüm detaylar;

Casper Excalibur G900 Performans

Casper Excalibur G900

RTX 3060 ekran kartıyla rakiplerine göre daha üstün performans sergileyen bilgisayar i7 11. nesil işlemciyle de gücüne güç katmaktadır. 16 GB Ram kapasitesi oyunlarda daha iyi FPS değerleri almanızı sağlayacaktır. 144 Hz ekran sayesinde de rekabetçi modu içeren oyunlarda avantaja geçmenize yardımcı olur. Oyun performansı açısından tercih edilmesi gereken ilk modellerden birisidir.

Casper Excalibur G900 Depolama

Casper Excalibur G900 

500 GB'lık depolama kapasitesi günümüz oyunlarının boyutunun yüksek olduğunu düşünürsek yeterli gelmeyebilir fakat CS:Go, Valorant, League of Legends gibi oyunları hiç silmeden tutabilmenize olanak tanır. Ancak GTA 5, Rdr2, God of War gibi oyunların hepsini bilgisayarın depolama kısmında tutabilmek pek mümkün olmayacaktır. Bir oyunu oynadıktan sonra silmeniz bilgisayarınızın sağlığı açısından daha iyidir. Casper, garanti kapsamı dışına çıkmadan SSD kapasitesini artırabilmenize olanak sağladığı için rakiplerinin önüne geçmeyi başarmıştır.

Casper Excalibur G900 Ekran

Casper Excalibur G900

Casper Excalibur G900, 15.6 inçlik 144 Hz yenileme hızına sahip ekrana sahiptir. Bu ekran sayesinde oyunlarda performansınızın artmasını sağlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre 60 Hz yenileme hızına sahip kullanıcılarda performans düşüklüğü görülmektedir. Renkleri olduğundan daha canlı ve parlak gösteren ekran sayesinde düşmanları rahat bir şekilde görebilirsiniz. Aynı zamanda film ya da dizi izlerken seyir keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Casper Excalibur G900 Tasarım

Casper Excalibur G900 

Tasarım konusunda oldukça başarılı olan Casper bu modelinde ekranın yanlarını oval yaparak şık bir görünüm sağlamıştır. Klavyenin yanlarında kasanın tamamını tamamlayan turuncu şeritler yer almaktadır. Aynı zamanda Touch Pad'in etrafında da bu turuncu şeritleri görebilmek mümkündür. RGB klavyesiyle birlikte muazzam bir tasarıma kavuşan laptop bütünüyle tam bir oyun canavarı olarak gözükmektedir. İçerisinde barındırdığı bileşenlere bakacak olursak gayet ince bir tasarıma sahip olduğunu da gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Casper Excalibur G900 Soğutma ve Ses Seviyesi

Casper Excalibur G900

İnce bir tasarıma sahip olmasına Casper Excalibur G900'ün alt kısmında 3 adet soğutucu fan bulunmaktadır. Bu fanlar bilgisayarın içerisindeki bileşenleri tamamen soğutacak şekilde yerleştirilmiştir. Bilgisayarınızın ısınmaya başladığı andan itibaren fanlar devreye girer ve anında soğutma sağlayarak performans kaybı yaşamanızı engeller. Ayrıca fanlar sessiz bir şekilde çalıştığı için kullanıcı rahatsızlık duymaz.

Ses konusunda da oldukça başarılı olan Casper Excalibur G900, 2 hoparlöre sahiptir. Bu hoparlörler sese duyarlı şekilde çalışmaktadır. Oyunlarda karşı düşman sağ taraftan gelirse hoparlörlerin sadece sağından ses gelir. Hoparlörler tasarlanırken oyun ve film keyfiniz göz önünde bulundurulmuştur. Casper Excalibur G900, hoparlörleriyle adeta sinema etkisi yaratır.

Casper Excalibur G900 Batarya

Casper Excalibur G900

Oyun bilgisayarında en çok yaşanan sorunlardan birisi pildir. 6 saate kadar kullanım sunan bataryasıyla öne çıkan Casper Excalibur G900, şarjdan çıkarıldığında dahi performansta düşüş yaşatmaz. Pilinizin ayarını performansa çektiğiniz zaman kullanım süresi daha da uzayabilir. Şarjdan çıkarttıktan sonra sadece oyun oynayacaksanız ortalama 3 saat kadar dayanabilir.

Casper Excalibur G900 Bellek (RAM)

Casper Excalibur G900

16 Gb ram kapasitesi sayesinde tüm işlemleri kolayca halletmenizi sağlayan Casper Excalibur G900, oyunlarda da yüksek performans sunar. Bu ramler sayesinde tüm oyunları üst kalitede oynayabilirsiniz. Arka planda çalıştıracağınız güçlü programlar dahi oyun oynarken donma, kasma yaşatmayacaktır. Yüksek ram kapasitesi sayesinde kullanıcısına her daim akıcı bir deneyim sunan bilgisayarı aldığınıza pişman olmayacağınızı söyleyebiliriz.

Casper Excalibur G900 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Assasin's Creed Odyssey72 FPS
Control92 FPS
CS:GO306 FPS
Cyberpunk 207759 FPS
Fortnite102 FPS
GTA 593 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Amazon
Fiyatını Gör
Excalibur
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Casper Excalibur G900 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Ürünü indirimli fiyatıyla aldım. Fiyat&performans olarak memnun kaldım. Henüz kurulumunu yeni tamamlayabildim. İşletme sisteminin kurulumunda sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

👤 *** ***: Bir gun icerisinde elime ulasti yani kargoya denecek yok cok cok hizli ve ozenli bir sekilde elime ulasti herhangi bi problem yok. Cihaza gelecek olursak. Gaaayet basarili bu fiyata rtx 3060 aliyosunuz 11600h islemci da gaaayet basarili uzun yillar oyun ve is konusunda goturecek sistem. kasa gayet şık performansada diyecek yok ben memnunum tavsiye ederim. Ufak bir not: gidipte rtx 3050-3050ti lere falan bosuna para vermeyin biraz daha sıkın almisken 3060 alin kullanim surenizi en az 3-4 yil daha uzatin.

👤 *** ***:  Özellikle RTX3060 ekran kartı olsun diye bu modeli seçtim. Çünkü rtx 3050 TI ile arasında çok fark var. Bu bilgisayar daha uzun süre götürür sizi. Bir avantajı da siparişten sonra soru cevap kısmından sipariş numarası ile birlikte söylerseniz tek tek 8 GB *2 adet ram yerine sonradan ram ekleteceğim için tek parça 16 GB*1 adet ram istedim. o şekilde gönderdiler sağolsunlar. Ürünün tek eksi olarak değerlendirdiğim kısmı ise bataryası. Normal kullanımda çok bir şey yapmadığım halde 2 saat sonra bitiyor. Yeni bilgisayarda bu kadar çabuk bitmesine anlam veremedim.

👤 *** ***: Ürünü 1 gündür kullanıyorum. Kargo yeterince hızlıydı. Güzel paketlenmişti ve elime sapasağlam ulaştı. Bilgisayar hem ofis programlarında hemde oyunlarda bir insanı tatmin edecek şekilde full ayarlarda oynatıyor fps 140 160 dan aşşağı düşmüyor. Ben soğutucu aldım soğutucu ile beraber bilgisayarın ısınma sorunu kalmıyor. Ki bu bir sorun değil bu kadar yüklü kuvvetli bir bilgisayar ve metal kasa bırakın ısınsın bi zahmet ve sağ üstte turbo fan tuşu var açtığınız da deli gibi soğutuyor bilgisayarı. Kısacası şiddetle tavsiye edebileceğim bir bilgisayar ileride 500 gb ya da 1 tb daha ssd atarsınız ömür boyu kullanırsınız.

👤 *** ***: Mükemmel, Çok hızlı geldi, Driverları yanında geliyor tek tek açıklamışlar, kurulumu basit (%70 ini Windows otomatik yapıyor). Hoparlörü daha kuvvetli olabilirdi.

👤 *** ***: Çok kaliteli bir cihaz canavar gibi ets 2 ultra grafiklerde GPU Max 75 derece oluyor ve 70-90 fps gibi bir değer aldım sadece biraz fazla ısınıyor ve şarjı baya az gidiyor kabloyla dolaşmak durumundasınız neticede böyle enerji tüketen bileşenlerle dolu olunca şarj da yetmiyor bence gayet güzel çok beğendim

👤 *** ***: 6 aydır kullanıyorum, fiyat performansa göre gayet iyi. Ekran kartımda veya farklı bir parçada hataya rast gelmedim. Hızı muhteşem. Metro Exodus'u bile full ayarlarda sıfır darboğazsız ve 80 fpsler de bitirdimki ; metro exodus en iyi rtx ödüllü bir oyun ve pc edhenced sürümü sadece rtx ile açıyor. Bazı yorumlarda aşırı ısınıyor gibi şeyler görmüştüm. Notebook soğutıcusu ile oynadığımdanmıdır bilmiyorum ısınma problemine rastlamadım. tek hatam depolamayı 500 almamdı, bu sonradan yüksektilebiliyor tabi ama casperı bilgisayarı göndermek uğraştırıcı olduğu için yapmaya üşeniyorum, günmüzde bazı oyunlar 150 , 250 gb sekmetlerinde olduğu için depolama sıkıntı oluyor. onun haricinde gönül rahatlığı ile alınabilir bir çok oyun bitirdim, hatalar oyundan kaynaklı oldu pcde sıkıntı yok alınabilir

👤 *** ***: Ürünü eksiksiz ve sağlam olarak aldım, fiyat performans olarak çok iyi. Projelerinizi rahatlıkla oluşturabilirsiniz ve oyunlarınızı rahatlıkla oynayabilirsiniz.

👤 *** ***: Fiyatı çok uyguna geldi 3060lı sistem almak bu devirde kolay değil. Bir oyun bilgisayarına göre görünümü çok kibar v güzel. Driverları yüklerken biraz sıkıntı yaşadık ama halloldu performans olarak da diyecek bir şey yok zaten ömür boyu performans garantisi var tek sıkıntısı fan çalışırken çok ses çıkarması oda böyle bir sistem için normal diye düşünüyorum

Casper Excalibur G900 alınır mı?

Casper Excalibur G900 piyasadaki en uygun fiyatlı modellerden birisidir. Barındırdığı bileşenlere bakacak olursak kesinlikle tercih etmeniz gereken bir sistemdir. RTX 3060 ekran kartı ile RTX 3050 veya RTX 3050 Ti arasında oldukça fazla fark vardır. Bu fiyat aralığındaki çoğu sistemde RTX 3050 yer almaktadır. 16 GB ram kapasitesine sahip olması da size ekstra avantaj sağlar. Son nesil işlemcisiyle tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

Excalibur G900 kaç hz?

Ekran konusunda oldukça yeterli olan Excalibur G900, 144 Hz yenileme hızına sahiptir. Ekranlarda en önemli unsurlardan birisi yenileme hızıdır. Eğer ekranınızın yenileme hızı 60'sa oyunlarda performans düşüklüğü yaşamanız kaçınılmazdır. 144 Hz yenileme hızına sahip olan bir ekran tercih etmenizi öneriyoruz.

Excalibur Casper'ın mı?

Excalibur Casper'a ait bir model ismidir. Casper'ın Excalibur adı altında sunmuş olduğu modeller oyuncu bilgisayarı olarak geçer. Oyun severler genelde Excalibur modellerini tercih etmektedir. Oyuncular için özel olarak tasarlanmıştır.

Excalibur G900 kaç ram?

Casper Excalibur G900 16 GB Ram ile birlikte gelmektedir. İsteğe bağlı olarak bu ram kapasitesi artırılabilir fakat biz artırmamanızı öneriyoruz. Günümüzde çoğu oyun sistem gereksinimlerinde 8 GB ram istemektedir.

Excalibur G900 kaç inç?

15.6 inçlik ekrana sahip olan Casper Excalibur G900, ekran konusunda rakiplerine göre geride kalmıştır. Ancak ekranın içerisindeki piksel yoğunluğu yüksek olduğundan dolayı renkler çok daha canlı ve gerçekçi gözükür.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum