Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kullananların Yorumları - İnceleme

Lenovo IdeaPad Gaming 3 ile ilgili tüm özellikleri makalemizde bulabilirsiniz. Bu yazımızda Lenovo IdeaPad Gaming 3'ü detaylı bir şekilde inceledik.
Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kullananların Yorumları - İnceleme

Oyun deneyiminizi en üst seviyeye taşıyacak fiyatına göre en iyi bilgisayarlardan birisi olan Lenovo IdeaPad Gaming 3'ün ekran kartını, ses seviyesini, bataryasını, hafızasını, depolama kapasitesini, işlemcisini ve daha birçok özelliği detaylı bir şekilde inceledik, sizlere sunduk. Yazımızda Lenovo IdeaPad Gaming 3 ile ilgili tüm bilgilere erişebilir, satın almayı düşündüğünüz model hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Teknik Özellikler

İşlemci:AMD Ryzen 5 5600H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.6 inç FHD (1920x1080) 165 Hz
Ekran Kartı:Nvidia Geforce RTX 3050 4 GB
Hafıza: 8 GB DDR 4 3200 MHz
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:512GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Ön Kamera:HD type (30fps@720p)
Pil:6 ile 7 Saat
Güç Adaptörü: 45 Wh Hızlı Şarj
Boyutlar:359.6 x 251.9 x 24.2
Ağırlık:2.25 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
LENOVO
Oyuncu Bilgisayarı
Aradığın
Fiyatı Gör

Lenovo IdeaPad Gaming 3

ARTILAREKSİLER
165 Hz Ekranİnce Yapıda Olması
RGB Klavye
İnce Tasarım
Turbo Fan Özelliği
Yüksek Depolama

Lenovo IdeaPad Gaming 3 İnceleme

Lenovo IdeaPad Gaming 3 6 adet ultra hızlı çekirdek içeren Ryzen 5 5500 serisi işlemcisiyle yüksek oyun performansı sunarken aynı zamanda ihtiyacınız olan hızlı tepkimeleri de size yaşatıyor. Bir oyun dizüstü bilgisayarından beklemediğiniz şaşırtıcı pil ömrünü içerisinde barındıran laptopta aynı zamanda RTX serisinin her oyunda muazzam performans gösteren 3050 ekran kartı bulunuyor.

İşte uygun fiyatlı Lenovo IdeaPad Gaming 3 ile ilgili tüm detaylar;

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Performans

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Oyun oynarken çok iyi iş çıkartan Lenovo IdeaPad Gaming 3 ile birlikte yüksek FPS değerlerinin keyfini çıkartabilirsiniz. Rekabetçi oyunlarda yaşanan drop, takılma gibi sorunları bu laptopta tamamen kafanızdan çıkartarak akıcı oyun oynayabilir, düzenleme, içerik üretme veya dijital yayın gibi işlerinizi de bu bilgisayardan halledebilirsiniz. Yeni nesil RTX 3050 ekran kartıyla birlikte gelen cihazda DLSS gibi teknolojiler de mevcut.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Depolama

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Depolama alanında 512 GB hafızaya sahip olan M.2 SSD bulunmaktadır. Bu SSD sayesinde bilgisayarın açılma ve oyun sürelerinde ciddi düşüşler yaşanır. Bilgisayarınız saniyeler içerisinde açılır. Aynı zamanda oyunlarda ara sahnelerdeki bekleme süreleri en az süreye düşürülür. Beklemek için zaman kaybetmezsiniz. Hızlı işlem yapma olanağı da sağlar.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ekran

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Full HD 1920x1080 ekrana sahip olan Lenovo IdeaPad Gaming 3, 165 Hz olduğundan oyuncular için birebir. Ekranın düşük yenileme hızına sahip olması sonucunda özellikle çevrimiçi oynanan oyunlarda ciddi performans düşüşleri yaşanmaktadır. Eğer bilgisayarınızın ekranı 144 Hz ve üstüyse performansınızda artış olacaktır. Ekranınızın yenileme hızı artacağı için düşmanları vurmak, mermilerin nereye gideceğini hesap etmek daha kolaydır.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Ağırlık ve Boyut

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Ağırlık konusunda rakiplerine göre çok iyi iş çıkartan Lenovo, IdeaPad Gaming 3'ün toplam ağırlığı 2.25 kilogram yapmıştır. İçerdiği bileşenlere göre oldukça düşük bir ağırlığa sahip olan  cihaz 359.6 x 251.9 x 24 boyutlarındadır. Şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran oyuncu bilgisayarı aynı zamanda RGB ışıklı klavyeye sahiptir. Ekran yoğunluğu da yüksek olduğu için dışarıdan güzel gözükür.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Soğutma ve Ses Seviyesi

Lenovo IdeaPad Gaming 3

En iyi soğutan ve en ince oyun dizüstü bilgisayarı olarak bilinen Lenovo IdeaPad Gaming 3, kapsamlı soğutma sistemiyle birlikte laptoplarda yaşanan ısınma sorununu ortadan kaldırmayı başarmıştır. Performansını sürekli olarak sürdürebilmesi için alt kısma direkt olarak ekran kartına ve işlemciye etki edecek soğutucular yerleştirilmiştir. Bu sayede bilgisayarın bileşenleri ısınmaya başladığında soğutucular direkt olarak devreye girer ve anında soğutma etkisi yaratır. Bilgisayarın performansı her zaman sabit kalır.

Lenovo IdeaPad Gaming 3, ses seviyesi konusunda da oldukça iyidir. İçerisinde bulunan hoparlörler sayesinde film, dizi izlerken ya da oyun oynarken size o hissi yaşatır. 7.1 özelliğiyle birlikte oyun oynarken düşmanın ayak seslerini de duymanızı sağlar. Ayrıca film izlerken ses nereden geliyorsa o hoparlöre daha çok yoğunlaşır.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Batarya

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo IdeaPad Gaming 3'ün en çok dikkat çeken yönlerinden birisi şüphesiz bataryasıdır. Bir oyun bilgisayarında ne ararsanız içerisinde barındıran laptop aynı zamanda kullanıcılarını düşünerek içerisine uzun süreli kullanımda dahi şarjını çok fazla götürmeyecek bir batarya yerleştirmiştir. Bu batarya sayesinde uzun süreler oyun oynasanız dahi bataryanız dayanacaktır. Ortalama çalışma süresi 5 ile 6 saat arasındadır.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Bellek (RAM)

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo IdeaPad Gaming 3, 8 GB DDR 4 bir ram kapasitesine sahiptir fakat belleğin hızı rakiplerine göre yüksek olduğu için oyunlarda daha yüksek performans sunar. Rakiplerinde bulunan ram hızları genelde 2998 Mhz olur. Lenovo IdeaPad Gaming 3'te ise Ram hızı yüksek tutularak 3200 Mhz'e kadar çekilmiştir. Bu sayede oyunlardaki performansı artırılmış, donma gibi sorunların önüne geçilmiştir. Günlük işlerinizi hallederken bu ram size yetecektir. Yüksek sistem isteyen, bilgisayarı yoran oyunlarda uzun süreli kullanımdan sonra bazen takılma sorunları görülebilir. İsterseniz Ram kapasitesini yükseltebilirsiniz.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Resident Evil Village62 FPS
Hitman 368 FPS
The Witcher 3: Wild hunt52 FPS
Marvel Avengers55 FPS
Need for Speed Heat56 FPS
VALORANT123 FPS
Red Dead Redemption 246 FPS
Cyberpunk 207738 FPS
GTA 579 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Alınır mı?

Lenovo IdeaPad Gaming 3'ün özelliklerine bakacak olursak piyasadaki en uygun laptoplardan birisidir. Lenovo, 165 Hz yenileme hızına sahip ekranı, RTX serisinin yeni nesil ekran kartı ve Ryzen 5'in gücüyle birlikte efsane bir sistem ortaya çıkartmıştır. Rakiplerine bakıp, karşılaştırma yaptığımız zaman gerçekten fiyat performans bir oyuncu laptobu olduğunu görebilirsiniz. Laptop için söylenebilecek tek eksi Ram'inin düşük olmasıdır. Bunu da siz cüzi miktarlara yükselterek bilgisayarı 5 yıla kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kullananlar

Lenovo'nun IdeaPad Gaming 3 modelini satın alan kullanıcıların yorumlarını aşağıda bulabilirsiniz. Bu yorumları okuyarak model hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir, bazı kullanıcıların yaşadığı sorunlara bakabilirsiniz. Ürün ile ilgili hem kötü hem de iyi yorumları aşağıda listeleyerek sizlere sunduk.

Amazon
Fiyatını Gör
LENOVO Ideapad
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

İşte Lenovo IdeaPad Gaming 3 ile ilgili kullanıcı yorumları:

👤 *** ***: İndirimden çok uyguna aldım. Kargo hızlı ve sağlam bir şekilde geldi. Oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor çok performanslı ısınma konusundaki da hiç üzmedi beni. Oyun harici kullanırsanız şarjı 4-5 saat gidebiliyor beğenmediğim tek kısmı ses performansı biraz düşük geldi bana. Onun haricinde çok iyi cihaz

👤 *** ***: Tam bir fiyat performans ürünü windows kurulumunu yaptım driverları kurdum sorunsuz çalışıyor şuan valorant poligonda 270 280 civarı fps alıyor oyunda 200 fps üzeri rahat oluyor 165hz olması büyük avantaj ve güzel hissettiriyor

👤 *** ***: Ürünü aldım sorunsuz bi şekilde elime ulaştı yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum hiç bi sıkıntısı olmadı ağır oyunlarda oynadım anormal bir ısı olmadı gayet memnunum.

👤 *** ***: Ekran kartı açısından Gerçekten F/P ürün . Lenovo ürünleri zaten F/P . kargolama her şey iyiydi: satıcıya da teşekkür ederim. aynı ürün başka firmalarda ve sitelerde 2-5 bin TL Daha pahalıydı. içimde şüphe olmadı desem yalan olur. şu anda İyi ki almışım diyorum

👤 *** ***:  Bilgisayarı 10 günlük kullanımım sonucu yorum yapıyorum. Bu fiyata bu özelliklerde bulabileceğiniz pek bir cihaz yok. Genel olarak bilgisayarın performansı gayet iyi. Ekranın kalitesi ve klavyenin rgb olması güzel bir görünüm veriyor. Batarya konusunu hem artılarda hem de eksilerde bahsedeceğim artısı şu ben çok dizi izleyen biriyim ve internetim kapalı iken full parlaklıkta dizi izledim 3 saatte %60 falan sarjı gitti yani dizi falan izleyen biriyseniz internete bağlı değilken ve oyun oynamıyor iken şarjı 5 saati buluyor bu bir oyun bilgisayarı için gayet güzel bir değer.

👤 *** ***: Güzel pc oyunlarda denemedim ama LOL de 300 fps falan veriyor rahat rahat zaten ağır oyunları desktop pc de oynadığım için bunu tercih ettim. Ekranı çok hoşuma gitti 165 hz genel olarak zarif güzel bir laptop

👤 *** ***: Ürün yaklaşık 4. Günü bir problem yok ama sadece şu yüzden önermem klavyede tuşlara bastığımda çökme oluyor ve oda çok kotu bir hissiyat alacaksanız mağazadan kendiniz hissederek deneyerek alın derim belki de bana ürünü kusurlu yolladılar ama kargo zaten yavaş 4 yaklaşık 4 günde geldi tekrardan göndermekle uğraşmadım zaten harici klavye ile kullanıyorum alanların bunları göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim

👤 *** ***: Bilgisayar gerçekten harika aldığım gibi kurulumlarını yaptım baya uğraştırdı ama değdi. Kutusu açılmamıştı gayet sağlam bir şekilde elime ulaştı, yalnız garantisi 5 ay önce başlamış neden bilmiyorum ama benim için çokta önemli değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzellikleriMSI Katana GF66 Kullananlar
Asus TUF Gaming F15 ÖzellikleriHP Victus 16 Özellikleri
Asus Rog Strix G15 Kullananların YorumlarıCasper Excalibur G900 İncelemesi
Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

Lenovo IdeaPad Gaming 3 iyi mi?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 piyasadaki en fiyat performans ürünlerden birisidir. Fiyatı göz önünde bulundurulduğu zaman kesinlikle tercih etmeniz gereken modeller arasında yer alır. RTX teknolojisine sahip, Ryzen 5'in en güncel işlemcilerinden birisini içerisinde barındıran model RGB klavyesiyle göze hitap etmektedir. Hem performans hem de tasarım olarak üst düzey olan bilgisayarı almanızı tavsiye ediyoruz.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 kaç TL?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 bilgisayar şu an Türkiye'deki alışveriş sitelerinde 17.999 TL'ye satılmaktadır. Eğer oyuncu laptobu arıyorsanız mutlaka tercih etmeniz gereken bir modeldir. Fiyatına göre barındırdığı özelliklere bakacak olursanız fiyat performans bilgisayarı diyebiliriz.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kaç Hz?

Lenovo IdeaPad Gaming 3 rakiplerine göre ekran kısmında daha öndedir. Diğer rakipleri genelde 144 Hz ekranıyla piyasaya sürülürken Lenovo IdeaPad Gaming 3'te ekran 165 Hz'dir. Yenileme hızının yüksek olması oyunlarda size son derece destek verir. Oyuncu bilgisayarı alırken dikkat etmeniz gereken unsurlardan birisidir.

Lenovo marka hangi ülkeye ait?

Lenovo, Çin merkezli uluslararası bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi markası olarak bilinmektedir. Gaming laptop kategorisinde kendini kanıtlamış bir markadır. Hem uygun fiyatlı hem de performans veren bilgisayarlar üretmektedir.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 kaç gb RAM destekliyor?

Ram desteği 32 GB'dır. 8 GB Ram kapasitesinin üzerine ekleme yapabilmeniz mümkündür. Ram tek başına bir slot kaplamaktadır. 2 adet yer vardır. Aynı marka 8 GB'lık bir Ram tercih ederek kapasiteyi 16 GB'a çıkartabilirsiniz.

En iyi ekran kartı hangisi?

Şu an piyasada bulunan en iyi ekran kartı RTX 4090'dır. RTX 40 serisi henüz yeni çıkmıştır. Nvidia tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak adlandırılan RTX 4090 muazzam bir güce sahiptir. Bu ekran kartına sahip olan bir bilgisayarı satın aldığınız taktirde tüm oyunları üst düzeyde oynayabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli programları da hiçbir şekilde donma yaşamadan çalıştırabilir, üst üste birçok sekme açabilirsiniz. Bir oyuncu bilgisayarında en önemli bileşenlerden birisi ekran kartıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum