iRobot Roomba i8 Plus İncelemesi | Teknik Özellikler ve Kullanıcı Yorumları

iRobot markasının en sevilen modellerinden birisi olan Roomba i8 Plus modelini detaylı bir şekilde inceledik. Pil ömründen emiş gücüne kadar anlattık. Detaylar için okumaya devam edin.
iRobot Roomba i8 Plus İncelemesi | Teknik Özellikler ve Kullanıcı Yorumları

iRobot Roomba i8 Plus, otomatik boşaltma özelliği olan bir robot süpürgedir. Model, iRobot Roomba i7+ modelinin temel özelliklerini korurken, daha büyük bir pil kapasitesi, ekstra HEPA filtre ve kir torbası, ve sanal bariyer cihazı gibi bazı avantajlar sunar. Bu cihaz, evinizin haritasını çıkarabilir, farklı odaları tanıyabilir, ve uygulama veya ses komutları ile kontrol edilebilir. Ayrıca, kir torbası dolana kadar kendini boşaltan bir istasyon ile gelir, böylece el ile müdahale etmenize gerek kalmaz.

iRobot Roomba i8 Plus, çıplak zeminlerde ve halılarda mükemmel bir performans sergiler. Küçük ve büyük parçacıkları, ve evcil hayvan tüylerini kolayca temizler. Ayrıca, engellerin etrafında iyi bir şekilde manevra yapar ve zemin tipini otomatik olarak algılar.

iRobot Roomba i8 Plus Tasarım

irobot-roomba-i8-plus.webp

iRobot Roomba i8 Plus, kendiliğinden boşaltan bir robot süpürge ve iRobot Roomba i7’nin Costco özel bir versiyonudur. Bu robot süpürgeler tasarım ve performans açısından çok benzerdir, ancak i8 Plus, sanal bariyer cihazı, ekstra HEPA filtre ve kir torbası ve daha uzun çalışma süresi sağlayan daha yüksek kapasiteli bir pil ile gelir. iRobot Roomba i8 Plus, Clean Base® Otomatik Kir Boşaltma özelliği sayesinde kendisini 60 güne kadar boşaltabilir.

iRobot Roomba i8 Plus, Smart Mapping sayesinde evinizi öğrenir ve haritalar. İstediğiniz zaman ve yerde temizlik yapar. Örneğin, “Roomba, mutfak masasının altını temizle” dediğinizde veya iRobot Home Uygulaması üzerinden bir istekte bulunduğunuzda, iRobot Roomba i8 Plus, o anda olan kiri sizin için temizler. Ayrıca, Temizleme Bölgeleri oluşturarak temizliği yoğun trafiğe sahip alanlara yönlendirebilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus Teknik Özellikleri

  • Imprint® Akıllı Haritalama özelliği sayesinde robotun ne zaman ve nereleri süpürmesi ve paspaslaması gerektiği konusunda mutlak kontrol sağlar.
  • Clean Base® Otomatik Kir Boşaltma Sistemi ile birlikte çalışır. Robot, toz haznesini tek başına boşaltır ve ortalama 2 ay boyunca süpürme işini size unutturur.
  • Çift Kauçuk Fırça Sistemi ile her türlü zeminde etkili bir temizlik yapar.
  • Kir Saptama Teknolojisi (Dirt Detect™) ile özellikle kirli olan yerleri tespit eder ve bu alanlara yoğunlaşarak daha derinlemesine temizlik yapar.
  • Siri ve Google Asistan ile Sesli Yönlendirme özelliği ile robotu sesli komutlarla yönetebilirsiniz.
  • Braava jet® Paspas ile Uyumlu olarak çalışır. Bu sayede Roomba önce evinizi süpürür ve temizlik tamamlandığında Braava’ya otomatik olarak bir talimat gönderir, böylece Braava silme işlemine başlar.
  • Li-ion Batarya ile 75 dakika çalışma süresi sunar.
  • 2210 mAh Pil Kapasitesi ile sınırsız temizleme alanı sağlar.
  • 339x92 mm ölçülere ve 4 kg ağırlık ile kompakt bir tasarıma sahiptir.

iRobot Roomba i8 Plus Robot Süpürge Boyutları

irobot-roomba-i8-plus-002.webp

iRobot Roomba i8 Plus, boyutları ve tasarımı ile de dikkat çeker. Bu robot süpürge, 13.26 inç genişlik, 13.34 inç uzunluk ve 3.63 inç yükseklik ölçülerine sahiptir. Yüksekliği düşük olduğu için kahve masaları ve diğer mobilyaların altına kolayca girebilir ve sıkışmaz. iRobot Roomba i8 Plus, 4 kg ağırlığındadır. Robot süpürge, yan fırçası, çift kauçuk fırça sistemi, güçlü motoru, HEPA filtresi, kir sensörü ve tam dolu toz haznesi sensörü gibi özelliklerle donatılmıştır. Bu sayede, saç ve tüyleri etrafına sarmadan toplar, kirleri ve tozları köşelerden alır, halıları ve sert zeminleri mükemmel bir şekilde temizler.

iRobot Roomba i8 Plus Filtre ve Toz Kapasitesi

Cihazın en önemli özelliklerinden biri, kendini boşaltabilen toz haznesidir. iRobot Roomba i8 Plus, toz haznesini tek başına boşaltır ve bu sayede haftalarca temizliği düşünmenize gerek kalmaz. Toz haznesinin içindeki kir, toz torbasına otomatik aktarılır ve bir toz torbası 30 toz haznesi büyüklüğünde kiri ve tozu içerisinde tutabilir. Torbayı değiştirme zamanı geldiğinde, istasyondaki bir ışık size bunu söyler.

iRobot Roomba i8 Plus, aynı zamanda yüksek verimli bir filtre sistemine sahiptir. Bu filtre sistemi, 10 mikrona kadar küçük olan alerjenleri, polenleri ve tozları %99 oranında yakalar. Bu filtre sistemi, evinizin havasının temiz ve taze olmasını sağlar. Ayrıca, filtre sistemi yıkanabilir olduğu için bakımı kolay ve maliyet-etkilidir. iRobot Roomba i8 Plus, filtre ve toz kapasitesi açısından rakiplerinden ayrılan bir üründür. Evinizin temizliğine değer veriyorsanız, iRobot Roomba i8 Plus’ı tercih edebilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus Performans ve Haritalama

irobot-roomba-i8-plus-003.webp

iRobot Roomba i8 Plus, evinizi akıllıca süpüren ve paspaslayan bir robot süpürge ve paspastır. Kendi kendine boşaltma özelliği sayesinde, robotunuzun toz torbasını sık sık değiştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca, Imprint® Akıllı Haritalama teknolojisi ile evinizin haritasını çıkarabilir, istediğiniz odaları ve bölgeleri belirleyebilir ve robotunuzun nerede, ne zaman ve nasıl temizlik yapacağını kontrol edebilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus, farklı zemin tiplerine uyum sağlayabilen ve kirleri derinlemesine temizleyebilen bir performansa sahiptir. Robotunuz, evinizdeki eşyaların etrafında kolayca manevra yapabilir, halı ve sert zemin arasında geçiş yapabilir ve köşeleri ve kenarları temizleyebilir. Robotunuz, evcil hayvan tüylerini ve alerjenleri de etkili bir şekilde toplayabilir. Robotunuzun pil ömrü, tek bir şarjla yaklaşık 75 dakikadır. Robotunuz, pil seviyesi düştüğünde otomatik olarak şarj istasyonuna döner ve şarj olduktan sonra kaldığı yerden devam eder.

iRobot Roomba i8 Plus Çalışma Süresi ve Batarya

iRobot Roomba i8 Plus, 2210 mAh’lik bir lityum-iyon bataryaya sahiptir. Bu batarya, i7+'ın bataryasından %20 daha büyüktür. i8 Plus, tam şarj olduğunda 75 dakikaya kadar çalışabilir. Bu da yaklaşık 200 metrekarelik bir alanı temizlemek için yeterlidir. Robot süpürge, bataryası bittiğinde otomatik olarak şarj istasyonuna döner ve şarj olur. Şarj süresi normal koşullarda en az iki saattir.

iRobot Roomba i8 Plus, batarya ömrü ve çalışma süresi açısından oldukça başarılı bir robot süpürge olarak karşımıza çıkıyor. Kendini boşaltma, halı güçlendirme, kir sensörü, akıllı haritalama gibi özellikleri de eklediğimizde, bu robot süpürgeyi tercih etmek için birçok nedeniniz olduğunu görüyoruz. iRobot Roomba i8 Plus, evinizin temizliğini sizin için yaparken, siz de zamanınızı daha keyifli şeylere ayırabilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus Kutu İçeriği

iRobot Roomba i8 Plus kutu içeriğinde neler var? Bu robotu satın aldığınızda kutunun içinden şunları çıkaracaksınız:

  • 1 adet Roomba Combo i8 robot süpürge ve paspas
  • 1 adet i Serisi Clean Base® şarj ve otomatik kir boşaltma istasyonu ve kablosu
  • 1 adet ekstra i Serisi AeroForce filtre
  • 1 adet ekstra Roomba i Serisi yan fırça
  • 1 adet ekstra Clean Base toz torbası
  • 1 adet Roomba® e & i Serileri için batarya

Bu kutu içeriği ile iRobot Roomba i8 Plus’ı hemen kullanmaya başlayabilir ve evinizin temizliğini akıllı bir şekilde yönetebilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus Kullanıcı Yorumları

irobot-roomba-i8-plus-001.webp

? Kullanımı basit otonom sorunsuz. süpürme %95 başarılı. Türkiye distribütörü ve servis garantisi olmaması güven konusunda rahatlatıcı. Şarjı 125 dk gidiyor. paspas aynı şekilde %95 başarılı evde 2 kişi temizlik yapıyoruz diyebilirim:) Zaman konusunda yükünüzü hafiftletecek 1 ürün verdiğimiz paraya Elhamdülillah değdi.

? Başka markalara göre, en güvenli, çünkü süpürge robot teknolojisini, en baştan bu markaya ait. Genelge süpürge ve paspasın ağrı almasi daha iyi, çünkü su içeren kısmı küçük, ama yeni de iyi iş yapıyor. Ama tek sorun original aksesuarların pahalı olması.

? Ürün hızlı kargolandı 24 saat geçmeden bizdeydi bunun için satıcıya teşekkür ederim.Araştırarak satın aldık ürünü çok beğendim heryeri tertemiz süpürüyor tüllerin arasından sandalyelerin aralarından geçiyor çizmiyor mobilyalarım gold ayaklı olduğu halde çizilme yok sandalyede takılırsa uygulamadan bildirim gelip kurtarmamızı istiyor:) Kullanımı kolay uygulama sizi yönlendiriyor.

? Ürünü tek kelime ile anlatsam Tam anlamıyla dip köşe temizlik yapıyor diyebilirim.İnce ve kalın halılarda ayırt etmeden gayet başarılı uygulamasında Türkçe dil seçeneği mevcut cihazın konuşmasını da uygulamadan türkçe olarak ayarlayabiliyorsunuz her kullanımda üstüne biraz daha koyup sanki cihaz kendini geliştiriyor evi tanıyor titiz bir temizlik yapıyor silme seçeneği mevcut 1 kez halıları kaldırarak denedim tertemiz sildi ıslak bırakmadı leke iz kalmadı kendim silmiş gibi oldu.Bana büyük yardımcı oldu kaç gündür süpürge açmadım o süpürüyor ben başka işlerimi yapıyorum bizim gibi alırken yorumları okuyanlar için detaylı yazmak istedim robot süpürge arayışına girdiyseniz hiç düşünmeden bu markayı satın alın derim.

? Ürün çok iyi. Haritalama ve düzgün temizlik için cihazi bir kaç kez kullanmanız gerekli. İlk başlarlarda rasgele geziyor gibi oluyor ancak cihaz her temizlikte haritalamayi öğrenmeye devam ediyor.biraz toz haznesi küçük ama dert değil.

? Ürünün yazılımı gerçekten fiyatını hak ediyor. Halı kenarına takılmasına rağmen geri hareketlerle kendini kurtarmayı bile başarması çok başarılı bir hamle. Ayrıca içinden çıkan kire toza gerçekten hayret ediyorum, gayet temizlik için bire bir. Henüz paspas kısmını deneyemedim ama umarım o da işimi görecektirç.

iRobot Roomba i8 Plus ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

iRobot Roomba i8 Plus nasıl çalışır?

iRobot Roomba i8 Plus, Imprint® Akıllı Haritalama özelliği sayesinde evinizin haritasını oluşturur ve iRobot Home uygulaması üzerinden hangi odaları ne zaman temizlemesi gerektiğini ayarlamanızı sağlar. Süpürme ve paspaslama işlemleri için tek bir hazne değişimi yeterlidir. Clean Base® Şarj ve Kir Boşaltma İstasyonu ile robot, toz haznesini kendisi boşaltır ve 30 toz haznesi kapasitesine sahip torbada toplar.

iRobot Roomba i8 Plus ne kadar süre çalışır?

iRobot Roomba i8 Plus, yüksek kapasiteli lityum iyon pil ile yaklaşık 75 dakika boyunca çalışabilir. Pil seviyesi düştüğünde, robot kendisi şarj istasyonuna döner ve şarj olduktan sonra kaldığı yerden devam eder.

iRobot Roomba i8 Plus hangi zemin tiplerinde kullanılabilir?

iRobot Roomba i8 Plus, halı, kilim, parke, laminant, seramik, mermer gibi farklı zemin tiplerinde kullanılabilir. Robot, zemin tipine göre otomatik olarak emiş gücünü ayarlar ve paspaslama basıncını değiştirir. Ayrıca, robotun girmesini istemediğiniz alanları veya paspaslanmasını istemediğiniz odaları uygulama üzerinden belirleyebilirsiniz.

iRobot Roomba i8 Plus nasıl temizlenir?

iRobot Roomba i8 Plus, toz haznesini otomatik olarak boşalttığı için temizlik işlemini kolaylaştırır. Yine de, robotun performansını korumak için düzenli olarak fırçalarını, sensörlerini ve tekerleklerini temizlemeniz önerilir.

<

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.