Asus Rog Strix G15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Asus Rog Strix G15'in ekran kartını, işlemcisini, depolama kapasitesini ve diğer özelliklerini detaylı bir şekilde araştırdık. Tüm bilgiler yazımızda.
Asus Rog Strix G15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

İçerisinde AMD Ryzen 7 4. nesil işlemcisini barındıran oyun canavarı Asus Rog Strix G15 muazzam bir görünüme sahiptir. Şık görünümüyle insanların dikkatini çekmeyi başaran modelde RTX 3050 ekran kartı bulunmaktadır. Bu ekran kartı sayesinde bilgisayardaki tüm işlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Laptobun alt kısmında bulunan RGB ışıklar da klavye ile uyumlu çalışabilmektedir. Fiyatına göre uygun olan, tercih etmeniz gereken modellerden birisidir. Biz sizlere bugün Asus Rog Strix G15 g513ıc-hn095 ile ilgili tüm detayları aktaracağız.

Asus Rog Strix G15 Teknik Özellikler

İşlemci:Ryzen 7 4800H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.9 inç FHD (1920x1080) 144 Hz
Ekran Kartı:Nvidia Geforce RTX 3050 4 GB
Hafıza:16 GB DDR 4 3200 MHz
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:1 TB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Pil Ömrü:4-6 Saat
Güç Adaptörü:4 hücreli, 70 Wh Lityum iyon polimer
Boyutlar:35.4 x 25.9 x 2.06 ~ 2.59 cm
Ağırlık:2 - 4 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
ASUS
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Asus Rog Strix G15

ARTILAREKSİLER
RGB IşıklarPlastik Kapak
Hafiflik
Yüksek Depolama
RTX Ekran Kartı
Güçlü İşlemci

Asus Rog Strix G15 İnceleme

RTX 3050 ile Ryzen 7'nin gücünü yansıtan muazzam bir bilgisayar olan Asus Rog Strix G15, 1 TB depolama alanıyla piyasadaki çoğu oyunu indirebilmenizi sağlar. Aynı zamanda dosyalarınızı gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz. 16 GB ram kapasitesiyle de oyunlarda donma, kasma gibi sorunları tamamen ortadan kaldırır. Fiyat performans bilgisayarı olarak öne çıkan Asus Rog Strix G15, tercih etmeniz gereken ilk modellerden birisidir.

İşte performansıyla öne çıkan Asus Rog Strix G15 ile ilgili tüm detaylar;

Asus Rog Strix G15 Performans

Asus Rog Strix G15

Piyasada bulunan tüm oyunları yüksek kalitede kasma, donma olmadan oynatabilen performans canavarı Asus Rog Strix G15, 16 GB Ram sayesinde birden fazla işlem yapabilmenizi sağlar. Aynı zamanda yeni nesil işlemcisiyle birlikte ekran kartınız darboğaz olmadan %100'ünü vererek çalışır. RTX'in gücünü hissedeceğiniz bu bilgisayarda 144 Hz ekran da bulunmaktadır. Rekabetçi oyunlarda performansınızı artırır.

Asus Rog Strix G15 Depolama

Asus Rog Strix G15

Rakiplerine baktığımız zaman çoğu bilgisayarda 512 GB SSD bulunmaktadır. Asus'un bu modelinde ise 1 TB yani 1000 GB'lık bir SSD kullanılmıştır. Aynı zamanda bu SSD yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu sayede oyunlarda bekleme süreleri ciddi oranda düşer. Aynı zamanda bilgisayarınız saniyeler içerisinde açılır. Depolama konusunda oldukça geniş kapasiteye sahip olan Asus Rog Strix G15 ile dilediğiniz her şeyi gönül rahatlığıyla bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Asus Rog Strix G15 Ekran

Asus Rog Strix G15

Asus Rog Strix G15'te 15.6 inçlik bir ekran bulunmaktadır. Ekran boyutu standart olarak gelmektedir fakat içerisindeki piksel yoğunluğu yüksek olduğundan görüntü her zaman canlı ve gerçekçi gözükür. Oyunlarınızda renkler daha canlı olduğu için düşmanı kolay görebilme olanağınız vardır. Aynı zamanda bu ekran ile film veya dizi izlemek size keyif verecektir. Asus Rog Strix G15, kaliteli ekran yapısıyla öne çıkmaktadır.

Asus Rog Strix G15 Tasarım

Asus Rog Strix G15

Asus Rog Strix G15'i görenler bir daha bakıyor. Alt kısmında bulunan RGB ışığı sayesinde özellikle düşük ışıklı ortamlarda muazzam bir görüntüye sahip olan laptop tasarım tarafında oldukça başarılı iş çıkarmış. Klavyesindeki tuşların da RGB olmasıyla birlikte bizlere adeta görsel şölen yapan Asus Rog Strix G15 inceliği ve hafifliğiyle de öne çıkıyor. Laptop, incecik 15.6 inçlik ekranıyla modern bir görünüme sahip.

Asus Rog Strix G15 Soğutma ve Ses Seviyesi

Asus Rog Strix G15

Asus Rog Strix G15'te yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunları maksimum ayarda oynasanız dahi performansta herhangi bir düşüş yaşanmıyor. Ekran kartını ve diğer bileşenleri anında soğutabilecek bir sistem geliştiren Asus, tüm bunları yaparken kullanıcısını yüksek sesle rahatsız etmiyor. Stabil olarak çalışarak bilgisayarı soğutabilen fanlar alt kısımda bulunuyor. Fanlar sayesinde bilgisayar her zaman ferah kalıyor.

Dizi ya da film izlerken, şarkı açtığınızda, oyun oynarken gayet tatmin edici bir ses performansı olan Asus Rog Strix G15'in iki adet hoparlörü bulunuyor. Bu hoparlörler üst tarafa konumlandırıldığı için ses seviyesi yüksek çıkıyor.

Asus Rog Strix G15 Batarya

Asus Rog Strix G15

Pil ömrü konusunda da kullanıcılarını düşünen Asus, tek şarjla saatlerce bilgisayar başında oturabilmenizi sağlıyor. Günlük işlerinizi yaparken ortalama 6 saat kadar kullanım sunan Asus Rog Strix G15 gaming laptopta oyun oynadığınızda ise 2 ile 3 saat bilgisayarınızı kullanabiliyorsunuz. Oyuncu bilgisayarlarında en çok yaşanan sorunlardan birisi şüphesiz pil ömrüdür. Asus Rog Strix G15 ile bu sorun ortadan kalkmıştır.

Asus Rog Strix G15 Bellek (RAM)

Asus Rog Strix G15

Asus Rog Strix G15 16 GB ram kapasitesine sahiptir. Yeni nesil bellekleri sayesinde oyunlarda çeşitli sorunlar yaşanmaz. Aynı zamanda günlük işlerinizi gerçekleştirirken yavaşlama, kasma, donma gibi problemleri tamamen ortadan kaldırır. Günümüzde laptoplarda minimum 8 GB, ortalama ise 16 GB ram yeterli olmaktadır. Bu ramler ile birlikte tüm oyunları rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

Asus Rog Strix G15 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Assasin's Creed Valhalla36 FPS
Control65 FPS
Star Wars Jedi: Fallen Order63 FPS
VALORANT160 FPS
Fortnite102 FPS
GTA 587 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Amazon
Fiyatını Gör
ROG Strix
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Asus Rog Strix G15 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Teknik özelliklerden anlamayan arkadaşlar için söyleyeyim: Hem iş hem oyun bilgisayarı olarak çok rahat kullanılır. IPS FullHD ekranı gerçekten dizi/film izlerken kendini belli ediyor. İnanılmaz hızlı. Windows11 ile daha da coşuyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey, oyun oynadığınızda fan hemen çalışmaya başlıyor doğal olarak, tüm marka laptopların genel sorunu bu ama ısınma problemini çözmek için de altına soğutucu alabilirsiniz.

👤 *** ***: Tek kelimeyle bayıldım. kargo İstanbulda oturmamama rağmen spariş vermemin üzerinden 36 saat geçmeden sorunsuzca elime ulaştı. Bilgisayarın sesi yok, bakın sesi az demiyorum yok ses yok! klavyesinin sesi de yok. Bayılası bir şey gerçekten. freedos olarak geliyor, kendi kendime iso flaş oluşturup windows 11 yüklemem 1 saatimi almadı, servise götürmek yerine kendiniz de yapabilirsiniz çok basit youtubedan windows 11 nasıl yüklenir diye aratıp öğrenebilirsiniz. bu özellikleriyle tüm ultra grafikli oyunları oynamak için aldım zaten onları da oynayıp en kısa sürede yorumumu güncellemeyi düşünüyorum. düşünmeyin, alın.

👤 *** ***: Çok iyi ve çabuk geldi teknik özellikler olarak da parasının hakkını veriyor ben çok memnun kaldım.

👤 *** ***: Fiyatı çoğu kişiye pahalı geliyor olabilir içindeki sisteme göre biraz pahalı diğer bilgisayarlara göre. İyice araştırıp aldım 2 gündür kullanıyorum. Performans olarak çok çok iyi seviyede günümüz oyunlarında yani son çıkanlarda çok iyi performanslar alırsınız. Fan seviyelerinde Performans veya Turbo modları oyun oynarken soğutma konusunda çok iyi işler çıkarıyor. Bilgisayar gayet soğuyor. Malzeme kalitesi de performansı kadar iyi. Almak isteyen varsa düşünmesin bile.

👤 *** ***: Asus'un driver problemlerinin olduğunu ve Armoury Crate'in nasıl bir virus olduğunu okumuşum ama biri adam ederse ben ederim dedim gözüm kapalı aldım bu bilgisayarı Alalı bir hafta oldu ama kabız etti resmen 3 farklı sürüm Windows ile denedim. Windows 11 22H2, Windows 10 22H2 ve şimdi kullandığım Windows 10 21H2. Sorun ne derseniz, her sürümde web browserlarda bir lag var, üstüne üstlük bir de yazarken inputlarımı kaçırıyor. Bir şey yazıyorum ama harf atlıyor yani, özellikle Chrome'da. Oyun oynarken bir sorun yok ama nedense casual kullanırken bilgisayarı rezil ediyor kullananı. Temiz ISO çektim her seferinde, bloatware temizledim driver ve BIOS güncelledim yine de çözemedim derdini. Sorun ne bilmiyorum artık iade de edemiyorum ama PC alacaksanız Asustan uzak durun sizi de rezil etmesin.

👤 *** ***: Aslında çok beğendim güzel ama şu son dönemde laptoplarda ekran kartlarını ve ramleri küçülte küçülte mahvettiler 3050 ekran kartını 4 gb vRam’e sahip değil normalde ama laptopta böyle aynı şekil ramleri de single channel olduğundan ağır uygulama ve oyunlarda darboğaz olabiliyor ramini yükselterek bir nebze rahatlattım alacaklara tavsiyemdir teşekkürler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzellikleriMSI Katana GF66 Kullananlar
Asus TUF Gaming F15 ÖzellikleriLenovo IdeaPad Gaming 3 İnceleme
HP Victus 16 KullananlarCasper Excalibur G900 İncelemesi
Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

Asus Rog Strix G15 alınır mı?

Asus Rog Strix G15'in özelliklerine göz attığınız zaman gayet yeterli olduğunu göreceksiniz. Satın aldığınızda sizi rahat bir şekilde 3 ile 5 yıl arasında götürebilecek kaliteli bileşenlere sahip bilgisayar, şık görünümüyle de ortamların gözdesi olacak. Yüksek seviye ekran kartıyla RTX teknolojisini sonuna kadar hissedeceksiniz.

ASUS ROG Strix G15 kaç hz?

ASUS ROG Strix G15 ekranı 144 Hz'dir. Yüksek yenileme hızıyla birlikte oyunlarda üstün performans sergilemenizi sağlar. 60 Hz ekranı olan kullanıcılara göre çok daha avantajlı durumda olursunuz. Ayrıca günlük işlerinizi daha kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır.

ASUS ROG Strix G15 kaç inç?

ASUS ROG Strix G15 15.6 inçlik bir ekrana sahiptir. Bu ekranda piksel yoğunluğu yüksek olduğundan renkler çok canlı gözükür. Film veya dizi izlerken seyir zevkinizi ikiye katlamaktadır. Full HD çözünürlük sunar.

ASUS ROG Strix G15 kaç para?

ASUS ROG Strix G15'in fiyatı siteden siteye değişiklik gösterebilir fakat en ucuz fiyatı 23.199.00 TL'dir. Bu fiyatı yukarıda vermiş olduğumuz linklerden kontrol ederek bulabilir, hangi siteden almak istediğinize karar verebilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum