MSI Katana GF66 Kullanıcı Yorumları ve Özellikler - İnceleme

MSI markasının Katana GF66 modeli ile ilgili ayrıntılı bilgiyi makalemizde detaylı bir şekilde araştırdık, sizlere sunduk.
MSI Katana GF66 Kullanıcı Yorumları ve Özellikler - İnceleme

Oyuncu bilgisayarı denilince akla gelen ilk modellerden birisi olmayı başaran MSI Katana GF66'nın tüm teknik özelliklerini inceledik ve sizlere sunduk. Yazımızdaki ürünün bilgilerini okuyarak satın alıp almayacağınıza karar verebilir, satın almış kullanıcıların yorumlarına da bakabilirsiniz.

MSI Katana GF66 Teknik Özellikler

İşlemci:Intel® Core™ i7-11800H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.6" FHD (1920*1080), 144Hz
Chipset:Intel HM570
Ekran Kartı:RTX3060, GDDR6 6GB
Hafıza: DDR 4 16GB (8GBx2, 3200MHz)
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 64GB
HDD:512GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Ön Kamera:HD type (30fps@720p)
Pil:3-Cell, Li-Polymer, 53.5Whr
Güç Adaptörü: 180W adaptör
Boyutlar:359 x 259 x 24.9 mm
Ağırlık:2.1kg
Amazon
Fiyatını Gör
MSI Katana
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

MSI Katana GF66

ARTILAREKSİLER
RTX TeknolojisiFiyat
Kaliteli İşlemci
Depolama Kapasitesi
Yüksek Ram
Şık Görünüm

MSI Katana GF66 İnceleme

RTX teknolojisini sonuna kadar hissettirebilen en kaliteli oyuncu bilgisayarlarından birisi olan MSI Katana GF66 i7 11. nesil işlemcisi sayesinde oyunlarda en yüksek kalitede dahi sorunsuz bir deneyim yaşatır. Yüksek depolama kapasitesi sayesinde de birçok oyun indirseniz dahi hafıza dolması gibi bir sorun yaşanmaz. Bilgisayarınızda yapacağınız program açma, sekmeler arasında dolaşma gibi işlemler kısa sürer.

İşte oyun canavarı MSI Katana GF66 ile ilgili tüm detaylar;

MSI Katana GF66 Performans

MSI Katana GF66

Oyun performansı konusunda son derece başarılı olan Msi Katana GF66, 16 GB hafızaya sahiptir. Bu sayede oyunlarda donma, takılma, FPS drop gibi problemler yaşanmaz. Aynı zamanda RTX teknolojisine sahip ekran kartı sayesinde piyasadaki çoğu oyunu en yüksek ayarlarda oynatabilir. Yeni nesil işlemcisi oyun içerisinde kalabalık bir ortama girdiğinizde dahi FPS düşüşü yaşatmayacak şekilde tasarlanmıştır. Oyun oynarken en çok karşılaşılan ısınma probleminin önüne bu modelde geçilmiştir.

MSI Katana GF66 Depolama

MSI Katana GF66

MSI Katana GF66 modeli içerisinde 512 GB'lık bir M.2 SSD barındırmaktadır. Bu SSD sayesinde oyunlar ve bilgisayar daha hızlı açılır. Aynı zamanda yüksek okuma, yazma hızına sahip bu SSD ile birlikte bir dosya göndermek saniyeler içerisinde gerçekleşir. 512 GB depolama alanı içerisinde birçok oyunu barındırmaya yetecek şekildedir. Oyunları indirirken depolama alanında yer açın tarzında uyarılar görmek oldukça zordur.

MSI Katana GF66 Ekran

MSI Katana GF66

15.6 inçlik ekranıyla dikkatleri üzerine çeken MSI Katana GF66, 1920x1080 Full HD çözünürlük sunar. Aynı zamanda gecikme hızı 0.1 MS'tir. Yenileme hızı ise 144 Hz olduğundan oyunlarda tepkime süresi çok düşüktür. Bu sayede düşmanınızı ondan önce görerek, oyunda ilerlemenizi daha da hızlandırabilirsiniz. Günümüz rekabetçi oyunlarında ekran yenileme hızı son derece önemlidir. Ekranında canlı renkler de barındıran MSI Katana GF66, film veya dizi izlerken sinema hissi yaşatır.

MSI Katana GF66 Ağırlık ve Boyut

MSI Katana GF66

İçerisinde barındırdığı bileşenlere göre oldukça hafif olan MSI Katana GF66 2.1 kilogramlık ağırlığa sahiptir. Boyutları ise 359x259x24.9 mm şeklindedir. Kompakt bir tasarımı olduğu için bir yerden bir yere taşınırken kullanıcısına çok fazla zorluk çıkartmaz. Taşıması kolay bir laptop olarak bilinir. Şık tasarımıyla da ortamdaki herkesin dikkatini çekmeyi başaran nadir laptoplardandır.

MSI Katana GF66 Soğutma ve Ses Seviyesi

MSI Katana GF66

MSI markasının Katana GF66 modelinde soğutma işine oldukça önem verilmiştir. Laptoplarda en çok yaşanan sorunlardan birisi şüphesiz soğutmadır. Soğutma konusunda muazzam bir performans gösteren GF66, kısa süre içerisinde işlemciyi ve ekran kartını buz gibi yapar. Bunu yaparken biraz sesli çalışabilir. Fan hızını manuel olarak ayarlamanıza imkan sunan bilgisayarda Turbo moduna alındığında sesli çalışma mevcuttur. Ancak turbo modu 5 dakika çalışırsa bilgisayar tamamen soğur.

MSI Katana GF66 Batarya

MSI Katana GF66

MSI Katana GF66'nın adaptörünün Watt'ı 180'dir. Bu sayede hızlı bir şekilde şarj olabilir. Oyun oynarken şarj yüzdesinin düşmesi, aşırı ısınma, donma gibi problemler bu modelde yoktur. Yüksek pil kapasitesiyle de dışardayken dahi şarjı minimum 3 saat kadar gitmektedir. Eğer yoğun bir şekilde oyun oynamıyorsanız MSI Katana GF 66 ile birlikte tüm gününüzü rahat bir şekilde çıkartabilirsiniz. Ancak oyun oynuyorsanız batarya çok fazla dayanmamaktadır.

MSI Katana GF66 Bellek (RAM)

MSI Katana GF66

Günümüzdeki oyunları kolay bir şekilde kaldırabilecek bir Ram kapasitesine sahip olan MSI Katana GF66, günlük işlemlerinizi yaparken de sorun yaşatmaz. Birden fazla sekme açtığınızda bilgisayarınızda ani kasılmalar, yüksek sesle çalışma gibi problemler meydana gelmez. Gayet yüksek bir Ram kapasitesi bulunan modelde Ram'ler 3200 Mhz hızında çalışabilmektedir. Tek slotta 8GB yer aldığı için tek slotlara göre performansta artış vardır.

MSI Katana GF66 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Call of Duty Black Ops 232 FPS
Forza Horizon 567 FPS
Fortnite96 FPS
Apex Legends87 FPS
Cod Warzone82 FPS
PUBG113 FPS
GTA 5135 FPS
CS:GO322 FPS
VALORANT218 FPS
Red Dead Redemption 245 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

MSI Katana GF66 Alınır mı?

Piyasaya göre alınabilecek en mantıklı oyuncu laptoplarından birisi MSI Katana GF66'dır. Aldığınız seneden itibaren sizi rahat 3 ile 4 yıl arasında götürecektir. Bu yıl içerisinde çıkan tüm oyunları yüksek kalitede oynatabilecek güçlü bir bilgisayardır. Aynı zamanda iş için kullanacağınız bazı programlarda da sorunsuz çalışacaktır. Şık görünüme sahip olan bilgisayar kullanıcı tarafından tam not almayı başarmıştır. Kaliteli malzeme yapısıyla da darbelere karşı koruma sunar. 

MSI Katana GF66 Kullananlar

MSI Katana GF66 oyuncu laptobunu satın alan kullanıcıların yorumlarını detaylı bir şekilde araştırdık. Bu yorumlara göz atarak ürünü satın alıp almayacağınıza karar verebilir, ürün hakkında bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. Aşağıda bulunan yorumlar, Türkiye'de bulunan popüler alışveriş sitelerinden alınmıştır, gerçek kullanıcı yorumlarıdır.

Amazon
Fiyatını Gör
MSI Gaming
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

İşte MSI Katana GF66 ile ilgili kullanıcı yorumları:

? *** ***: Beklediğimin çok ötesinde. Çalıştırmadığı hiç bir program ve oyun yok. Son çıkan oyunlarda bile harika bir performans sunuyor. Ben Autodesk 3ds max, Maya vb programlarda harika bir performans sunuyor. Öyle çok aşırı bir ısınması yok. Bu konudaki olumsuz yorumlara hak vermiyorum. Ancak elbette hiç ısınmıyor değil. Yoğun kaynak kullanımı gerektiğinde ısınmaya başlıyor ancak bu kez de fanlar devreye giriyor ve ısınmayı dengeliyor

? *** ***: Fanlar gürültülü çalışıyor ama buna yapacak birşey yok. Bu performans karşısında fanların sesli çalışıyor olması çok küçük bir problem.

? *** ***: Freedos olarak geldi. Oyun performansı gayet iyi grafikleri en sona getirdiğimde bile çok bir sıkıntı yaşamadım. En üstün bir altında hiçbir şekilde takılma yok görüntüde. Şu anda çoğu bilgisayarda olan ısınma ve fanın sesli çalışması bunda da var ne yazık ki. Ama genel olarak görüşüm olumlu. Bir yıldızı ısınma ve fandan kestim.

? *** ***: Bir yazılımcı olarak laptop normal rutinde iken bile 70-75 derece en basit lol oynarken bile 95 dereceyi geçiyor ve performans çok düşüyor o kadar bilgisayar çeşidi kullandım bu özelliklerde bir laptopu bu derece sorun olması iade etmeme sebep oldu.

? *** ***:  Msi kalitesi ve performansını diğer marka oyun bilgisayarlarından daha kaliteli buldum ve performansına hayran kaldım ekran kalitesi olsun hava kanalları ve fanları ile soğutma sistemi, klavye kullanım hissiyatı olsun güzel bir tek sorum var m2 ssd yuvası 2 tane olarak biliyorum 2. m2 ssd taksam garanti kapsamından çıkar mı bilmiyorum çeşitli forum sitelerinde çözümü bulamadım arkasında açmayın yazısı var bu arada ama yazılım geliştiricilerine tavsiye ederim.

? *** ***: Modelleme programları için canavar bir bilgisayar. Bu programları çalıştırırken batarya ömrü daha kısa oluyor haliyle. Şimdilik oldukça memnunum. Kargo da oldukça korunaklı paketlenmişti bir sıkıntı yaşamadım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzellikleriAsus TUF Gaming F15 İnceleme
Lenovo IdeaPad Gaming 3 Kullanıcı YorumlarıHP Victus 16 Özellikleri
Asus Rog Strix G15 Kullananların YorumlarıCasper Excalibur G900 İncelemesi
Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

MSI Katana GF66 iyi mi?

MSI Katana GF66 paranızın hakkını verecek kalitede bir bilgisayardır. İçerisinde yeni nesil birçok bileşen barındırır. Piyasadaki tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynatır. MSI markasının Katana GF66 modeli yüksek ram kapasitesi sayesinde programlar arasında geçiş yaparken donma kasma yaşatmaz. Aynı zamanda yüksek ram kapasitesi isteyen programlarda kusursuz iş çıkartır. En kaliteli modellerden birisidir. 

MSI laptop ne kadar?

MSI markasının laptoplarının fiyatları modelden modele değişiklik göstermektedir. Ancak MSI kalitesi gereği diğer markalara göre pahalıdır. Yıllar boyu kullanabileceğiniz kaliteli malzemeden yapılmış laptoplar üretir. Günümüzde fiyatları 10.000 TL'den başlayarak ilerlemektedir.

MSI neden daha pahalı?

MSI markasında kullanılan parçalar kalitelidir. Piyasada bulunan bazı bilgisayarda ekran kartı, işlemci gibi bilgisayar parçalarını ucuz kullanırlar. Bu sayede fiyat rakiplerine göre daha uygun tutulur fakat o tarz bilgisayarlar kısa kullanımdan sonra kasma, donma tarzında problemler yaşar. MSI markası soğutmadan, ekrana kadar son derece kaliteli ürünler kullandığı için bu tarz sorunlar yaşanmaz.

MSI kaliteli mi?

MSI markasının üretmiş olduğu ürünlerde problem çıkma olasılığı çok düşüktür. Ürünler pahalıdır fakat en ince ayrıntısına kadar özenle üretildiği için kronik olarak laptoplarda yaşanan problemlerin önüne geçerler. Örnek vermek gerekirse; ekrandan ışık sızması, oyunlarda ısınma gibi problemler MSI bilgisayarların çoğunda yoktur.

MSI oyun bilgisayarı mı?

MSI markasının bilgisayarları hem oyun hem de günlük kullanım için uygundur. Günlük hayatta  birçok işi MSI bilgisayarlarında yapabilirsiniz. Aynı zamanda isterseniz oyun oynayabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Genel olarak MSI laptopları oyuncu laptop olarak geçer.

En iyi ekran kartı hangisi?

Şu an piyasada bulunan en iyi ekran kartı RTX 4090'dır. RTX 40 serisi henüz yeni çıkmıştır. Nvidia tarafından dünyanın en hızlı ekran kartı olarak adlandırılan RTX 4090 muazzam bir güce sahiptir. Bu ekran kartına sahip olan bir bilgisayarı satın aldığınız taktirde tüm oyunları üst düzeyde oynayabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli programları da hiçbir şekilde donma yaşamadan çalıştırabilir, üst üste birçok sekme açabilirsiniz. Bir oyuncu bilgisayarında en önemli bileşenlerden birisi ekran kartıdır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.