Dell Gaming G5 15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

Yazımızda Dell markasının Gaming G515 modeli ile ilgili tüm bilgileri detaylı bir şekilde derledik. Sizler de yazımızı okuyarak modeli inceleyebilirsiniz.
Dell Gaming G5 15 Kullananlar ve Özellikleri - İnceleme

RTX 3060 ekran kartıyla oyun severlerin dikkatini geçen Dell Gaming G5 15 G55201800U bilgisayar 120 Hz ekrana sahiptir. Aynı zamanda i7'nin 12. nesil işlemcisini de içerisinde barındırmaktadır. 16 GB Ram kapasitesi sayesinde oyunlarda yüksek performans verir. 512 GB depolaması da oyuncular için gayet yeterlidir. Biz sizlere yazımızda satın almak istediğiniz bu model hakkındaki tüm bilgileri detaylı bir şekilde aktaracağız.

Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

İşlemci:Intel Core i7 12700H
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.9 inç FHD (1920x1080) 120 Hz
Ekran Kartı:Nvidia Geforce RTX 3060 6 GB
Hafıza:16 GB DDR 5 4800 MHz
Hafıza yuvası:1 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:512 GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Pil Ömrü:4-6 Saat
Güç Adaptörü:6 hücreli, Lityum iyon polimer
Boyutlar:24,9x357,26x272,83 mm
Ağırlık:2 - 4 Kg
Amazon
Fiyatını Gör
DELL Gaming
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Dell Gaming G5 15

ARTILAREKSİLER
Şık TasarımFiyat
Uzun Pil Ömrü
RTX 3000 Serisi
Güçlü İşlemci
IPS Ekran

Dell Gaming G5 15 İnceleme

11. nesil işlemcisiyle oyunlarda kesintisiz performans sunan Dell Gaming G5, tercih edilmesi gereken ilk modellerden birisi. Sahip olduğu bileşenlere bakacak olursak sizi uzun yıllar boyunca üzmeyecek bir bilgisayardır. Üst düzey soğutma sunarak oyunlarda, günlük işlerinizle performansta düşüş yaşatmaz. RTX ekran kartı her daim stabil çalışır, önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunları dahi kolayca kaldırır.

İşte performans bilgisayarı Dell Gaming G5 15 ile ilgili tüm detaylar;

Dell Gaming G5 15 Performans

Dell Gaming G5 15

RTX serisi ekran kartı ve yeni nesil işlemcisi sayesinde piyasada bulunan tüm oyunları yüksek ayarlarda oynatabilecek kadar güçlü olan bilgisayarda ısınmadan kaynaklı yaşanan donma veya kasma sorunu yoktur. İsterseniz saatlerce oyun oynayın yine de performans konusunda sorun yaşanmaz. Aynı zamanda yüksek tazeleme sunan ekranıyla oyunlardan daha fazla keyif almanızı sağlar. Uzun zaman boyunca sadece bakımını yaptırarak kullanabileceğiniz nadir bilgisayarlardan birisidir.

Dell Gaming G5 15 Depolama

Dell Gaming G5 15

Yüksek okuma ve yazma hızına sahip SSD sayesinde oyunlardaki bekleme sürelerini en aza indirebilirsiniz. Bilgisayarınızın açma tuşuna bastığınız anda saniyeler içerisinde açılır. Depolama alanı olarak bakacak olursak günümüzdeki tüm oyunları kaldırabilir fakat dolma ihtimali yüksektir. Bu yüzden bazı oyunları bilgisayarınızdan silmek zorunda kalabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bir SSD ekleme şansınız da vardır.

Dell Gaming G5 15 Ekran

Dell Gaming G5 15

Kaliteli ekranıyla kullanıcılarının dikkatini çeken Dell Gaming G5, 120 Hz yenileme hızına sahiptir. Bu sayı rakiplerine göre düşük olsa da 1 MS tepkime süresi sunar. Yani 144 Hz ekranlarla aynı seviyededir. Dell Gaming G5'te 15.9 inçlik bir ekran vardır. Ekranın içerisinde bulunan teknolojiler sayesinde renkler olduğundan çok daha canlı, parlak, gerçeğe yakın gözükür. Çoğu ekranda yaşanan siyahın gri olması gibi sorunlar bu bilgisayarda yoktur. Dell Gaming G5 ile film ve dizi keyfi de bir başkadır.

Dell Gaming G5 15 Tasarım

Dell Gaming G5 15

Cesur bir tasarıma sahip olan modelin inceliği ve zarifliği öne çıkmaktadır. İçerisinde piyasadaki en güçlü ekran kartlarından birisi olan RTX 3060'ı yeterli seviyede soğutabilmek için tasarımdan ödün verilmemiştir. Soğutucu fanlar kasanın alt tarafına gizlenmiş şekildedir. Ekran ise gövdeden yükseltilerek yerleştirilmiştir. Klavye konusunda ise gerçekten başarılı bir iş çıkartan Dell, şık bir görünüme sahiptir.

Dell Gaming G5 15 Soğutma ve Ses Seviyesi

Dell Gaming G5 15

Dell Gaming G5'te soğutma sistemi oldukça profesyoneldir. Termal tasarımda biri klavyenin üstünde biri de altta olmak üzere iki adet hava girişi bulunur. Soğutma ve ısı dağılımını yapabilmek için bakır borular yerleştirilmiştir. Bakır borular sayesinde içerideki sıcak hava yanlarda ve arkalarda bulunan dört adet havalandırma deliğinden dışarı atılır. Yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda dahi bilgisayarda sıcaklama görülmez.

Tatmin eden ses performansıyla da bilinen modelde iki adet hoparlör vardır. Bu hoparlörler akıllı teknolojiye sahiptir. Film ya da dizi izlerken kullanıcıya sinema etkisi yaratır. Oyunlarda ise ayak seslerini duyabileceğiniz şekilde kendini programlar. Hoparlörler ön tarafta bulunduğu için gayet yüksek ses verir.

Dell Gaming G5 15 Batarya

Dell Gaming G5 15

Yeni nesil oyunlarda yüksek performans almanız için tasarlanan bilgisayar batarya konusunda da oldukça iddialıdır. Dell Gaming G5'in bataryası ortalama 6 saat kadar gidebilmektedir. Gün içerisinde oyun oynamayan, sadece işlerini halleden kullanıcılar için bu süre daha da uzayabilir. Ancak oyun oynayan bir kullanıcı iseniz batarya maksimum 3 saat kadar gidecektir. Bu süre hangi oyunu oynadığınıza bağlı olarak değişir. Yüksek sistem isteyen oyunlarda süre düşebilir.

Dell Gaming G5 15 Bellek (RAM)

Dell Gaming G5 15

Dell Gaming G5, RAM konusunda oldukça başarılıdır. DDR 5 yeni nesil 4800 Mhz hızında çalışabilen Ram'ler sayesinde akıcı bir deneyim sunar. Yüksek kaliteye sahip 16 GB hafıza sayesinde programlarda, donma, kasılma, takılma, yavaşlama gibi sorunlar tamamen ortadan kalkar. Nerede olursanız olun Dell Gaming G5 ile birlikte kesintisiz bir şekilde oyun oynayabilir, canlı yayın yapabilir, kayıt alabilir, video düzenleyebilir veya günlük işlerinizi halledebilirsiniz.

Dell Gaming G5 15 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Assasin's Creed Valhalla62 FPS
Valorant239 FPS
Star Wars Jedi: Fallen Order72 FPS
God of War63 FPS
Control86 FPS
GTA 5106 FPS
CS:GO364 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Amazon
Fiyatını Gör
G5 15 Gaming
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Dell Gaming G5 15 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Cihazı tercih etmemin sebebi %100 sRGB ekran paneline sahip olması. Grafik Tasarımcıyım grafik programları için ideal bir cihaz. Ekran kartı RTX3060 Laptop versiyonu evet güzel ancak Masaüstü performansı beklemeyin benim ofis cihazım da RTX 3060 12GB var o performans tabi ki yok :) 16GB Ram şuan için yeterli ilerisi için arttırılabilir, Hafıza 512 benim gibi verileri harici disk üzerinde tutanlar için bence bu da yeterli ve yeni teknoloji DDR5 frekans olarak çok daha yüksek MHz'lerde çalışıyor bu çok iyi bir veri, İşlemci ye söz etmek istemiyorum 12. Nesil i7 12700h 14 çekirdekli ciddi derece başarılı bir işlemci 24Mb smart cache şarja takılıyken 4,7Ghz'lere kadar çıkıyor zorlarsanız ki cihaz hiç kasmıyor tek sorun fan sesi yüksek bence rahatsız edici, bu da aşırı zorlama da oluyor.

👤 *** ***: Yazılım mühendisi olarak bu bilgisayarı kesinlikle öneririm. GPU ve CPU tam uyumluluk içinde çalışırken DDR5 bellek cihazın gücüne güç katıyor. Ayrıca soğutma sistemi çok harika. Dell markası zaten kaliteli. 12.nesil core i 7 işlemci resmen çağ atlamış.

👤 *** ***: Ürün güzel, dikkat çekmek istediğim konu şu; tek SSD disk slotu var. İkinci bir disk takamıyorsunuz. Disk arttırımı yapmak isterseniz mevcut diski çıkarıp takmanız gerekiyor. M2 SSD tipinde 2230 ve 2280 formlu diskler takılabiliyor. Bilginize

👤 *** ***: Beklentileri üst seviyede olanlar için tam bir fiyat performans bilgisayarı. Hem iş hem ofis için uygun. Böyle güçlü bir işlemci ve ddr5 ram ve ekran kartına göre gayet yeterli bir bataryası var. Satıcı da gayet hızlı kargoladı. Düşünmeden alabilirsiniz

👤 *** ***: Öncelikle ürün farklı şehirde olmama rağmen bir buçuk iki gün gibi çok kısa bir sürede elime ulaştı mühendislik okuyan ve oyun meraklısı biri olarak çok uzun araştırmalar sonucunda bu laptopda karar kıldım iyi ki de bunu almışım dedirtti resimde ki ve özellik olarak birebir aynı laptop satıcıya çok teşekkürler kutulama kargo gayet iyiydi ürünle alakalı puan kırdığım nokta bu fiyata bu segmente çıktığında en azından ekran yenileme hızı 144 hz olabilirdi ama profesyonel oyuncu değilseniz 120 hz ile arasında ki farkın çok fazla hissedileceğini veya size engel olacağını düşünmüyorum birde ssd tek slot yükseltmek istediğinde mevcut ssdyi çıkarım daha büyüğünü takmanız gerekiyor tabi depolamayla alakalı ihtiyacınız çok fazla değilse çok sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum ramin çift kanal olması çok güzel ekran kartı her türlü işinizi fazlasıyla görecektir

👤 *** ***: Öncelikle mühendislik için ideal bir bilgisayar. Kullanma fırsatım çok olmadı lakin şu ana kadar sorun yapmadı. Oyun testi yapamadım valorant'ta orta ayarlarda 430fps, forza horizon'da ultra ayarlarda 120fps ile kasmadan akıcı oynanıyor.

👤 *** ***: Ürün harika iyi ama tek eksiği üründe 2.ssd girişi yok onun haricinde 10 üzerinden 10. Alacak olanlar bunu göz önünde bulundursun yeri devresi herşeyi var ama soketi yok malesef 2 adet ssd takılamıyor.

👤 *** ***: 4 yıldız verdiklerim performanstan kaynaklı değil keşke daha iyi olaaydı yıldızı açıkçası fiyat daha fazla düşerse diye çok korktum ama aldığıma çok memnunum grafik tasarımcılık yapıyorum ve sistem özellikleri şuan için tatmin edici düzeyde hoparlörü ses seviyesi fazlasıyla yeterli sadece freedos gelse daha mutlu olurdum açıkçası.

👤 *** ***: Kallavi bir adamım laptobum da benim gibi ağır ve kallavi olsun her işi yapsın diyorsanız gözünüz kapalı alabilirsiniz. Oyun iş farketmeksizin bana mısın demiyor hiç bir şekilde. Biraz ağırlık olarak ağır tarafta kalması dışında ve bataryanın fazla dayanmaması dışında gayet kaliteli hızlı ve güzel görüntü ve ses ileten laptop.

👤 *** ***: Ürün çok iyi çok beğendik ddr5 sistem olması çok iyi sadece kargo berbat ötesi bu kadar yüksek maliyetli bir ürünün bu şekilde gelmesi ve zarar göreceğini akıl edememeleri şaşırtıcı. Hem üstteki hem alttaki kutu üç yerinden darbe deşilmiş gibi . Keşke bu kadar pahalı ürünü patpata da sarıp gönderselermiş.

👤 *** ***: Laptop gayet güzel. Her türlü gündelik işinizi ziyadesiyle karşılayacaktır ancak bu laptop özellikle oyun oynamak isteyenler için. Gündelik işler için pek uygun olmadığını söyleyebilirim. Kendisi ve güç adaptörü fazlasıyla büyük olmakla birlikte bataryası gerçekten çok zayıf. 2 saat 15 dakika kadar sadece YouTube'dan video izlememe ve yüksek güç gerektiren hiçbir şey yapmamama rağmen bataryası bitti. Sadece gündelik işler için almak çok mantıksız olmakla beraber, bu laptop oyun oynamak için piyasadaki en iyi laptoplardan biri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzelliklerMSI Katana GF66 Kullananlar
Asus TUF Gaming F15 ÖzellikleriLenovo IdeaPad Gaming 3 İnceleme
HP Victus 16 Teknik ÖzellikleriAsus Rog Strix G15 Kullanıcı Yorumları
Casper Excalibur G900 Kullananlar

Dell Gaming G5 15 alınır mı?

Dell Gaming G5 15 RTX 3060 ekran kartı, 120 Hz ekranı, Intel'in son nesil işlemcisi ve DDR 5 16 GB Ram kapasitesiyle sizleri uzun yıllar boyunca karşılayabilecek bir bilgisayardır. Parçaları yeni nesil ve güçlü olduğu için sorunsuz kullanabilirsiniz. Şık görünümüyle de dikkatleri üzerine çekecek olan bilgisayar ile tüm oyunlarda üst düzey performans alacaksınız. Dell Gaming G5 15, piyasada bulunan en iyi bilgisayarlardan birisidir.

Dell Gaming G5 15 kaç hz?

Dell Gaming G5 15'in ekranı 120 Hz'dir. Rakiplerine baktığımız zaman genelde ekran yenileme hızları ortalama 144 hz olur. Dell Gaming G5 15'te ise 120 Hz bir ekran kullanılmıştır. Ancak bu ekran rakiplerinden çok daha canlı ve parlak renkler sunar.

Dell Gaming G5 15 kaç inç?

Dell Gaming G5 15'in ekran boyutu 15.9 inçtir. Bu ekran size yeterli gelecektir. IPS teknolojisiyle birlikte film veya dizi izlemek daha zevkli olacaktır. Bu ekranda renkler gerçeğe yakın şekilde yansıtıldığı için tatmin edici bir deneyim sunar.

Dell Gaming G5 15 kaç para?

Dell Gaming G5 15'in fiyatına bakacak olursak Türkiye'de bulunan popüler alışveriş sitelerinde en az 26.999 TL'ye satılmaktadır. En fazla ise 34.999 TL'dir. Fiyat araştırmasını iyi yapmanızı öneririz. Yukarıdaki linklerden en uygun fiyatı bulabileceğinizi de unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum