HP Victus 16 Kullananlar ve Teknik Özellikleri - İnceleme

Gaming laptop piyasasının en çok tercih edilen modellerinden olan HP Victus 16'un tüm özelliklerini yazımızda bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
HP Victus 16 Kullananlar ve Teknik Özellikleri - İnceleme

Aşırı ısınmaya karşı önlem almış bir bilgisayar olan HP Victus 16 D1042NT, soğutma sistemiyle öne çıkıyor. Uzun süreler bilgisayar başında oyun oynasanız dahi donma, kasma gibi problemler yaşatmıyor. Yazımızda HP Victus 16'nın donanımlarının özelliklerini detaylı bir şekilde araştırdık ve inceledik. Sizler de yazımızı okuyarak HP Victus 16 hakkında tüm bilgilere erişebilir, satın almak istediğiniz modeli tanıyabilirsiniz.

HP Victus 16 Teknik Özellikler

İşlemci:i7 12700h
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:16.1 inç FHD (1920x1080) 144 Hz
Ekran Kartı:Nvidia Geforce RTX 3050 Ti 4 GB
Hafıza: 16 GB DDR 5 4800 MHz
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32GB
HDD:512GB NVMe SSD
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Ön Kamera:HD type (30fps@720p)
Pil:6 Saat
Güç Adaptörü: 4 hücreli, 70 Wh Lityum iyon polimer
Amazon
Fiyatını Gör
HP
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

HP Victus 16

ARTILAREKSİLER
Yüksek Ram HızıRGB Klavye Yok
Isınmama Özelliği
Şık Tasarım
Güçlü İşlemci
Uzun Pil Ömrü

HP Victus 16 İnceleme

İçerisinde Intel'in en güçlü işlemcilerinden birisini barındıran HP Victus 16, RTX ekran kartıyla da oyunlarda muazzam bir performans sunuyor. Piyasada bulunan tüm oyunları üst düzey kalitede oynatabilen canavar bilgisayara 16 GB DDR 5 yeni nesil Ram eşlik ediyor. Tüm kaliteli bileşenlerinin yanı sıra tasarımı da oldukça şık olan oyuncu bilgisayarı HP Victus 16, kocaman ekranıyla bizlere oyun keyfini daha iyi yaşatıyor.

İşte üst düzey oyuncu bilgisayarı HP Victus 16 ile ilgili tüm detaylar;

HP Victus 16 Performans

HP Victus 16

Hem oyun hem de iş için uygun olan bilgisayarda RTX 3050Ti ekran kartı bulunuyor. Ekran kartı yeni nesil olduğu için tüm oyunları kolay bir şekilde oynatabiliyor. Yeni nesil i7 işlemcisiyle birlikte 8 çekirdek birden çalışarak oyunlarda takılma, donma gibi problemler HP Victus 16 ile tamamen ortadan kalkıyor. Oyun bilgisayarı denilince akla gelen ilk modellerden olmayı başarmış HP Victus 16 ile birlikte ne kadar sekme veya program açılırsa açılsın yavaşlama yaşanmıyor.

HP Victus 16 Depolama

HP Victus 16

512 GB SSD ile birlikte gelen HP Victus 16, günümüzdeki oyunların boyut olarak büyük olduğunu düşünürsek çok yeterli olmuyor fakat isteğe bağlı olarak SSD değiştirilebiliyor. 512 GB'lık depolama ile bilgisayarınıza çok fazla oyun yüklemenize izin vermese de çevrimiçi oynanan popüler oyunları ve kişisel bilgilerinizi depolamasında tutabiliyor.

HP Victus 16 Ekran

HP Victus 16

HP Victus 16'nın ekranı 16.1 inç olduğu için film veya dizi izlemek, günlük işlerinizi halletmek, oyun oynamak çok daha keyifli hale geliyor. Büyük olmasının yanı sıra 144 Hz yenileme hızına sahip olan ekran ile birlikte kullanıcı çevrimiçi oyunlarda ciddi avantajlar elde edebiliyor. Düşmanları daha hızlı görerek, onları avlama imkanına erişiyor. Aynı şekilde sunum, proje, iş yaparken çok daha rahat hareket edebiliyor.

HP Victus 16 Tasarım

HP Victus 16

Tasarım konusunda oldukça etkileyici bir iş çıkartmış olan HP, tüm bileşenleri incecik olan modeline sığdırmayı başarmış. Dışardan bakıldığında gayet ince ve zarif gözüken laptop rakibi olan oyuncu bilgisayarları gibi kalın gözükmüyor. Ağırlık konusunda da hafif olduğu için istenilen yere kolay bir şekilde taşınabiliyor. Arka kısımda bulunan HP Victus'un V logosu gayet modern gözüküyor.

HP Victus 16 Soğutma ve Ses Seviyesi

HP Victus 16

İnce bir yapıya sahip olmasına rağmen soğutma anlamında da gayet başarılı olan bu modelde saatlerce oyun oynasanız dahi ısınma problemi yaşanmıyor. Alt kısımda bulunan soğutucular direkt olarak en çok ısınan parçalara doğru etki ettiğinden bilgisayar her zaman serin kalıyor. HP'nin bu konuda muazzam bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz.

Ses seviyesi olarak da sizi tatmin eden HP Victus 16, film, dizi izlerken ya da oyun oynarken gayet kaliteli bir ses verir. Oyunlarda oyuncunun nereden geleceğini belli eder. Eğer düşman sağınızdan gelirse ses sadece sağ hoparlörden çıkar. Aynı şekilde filmlerdeki konuşmalara veya aksiyon seslerine göre hoparlörler akıllı olarak değişir.

HP Victus 16 Batarya

HP Victus 16

Uzun saatler boyunca oyun oynasanız dahi pil yüzdesinde ciddi bir düşüş olmadan laptobunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. Oyun oynamadığınız günlerde ise bataryanız tüm günü idare edecek güçtedir. Bu modelde bataryaya oldukça fazla önem verilmiştir. Kullanıcıların en çok sorun yaşadığı noktalardan birisi bataryadır. Güçlü bataryası nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen bir modeldir.

HP Victus 16 Bellek (RAM)

HP Victus 16

HP Victus 16 DDR 5 4800 Mhz 16 GB ram kapasitesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Yeni nesil DDR 5 Ram'leri içerisinde barındıran bilgisayarda ram hızı çok yüksek olduğundan işlem yaparken, video düzenlerken, günlük işlerinizi gerçekleştirirken yavaşlama gibi bir durum yaşanmaz. Oyunlarda ise üst düzey performans sunan bellekler sizi uzun yıllar boyunca idare edebilecek güçtedir.

HP Victus 16 FPS Değerleri

OyunlarFPS
Forza Horizon 4112 FPS
Spider Man 64 FPS
God of War64 FPS
F1 202296 FPS
Forza Horizon 5101 FPS
VALORANT242 FPS
Red Dead Redemption 256 FPS
Cyberpunk 207749 FPS
COD Warzone80 FPS
GTA 5122 FPS

Yukarıdaki tüm oyunların FPS değerlerini ölçerken doğru sonuç alabilmek için ayarların hepsi en yükseğe getirilmiştir. Ayrıca bu FPS değerleri ortalama baz alınarak yapılmıştır.

Amazon
Fiyatını Gör
HP Victus
Gaming Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

HP Victus 16 Kullanıcı Yorumları

? *** ***: Teknik özelliklerden anlamayan arkadaşlar için söyleyeyim: Hem iş hem oyun bilgisayarı olarak çok rahat kullanılır. IPS FullHD ekranı gerçekten dizi/film izlerken kendini belli ediyor. İnanılmaz hızlı. Windows11 ile daha da coşuyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey, oyun oynadığınızda fan hemen çalışmaya başlıyor doğal olarak, tüm marka laptopların genel sorunu bu ama ısınma problemini çözmek için de altına soğutucu alabilirsiniz

? *** ***: 16 GB DDR5 Ram son teknoloji, 12. nesil şuana kadar ki en yeni teknoloji RTX3050ti ekran kartı ile keyifli oyunlar 14 çekirdek Hızlı şarj daha ne olsun.

? *** ***: Üründe Işık sızması ya da ölü piksel çıkabilir diye endişe ettim ama sıkıntı yok gibi. Elektronik biraz da şans işi. Hp bilgi ve tecrübesi ile başarılı ürün olmuş. Fiyatı emsallerine göre uygun.

? *** ***: Teknik özellikleri ortalama bir kullanıcı için bence yeterli. CS GO'yu takılmadan donmadan rahat oynadım. Isınması normal. Kronik ısınma sorununu aşmışlar gibi. Hiçbir yerde yazmıyor, Windows 11 kullanmanız gerekiyor yoksa Driver'larda sorun yaşarsınız. Windows 10 pro da ses sorunu yaşadım. HP teknik desteğin uyarısıyla 11'e yükseltmek durumunda kaldım. Sorun çözüldü. HP'ye buradan iletmek isterim, başka markalarda kutu içeriğinde USB'de driverler bulunuyor. Siz de kutu içeriğinde gönderseniz iyi fena olmaz.

? *** ***: Mükemmel bir ürün. İşlemcisi 12.nesil, ekran kartı çok güçlü. Diğer bileşenleri de bunlrla uyumlu olacak şekilde design edilmiş. Ürün bu yılın Nisan ayında piyasa çıkmış. Aslında oyun bilgisayarı ve tabii ki oyun meraklıları için birinci sınıf bir ürün. Öte yandan mimari çizim veya yoğun hesaplamalarla uğraşanlar için de tavsiye edilen güce sahip.

? *** ***: Ürün özellikleri bakımından çok iyi. Sadece bazı driverlar Windows11 destekli olduğu için mecburen windows 11 kurmanız gerekiyor. İlk başta sanırım bundan dolayı biraz geç açılıyordu 30 saniye gibi ama sonra yine güncellemelerden sonra süre bayağı kısaldı. Onun dışında görüntüsünde ekranında hiçbir sorun yok bilir kişilerine de sorularak alındı.

? *** ***: DDR 5 özellikli olması güzel ve bu fiyata bu özelliği bulmak zor. Ram ve ssd yükseltilebilir olması avantaj ihtiyaç halinde. Win11 yükleme yapacağınız usb belleği laptopa takip esc ye basın, çıkan ekranda f9 yapınca direk kurulum başlıyor.

? *** ***: i7 12.nesil olması muazzam bir artı. Ram'lerin DDR5 4800mhz olması, dünyadaki laptopların sadece %5 i daha bu teknolojiyi kullanabiliyor. RTX 3050 Ti , Ti olması gerçekten çok şey farkettiriyor oyunlarda arkadaşlar o yüzden verimliliğini çok beğendim. Sadece 6GB VRam olsa tadından yenmezmiş. Ekran yenileme 144hz güncel bir panel yağ gibi akıyor. Ses kaliteli bass ve tizzler beğendim, B&O markası zaten kötü bir ses almanız zor. Ancak ses seviyesi bir tık daha fazla beklerdim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MSI GF76 Detaylı İncelemeMonster Abra A5 V17 Yorumlar
Monster Semruk S7 ÖzellikleriMSI Katana GF66 Kullananlar
Asus TUF Gaming F15 ÖzellikleriLenovo IdeaPad Gaming 3 İnceleme
Asus Rog Strix G15 Kullananların YorumlarıCasper Excalibur G900 İncelemesi
Dell Gaming G5 15 Teknik Özellikler

HP Victus 16 alınır mı?

HP Victus barındırdığı bileşenlere göre alabileceğiniz en iyi bilgisayarlardan birisidir. İçerisinde henüz daha birçok firmanın kullanmadığı DDR 5 yeni nesil Ram'ler bulunur. Bunun dışında ekran kartı RTX teknolojisine sahip olduğu için tüm oyunlarda üst düzey performans sunar. İşlemcisi de i7'nin son nesil kaliteli işlemcisidir.

HP victus nedir?

Eski HP Omen serisinin yapıtaşlarıyla oluşturulmuş muazzam bir oyun deneyimi sunmayı hedefleyen oyuncu bilgisayarına verilen yeni isimdir. HP markası Victus adındaki laptoplarını üç farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürmüştür. 

HP victus 16 kaç hz?

HP victus 16'nın ekranı 144 Hz'dir. Yenileme hızı oyunlarda ve günlük kullanımda önemli bir unsurdur. Laptop alırken dikkat etmeniz gereken şeylerden birisidir. Ekranın 144 hz olması rekabetçi oyunlarda oldukça büyük avantaj sağlar. Aynı zamanda günlük işlerinizi hallederken de akıcı bir kullanım sunar.

HP victus kaç kg?

Hp Victus'un ağırlığı 2.46 kilogramdır. Barındırdığı bileşenlere baktığımız zaman bu sayının gayet düşük olduğunu söyleyebiliriz. Hafif olması sayesinde istenilen yere kolay bir şekilde taşınabilir. 

HP victus kaç inç?

HP Victus 16.1 inçlik büyük bir ekrana sahiptir. Bu ekran sayesinde film, dizi izlerken daha fazla keyif alabilir, oyunlardaki düşmanlarını rahat bir şekilde görebilirsiniz. Ekranın 1080p çözünürlükte olması da seyir zevkinizi artıracaktır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum