Saç Çıkaran Yağlar - Dökülen Saçları Geri Getiren 11 Yağ

Herkes gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Bu içeriğimizde dökülen saçlarınızı kurtaracak doğal yağlara yer verdik. İşte, saç çıkaran yağlar.
Saç Çıkaran Yağlar - Dökülen Saçları Geri Getiren 11 Yağ

Kesin Saç Çıkaran Yağlar Nelerdir?

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda sıkça karşılaşılan problemlerden biridir. Uzmanlara göre günde 100-150 arasında dökülen saçlar normal olarak karşılanır ama bu rakam daha da yükseldiğinde, kelliğin habercisi olabilir. Bu yazımızda, saç çıkaran yağlar hakkında bilgi vererek saçlarınıza doğru şekilde bakım yapmanız konusunda yardımcı olacağız.

Saç Çıkaran Yağlar

SıraTürUygulamaneoldu Puanı
1Jojoba YağıMasaj Yaparak10/9.8
2Badem YağıSürerek10/9.8
3Lavanta YağıŞampuana Karıştırılabilir10/9.7
4Hint YağıMasaj Yaparak10/9.8
5Biberiye YağıŞampuana Karıştırılabilir10/9.7
6Üzüm Çekirdeği YağıSürerek10/9.7
7Hindistan Cevizi YağıSürerek10/9.6
8Fındık YağıMasaj Yaparak10/9.8
9Argan YağıMasaj Yaparak10/9.4
10Menekşe YağıŞampuana Karıştırılabilir10/9.7
11Haşhaş YağıŞampuana Karıştırılabilir10/9.5

Her konuda yardımcı olabilen, vücudumuzun çeşitli yerlerinde meydana gelen olumsuzlukları giderebilen bitkisel yağlar, saçlarımıza da faydası olabilecek özledir. Son zamanlarda bu özler, hazır ürünlerde genellikle kimyasal maddelerin bulunması ve saçlara zarar vermesi nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. Peki, saç çıkaran yağlar nelerdir?

1. Jojoba Yağı

saç çıkaran yağlar

Saçlar, kullanılan saç bakım ürünleri veya saç düzleştiricilerin etkisi yüzünden kısa sürede dökülmeye başlar. Bu durumun önüne geçmek için saç bakım yağları ile terapi yapmanız gerekir. Jojoba yağı, saç derisini besleyerek saçların daha parlak görünmesine katkıda bulunur. Ayrıca içerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saç derisi hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçlarınız yeniden çıkar.

İlginizi Çekebilir
Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

2. Badem Yağı

saç çıkaran yağlar

Kesin saç çıkaran yağları listelediğimiz içeriğimize badem yağı ile devam ediyoruz. D ve E vitaminleri bakımından hayli zengin olan badem yağı, eskiden beri saç dökülmelerine karşı kullanılan bitkisel yağlardan biridir. Çoğu saç bakım ürününün içerisinde yer almasının nedeni de budur. Saçlarınıza birkaç damla badem yağı sürerek masaj yapın ve yarım saat kadar bekleyin. Ardından hafif şampuan ile durulayın. Bu uygulama saçlarınızın beslenmesine ve parlak bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

3. Lavanta Yağı

saç çıkaran yağlar

Saç çıkaran yağlar arasında en etkili olan ve daha hızlı sonuç veren lavanta yağı, hoş kokusu ile saçlarınızın güzel kokmasına yardımcı olur. Bunun yanında yeni saçların çıkmasını sağlayan ve saç dökülmesini engelleyen özelliğinin de bulunması, kullanmanız için geçerli bir nedendir.

Banyo yapmadan önce bir miktar lavanta yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Saç diplerinden saç uçlarına kadar saçlarınıza yedirdiğinizden emin olduktan sonra yarım saat kadar bekleyin ve saçlarınızı ılık su ile durulayın. Düzenli kullandığınızda saçlarınızın yeniden çıktığını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Lavanta Yağının Saça Faydaları

4. Hint Yağı

saç çıkaran yağlar

Kesin saç çıkaran yağlardan biri de Hint yağıdır. Saç dökülmesini engelleyen özelliğe sahip olan Hint yağı aynı zamanda saçların beslenmesine de yardımcı olmaktadır. Uzun dönemler öncesinde saray kadınlarının saç bakımında kullandıkları Hint yağı, saçların kırılmasını engelleyerek daha düz bir görünüme kavuşmasına da yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Hint Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

5. Biberiye Yağı

saç çıkaran yağlar

Saç dökülmesi nedenlerinden biri de saç derisindeki hücrelerin zaman içerisinde yenilenmemesidir. Bu sorunun önüne geçmek için saç derisini doğru şekilde beslemek gerekir. Biberiye yağı, bu konuda saçlarınıza en iyi desteği sağlayacak bitkisel yağlardan biridir. Saç çıkaran yağlar arasında yer alması, çoğu zaman şampuan ve diğer saç bakım ürünlerinin içerisinde yer edinmesini etkilemektedir.

İlginizi Çekebilir
Biberiye Yağının Saça Faydaları

6. Üzüm Çekirdeği Yağı

saç çıkaran yağlar

Vitamin ve mineraller açısından son derece zengin olan üzüm çekirdek yağı da saç çıkaran yağlar arasında yer almaktadır. Bu yağ, destekleyici özelliği sayesinde saç dökülmesini engeller ve kısa sürede saçların uzamasını sağlar. Bu sayede doğru ve düzenli bir şekilde kullandığınızda saçlarınızdaki farkı belirgin olarak görürsünüz.

İlginizi Çekebilir
Üzüm Çekirdeği Yağının Saça Faydaları

7. Hindistan Cevizi Yağı

saç çıkaran yağlar

Saçların onarılmasında bir hayli etkili olan ve yüzyıllardan bu yana saç bakımında vazgeçilmez olarak kabul edilen Hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza bakım yaptığınızda, saçlarınızın kökünden ucuna kadar beslenmesine yardımcı olursunuz. Saç uzatmaya ve saç derisini onarmaya yardımcı olan doğal bitkisel yağ sayesinde saçlarınızda özlediğiniz güzelliği yeniden yakalayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

8. Fındık Yağı

saç çıkaran yağlar

Hızlı ve sağlıklı bir saç uzatma yolu arıyorsanız fındık yağını tercih edebilirsiniz. Kepeklerin oluşumunu da engelleyen fındık yağı içerisinde barındırmış olduğu vitaminler sayesinde saçınızı besler ve hacim kazandırır. Nemlendirici etkisi saçınızın 7/24 parlak ve dolgun gözükmesini sağlar. Saçlarda kuruluk ve dökülme sorunu yaşayan kişiler fındık yağını kullanarak bu sorunlardan kurtulabilirler.

İlginizi Çekebilir
Fındık Yağının Saça Faydaları

9. Argan Yağı

saç çıkaran yağlar

Dolgun ve parlak görünümlü bir saça sahip olmak istiyorsanız argan yağını deneyebilirsiniz. Saçlarınızı yumuşacık ve sağlıklı bir hale getiren yağ, kolay bulunabilmektedir. Saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olan argan yağı nemlendirici özelliği sayesinde saçları nemlendirir ve yumuşaklık kazandırır. Eğer zor şekil alan bir saça sahipseniz argan yağı ile artık bu sorundan tamamen kurtulacaksınız. Isı aletlerine karşı da saçı koruyan yağ, yıpranma sorunlarını ortadan kaldırır, saça koruyucu bir katman oluşturur.

İlginizi Çekebilir
Argan Yağının Saça Faydaları

10. Menekşe Yağı

saç çıkaran yağlar

Kuru ve dökülen saçları kısa sürede eski formuna kavuşturan menekşe yağı, saça parlaklık verir, güzel ve hoş bir koku kazandırır. Vazgeçilmez saç yağlarınızdan birisi haline gelecek olan menekşe yağı saçı nemlendirerek canlanmasın, güçlenmesine ve kepek oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Uyarıcı etkiye sahip menekşe yağı güçlü ve yeni saçlar çıkarabilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Menekşe Yağının Saça Faydaları

11. Haşhaş Yağı

saç çıkaran yağlar

Kırılan ve dökülen saçların tedavisi için kullanılan haşhaş yağı son derece faydalıdır. Yağ, saç köklerini besleyerek, saçlara canlılık kazandırır ve uzatır. Saçların ihtiyaç duymuş olduğu vitaminleri karşılayan yağ, saçları kolayca onarabilmektedir. Eğer saçlarınız yavaş çıkıyorsa haşhaş yağını deneyerek hızlı bir şekilde sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Kepek sorunu yaşayan kişiler de haşhaş yağı ile kepeklerden kurtulabilir.

İlginizi Çekebilir
Haşhaş Yağının Saça Faydaları

Saç Çıkaran En İyi Ürünler

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1Diamond Hair PlusSerumYoğunlaştırıcı10/10
2DucrayLosyonDökülme Karşıtı10/9.9
3Bioxcin QuantumSerumBesleyici10/9.7
4Kerastase Densifique HommeYağDökülme Karşıtı10/9.8
5Diamond Hair DailyŞampuanDökülme Karşıtı10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Çıkaran
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

1. DIAMOND HAIR Plus

saç çıkaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair Plus
Losyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Procapil, yeni saç oluşumunda büyük role sahip bir mineraldir. DIAMOND HAIR Plus Saç Serumu, formülünde %5 oranında Procapil barındırması sayesinde ilk kullanımdan itibaren saç köklerinize etki ederek yeni saç oluşumunu destekliyor. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı derinlemesine besleyen serum, düzenli kullanımlarda dökülmeleri durduruyor. Onarıcı etkisi sayesinde saç kırılmalarını önleyen ürün aynı zamanda kafa bölgesindeki açılmaları da kapatıyor. Bu sayede bir süre sonra saçlarınız hiç olmadığı kadar dolgun ve hacimli gözüküyor.

2. Ducray Dökülmeye Karşı Losyon

saç çıkaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ducray
Losyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçın ömrünü uzatarak gelişimini hızlandıran bu losyon, özel formülü sayesinde saçı kökten uca kadar besliyor. Bu sayede kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçiliyor. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçın dökülmesini azaltan ürün, düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumunu destekliyor. Ayrıca saç derisinin rahatlamasını sağlayarak kepek ve mantar gibi oluşumları ortadan kaldıran losyonun anti alerjik olduğunu belirtelim.

3. Bioxcin Quantum Serum

saç çıkaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioxcin
Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

18 aminoasitten oluşan peptitleri bünyesinde barındıran Bioxcin Quantum Serum, bu maddeler sayesinde ilk kullanımdan itibaren saç dökülmelerini azaltıyor. Düzenli kullanımlarda yeni saç oluşumunu destekleyen ürün aynı zamanda zayıflamış bağlara sahip saçları onarıyor. Böylelikle zayıflamadan kaynaklanan saç dökülmeleri önleniyor.

4. Kerastase Densifique Homme

saç çıkaran ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

B3, B5 ve B6 vitaminleri sayesinde foliküler aktiviteyi destekleyen ürün, kısa sürede saçlarınıza hacim ve kalınlık kazandırıyor. Glikan kompleksi sayesinde 1 aylık kullanımda daha dolgun saçlara sahip olmanıza yardımcı olan ürün, 3 aylık kullanımda ise saçları 5 kat daha güçlü ve 3 kat daha esnek yapıyor. Ayrıca özel formülü sayesinde yeni saç oluşumunu da destekleyen ürün, eski günlerdeki gibi doğal ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlayacak.


Yeni saç çıkmasını sağlayan en iyi saç bakım ürünleri nelerdir?

Dökülen saçların yeniden çıkmasına yardım eden ürünler arasında; Diamond Hair Plus, Ducray Dökülmeye Karşı Losyon, Bioxcin Quantum Serum, Kerastase Densifique Homme bebek saç çıkarttığından çok fazla tercih ediliyor.

5. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Dökülme karşıtı şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listeye şampuan eklememizin nedeni yeni saç oluşumu kadar mevcut saçlarınızı da korumanın büyük önem taşıdığını vurgulamak içindi. Bu yüzden kullandığınız günlük şampuanın dökülme karşıtı olması çok önemli.

Diamond Hair Daily şampuan saç tiplerine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Yeni saç çıkması için doğal ne kullanılmalı?

Dökülen saçlarınıza doğal yollarla yeniden kavuşmak istiyorsanız;

Jojoba yağı, badem yağı, lavanta yağı, Hint yağı, biberiye yağı, üzüm çekirdeği yağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler kullanmalısınız.

Saç köklerinin öldüğü nasıl anlaşılır?

Saçınızın normalin üstünde dökülmeye başladıysa eğer dökülen tellerin ucuna dikkat etmeniz gerekir. Eğer dökülen yerlerde beyaz nokta varsa bu saçın kökten döküldüğüne bir işarettir ve burada dökülen noktaları 2 ay gözlemleme yapmanız gerekir. Eğer 2 ay içerisinde kökten yeni saç çıkmıyorsa bu kökün öldüğü anlamına gelir.

Seyrekleşen saç gürleşir mi?

Saç dökülmeniz genetik değilse saçınızın eski sağlığına kavuşma olasılığı çok yüksektir. Bunun için ilk önce bir uzmana giderek gerekli kan testleri sonucunda saçın neden döküldüğünü öğrenmeniz gerekiyor. Vitamin eksikliğinden kaynaklanıyorsa doktorunuzun vereceği takviye edici gıdaların yanında zeytinyağı, badem yağı, argan yağı, çam terebentin yağı gibi doğal ürünlerle de saçı dıştan besleyerek istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.

Saçın gürleşmesi ve yeniden çıkması için ne tüketmeli?

Sağlıklı beslenme beraberinde sağlıklı saç getirecektir. Bu sebeple deniz ürünleri, kırmızı ve beyaz et, ciğer, yumurta, c vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler, kabak çekirdeği gibi vitamin değeri yüksek sağlıklı gıdalarla saç sağlığını eski haline getirmek oldukça kolaydır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum