Palermo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İtalya'nın tüm şehirlerinde olduğu gibi Palermo'da da birçak tarihi mekan bulunmaktadır. Palermo'nun gezilip görülecek tarihi ve turistik alanlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Palermo'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Martorana

Yapımı 1143 yılında başlatılan kilisede Barok mimarisi hakimdir. Ayrıca içerisindeki Bizans dönemine has mozaikler dikkat çekicidir. Kilisedeki mozaiklerde yeşil, sarı ve mavi renkler çok etkileyici bir efekt oluşturuyor. Diğer kiliselere nazaran biraz daha küçük olsa da şehrin 12. yüzyıldan kalan en önemli eserlerinden biridir. Martorana’ya giriş sadece 2 Euro’dur.

martorana-001.jpg


Giardino Gabiraldi Parkı

giardino-gabiraldi.jpg

Palermo’daki en takdire şayan park burasıdır. Bu parkta insanları envai çeşit bitki ve ağaç türü karşılıyor. Yürüyüş ve bisiklet yolları sayesinde insanlar Giardino Garibaldi’de keyif dolu seyahatler gerçekleştiriyor. Ayrıca parkta insanların dinlenip nefes almaları için banklar da var. Palermo’ya yolunuz düşerse bu parkı gezip görmeyi unutmayınız.


Norman Sarayı

norman-sarayi.JPG

Yapımına 9. yüzyılda başlandığı düşünülen saray Normanlar’ın Sicilya’yı ele geçirmesinin ardından Araplardan kendilerine geçti. Palermo şehri kurulduğunda ise saray kraliyet ailesinin ikametgahı haline dönüştürüldü. Bu eski Arap sarayı Normanlar döneminde hem yerleşim hem de idari amaçlar için kullanılmıştır. 11 yüzyıla tanıklık eden Norman Sarayı’nın içerisinde çok önemli tarihi kalıntılar bulunuyor. Sarayın birçok yeri turistlere kapalı ve açık olan kısımlarda da fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor.


Pellegrino Dağı

pellegrino-dagi.jpg

Şahane bir atmosfere sahip olan Pellegrino Dağı 606 metre yüksekliğindedir. Bu dağa tırmandığınızda şehrin ve denizin manzarası resmen ayaklarınızın altına seriliyor. Palermo’nun en önemli doğal alanlarından biridir ve mutlaka görülmelidir. Bu dağa çıktığınızda şehir ve deniz manzarasını bol bol fotoğraflamayı ihmal etmeyin.


Palermo Katedrali

palermo-katedrali.jpg

Bu katedral 1185 yılında kendinden önce burada bulunan bir Bizans Kilisesi’nin yerine konuşlandırılmıştır. Günümüze kadar birçok değişikliğe uğrayan Palermo Katedrali’nin özellikle dış cephesindeki barok mimari tarzı kubbeleri çok etkileyicidir. Ayrıca bu yapı Avrupa’nın en büyük üç katedralinden biri olması bakımından önemlidir. Palermo’ya gelen turistlerin en fazla tercih ettiği turistik yerler arasında bulunmaktadır.

 

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Milano Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Bologna Gezi Rehberi

Cenova Tatil Yerleri

Floransa Gezilecek Noktalar

Torino Gezilecek Yerler

Napoli Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.