Cenova'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İtalya'nın eski yerleşim birimlerinden biri olan Cenova tarihi ve turistik açıdan önemli bir merkezdir. Cenova'nın gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
Cenova'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Rosso Sarayı

17. yüzyılda inşa edilen Rosso Sarayı Avrupa’nın en önemli yapılarından biridir. Barok mimarisini her bir köşesinde fark edebileceğiniz Rosso Sarayı Cenova’nın sembol yapılarındandır.

Bu yönüyle her yıl çok sayıda turisti bünyesine çekmektedir. Cenova gezinizde sizler de bu eşsiz mimariye sahip heybetli sarayı mutlaka ziyaret edin.

Via Garibaldi

Cenova’nın tarihi ve meşhur sokaklarından birisidir. Via Garibaldi’de birbirinden tarihi evler, kilise ve saraylar bulunmaktadır. Genellikle Cenova’nın en kalabalık yeri olarak dikkat çekmektedir.

via-garibaldi.jpg

Buraya yapacağınız gezide Via Garibaldi sokağını keşfetmenin heyecanını yaşarken etraftaki meşhur kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

 

Dei Rolli Sarayı

dei-rolli-sarayi.jpg

Dei Rolli Sarayı, 1576’da inşa edilmiş dev bir yapıdır. 2007 yılındaki incelemeler sonucunda Dünya mirasları listesinde kendisine yer bulan nadide yapılar arasındadır. Birkaç defa onarımdan geçen bina son kez yaklaşık 10 yıl önce bir restore işlemi daha geçirmiştir. Şehirde en fazla turisti ağırlayan eserlerden biri olarak göze çarpmaktadır.

 

Cenova Katedrali

cenova-katedrali.jpg

Cenova piskoposlarından Aziz Sirus’a hasredilmiş bir ibadethanedir. 5 ve 6. yüzyıllar arasında inşa edildiği tahmin edilmektedir. Mimarisi Romanesk ve Gotik tarzlarını yansıtmaktadır. Katedrale 14. yüzyılda bazı eklemeler yapılmıştır. Yaklaşık 100 yıl önce de restore edilmiştir. Şu anda Cenova halkının en önemli manevi yapısı olarak kabul edilmektedir. Şehre gelen yabancıların en fazla ziyaret ettiği alanlar arasındadır.

 

Nervi Parkı

nervi-parki.jpg

Buraya Cenova halkının istirahat köşesi diyebiliriz. Özellikle hafta sonları aşırı rağbet gören Nervi Parkı çeşit çeşit ağaç ve çiçeklerle doludur. Üsteli bu yemyeşil park denizin hemen kıyısına kurulmuş. Ağaçlardaki kuşlar ve sincaplar bu parkı daha da renkli bir hale getiriyor. Aileler için çok uygun bir dinlenme ve yürüyüş alanıdır. 

 

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Milano Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Bologna Gezi Rehberi

Palermo Gezilecek Yerler

Floransa Gezilecek Noktalar

Torino Gezilecek Yerler

Napoli Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.