Capri'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İtalya'nın en ünlü bölgelerinden Capri Adası yaz turizmi açısından çok önemlidir. Mükemmel plajları, tarihi yerleri ile Capri Adası'nın gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Capri'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Capri, Sorrentine Yarımadası yakınlarında Antik Romalılardan bu yana yazlık bölge olarak kullanılan tarihi bir İtalyan adasıdır. Napoli Körfezi'nin güney kısmında bulunan ada Napoli şehrinin güdümündedir. En önemli yerleşim birimi adanın ismi ile anılan Capri şehridir. Marina Piccola ve Marina Grande adlı limanlarıyla tanınan bölge 10.4 kilometrekarelik alana yayılmıştır. Genel olarak bölgenin yüksek alanlarında ikamet eden insanları barındıran Capri Adası, Avrupa'nın en turistik yerlerinden biridir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan ada mükemmel manzaralarının yanı sıra tarihi yerleriyle de meşhurdur. Capri plajları ile yaz turizminin öncelikli adreslerinden birine çevrilen bölgenin gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

Faraglioni

faraglioni.jpg

İtalyanca 'falez' anlamına gelmektedir. İtalya'nın çeşitli kıyı bölgelerinde bulunan ve dalgaların meydana getirdiği bu oluşumlar, Capri adası açıklarının en meşhur alanlarından biridir. Bölgede farklı şekillerde dik kayalar yer almaktadır. Yaz tatilinde Capri Adası'nı tercih edenler için en önemli gezi noktalarından birine çevrilen Faraglioni bölgesini sizler de görererek bol bol fotoğraflamalısınız.


Mavi Mağara

mavi-magara.jpg

Capri adasında bulunan bir deniz mağarasıdır. Mağaranın uzunluğu 54, derinliği ise yaklaşık 150 metredir. Güneş ışığı bir su altı boşluğundan geçerek deniz suyunun yansımasıyla mağaranın içinde mavi ışık yansıması meydana getirmektedir. İçinin 25 metre genişliğinde olması mağaranın turistler tarafından sandallarla kolayca gezilebilmesine olanak sağlamaktadır. Ancak giriş kısmı 1 metre kadar olduğundan gel-gitin düşük olduğu zamanlarda girilmesi gerekmektedir. Capri Adası'nın gezilecek yerlerinden biri olan Mavi Mağara mutlaka keşfedilmelidir.


Arco Naturale

arco-naturale.jpg

Capri adasının doğu kıyısında yer alan doğal bir kemer olarak bilinmektedir. Bu kemer çökmüş mağara kalıntıları içerisinde Paleolitik Çağ'da oluşmuştur. Kemer yerden 18 m yükseklikte 12 metre açıklıklı ve kireçtaşından oluşmuştur. Sarp kayalıkların arasında farklı görüntüsüyle kolayca dikkat çekmektedir. Capri Adası'nın turistik yerlerinden birine dönüşen Arco Naturale bölgede görmeniz gerekenler arasındadır.


Monte Solaro

monte-solaro.jpg

İtalya Capri Adası'nda bulunan şahane bir dağdır. En yüksek noktası 589 metre olan dağ Capri Adası'nın en yüksek zirvesidir. Burası Dünya'nın en hızlı kuş türlerinden biri olan peregrine falcons'un (gökdoğan) yanı sıra farklı kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Napoli Körfezi'nin en güzel manzaralarını barındıran dağ yerel ressamlara da ilham kaynağı olmaktadır. Bölgenin sembolü haline gelen dağ Capri Adası gezi rehberinizde muhakkak bulunmalıdır.


Punta Carena Deniz Feneri

punta-carena-deniz-feneri.jpg

Adanın Anacapri bölgesinin yaklaşık 3 km güneybatısında yer alan tarihi bir deniz feneridir. 1862 yılında yapımına başlanan deniz feneri, 1867'de faaliyete başlamıştır. 28 metre yüksekliğindeki fener sekizgen tuğla kulesinden oluşmaktadır. Fener her 3 saniyede bir yanıp sönen beyaz ışık yaymaktadır ve menzili tam 46 kilometredir. Capri Adası'nın tarihi yerlerinden biri olan deniz feneri bölgeye gelen turistlerin bolca fotoğrafladıkları yapılardandır.


Villa Jovis

villa-jovis.jpg

Bölgenin hakim tepelerinden birine konuşlandırılan 7 bin metrekarelik antik bir saray kompleksidir. Roma Kralı Tiberius'un emriyle MS 27 ve 37 yılları arasında inşa edilen saray Capri Adası'nın tarihi yerlerinden biridir. Bölgede Roma mimarisinin en değerli eserlerinden biri olarak kabul edilen yapı, şu anda harabe durumundadır. Villa Jovis'in merdivenleri ve duvarları Roma'nın eşsiz mimarisini aksettirmektedir.


Capri Felsefi Parkı

capri-felsefi-parki.jpg

Adanın Anacapri bölgesinde küçük bir kasabanın eteklerinde yer almaktadır. Park İsveçli profesör ve yazar Gunnar Adler-Karlsson ve eşinin katkılarıyla 2000 yılında kuruldu. Parkın bu ismi almasının nedeni kapsadığı alanda Sokrates'ten David Hume'a kadar tam 60 filozofun sözlerinin tabelalara basılarak bölgeye asılmış olmasıdır. Otantik kayalara ve yeşil alanlara sahip olan parkta dünyaca ünlü filozoflara ait cümleleri okumaktan büyük keyif alacaksınız. 


Villa San Michele

villa-san-michele.jpg

20. yüzyılda İsveçli hekim ve yazar Axel Munthe tarafından inşa ettirilmiştir. Villanın bahçeleri Capri Limanı, Sorrentine Yarımadası ve Vezüv Dağı manzaralarını ayaklar altına sermektedir. Villa, deniz seviyesinden 327 metre yükseklikte Anacapri ve Capri arasında Fenike Merdivenleri üzerine konuşlandırılmıştır. Burada antik Romaya ait eserler ve Mısır'dan kalma sanat eserleri bulunmaktadır. Capri Adası'nın turistik yerlerinden birine çevrilen Villa San Michele'yi görmeden bölgeden ayrılmayın.


Marina Piccola

marina-piccola.jpg

Capri adasının güney tarafında yer almaktadır. Faraglioni'ye yakın konumda bulunan Marina Piccola, Capri Adası'nın en meşhur plajlarından biridir. Capri Adası'na balayı için gelenlerin en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri olan Marina Piccola deniz ve kumla bütünleşebileceğiniz ideal bir yerdir. 


Via Camerelle

via-camerelle.jpg

Capri Adası'nda bulunan Via Camerelle tarihi bir sokaktır. Antik çağda 'Anticaglia Via' ismiyle anılan sokak, tam 273 metre uzunluğundadır. Sokakta halen antik Roma'dan kalma sarnıçlar bulunmaktadır. Capri Adası'nın en hareketli bölgesi konumundaki Via Camerelle lüks mağaza, kafe, restoran gibi işletmeleri de barındırmaktadır. Capri Adası'nda gezilecek ideal yerlerdendir.

 

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.