Milano'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Milano İtalya'nın en büyük ikinci şehridir. Her yıl birçok turistin ziyaret ettiği Milano'nun tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Milano'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Duomo Katedrali

İtalya’nın en meşhur ve şaşalı katedrallerinden biri olarak bilinmektedir. Tam 107 metre yüksekliğe sahiptir. 14. yüzyılın sonlarında yapımına başlanan katedralin tamamlanması yaklaşık 5 asır sürmüştür. Gotik ve Neo-klasik mimari tarzıyla oluşturulmuştur. Günümüzde şehrin sembol yapısı olarak değerlendirilmektedir. Şehre ayrı bir ihtişam katan şaheser niteliğindeki Duomo Katedrali Milano’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başındadır.


Poldi Pezzoli Müzesi

1879 tarihinden itibaren hizmet veren ev müzesidir. Burada 14. ve 17. asırlarda istihsal edilen savaş silahları sergilenmektedir. Ek olarak burada ilkçağlardan kalma duvar halısı koleksiyonları da ziyaretçilere sunulmaktadır. Buradaki hemen hemen bütün koleksiyonlar turistlerin beğenisini kazanmaktadır. İtalya’nın Ortaçağ ve Yeniçağ dönemlerinde elinde bulunan savaş teknolojileri hakkında ipuçları vermesi bakımından önemli bir müzedir.


Navigli

Burası Milano’daki en hareketli yerdir. Şehrin nabzı burada atmakta ve her gün on binlerce insan Navigli’de bulunmaktadır. Navigli’de birçok ünlü bar, restoran, kafe vardır ve hepsi de gün boyu dolup taşmaktadır. Özellikle akşamüzeri buradaki kanalı seyretmeye gelen kişilerin sayısı hayli artmaktadır.


Santa Maria dele Grazie

santa-maria-delle-grazie-.jpg

1490’da faaliyete başlayan Milano’nun tarihi kiliselerinden biridir. Şehrin önemli manevi değerlerinden birine dönüşen bu kilisede mükemmel sanat eserleri sergilenmektedir. Özellikle Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin burada sergilenen ‘Son Akşam Yemeği’ adlı tablosu çok fazla ilgi görmektedir. Hemen hemen herkesin bir kitapta, gazetede ya da TV’de görme fırsatı yakaladığı o mükemmel şaheseri yakından görmek paha biçilemez.


Sempione Parkı

sempione-parki-001.jpg

Milano halkının zaman zaman uğradığı dinlenme köşelerinden biridir. 40 bin metrekarelik bir alana kurulan parkın yeşilliği ve kanalı göz doldurmaktadır. Bilhassa hafta sonlarında tıka basa dolu olan parkta yürüyüş alanları bisiklet yolları mevcuttur. Çocuklar için renkli heykeller ve sevimli hayvan figürleri de bulunmaktadır.


Via Montenapoleone

via-montenapoleone-001.jpg

Bu caddede Milano’nın en lüks giyim dükkanları bulunmaktadır. Uzunca bir cadde ve giyim dükkanlarına meşhur restoran ve kafelerle dolu bir caddedir. Eğer alışveriş yapmak ve lüks mekanlarda oturmak istiyorsanız kesinlikle Via Montenapoleone’ye uğramalısınız.

RESİMLER

duomo-katedrali-004.jpg

poldi-pezzoli-muzesi.jpg

navigli.jpg

 

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Bologna Gezi Rehberi

Cenova Tatil Yerleri

Palermo Gezilecek Yerler

Floransa Gezilecek Noktalar

Torino Gezilecek Yerler

Napoli Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.