Napoli Gezilecek Yerler

İtalya'nın önemli merkezlerinden Napoli'de yaklaşık 1 milyon kişi yaşamaktadır. Napoli turistik açıdan ülkenin en önemli şehirlerinden biri olarak bilinir. İşte, Napoli'de gezilip görülecek yerler...
Napoli Gezilecek Yerler

Napoli’de Gezilecek Yerler

  • Napoli’deki müzeler
  • Napoli’deki turistik noktalar
  • Napoli’de nerede kalınır?
  • Napoli’de nerede ne yenir?
  • Napoli’de şehir içi ulaşım nasıl sağlanır?
  • Napoli’de gece hayatı
  • Napoli nerededir, nasıl gidilir?
  • Napoli’de restoran önerileri

Napoli Hakkında Bilgi

  • İtalya’nın güneyinde yer almaktadır.
  • Campania Bölgesi’nin başkentidir. 
  • İtalya’nın nüfus bakımından 3. Büyük şehridir.
  • Roma’ya 250 km mesafede yer almaktadır.
  • Yunanlılar tarafından kurulmuş bir şehirdir.
  • İsmi Neapolis ve yeni şehir anlamına gelmektedir.
  • UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini almıştır.
  • Edebiyat şehri ilan edilmiştir.
  • Eski döneme ait çok fazla esere ev sahipliği yapmaktadır.
  • 2012 sayımına göre nüfusu 960.079’dur.
  • Venüz Yanardağı Napoli’de bulunmaktadır.
  • Hareketli bir gece hayatına sahiptir.
  • Meşhur İtalyan mafyaları Napoli şehrinde yoğunlaşmıştır. 

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi

Bölgede elde edilen arkeolojik kalıntıların ve Rönesans Dönemi’ni anlatan heykellerin sergilendiği müzedir. 2 katlı ve çok da büyük bir müze değil. Herkül heykeli de burada sergilenmekte olup özellikle erotik heykeller de çok fazla ilgi görüyor. Tablo ve mozaikler de gayet başarılı. Müzeye giriş ücreti 13 Euro’dur (yaklaşık 40 TL).

napoli-ulusal-arkeoloji-muzesi-002.jpg

Adres: Piazza Museo, 19, 80135 Napoli NA, İtalya

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi Hakkında Bilgi


Cappella Sansevero

Napoli ziyaretlerinin önemli mekanlarından biridir. Bu müzedeki heykellerin üzerindeki mermerden yontulan kumaş ve tül figürleri mükemmel aksettirilmiştir. Bu müze 1590 yılında açılmıştır. Özellikle ‘İsa’nın Peçesi’ adlı heykeli görmeyi unutmayın. Sadece 7 Euro’ya (yaklaşık 25 TL) bu müzeyi keşfedebilirsiniz.

cappella sansevero.jpg

Adres: Via de Sanctis Francesco, 19/21, 80134 Napoli NA, İtalya


Vezüv Yanardağı

Napoli’de 1281 metre yüksekliğinde yerleşen faaliyeti devam eden volkanik bir dağdır. Aynı zamanda sadece Napoli’nin değil tüm Avrupa’nın son yıllardaki aktif yegane yanardağıdır. Bölgenin en önemli ve turistik mekanı olarak kabul edilmektedir. Napoli seyahatlerinizde şehrin doğusunda yer alan Vezüv Yanardağı’nı mutlaka görün.

vezuv-yanardagi-001.jpg

Adres: 80044 Ottaviano, Napoli ili, İtalya

Vezüv Yanardağı Hakkında Bilgi


Nuovo Kalesi

1282 yılında Angevinler tarafından yapılan Nuovo Kalesi daha sonra farklı uygarlıklar tarafından yeniden inşa edilmiştir. Görünüş itibari ile çok görkemli olan kale çok fazla turist çekmektedir. Kalede bir de müze bulunmaktadır. Burada bulunan göz alıcı heykeller 14 ve 19. yüzyıllara ait eserlerdir.

nuovo-kalesi.jpg

Adres: Via Vittorio Emanuele III, 80133 Napoli NA, İtalya


Napoli Kraliyet Sarayı

18. yüzyılda Kraliyet ailesi için inşa edilen saray döneminde yapılan bütün saraylardan daha görkemli ve büyüktür. Tam 1200 odalı sarayın 24 adet geniş salonu bulunuyor. Ayrıca sarayda kütüphane ve tiyatro bölümü de mevcut. Burası Napoli’de görebileceğiniz en ihtişamlı ve mükemmel yapıların başında gelmektedir. Yalnızca 3 Euro (yaklaşık 10 TL) ücret ödeyerek bu dev sarayı keşfetme imkanı buluyorsunuz.

napoli-kraliyet-sarayi.jpg

Adres: Piazza del Plebiscito, 1, 80132 Napoli NA, İtalya


Napoli Katedrali

Şehrin en ünlü ibadethanelerinden biridir. Burası Katolik kilisesi olarak hizmet vermektedir. Yapımı 14. yüzyılın başlarında tamamlanan Napoli Katedrali çok farklı mimari tarzlarını aksettirmektedir. Katedralin her yerinden Neo-gotik, Rönesans, Gotik Barok mimarisi kendisini hissettirmektedir. Burası turistlerin Napoli’deki en önemli ziyaret alanları arasında yer alıyor. Sizler de Napoli Katedralini ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz. 

napoli-katedrali.jpg

Adres: Via Duomo, 147, 80138 Napoli NA, İtalya


Napoli’de Şehir İçi Ulaşım

Napoli şehrinde bir yerden bir yere ulaşmak İtalya’nın diğer şehirlerine göre daha kolaydır diyebiliriz. Otobüs, tramvay ve metro hatları ile istediğiniz yere gidebilmeniz mümkündür. Ayrıca Napoli’de yürüyerek de görmeniz gereken yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz çünkü bu şehirde tarihi ve kültürel yapılar birbirine oldukça yakın mesafede yer almaktadır.

napoli’de-sehir-ici-ulasim.jpg

Unico Napoli, Napoli’nin ulaşım biletidir. Bu biletler 90 dakika boyunca geçerlidir. Ücreti 1.30 euro’dur. Günlük kullanılmak istenenleri ise 3.10 euro’dur. Napoli’de iki ana metro hattı bulunmaktadır. Bu hatlardan biri şehrin güney bölgesinde kalan sahil şeridine gitmektedir. Diğer metro hattı ise şehrin kuzeyine sefer yapmaktadır. Napoli’yi şehir turu şeklinde otobüslerle de gezmeniz mümkündür. Bu tur otobüsleri yetişkinler için 22 Euro, çocuklar için ise 11 Euro’dur. 

unico-napoli.jpg


Napoli'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Starhotels Terminus

Starhotes Terminus, Napoli’nin en fazla tercih edilen otellerinden birisidir. Tren istasyonunun hemen yanında yer alması, metroya 5 dakika mesafede olması, Napoli katedrali’ne ise 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunması ile turistlerin oldukça avantajlı bulduğu bir oteldir. Ayrıca modern dizaynı, kaliteli hizmeti ve yemekleriyle de oldukça dikkat çekici bir otel olma özelliği taşıyor.

starhotels-terminus.jpg

Adres: Piazza Giuseppe Garibaldi, 91, 80142 Napoli NA, İtalya

Telefon: +39 081 779 3111


Hotel Tiempo

Hotel Tiempo, Gianturco Metro İstasyonu’na sadece 500 metre uzaklıkta olmasıyla gezmeyi seven misafirlerine ulaşıma yakınlık imkanı sunmaktadır. Ayrıca odalarında özel bahçelerinin bulunması da turistler için bu oteli çekici hale getiren özelliklerindendir. 

hotel-tiempo.jpg

Adres: Via Sannio, 19, 80146 Napoli NA, İtalya

Telefon: +39 081 008 8511


Hotel Vergilius Billia

Vergilius Billia, Napoli Merkez İstasyonu’na sadece 200 metre mesafede yer almaktadır. Çok sade ve şık dizayn edilmiş odalarında minimalizm esintisi olan bu otelin odalarında İtalya’nın o sıcak atmosferine şahit olacaksınız. 

hotel-vergilius-billia.jpg

Adres: Via Giuseppe Pica, 2/16, 80142 Napoli NA, İtalya

Telefon: +39 081 563 5594


UNA Hotel Napoli

Napoli’nin en eski otellerinden birisi olan UNA Hotel Napoli, 1800’lere dayanan tarihi ile yerli yabancı turistlere kaliteli hizmeti vermeyi vaadediyor. Napoli Merkez İstasyonu’na 5 dakika yürüme mesafesinde yer alan bu tesis bu şehrin en çok tercih edilen otellerinden birisidir. 

una-hotel-napoli.jpg

Adres: Piazza Giuseppe Garibaldi, 9/10, 80142 Napoli NA, İtalya

Telefon: +39 081 563 6901


Bed & Breakfast Medea

Spaccanapoli Caddesi’ne sadece 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bu otel, tatil boyunca misafirlerine yemyeşil bir görüntü vaadediyor. Ayrıca ulaşım imkanları sağlayan bu tesis Napoli’yi gezmeye gelen turistler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bunun sebebi olarak ise ev atmosferi yaratan samimi dekoru olduğu söylenmektedir.

bed--breakfast-medea.jpg

Adres: Via San Giovanni Maggiore pignatelli, 48, 80134 Naples NA, İtalya

Telefon: +39 081 420 1149


Napoli'de Nerede Ne Yenir? 5 Yemek Önerisi

Lazanya

lazanya.jpg

Lazanya, makarna, et ve beşamel sosunun İtalya’da yenebilecek mükemmel bir kombinasyonudur. Napoli’de de lazanya akşam yemeklerinde mühim bir yeri vardır. Sophia's Ristorante Italiano’da lezzetli bir lazanya yiyebilirsiniz. 

sophias-ristorante-italiano.jpg

Adres: N. 52 di 755 Ristoranti a Napoli,İtaly

Telefon: +1 239-597-0744


Tiramisu

tiramisu-001.jpg

Tiramisu, kahve, bisküvi ve Mascarpone adı verilen özel bir krem peynirle yapılan bir İtalyan tatlısıdır. Napoli’de de sıklıkla tüketilen tiramisu buranın turistlerince en çok tercih edilen tatlılarındandır. Varuni Napoli’de iyi bir tiramisu yeme imkanı bulabilirsiniz.

varuni-napoli.jpg

Adres: 7456 Ristoranti a Napoli,İtaly

Telefon: +1 239-177-6784


Chicken Parmigiana

chicken parmigiana.jpg

Tavuk göğsü ile rendelenmiş permesan peynirinin harika uyumu bu lezzeti ortaya çıkarmıştır. Fırında pişirilen bu yemek, et sevenler için güzel bir deneyim olacaktır. Napoli’de Chicken Parm Cafe’de güzel bir Chicken Parmigiana deneyimleyebilirsiniz. 

chicken-parm-cafe.jpg

Adres: 4391 Kirkwood Hwy, Wilmington, DE 19808-5113

Telefon: +1 302-999-7553


Bruschetti

bruschetti.jpg

Domates, fesleğen ve jambonla yapılan Bruschetti italyanların hazırlanması en kolay yemeğidir. İçine koyulan malzemelerin bir sınırlaması yoktur. Napoli’de iyi bir Bruschetti yemek istiyorsanız Picture of Replay Cafe’ye uğrayabilirsiniz.

picture-of-replay-cafe.jpg

Adres: Kiraly u. 4., Pecs 7621, Napoli, Italya

Telefon: 36 20 585 3828


Osso Buco

osso-buco.jpg

Dana inciğinden yapılan bir İtalyan yemeğidir. Yağlanıp una bulanmış incik parçalarının kızartılmasının ardından diğer yan malzemeler, soğan, sarımsak, havuç, kereviz, defne yaprağı ile birlikte fırında pişirilmesi ile elde edilir. Napoli’de Bay of Naples & Southern’da Osso Buco’yu deneyimleyebilirsiniz.

bay-of-naples--southern.jpg

Adres: PSC 817 Box 1. FPO AE Naples, Italy

Telefon: +39-081-568- 5547


Napoli'de Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Kestè

Napoli İtalya’nın 3. Büyük şehridir fakat genellikle bu şehir gece hayatının hareketliliğiyle anılmaktadır. Keste bu mekanlardan en çok tercih edilenlerinden birisidir. Yaratıcı kokteylleri ile eğlenceli sahne performansları yerli yabancı tüm turistlerce yoğun ilgi çekmektedir.

kestè.png

Adres: Largo San Giovanni Maggiore Pignatelli 26, 80134, Napoli, İtalya

Telefon: +1 239-597-0744


Libreria Berisio

Liberia Berisio, Napoli’nin ücretsiz atıştırmalıklarıyla ve muhteşem kokteylleriyle misafirlerine kaliteli bir hizmet sunuyor. Bu küçük ve sevimli mekan Napoli’de metroya yakın mesafede bulunan müzikleriyle eğlenceli bir akşam yaşayabileceğiniz keyifli bir mekandır. 

libreria-berisio.jpg

Adres: Via Port'Alba 28-29, 80134, Napoli, İtalya

Telefon: +39 081 549 9090


L'Antiquario

L'Antiquario farklı atmosferiyle misafirlerine çok değişik bir gece kulübü deneyimi yaşatıyor. Kaliteli müziği ve şık dizaynı ile buraya tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. Ayrıca bu mekanın kendine özgü kokteyllerini mutlaka denemelisiniz.

lantiquario.jpg

Adres: Via Vannella Gaetani 2, 80121, Napoli, İtalya

Telefon: +39 081 764 5390


Portico 340

Napoli’nin gürültülü bir sokağında yer alan bu mekanda çalınan müzikler ile farklı bir atmosfer içinde eğlenceli bir gece geçiriyorsunuz. Ayrıca gece boyunca yemek servisi de yapılabilen bu mekanı mutlaka görmelisiniz.

portico-34.jpg

Adres: Via Tribunali 340, Napoli, İtalya

Telefon: 36 20459 3698


Spazio Intolab

Napoli’de çılgınca dans edilebilecek alkol çeşitlerinin sınırlarını zorlayabileceğiniz bir mekandır burası. Eğlenceli etkinliklerin sıklıkla düzenlendiği bu gece kulübünde konsept partiler düzenlenmektedir. 

napolide-gece-hayati.jpg

Adres: Piazza Enrico de Nicola 46 | Borgo Lanificio, 80139, Napoli, İtalya

Telefon: +39 081 291670

İTALYA GEZİ REHBERİ

İtalya Gezilecek Noktalar

Milano Gezilecek Noktalar

Venedik Gezilecek Noktalar

Roma Gezilecek Noktalar

Capri Turistik Yerler

Bologna Gezi Rehberi

Cenova Tatil Yerleri

Palermo Gezilecek Yerler

Floransa Gezilecek Noktalar

Torino Gezilecek Yerler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.