Kiev'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kiev Ukrayna'nın başkentidir. 3 milyona yaklaşan nüfusu turistik alanları doğal ve tarihi birçok zenginliği ile Kiev önemli bir merkezdir. Kiev'in gezilmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Kiev'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kiev-Pechersk Lavra – Caves Manastırı

Kiev seyahatlerinin bir numaralı adresi Kiev-Pechersk Lavra – Caves Manastırı’dır.

Dinyeper Irmağı ve çevresinin doğal güzelliği ile birleşen bu manastır, etrafa çok mistik bir hava yayıyor.

Bulunduğu konum şehrin belki de en manzaralı yeridir.

Ayrıca böylesine dev bir manastırı ilk defa göreceksiniz. Burası Kiev’in en büyük manastırı olma özelliği taşıyor.

İçeriye giriş ücreti de çok makul. Yaklaşık 2 Dolar karşılığında manastıra giriyorsunuz.

Aziz Michael Katedrali

Şehrin devasa katedrallerinden biridir ve bir sonraki başlığımızda bahsedeceğimiz Aziz Sophia Katedrali ile komşu pozisyonundadır.

Aziz Michael Katedrali barok denilen bir sitilde inşa edilmiştir. Bu mükemmel ötesi Ortodoks Kilisesi’nde sık sık çeşitli sergiler açılıyor.

Şehrin en merkezi yerinde konuşlandırılmıştır. Ayrıca katedrale giriş için ücret talep edilmemesi de burayı ülkede turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlardan biri haline getirmiştir.


Aziz Sophia Katedrali

aziz-sophia-katedrali.jpg

Mükemmel bir görselliğe sahip olan Aziz Sophia Katedrali’ne giriş için ücret talep ediliyor. Bu katedral diğerlerine göre biraz daha eski. Bu yüzden tarihi bir önem taşıması sebebiyle ziyaret ediliyor. İçerisindeki motifler, girişindeki çan kulesi, bahçesi tam manasıyla harika düzenlenmiş. Burada bol bol fotoğraf çekebilir ve şehrin manzarasını doyasıya izleyebilirsiniz.


Mihail Bulgakov Müzesi

mihail-bulgakov-muzesi.jpg

Mihail Bulgakov Ukrayna’nın tanınmış yazarlarından biridir. Mizah alanında önemli işler yapmış olan Bulgakov’un ailesinin yaşadığı ev, hükümet tarafından müze statüsüne geçirilmiştir. Burada Bulgakov’un eşyaları kitapları ve çocukluğundan bu yana kullandığı birçok araç ve gereçler ile eşyalar sergileniyor.


Rodina Mat

rodina-mat.jpg

Rodina Mat adlı heykel ülkenin sembol yapılarından biridir. Rodina Mat, kollarını iki yana açan ve elerinde kılıç ve kalkan bulunan bir kadını simgelemektedir. ‘Rodina’ vatan ‘Mat’ ise ana demektir. Bu devasa heykeli yakından görmek isteyeceğinize eminiz. Şehre havayolu ile gelenlerin Kiev merkezine gelirken gördükleri ilk yapıtlardan biridir.


Peyzaj Sokağı

peyzaj-sokagi.jpg

Bu sokakta adım başı bir heykele rastlıyorsunuz. Özellikle çocuklar için ayrı bir önem taşıyor buradaki eserler çünkü rengarenk boyanmış hayvan heykelleri çocukları hayli heyecanlandırıyor. Burası aynı masallardan fırlamış bir mekanı andırıyor. Eğer çoluk çocuk ailece bir Kiev tatilindeyseniz bu eşsiz mekanı ziyaret etmeyi ihmal etmemelisiniz.


Grishko Merkez Botanik Bahçesi

grishko-merkez-botanik-bahcesi.jpg

Yaklaşık 130 hektarlık bir alanda kurulan Grishko Merkez Botanik Bahçesi 1935’ten bu yana hizmet vermektedir. Burada envai çeşit ağaç ve çiçek türüyle karşılaşacaksınız. Grishko Merkez Botanik Bahçesi’ndeki yürüyüş yollarında yürürken özellikle eflatun ağaçlarının ahengi sizi büyüleyecek. Burası Kiev seyahatinizde rahatça nefes alabileceğiniz ve huzuru yakalayabileceğiniz en güzel alanlardan biridir. 


Kiev-Pechersk Lavra – Caves Manastırı

kiev-pechersk-lavra-–-laves-manastiri.jpg,

 

Aziz Michael Katedrali

aziz-michael-katedrali.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum